Μετάβαση στο περιεχόμενο

Johnny-B

Members
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

File Comments δημοσιεύτηκε από Johnny-B

  1. Συνάδελφε συγχαρητήρια για την χρήσιμη εφαρμογή σου. όταν επιλέγω ΒΧ, ήτοι ποιο σωστό μειωτικό συντελεστής 70%, (σοφίτα), δεν αναπροσαρμόζει του λοιπούς συντεστές της κάλυψης και ύψους. Για παράδειγμα ο συντελεστής ύψους για < 20% παραμένει 1.00, ενώ είναι 1.20. Επίσης βλέπω ότι και >20% να το βάλω παραμένει συντελεστής 1.00. Την απόκλιση του προστίμου την διαπίστωσα και στο σύστημα του ΤΕΕ, όπου έβγαλε διαφορετικό πρόστιμο η εφαρμογή του xls.

  2. Σε διαμέρισμα 2ου ορόφου η ΟΑ δείχνει τον κοινόχρηστο χώρο 5τμ, ενώ στην πραγματικότητα είναι 4τμ καθώς το 1τμ το κατέχει ένα διαμέρισμα. Ωστόσο στην σύσταση ΟΙ συμπίπτει με την υφιστάμενη κατάσταση. Για το τμήμα αυτό του 1τμ από όσο έχω αντιληφθεί δεν χρειάζεται συνέναιση των συνιδιοκτητών, με βάση την υπόθεση εργασίας ότι ο κοινόχρηστος χώρος καθορίζεται από την σύσταση ΟΙ και όχι από την ΟΑ. Ή δεν είναι σωστός ο συλλογισμός μου? Αντίστοιχα σε δώμα όπου με βάση την ΟΑ αποτυπώνεται το μηχανοστάσιο-κλιμακοστάσιο, στην σύσταση ΟΙ αποτυπώνεται ως μεζονέτα με τον απο κάτω όροφο, οπότε και για αυτήν περίπτωση εικάζω ότι δεν απαιτείται συνέναιση των υπολοίπων συνιδιοκτητών. Παρεπιπτόντως στην σύσταση ΟΙ μπορεί να γίνει τροποποιήσή της μόνο για ένα διαμέρισμα, έστω και αν είναι σε τμήμα με αποκλειστική χρήση, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των συνιδιοκτητών του οικοπέδου? Τελικά αν ο κάθε ένας από τα διαμερίσματα αλλάζει από μόνος του έστω το τμήμα που τον αφορά, πως θα είναι σε γνώση όλων των υπολοίπων ποιο είναι το νομικό καθεστώς όλης της πολυκατοικίας, και στην πράξη δεν θα υπάρχει ένα συμβόλαιο που να έχει την αρχική σύσταση και όλες τις τροποποιήσεις του.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.