Μετάβαση στο περιεχόμενο

panosf

Members
  • Περιεχόμενα

    146
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by panosf

  1. Παιδιά γειά σας , έβγαλα άδεια τον Οκτώβριο του 2023 κατηγορία 3 για αγροτική αποθήκη εντός σχεδίου ,στην πράξη θέλω να μετακινήσω το κτίσμα 2.5 μ μέσα (ήταν στο όριο) , κάνω αναθεώρηση χωρίς αλλαγή κάλυψης/δόμησης/ όγκου ή η αλλαγή θέσης θεωρείται αλλαγή κάλυψης , νέους όρους δόμησης ζητάω ??
  2. Για ενημέρωση ΝΟΜΟΣ 4067 ΑΡΘΡΟ 14 ΠΑΡΑΓΡ.θ "θ) Σε οικόπεδα όπου κατασκευάζονται περισσότερα του ενός κτίρια, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους είναι Δ." ΝΟΜΟΣ 4759/2020 Άρθρο 105 Θέση κτιρίου και εγκαταστάσεων - Τροποποίηση του άρθρου 14 του ν. 4067/2012 Το άρθρο 14 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79) τροποποιείται ως εξής: θ) σε οικόπεδα όπου κατασκευάζονται περισσότερα του ενός κτίρια, και όταν αυτά δεν εφάπτονται, η ελάχι- στη απόσταση μεταξύ τους είναι δ. ΟΙ κάθετες δεν θεωρούνται οριο άλλου οικοπέδου άρα δ μικρό
  3. Επανέρχομαι στο σκίτσο που ανέβασα 4 ποστ παραπάνω η πολεοδομία μου λέει να αφήσω Δ μεγάλο και όχι δ μικρό .
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Γειά σας στο σκίτσο που ανεβάζω , το 1996 με άδεια έγινε κτίριο με υπόγειο κτά την διάρκεια της κατασκευής εγκιβωτίστηκε παλιά αποθήκη του 1970 και δεν κτίστηκαν τα τοιχία του υπογείου στο πίσω μισό αλλά μόνο σκελετός (κολώνες-πλάκα) τώρα μου ζητά ταυτότητα κτιρίου η άδεια θεωρήθηκε για ρεύμα κανονικά , το ερώτημα είναι ρυθμίζω μόνο το τμήμα που προεξέχει από το υπόγειο ή ολόκληρη την απόθήκη , φυσικά στην άδεια δεν έδειξαν αποθήκη μάλλον είχαν σκοπό να την γκρεμίσουν αλλά δεν το έκαναν.skitso ypogeiou.pdf
  5. Για ενημέρωση Τελικά δεν υπάρχει πρόβλημα με συναίνεση των δύο γίνεται , η απόσταση Α είναι δ μικρό (2.5+0,05χΗ) μεταξύ κτιρίων διότι η διαχωρ γραμμή της κάθετης δεν θεωρείται όριο . Το οικόπεδο είναι ένα όσον αφορά τους όρους δήμησης , η Πολεοδομία Φλώρινας απάντησε σωστά , τελικά το δέχτηκε και η Εορδαίας, στα διευκρινιστικά της Λεμπέση για τι άρθρο 3 φαίνεται ότι γίνεται δέσμευση για εξάντληση σε ύψος που θέλει οι ιδιοκτήτης αρκεί να φαίνεται στο ΔΚ (ακόμα και στον ακάλυπτο αν υπάρχει κάλυψη.
  6. Παιδιά Γειά σας στο σχήμα που ανεβάζω η απόσταση Α έχει κάποιο περιορισμό?? τα Δ και δ (μεταξύ κτιρίων,εχει παράθυρο με συναίνεση του δικού μου στο δ) νομίζω είναι οκ , επίσης αν κάνω δέσμευση για εξάντληση του ΣΔ σε χαμηλότερο ύψος (12.5 αντι 18) (με συναίνεση και στις δύο κάθετες) ,η εξάνληση μπορεί να γίνει και κατ΄επέκταση αν έχω κάλυψη?? ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.pdf
  7. Version 1.0.0

    338 downloads

    cadmium ελεύθερο σχεδιαστικό τύπου autocad
  8. λίγο αργά το είδα, αλλά εννοείται ότι έχετε δικαίωμα , μπές στο σύστημα του ΤΕΕ και υπέβαλλε και μόνο που σε δέχεται λέει κάτι , χωρίς φόβο !!
  9. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό , οι τοπογράφοι έχουν δικαίωμα έκδοσης οικ.αδειών δεν θα έχουν ΗΤΚ ? βέβαια οι περισσότεροι βγάζουν μόνο αδομήτων.
  10. Γεια σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις αυτά πιστεύω και εγώ (έλπιζα σε μια μαγική λύση,για να κάνουμε και λίγο χιούμορ) υπάρχει και η λύση της χρησικτησίας στο τμήμα που κατέλαβε (άδεια 1989 κατοχή 33 χρόνια) επειδή και το κτηματολόγιο είναι σε προσωρινή ανάρτηση ,αυτό τα λύνει όλα ,τα γειτονικά είναι αδόμητα (μιλάμε για ζούγκλες όλα ενιαία!) επίσης κουίζ , πόσοι μηχανικοί ελέγχουν τα όρια με συντεταγμένες ? και πόσοι ρύθμισαν στου γείτονα χωρίς να το γνωρίζουν? τα αυθαίρετα μπάζουν από παντού !!
  11. παιδιά γεια σας , μια γνώμη για μια περίπτωση δική μου , υπόγειο που ήταν να κατασκευαστεί στο μπροστά μισό της οικοδομής έγινε στο πίσω μισό και μικρότερο (πάει όλο αυθαίρετο?), επίσης το κτίσμα πατάει κατά 1,50 μ στο οικόπεδο του γείτονα (άδεια του 1989,μάλλον μέτρημα με κορδέλα).
  12. Γειά σας ! κανένα νέο με τις βεβαιώσεις? θα δοθεί παράταση ή συνεχίζουμε με ταυτότητα κτιρίου.
  13. Γεια σας ,για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα το γράφω εδώ , πήρα πριν κανα μήνα περίπου το ανταποδοτικό τέλος του τεε για άδεια και ήταν 250 ευρώ ,σήμερα (δεν θυμόμουν ότι το είχα πάρει΄) το ξανακατέβασα και βλέπω 350 ευρώ με άλλο κωδικό πληρωμής φυσικά για τον ίδιο αριθμό αίτησης ,τι συμβαίνει ανέβηκε με κάποια απόφαση το ανταποδοτικό τέλος??
  14. Γειά σας σε οικόπεδο έχω κτίσμα πρό του 1955 και ένα του 1995 , σε γονική παροχή που έγινε το αναγράφει σαν κενό οικόπεδο (1999 η γονική) σαν χρόνο κατασκευής παίρνω μετά το 1999 ? ή μπορώ να βάλω τον πραγματικό χρόνο κατασκευής?
  15. Ευχαριστώ για την απάντηση , πριν λίγο μίλησα με ΤΕΕ ,αναθεώρηση χωρίς αλλαγή κάλυψης-δόμησης-όγκου μου είπαν
  16. Γειά σας παιδιά χρειάζομαι βοήθεια , εκδόθηκε μια έδεια κατηγορ.3 με ελλείψεις (δυστυχώς έγινε μου έσβησε κάποια στοιχεία που πέρασα ο χρονοδιακόπτης που έχουν και δεν το πρόσεξα και εκδόθηκε η άδεια) , ποιά είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσω , έστειλα ήδη email στο τεε αλλά δεν απάντησαν ακόμα τι κάνω?
  17. Σε ευχαριστώ επικοινώνησα με την εταιρία και θα το στείλω Θεσ-κη μάλλον κάτι συμβαίνει με το λογισμικό του γιατί το δοκίμασα και με κάρτα vodafon και πάλι δεν δούλευε .
  18. παιδιά γεια σας , έχουμε με τον συνεργάτη μου τοπογράφο το παραπάνω διπλόσυχνο gps με κάρτα κοσμοτέ τις τελευταίες μέρες μας βγάζει μήνυμα "άκυρη ανταπόκριση από δέκτη" και έχει συνεχείς συνδέσεις-αποσυνδέσεις το gprs , ξέρει κάποιος αν είναι 3g ή 4g γιατί τελευταία η κοσμοτέ καταργεί το 3g σταδιακά και έως το τέλος του έτους θα το καταργήσει εντελώς η εταιρία από την οποία αγοράσθηκε geosense δεν απαντάει στα τηλ. κάθε βοήθεια δεκτή,ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.