Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

babisvovos

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Προγραμματισμός, αθλητισμός
  • Τοποθεσία
    Γλυφάδα, Αττικής
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

babisvovos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν το διατύπωσα καλά.Θα ήθελα την γνώμη σας πόσες μέρες μετά την σκυροδέτηση μπορώ να αρχίσω να μπαζώνω πίσω από το τοιχίο. Η υψομετρική διαφορά είναι 3,25 μέτρα, και το τοιχίο έχει μήκος μαζί με τις κολώνες 9,30 μέτρα.
  2. Και μένα λογικό μου φαίνεται να γίνει έτσι. Τα τοιχία πόσες μέρες να τα αφήσω πριν αρχίσει η επίχωση? Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
  3. Γεια χαρά σε όλους, Θα ήθελα τη συμβουλή σας για ένα θέμα θεμελίωσης που μου έχει προκύψει. Πρόκειται να γίνει μια νέα οικοδομή σε οικόπεδο με αρκετή κλίση. Το έδαφος είναι καλό, βραχώδες. Προβλέπεται να κατασκευαστεί σε δύο στάθμες. Παραθέτω φωτογραφίες για να έχετε μια εικόνα. Πώς πιστεύετε πως πρέπει να γίνει η σκυροδέτηση των θεμελίων? Η γνώμη μου είναι να γίνει σε δύο φάσεις, πρώτα η χαμηλή στάθμη και μετά η πιο πάνω στάθμη. Με αυτό τον τρόπο: θα πέσει και το τοιχείο του υπογείου (αναμονή μερικών ημερών μέχρι το τοιχίο να μπορεί να παραλάβει φορτία), μετά θα επιχωθεί πίσω από το τοιχείο και τέλος θα σκυροδετηθεί το πάνω μέρος. Ποια είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  4. Συνάδελφοι τα φώτα σας, Διαμέρισμα με άδεια του '80 είναι σε όλα νόμιμο εκτός από ένα παράθυρο που άνοιξε ο ιδιοκτήτης. Θέλει βεβαίωση μηχανικού για πώληση. Ερώτηση 1: Να δώσω βεβαίωση και να αγνοήσω το ξεκάρφωτο παράθυρο? Ερώτηση 2: Πρέπει να υπαχθεί στο 4014? Ερώτηση 3: Υπάρχει κάπου στο ΓΟΚ (ή κάπου αλλού επίσημα) ότι απαγορεύεται να αλλάζουν οι όψεις ενός κτιρίου? Ευχαριστώ πολύ και καλή δύναμη σε όλους... Μπάμπης Πολ.Μηχανικός
  5. Ευχαριστώ συνάδελφοι για τις γρήγορες απαντήσεις. Με το συμβολαιογράφο το έψαξα και ενώ λέει στη σύσταση και στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας ότι έχει σχέδια δεν υπάρχουν. Μάλλον θα δοκιμάσω με κάτοψη υπάρχουσας κατάστασης και θα επανέλθω. Τι τραβάμε για 300 ευρώ. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και δε θέλω να το παρατήσω. Ευτυχώς είναι για δύο σπίτια οπότε αν βγει άκρη κάτι θα μείνει. Μπάμπης
  6. Γεια χαρά σε όλους, Έχω την εξής περίπτωση: για μεζονέτα (σε συγκρότημα τεσσάρων) εκτός σχεδίου στη Σαρωνίδα ο ιδιοκτήτης θέλει να ρυθμίσει το υπόγειο που είναι πια κατοικία. Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα, στην περιοχή έχω κάνει και άλλα. Όμως σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν σχέδια και από την πολεοδομία Μαρκοπούλου μου έδωσαν την εξής απάντηση: "...ο πιο πάνω φάκελος δεν βρέθηκε, λόγω μετακόμισης της υπηρεσίας ίσως ο φάκελος να είναι αναμειγμένος με άλλους φακέλους, όταν τον εντοπίσουμε θα σας ενημερώσουμε εγγράφως". Από συμβολαιογράφο βρήκα μόνο το τοπογραφικό της σύστασης καθέτου ιδιοκτησίας και παρ' όλο που αναφέρονται κατόψεις δεν υπάρχουν. Ο υπάλληλος της πολεοδομίας μου είπε ότι χωρίς σχέδια δεν γίνεται τίποτα και μήπως κάνω εγώ σχέδια, αλλά μόνο αν ο φάκελος φαίνεται "κατεστραμένος" και όχι "αναμειγμένος με άλλους". Έκανα πάλι αίτηση μήπως βρεθεί αλλά δεν περιμένω πολλά. Σημείωση η άδεια είναι του 1989. Έχει κανείς καμιά ιδέα? Μπάμπης ΥΓ: Δεν έχω ξαναγράψει στο φόρουμ αλλά είμαι πολύ συχνός στις επισκέψεις μου, ένα μπράβο σε όσους συμμετέχουν.
  7. Θα πάω Γερμανία σε ένα μήνα και μετά πάλι το καλοκαίρι. Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.
  8. Γεια χαρά σε όλους, Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός. Θέλω να αγοράσω κάποιους υπολογιστές από Γερμανία για το γραφείο μου. Ρώτησα το λογιστή μου και μου είπε να κάνω έναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών στην εφορία μου. Μου είπε ακόμα ότι το ΦΠΑ δεν θα το πληρώσω ούτε στο εξωτερικό ούτε στην Ελλάδα. Θα πρέπει όμως να κάνω κάθε μήνα (και όχι κάθε τρίμηνο) διαφορετική και ξεχωριστή δήλωση για το ΦΠΑ αυτών των αγορών. Μάλιστα θα πρέπει να κάνω μηδενική δήλωση για το ΦΠΑ ακόμα και αν δεν έχω αγορές. Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Αξίζει τον κόπο η διαδικασία για κάποια όχι και τόσο μεγάλη οικονομική διαφορά σε αυτά τα προϊόντα? Συγκεκριμένα πρόκειται για υπολογιστές Apple που Ελλάδα (χωρίς λόγο) είναι ακριβότεροι από ότι είναι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και κάτι ακόμα, αν αγοράσω οτιδήποτε άλλο εκτός γραφείου και το πάρω με αυτό τον τρόπο τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Θα γλιτώσω το ΦΠΑ; Θα πρέπει και αυτό να το δηλώσω; Ευχαριστώ για το χρόνο σας, και καλή συνέχεια με το πολύ χρήσιμο φόρουμ. Μπάμπης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.