Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

FOTIOU

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by FOTIOU

  1. Συγνώμη giorgosv αλλά η τιμή που ανέφερα παραπάνω είναι για ένα δέκτη , προφανώςς ξέχασα να το διευκρινίσω . Πάντως η τιμή του φαίνεται σχετικά καλή μπροστά στα υπόλοιπα διπλόσυχνα . Το έχεις δει στο πεδίο αν είναι αποτελεσματικό κ εύχρηστο ; Πάντως έχεις δίκιο σ αυτά που λες για τις εταιρίες . Να βγάλουν τις τιμές οline να ξερουμε πάντα ποσο κάνει το καθένα . Ειδικά για εμένα που είμαι απο επαρχία και μακρια είναι πολύ δύσκολο να πάω στην Αθήνα και να γυρίσω τις αντιπροσωπίες για να τα δοκιμάσω . Ξέφυγα απο το θέμα και ζητώ συγνώμη
  2. Είχα την εντύπωση ότι είναι Ιρακινός.Ναι για αυτό και άρχισα να κοιτάζω τα συγκεκριμένα gps , γιατί διάβασα την πορεία του ιδιοκτήτη.Εκτός απο την Trimple έχει αναπτύξει και την astech solution την magellan .Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε μόνο ως rover με Hepos πχ. είτε με 2 δέκτες base και rover , και ναι έχει και glonass.Πάντως δεν το έχω δουλέψει να δω τι ρουτίνες έχει για οδοποιίες εκσκαφές επειδή υποστηρίζω και εργοτάξια, και πιστεύω ότι με δύο δέκτες λειτουργείς ορθότερα και με ασφάλεια,ας στείλει κάποιος που έχει δουλέψει .Πολύ καλά είναι και τα trimple και leica αλλά θεωρώ υπερβολική την τιμή τους για τοπογραφικά , ειδικά αυτούς τους καιρούς και με τη εξέλιξη της τεχνολογίας. Μερικά χαρακτηριστικά βρήκα εδώ http://www.geosense.gr/site/xPage.asp?sid=815&LangId=5&ShowMenu=True. Επίσης υπάρχει και παρουσίαση απο τον ίδιο javad στο youtube.
  3. Έπεσε στα χέρια μου μια προσφορά του GPS JAVAD TRIUMPH 7500 χωρίς ΦΠΑ. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν είναι αξιόπιστα και εύχρηστα;Πάντως γενικός έχω ακούσει καλά λόγια αλλά δεν τα έχω δει στο πεδίο.
  4. Κατάτμηση σε ρέμα μη μόνιμης ροής. Έχω ένα οικόπεδο (οικισμό κάτω των 2000 κατοικων) και θέλω να το κατατμήσω σε 10 άλλα οικόπεδα.Η διαδικασία της κατάτμησης τηρεί όλους τους πολεοδομικούς όρους για την επιτευξή της , αλλά στο χάρτη του ΣΧΟΟΑΠ παρατήρησα οτι στην περιοχή απεικονίζονται 2 ρέματα μη μόνιμης ροής που δημιουργούν πρόβλημα σε ένα οικόπεδο που δημιουργείται με βάση τα ελάχιστα όρια οικοδόμισης απο ρέμα.Τα ρέματα αυτά δεν απεικονίζονται ούτε στο κτηματολόγιο ούτε στον χάρτη καθορισμού ορίων του οικισμου, το ρέμα φαίνεται να έχει καταργηθεί . Να λάβω υπόψιν το ρέμα βάση της απεικονισής του στο ΣΧΟΑΠ ή να μην το υπολογίζω.
  5. Φίλε μου κοίτα να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει ανάλογα με τα μαθήματα. Εγώ είχα πάρει 3ο λόγω οδοποιίας που μου άρεσε , αλλα απο τότε που άρχισα να δουλεύω είδα ότι αρκούσε ο οδοποιία που κάναμε πριν τους τομείς , τρίτο έτος νομίζω , γιατί σου δίνει τις βάσεις να κατανοήσεις τα προγράμματα που θα δουλέψεις στην συνέχεια.Πολύ καλός θεωρώ και εγώ οτι είναι ο πρώτος αν πάρεις τα μαθήματα κυρίως τοπογραφίας και GPS. Μην σε αγχώνει όμως όλα θα σου χρειαστούν κάποτε.
  6. Καλό θα ήταν να κάνεις μεταβολή γεωμετρικών χαρακτηριστικών του οικοπέδου στην κτηματολόγιο Α.Ε.
  7. Έχω ένα τοπογραφικό για συμβόλαιο.Ο οικισμός είναι κάτω των 2000 κατοίκων και υπάρχει σχέδιο διανομής του 1978 που το δείχνει εκτός οικισμού.Πρόσφατα έγινε Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. που περιλαμβάνει τον συγκεκριμένο οικισμό, εγώ τώρα τι λαμβάνω υπόψιν σε περίπτωση που έχουν αλλάξει τα όρια του οικισμού; Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  8. Όταν ήμουν φοιτητής στους Τοπογράφους πίστευα ότι επέλεξα ένα πολύ καλό επάγγελμα.Όντος είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά και αυτό όπως όλα τα επαγγέλματα. Το θέμα είναι μόλις βγεις στην αγορά εργασίας.Έχει καλή αποκατάσταση αλλά με όρους.Έγω δουλεύω σε εργοτάξιο και πραγματικά νιώθω οτι ζώ για να δουλεύω. Εχω συνεχώς ένα άγχος , μια συνεχόμενη ένταση και μισθολογικά όχι και πολλά.Και αναρωτιέμαι αξίζει!Έχω χάσει την χάρα της κατασκευής και της δουλειάς , σε αρκετά μικρή ηλικία.Δεν προλαβαίνω ούτε να βγω και είμα μακριά απο το σπίτι μου.Απο την άλλη λέω ευτυχώς που έχω και δουλειά οταν άλλοι δεν έχουν τίποτα.Και αναρωτίεμαι αν είναι πάντα έτσι επέλεξα σωστά;Αυτό βέβαια υπάρχει για τους πιο πολλούς μηχανικούς οπότε δε θα σε συμβουλέψω για το τι να επιλέξεις.Επέλεξε αυτό που σου αρέσει και όταν βγείς στην πιάτσα όλα δύσκολα θα είναι.
  9. Ευχαριστώ πολύ φια τον χρόνο σας ,απλώς επειδή είμαι στην επαρχία δεν έχει εδώ κοντά εταιρεία που να νοικιάζει GPS ,αυτό είχα κσεφτεί στην αρχή
  10. Είμαι νέος τοπογραφος μηχανικός και αναζητώ άμεσα την αγορά εξοπλισμού. Δουλεύω σε εταιρία και θέλω σιγά σιγά να δημιουργήσω δικό μου γραφείο στην επαρχία. Το προβλημά μου είναι ότι διαθέτω 11000E και δε ξέρω τι να αγοράσω, ένα γεωδαιτικό σταθμό η ένα 2συχνο gps;Μου έρχονται τοπογραφικά που θέλουν εξάρτηση και τα διώχνω επειδή δε προλαβαίνω να κατευάσω στάσεις εξ αιτίας φόρτου εργασίας στην εταιρία,μόνο σαβατοκύριακο έχω λίγο χρόνο. Για αυτό και έκλεινα σε 1 δέκτη GPS διπλής συχνότητας κ HEPOS, για γρήγορη αποτύπωση. Ψάχνοντας είδα ότι μπορώ να αγοράσω μόνο κινέζικα όπως SOUTH, HI-TARGET με τιμή γύρω στα 7500 χωρίς ΦΠΑ.Να το τολμήσω; Να πάρω κ total stasion κινέζικο με 3000 η να νοικιάζω αν χρειάζεται και να αγοράσω αν πάω καλά; Δεν ξέρω τι να κανώ.Είναι τα μόνα χρήματα που διαθέτω.
  11. Μήπως γνωρίζει κανείς τον τρόπο έκδοσης οικοδομικής άδειας για λυόμενο 50τμ σε περιοχή εντος σχεδίου πόλεως; Ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.