Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Dim_An

Members
  • Περιεχόμενα

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Dim_An

  1. Ευχαριστώ @pirsogiannis @GregDel δεν το είχα πάρει χαμπάρι!!
  2. Διαπίστωσα σήμερα που πληρώθηκε ο ΕΦΚΑ ότι η Εθνική έχει βάλει πλέον προμήθεια 0.30 ευρώ . Το παρατήρησε άλλος; Ισχύει και σε άλλες τράπεζες ή είναι νταβατζιλίκη μόνο της Εθνικής;
  3. Και στα πιο σοβαρά, υπάρχουν και θέματα λογοκλοπής χωρίς καμία προφανώς αναφορά. Σε αυτό πρέπει να αναλάβουν και τα πανεπιστήμια δράση...
  4. Το μόνο καλό αυτής της βλακείας που ζούμε είναι ότι έχουν δυσφημίσει από μόνοι τους τόσο την ιδιωτική εκπαίδευση, οι και καλά άριστοι, που νομίζω δεν πρέπει να χει κανείς αμφιβολία πλέον για το ρόλο και την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης όπως αντίστοιχα και του δημοσίου συστήματος υγείας. Πάω να συνεχίσω την μελέτη για τη μεταμόρφωση των αρχείων!!!!
  5. Πως και δεν μας βάλαν να δώσουμε και εξετάσεις για να πάρουμε το επίδομα?? και να σε κόβει ο άλλος με 4.5 να μην ξέρεις που να τον κυνηγήσεις!!
  6. https://www.enikos.gr/economy/708927/koronoios-aftoi-einai-oi-kladoi-pou-plittontai-olokliri-i-lista-m Τελικά... με καμιά παράταση μόνο θα τη βγάλουμε εμείς!!!! Σουρεάλ!!
  7. Συμφωνώ μαζί σου. Το δημοσίευμα το έβαλα λόγω των ημερομηνιών που αναφέρει για τις παρατάσεις που συνήθως επιβεβαιώνονται. Δυστυχώς εμένα μου φαίνεται ότι όλη η διαδικασία έχει γινει μόνο για να προλάβουν τις προθεσμίες της ΕΕ και όχι για να κάνουμε μια σοβαρή (!!!) κτηματογράφηση σε όλη τη χώρα.
  8. Αν και ήμουν από αυτούς που πίεζα τους πελάτες για να προλάβουμε τις προθεσμίες... και τελικά ήμουν και αυτός που τα "άκουγε" καθώς πάντα επιβεβαιώνονταν τα ΜΜΕ για τις παρατάσεις που έχουν ανακοινωθεί αφήνω το παρακάτω link που λογικά θα επιβεβαιωθεί κι αυτό! http://www.enikos.gr/economy/672516/teleftaia-efkairia-gia-to-ktimatologio-oi-nees-parataseis-kai-ta-
  9. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας πώς μπορώ να κινηθώ στο παρακάτω πρόβλημα. Σε οικόπεδο από διανομή του 1967, εντός οικισμού (σε χωριό στην Ήπειρο) γίνεται τοπογραφικό για μεταβίβαση. Στα όρια του οικοπέδου υπάρχει τοίχος, κυρίως πέτρινος και σε κάποια σημεία έως και 4 μέτρα λόγο υψομετρικών διαφορών, είναι σαν τοίχος αντιστήριξης. Το εμβαδόν του υφιστάμενο οικόπεδο είναι 15 τμ (στα 520) 3% μεγαλύτερο από το εμβαδόν του τίτλου της διανομής. Το τεμάχιο βρίσκεται σε διασταύρωση κοινοτικών δρόμων τα όρια των οποίων δεν υλοποιήθηκαν ποτέ σωστά και επομένως όλες οι περιφράξεις των οικοπέδων είναι εντός του δρόμου βάσει της διανομής. Τα όρια με τους όμορους είναι πολύ κοντά στη διανομή μάλλον γιατί οι τοίχοι έχουν μείνει όπως ήταν όταν μετρήθηκαν. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αποδόσεις το οικόπεδο? α) το δείχνεις με τα όρια και το εμβαδόν της διανομής και την περίφραξη την δείχνεις ως απλά σημεία του εδάφους; ΄ή β) αποδίδω την υφιστάμενη κατάσταση με το πραγματικό εμβαδόν, και δείχνω και ποια θα έπρεπέ να ήταν τα όρια της διανομής; Προφανώς το σωστό θα ήταν να είχε γίνει σωστά η εφαρμογή της διανομής από την αρχή, αλλά σε πολλά χωριά ποτέ δεν έγινε και πλέον έχει παγιωθεί μια κατάσταση. Υπάρχει τρόπος να κατοχυρωθεί η πραγματική κατάσταση ή πάμε μόνο με την διανομή και τέλος; Ευπρόσδεκτη κάθε γνώμη/βοήθεια.
  10. Σας βγάζει ειδοποιητήριο; γιατί σ εμένα βγαίνει "Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το A2019." Βέβαια την προηγούμενη την είχα πατήσει γιατί πάλι δεν έδειχνε τίποτα και κάποια στιγμή που χρειάστηκα ενημερότητα μου 'ήρθαν και τα αναδρομικά του 2013 χωρίς να το περιμένω!
  11. Αφού τους ανεχόμαστε καλά να πάθουμε!! Τώρα θα περιμένουμε τον Ιούλιο για να βγει νέα ΥΑ για τις μελέτες που λήγουν 10/6 κ.ο.κ.. Αν κάποιος συνάδελφος είναι από αυτές τις περιοχές, από 20 Μάη μέχρι σήμερα τι κάνανε τα γραφεία κτηματογράφησης, δέχονταν μόνο όσους είχαν πάρει σειρά εμπρόθεσμης προσέλευσης που λέγανε και οι υπόλοιποι εκπρόθεσμοι; τους δέχονταν όλους σαν να μη συμβαίνει τίποτα;
  12. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, το "Ελληνικό Κτηματολόγιο" συνεχίζει τις δικές του ανακοινώσεις! http://www.ktimatologio.gr/Pages/News.aspx?id=524 Στα γραφεία της Ηπείρου πάντως (που κλείνει στις 10/6) η διαδικασία για την "εμπρόθεσμη προσέλευση" που αναφέρεται στην ανακοίνωση θα γίνει μόνο Παρασκευή και Δευτέρα όπως ενημερώνουν. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό, κανείς δεν ξέρει, ή έχουν έτοιμη την παράταση και περιμένουν ή προετοιμάζονται για την λήξη!!
  13. ε, λογικά μέχρι τις 21 Ιουλίου, για να συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο, θα δώσουν, έτσι έχει γίνει σε όλες τις άλλες μελέτες. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια με αυτούς που έχουμε μπλέξει, οπότε ανέμενε επίσημη ανακοίνωση!
  14. ΥΑ πάντως δεν έχει βγει ούτε για τα Δωδεκάνησα που έχουν λήξει. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να δώσει τη παράταση, δεν δίνει παράταση αυτόματα. Προς ενημέρωση και το Δελτίο τύπου του ΠΣΔΑΤΜ link Με αυτά και μ' εκείνα, δεν έχει καθόλου κόσμο στο γραφείο κτηματογράφησης και κάνουμε κι εμείς πιο εύκολα τη δουλειά
  15. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση, ειδικά στους πολίτες, με την τροπολογία που ψηφίστηκε και με την ενημέρωση των ΜΜΕ που κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Οι ημερομηνίες που έχουν κυκλοφορήσει αφορούν το περιθώριο που μπορεί να δοθεί παράταση από τον υπουργό, δεν έχει δοθεί όμως ακόμα. Κι εγώ πιστεύω ότι με κάποιον τρόπο (πχ κατάσταση έκτακτης ανάγκης για Δωδεκάνησα) θα τις εξαντλήσουν τις παρατάσεις (έχουμε μάθει πλέον!!) σιγά μην μοιράσουν πρόστιμα καλοκαιριάτικα, αλλά είμαστε σίγουροι γι αυτό; Για την Ήπειρο τουλάχιστον προς το παρόν η ενημέρωση/ανακοίνωση από την ανάδοχο εταιρεία είναι αυτή https://lnkd.in/dHcDbMZ , εμένα μου φαίνεται ότι οδηγούνται στο δήλωση με ελλειπή στοιχεία και τα συμπληρώνεις μετά.
  16. Από τη στιγμή που το είπε ο πρόεδρος του κτηματολογίου (ο οποίος είναι και τοπογράφος), χθες το ξαναείπε ο υπουργός, ότι πας με ένα κινητό στις τέσσερις γωνίες του οικοπέδου και έγινε ο εντοπισμός, γιατί ο ιδιώτης να πιστέψει εσένα που του προτείνεις να κάνει τοπογραφικό να πληρώσει κι ένα σεβαστό ποσό;;
  17. Η αλήθεια είναι ότι εμένα (με μελετητικό) δεν μου 'ρθε κάποια αύξηση, μου ρθε όμως μες στο φάκελο ένα έγγραφο του προέδρου (του νέου) που πέρα από το ότι συγχαίρει τον Σπιρτζή για το "υπουργιλίκι" αναφέρει την αναγκαιότητα εξόφλησης των συνδρομών για το μεγάλο έργο που προσφέρει το τεε στα μέλη του!!!!!!!!!! φταίω 'γω μετά να του τον γυρίσω πίσω όπως είναι το φάκελο?
  18. Κι όμως, έβγαλαν απόφαση πριν τις 2 το μεσημέρι!! http://web.tee.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B5%CE%B5-3042014/ ΠΑΡΑΤΑΣΗ έως 30/8/2014!
  19. Βγάζεις κωδικούς ( http://www.tsmede.gr/ ).... τους ενεργοποιείς με μια βόλτα από το ταμείο με ταυτότητα και username οπότε όλες αυτές τις βεβαιώσεις τις εκτυπώνεις από το Internet!!
  20. Τελικά συνάδελφοι... στον 666 πρέπει να βάλουμε όλες τις εισφορές για ΤΣΜΕΔΕ (εννοώ και τις ασφαλιστικές και από τις αμοιβές) όπως τις έχουμε περάσει και στα βιβλία;
  21. Νομίζω δεν έχει καμία σχέση η μεταφορά των δηλώσεων και η β' φάση του 4014, άρα η 5/10 είναι αυθαίρετη ημερομηνία. Πιστεύω ότι τελικά ισχύει η παράταση που αναφέρεται στο αρ.30 . Και πιστεύω ότι ισχύει γιατί σε έναν εισπρακτικό νόμο το μόνο που τους απασχολεί είναι πόσο γρήγορα θα μαζέψουν τα λεφτά και όχι αν οι μηχανικοί θα κάνουν σωστά τη δουλειά, γι αυτό και δεν τους απασχολεί αν τα σχέδια τα ανέβασες πέρυσι ή θα τα ανεβάσεις το 2015, ή το το 2018 με τον επόμενο νόμο!!!.
  22. σε μένα που όλες είναι ολοκληρωμένη υπαγωγή, σε μια που σήμερα άρχισα να ανεβάζω δεν είχα τέτοιο πρόβλημα, δες αν έχεις βάλει αριθμός ορόφων και κατηγορία ΔΔΤ, τότε ανοίγουν τα αρχεία. ηα αλήθεια είναι πάντως ότι με πετάει μερικές φορές έξω!! έτσι για να παίζουμε!
  23. 1209800!!! ρε τι ζούμε!! στο τέλος μου φαίνεται ότι το σύστημα θα μείνει ανοιχτό (όπως ορίζει ο νόμος) και οι μόνοι μαλάκες θα είμαστε όσοι τελευταία στιγμή ασχολούμαστε για να σηκώσουμε όλα τα αρχεία!!
  24. αφού το έχεις ήδη συμπληρώσει στο σύστημα γιατί να το ξαν' ανεβάσεις;; δεν νομίζω ότι χρειάζεται.
  25. N.4178/2013 Άρθρο 30 παρ.6: "6. Για τις πράξεις υπαγωγής κατά τις διατάξεις του ν. 4014/2011 τα δικαιολογητικά στοιχεία και σχέδια της υπ’ αριθμ. 41498/2011 κ.υ.α. (Β ́ 2167) δύνανται να υποβληθούν έως την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής που προβλέπεται στον παρόντα νόμο." Αυτό γράφει ο νόμος κι εγώ νομίζω είναι ξεκάθαρος... ότι αναφέρεται στην 41498/2011 κ.υ.α. (Β ́ 2167) που καθορίζει τα δικαιολογητικά πάει με τις προθεσμίες του καινούριου νόμου. Δεν κάνει διαχωρισμό ή κάτι άλλο. Υπάρχει κάποιο άλλο σημείο του νόμου που να αναφέρεται στο ίδιο θέμα ή κάποια άλλη ερμηνεία;; Για να βγάλουμε κάποια στιγμή άκρη!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.