Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ALKU

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ALKU

  1. Ακριβώς αυτός είναι ο νόμος που έχει αναρτήσει ο dimitris GM. Το ερώτημα είναι αν αναφέρεται σε όγκους κτιρίων της ίδια κατοικίας ή σε ανεξάρτητες κατοικίες. Δηλαδή κάποιος μπορεί να διασπάσει τον όγκο της μίας οικίας σε τρεις όγκους και όλοι μαζί να αποτελούν μια κατοικία. Τότε έχει νόημα αυτοί οι όγκοι να μην απέχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Σε περίπτωση ανεξάρτητων κατοικιών ποιο είναι το νόημα να απέχουν μόνο 2Δ?
  2. Έχω καταθέσει για έγκριση δόμησης σε οικόπεδο εντός ζώνης οικισμού αίτηση για ανέγερση τριών ανεξάρτητων κατοικιών. Μου ζητήθηκε από τη πολεοδομία να τηρήσω μέγιστη απόσταση μεταξύ των κτιρίων 2Δ σύμφωνα με το νόμο 4258/14 άρθρο 22. Απόσταση πολύ μικρή! Διαβάζοντας το νόμο θεωρώ ότι αυτό ισχύει μόνο όταν το κτίριο αποτελεί μόνο μια κατοικία και όχι αν έχουμε τρεις ανεξάρτητες. Τι γνώμη έχετε?
  3. Δεν έκανα εγώ αίτηση για να περάσω από Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Ο υπάλληλος ης πολεοδομίας που εξέταζε το φάκελο για έκκριση δόμησης το έστειλε στο συμβούλιο. Και τα στέλνου ΟΛΑ.
  4. Τραγικό συμβάν σε αναθεώρηση τετραώροφης οικοδομής. Αλλαγή μελετητή (παράγοντας της τοπικής κοινωνίας) και αλλαγή όψεων. Δε πέρασε από Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής γιατί δεν την βρήκαν ωραία!! – Μου είπαν ότι η μελέτη του προηγούμενου μηχανικού ήταν «όμορφη»!! (Σε μια περιοχή με πολύ άσχημα κτίρια.) 1η απορία: γιατί να περάσει η μελέτη μου από ΣΑ αφού δε βρίσκομαι σε παραδοσιακό οικισμό-ιστορικό κέντρο-μνημείο-ειδικό κτίριο-κατεδάφιση προ 55κτλ? 2η Έχουν δικαίωμα να μου πουν ότι δεν είναι ωραία η όψη και να βάλω κολωνάκια στις γωνίες των εξωστών για να γίνει «ωραία» και μετά να το περάσουν. Εγώ δε θέλω να βάλω κολωνάκια! 3η στη επιτροπή ήταν μόνο ένα μέλος από τη πολεοδομία και 2 ιδιώτες μηχανικοί (φίλοι του παράγοντα μηχανικού). Δεν έπρεπε να είναι τετραμελής η επιτροπή?
  5. Καλό θα ήταν όταν κάποιος δε γνωρίζει την απάντηση σε μια ερώτηση που γίνεται να μην απαντάει. Την ίδια απάντηση πήρα και από την πολεοδομία από αρχιτέκτονα μηχανικό! Ευχαριστώ!
  6. Δε συμφωνώ με αυτό που λες "Αrche". Αναφέρομαι στους φωταγωγούς κλιμακοστασίου για να καλύπτουν τις προϋποθέσεις για φωτισμού και αερισμού. Εγώ αυτό που διαβάζω είναι ότι η απαιτούμενη διάσταση κάθετα από Δ γίνεται 2,00 μέτρα και πλέον δεν ορίζεται άλλη απαίτηση, πχ παράλληλη διάσταση και διαστάσεις ανοίγματος. Δηλαδή, μπορώ να έχω ένα φωταγωγό 2μ x 0,10 μ. Αυτό αναφέρετε και στο βιβλίο Νέος ΓΟΚ 2012 Εκδόσεις ΔΕΔΕΜΑΔΗ.
  7. Στο Ν.Ο.Κ. στη παράγραφο 3 άρθρο 14 αναφέρει. «Οι χώροι κλιμακοστασίου καλύπτουν τις προϋποθέσεις φυσικού φωτισμού, αερισμού εφόσον έχουν ανοίγματα προς ακάλυπτους χώρους ή ελεύθερο ανοιχτό χώρο ελάχιστης διάστασης δύο (2,00 μ.) μέτρων κάθετα προς την πλευρά των ανοιγμάτων» Στο τεύχος τεχνικών οδηγιών του νοκ αναφέρει «Το ελάχιστο πλάτος του κατακόρυφου διαμπερούς ανοίγματος φωταγωγού του κτιρίου μέσω του οποίου μπορεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις φυσικού φωτισμού και αερισμού ενός κλιμακοστασίου, είναι το οριζόμενο από τον Κτιριοδομικό Κανονισμό, ήτοι 1.20μ.» Τελικά ποιες πρέπει να είναι οι διαστάσεις των φωταγωγών? Στη πολεοδομία έχω ακούσει τρεις διαφορετικές εκδοχές. 1,20x1,20 , 2,00x1,20 και 2x όσο θέλω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.