Μετάβαση στο περιεχόμενο

andris

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.
  1. πώς εξηγείς το κόλλημα του μοτέρ?
  2. Εννοείται πως άν αλλάξω αντλία θα καλέσω ειδικό με αναλυτή για ρύθμιση. Χθές έβγαλα την αντ΄λία απο πάνω για να δώ μήπως μπλοκάρει το μοτέρ ή η φτερωτή....τίποτα όλα κομπλέ. Γυρνώντας τη αντλία με το χέρι δέν έιδα κάποιο κόλλημα. Όταν μοντάρισα πάλι τον καυστήρα όλα γυρνούσαν ελέυθερα και όπως ήταν αναμενόμενο έβαλα μπρός και δούλε΄ψε κανονικά. Σήμερα το πρωί ήταν πάλι κολλημένο, ψιλιάστηκα πως ίσως το πρόβλημα είναι υδραυλικό (δεν ξέρω αν είναι σωστό το σκεπτικό μου), δηλαδή πως ίσως η αντλία ανεβάζει πίεση εσωτερικά χωρίσ να μπορεί να την εκτονώσει, πχ απο βουλωμένο μπέκ, και λόγω της υδραυλικής αυτής πίεσης μαγκώνει. Ξεβίδωσα το σωλινάκι που στέλνει πετρέλαιο στο μπέκ και έτρεξε λίγο πετρέλαιο. το βίδωσα και πατώντασ το ρεσετ, αμέσως ο καυστήρασ δούλεψε. Τί λέτε?
  3. Καλημέρα σε όλους, Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον καυστήρα και θα ήθελα την βοήθειά σας. Αρχικά να αναφέρω ότι είμαι Μηχανολογος Μηχανικός αλλά δεν έχω ασχοληθεί επαγγελματικα με θέρμανση. Πρίν ΄μερικές μέρες γέμισα τη δεξαμενή πετρελαίου. Την αμέσως επόμενη μέρα ο καυστήρας σταμάτησε και άναψε το reset του ηλεκτρονικού του. Πατώντας το, ο καυστήρας άρχισε να λειτουργεί κανονικά και δούλεψε μέχρι να δώσουν εντολή οι θερμοστάτες χώρου να σταματήσει. Την επόμενη φορά που έδωσε θερμοστάτης εντολή να δουλέψει, πέταξε πάλι το reset. Αυτό έγινε 3-4 φορές εκείνη τη μέρα έως τη στιγμή που σταμάτησε τελείως. Με το πάτημα του reset ο καυστήρας δεν ξεκινούσε καθόλου, ακουγόταν ένας ήχος σαν να είναι κολλημένο το μοτέρ του καυστήρα και αμέσως μετα απλώς ακουγόταν ο σπινθήρας...χωρίς φλόγα ο καυστήρας πετούσε το reset. Καθάρισα λοιπόν το φίλτρο στην εισαγωγή του καυστήρα και δοκίμασα να γυρίσω τη φτερωτή του ανεμιστήρα. Η φτερωτή ήταν κολλημένη. Άνοιξα το καπάκι τησ αντλίας, καθάρισα το εσωτερικό φίλτρο της και έβγαλα το πλακίδιο με τις οπές της αντλίας. Καθάρισα τα γρανάζια τησ αντλίας και άφησα να τρέξει λίγο πετρέλαιο. Αφαιρώντας το πλακίδιο διαπίστωσα οτι η φτερωτή ελευθερώθηκε. Όταν έβαλα το πλακίδιο πάλι στη θέση του και το έσφιξα η φτερώτή κόλλησε πάλι. Κάθε φορά που βίδωνα το πλακίδιο στη θέση του η φτερωτή κολλούσε ενώ αφαιρόντασ το η φτερωτή γυσρνούσε κανονικά. Έπειτα άρχισα να βιδώνω προοδευτικά και συγχρόνως να γυρνώ τη φτερωτη, έτσι κατάφερα να σφίξω το πλακίδιο και να έχω ελεύθερη τη φτερωτή. Τα κο΄μπωσα όλα, έβαλα μπρός και δούλεψε κανονικά μέχρι να δώσουν εντολή οι θερμοστάτες....μετά πάλι κόλλησε.
  4. Ευχαριστώ και πάλι. Αλλα απορώ. Κατα το άνοιγμα οπών και το καθάρισμά τους με νερό και αέρα, δέν υπάρχει κίνδυνος όσο αφορά την στατικότητα; Η εφαρμογή των τσιμεντοενέσεων γίνεται σε όλη την επιφάνεια του τοίχου; Πόσες οπές ανα μ2 θα χρειαστούν;
  5. Ευχαριστώ πολύ. Θα επέμβω εξωτερικά με τσιμεντοενέσεις και εφαρμογή αναπτυξησ κρυστάλλων. Πιστέυω να σταματησω την ανοδική υγρασία αλλα κυρίως να ενισχύσω την στατικότητα του τοίχου.
  6. Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα κάποιος που έχει τισ γνώσεις να μου πεί τί υλικά χρειιάζονται για επένδυση τοιχου με γυψοσανίδα. Οι διαστάσεις των δυο τοίχων είναι 4,5m μηκος χ 3m ύψοσ και σχηματίζουν μεταξύ τους εσωτερική γωνία. Δέν ξέρω άν χρειάζονται άλλες πληροφορίες. Δέν θέλω λεπτομερώς τα υλικά...οχι δηλαδή ουπατ και βιδες, ουτε ταινιες και στοκοι. Ζητώ μόνο τα μεταλλικά προφίλ και τισ γυψοσανίδες. Ευχαριστώ
  7. Είναι μεγάλη δουλειά οι τσιμεντοενέσεις; γίνονται με απλά μέσα ή χρειάζονται ειδικά εργαλεία...φαντάζομαι θα πάει ο κούκος αηδόνι ε; μιλάμε για ένα τοίχο 4,5 x 3m. θα μου πείς όσο και να κοστίζει πρέπει να γίνει.
  8. Αυτο το υλικο αναπτυξης κρυσταλλων θα το εφαρμόσω εξωτερικα των τοιχων. Είναι η μέθοδος με τισ ενέσεις που ανέφερα αρχικά αν δεν κάνω λάθος. Οι τοίχοι είναι παλιοι και η συνδετική ύλη όπως λες είναι σαν χώμα. Ίσως με μια αρμολογιση ενισχυθεί κάπως.
  9. ναι συμφωνώ οτι είναι δύσκολη υγρασία αλλα η λύση ποιά είναι; Τελικά θα βάλω γυψοσανίδα εσωτερικά για να μην φενεται και εξωτερικά θα κάνω οτι επέμβαση χρειάζεται για να τη σταματήσω. Επίσης εξωτερικά θα ντύσω τον τοίχο με πέτρα σε ύψοσ περίπου 70 εκατοστά. πιστευω ολα μαζι να βοηθησουν.
  10. με σωλήνα είναι πράγματι επικινδυνο γιατι πρέπει να αποσυνδεθεί η παροχή απο το ρολόι και να περασει μεσα απο το σωλήνα . Θα τους κάνω το ερώτημα μήπωσ και μου επιτρέψουν με κάποιο μεταλλίκο κανάλι ή δεν ξέρω τι άλλο κυκλοφορεί. Υπάρχει βέβαια και το μεταλλικό σπιράλ το οποίο διαλύεται και ξανασυναρμολογείται...το έιχα βάλει παλια σε μια παροχή 3χ10 που δεν ήθελα να την κοψω. Είναι όμως παλούκι. μπορέι να φάω και μισή ώρα ανα μέτρο.
  11. ευχαριστώ astrah. Πως μπορώ να καλύψω την παροχή τησ δεη άν όχι με κανάλι;
  12. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα οι ηλεκτρολόγοι να μου λύσετε τισ εξής απορίες: 1. Πόσο θα μου κοστίσει εάν αιτηθώ στη ΔΕΗ την αλλαγή του Μετρητή. Δέν έχει κάποιο πρόβλημα, απλα είναι παλιός μεταλλικός και είναι χάλια. Ο μετρητής είναι για τριφασική παροχή. 2. Την αντικατάσταση ποιός την κάνει; Η ΔΕΗ μόνη της ή μαζί με τον ηλεκτρολόγο; 3. Απο την κολώνα της δεή η παροχη δένεται σε έναν ιστό που είναι βιδωμένος στον τοίχο και απο κει πιασμένη στον τοίχο με τσέρκι διανύει 5-6 μέτρα οριζόντια και άλλα 2 κάθετα μέχρι που συναντά το μετρητή. Η ΔΕΗ δέχεται το κομμάτι της παροχής που έιναι πιασμένο στον τοίχο να το βάλω σε κανάλι; 4. Τί διαφορά στη χρέωση ή στο πάγιο υπάρχει μεταξύ τριφασικής επαγγελματικής παροχής και τριφασικής οικιακής παροχής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  13. Καλησπέρα σε όλους. Με αυτο το ποστ ζηταω την βοήθειά σας σε ένα πρόβλημα υγρασίας που αντιμετωπίζω. Στο υπο ανακαίνιση σπίτι μου το οποίο για χρόνια λειτουργούσε σαν κατάστημα χωρίς θέρμανση, υπάρχουν 3 τοίχοι οι οποίοι είναι πέτρινοι πάχουσ 70 εκατοστών και χτισμένοι πάνω στο χώμα. Παρατηρώ λοιπόν σε 2 απ αυτούς υγρασία η οποία έρχεται απο κάτω. Οι τοίχοι είναι σοβαντισμένοι μέσα έξω αλλα εσωτερικά ποτέ δεν έχουν βαφτεί. Η υγρασία δεν έχει δημιουργησει μούχλα, απλά ο τοίχοσ μέχρι τη μέση φένεται βρεγμένος. Ρώτησα πολλούς εμπόρους που πουλάν μονωτικά υλικά και χρώματα και οι περισσότεροι μου πρότειναν να ξηλώσω σοβάδεσ εσωτερικά μέχρι να βρώ καθαρή πέτρα κια να εφαρμόσω το υλικο που ο καθένας μου πρότεινε. Επειδή θέλω να αποφύγω την όλη αυτή διαδικασία και επειδή απ ότι κατάλαβα η λύση αυτή δεν σταματά την ανιούσα υγρασία απλα δεν την εμφανίζει εσωτερικά, σκέυτηκα να επενδύσω εσωτερικά τον τοίχο με γυψοσανίδα με μια μονωση φελιζολ πίσω απ αυτή. Τα ερωτήματά μου είναι: 1) Υπάρχει πιο έυκολη αλλα σίγουρη λύση αντί αυτήσ που μου πρότειναν; ...δεν με νοιάζει το κόστος αν είναι κάτι απλό...κάτι διάβασα για ενέσεις στον τοίχο με ειδικο υγρό...δουλευεί αυτό; 2) θα περάσει η υγρασία εντός του χώρου αν τελικά βάλω γυψοσανίδα με φελιζολ; θα χω κάποιο άλλο πρόβλήμα; 3) τι προτείνετε εσείς;
  14. Μηχανολόγοσ Μηχανικός είμαι αλλα στο θέμα αυτο πες με και ιδιώτη. Τους έχω διαβάσει τουσ κανόνες. θα μπορούσες να μου πείς απλα να κάνω την ανάρτηση στα θέματα των ιδιωτών και όχι να με βάζεις να ψαχνω στουσ κανόνες ''πού εχω κάνει λάθος''. Έτσι μας έκαναν στο Δημοτικό οι δάσκαλοι. Θα ήθελα να εκφράσω την απογοήτευσή μου που Διακεκριμένα μέλη ενώ θα έπρεπε να καθοδηγούν τουσ άσχετους όπωσ εμένα μέσα στο φορουμ αντιθέτως τους βάζουν να διαβάσουν το μάθημά τους. Συγνώμη αν σε προσβάλω αλλα δεν έχω κάτι μαζί σου. Έχω την προδιάθεση αυτή και απο άλλα θέματα και απαντήσεις προσ λιγότερο σχετικουσ με το φόρουμ που έλαβαν παρομοιες απαντήσεις και μερικές φορές ακόμα πιο απαξιωτικές. Παρακαλώ λίγο σεβασμό στους άσχετους, τον αξίζουν περισσότερο απο τους σχετικούσ νομίζω. Επι του θέματός μας λοιπόν, αφού μαντέυοντας κατάλαβα οτι έχω κάνει ανάρτηση σε λάθος κατηγορία διορθώνω και κάνω ανάρτηση στους ιδιώτες. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.