Μετάβαση στο περιεχόμενο

x.k

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

x.k's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, μου ζητήθηκε από πελάτη να δώσω βεβαιώσεις για μεταβίβαση τριών ακινήτων. Ενός διαμερίσματος και 2 αποθηκών. Ύστερα από έλεγχο στα ακίνητα και με βάση τα εγκεκριμένα αρχιτεκτονικά σχέδια από την άδεια παρατήρησα ότι για το διαμέρισμα οριζοντια ιδιοκτησία δεν υπάρχει αυθαιρεσία και μπορώ να δώσω την βεβαίωση για την μεταβίβαση. Για τις αποθήκες του υπογείου ορόφου οι οποίες δεν έχουν αλλαγή χρήσης σε κατοικία και παραμένουν βοηθητικοί χώροι παρατήρησα ότι στο εγκεκριμένο σχέδιο υπογείου από την πολεοδομία φαίνεται μια αποθήκη ενιαία 123τμ. Βρίσκοντας το σχέδιο που υπήρχε στο συμβόλαιο από την αγορά των αποθηκών ως 2 διαφορετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες στον υπογειο όροφο υπάρχει σχέδιο (απλά με την σφραγγίδα του μηχανικού) όπου η ενιαία αποθήκη των 123τμ έχει χωριστεί σε επιμέρους 8 αποθήκες χωρίς υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Διαβάζοντας τον Ν.4042/2012 ΆΡΘΡΟ 50 ΠΑΡ.7 καταλαβαίνω ότι μόνο στην περίπτωση αλλαγής των Η/Μ εγκαταστάσεων υπάγεται στην κατηγορία 13. Μετά την δημοσίευση του νόμου μπήκε στο σύστημα του ΤΕΕ η διαμερισμάτωση. Εγώ μπορώ να δώσω βεβαίωση χωρίς να προχωρήσω σε δήλωση διαμερισμάτωσης αφού οι αποθήκες δεν έχουν αλλαγές Η/Μ εγκατάστασης υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Η άδεια είναι του 1978 και δεν έχει εγκατάσταση θέρμανσης, λεβητοστάσιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
  2. ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ? ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Εdit-Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, Manolis gon
  3. καλησπέρα. Η ερωτηση μου είναι η εξής. Για να πάω να πληρώσω στην Εθνικη πρέπει πρώτα να κάνω υποβολή αίτηση στο ΤΕΕ για τον υπολογισμό των αμοιβών. Από εκεί θα εκτυπώσω τον υπολογιμό αμοιβών και στην συνέχεια θα εκτυπώσω και την εντολή πληρωμής με την οποία θα πάω στην τράπεζα όπου θα συμπληρώσω το γραμμάτιο είσπραξης αμοιβών. Ευχαριστώ.
  4. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση όπου υπάρχει υψομετρική διαφορά εδάφους από που πρέπει να μετρηθεί το μέγιστο ύψος του κτιρίου? Παρακαλώ διευκρινίστε την ειδικότητά σας από την επεξεργασία του προφίλ σας. ilias
  5. Συνάδελφοι, μου ζητήθηκε να κανω μία προσθήκη ανελκυστήρα σε μία ήδη υπάρχουσα οικοδομική άδεια. Ανάμεσα στην μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση και στην πραγματοποιούμενη υπάρχει διαφορά 4,54τ.μ. θέλω να ρωτήσω αν θα πρέπει να γίνει νέα οικοδομική άδεια με την προσθήκη του ανελκυστήρα, ο οποίος θα τοποθετηθεί στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής και θα έχει πρόσβαση σε δύο διαμερίσματα. Να τονίσω οτι θα πρέπει να κατεδαφιστούν δύο μπαλκόνια στον 1ο και 2ο όροφο από 2,5τ.μ το καθένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.