Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

angelsamy

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

angelsamy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. akis73, η συναίνεση των υπολοίπων ιδιοκτητών του ορόφου πάει στην αποτύπωση του ορόφου για τη διαμερισμάτωση του ορόφου και όχι για τους εξώστες των δύο μπροστινών διαμερισμάτων. Στην εγκύκλιο αναφέρει περίπτωση διαμερισμάτωσης ορόφου και αναφέρει εφάπαξ παράβολο και όχι πρόστιμο, σωστά? Επειδή στη δική μου περίπτωση, το διαμέρισμα που θέλω να τακτοποιήσω σε πρώτη φάση εκτός από το θέμα της διαμερισμάτωσης έχει και παράβαση στον εξώστη του, αντί για διαμερισμάτωση πρέπει να δηλώσω δύο λοιπές παραβάσεις όπως αναφέραμε προηγουμένως, οπότε αυτόματα βγάζει πρόστιμο (άρα φεύγουμε από την περίπτωση της εγκυκλίου με το εφάπαξ παράβολο...ή μήπως όχι?) Αυτό είναι που ρωτώ. Τα δύο πίσω διαμερίσματα δεν έχουν άλλες παραβάσεις, μόνο η διαφορετική διαμερισμάτωση τα αφορά, οπότε αν δεν μπορώ να τακτοποιήσω όλο τον όροφο τώρα, θα πρέπει αργότερα να τακτοποιηθούν ξεχωριστά και τα πίσω δίνοντας ουσιαστικά από ένα 500άρικο το καθένα.
  2. akis73, έτσι θα τα δηλώσω όντως, απλώς έλεγα μήπως πατώντας στην εγκύκλιο, αν θα μπορούσα να υποβάλλω και τη συναίνεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών, όπως και την υφιστάμενη κατάσταση όλης της πλάκας....μήπως και γλιτώναμε τα 500άρικα για τα πίσω διαμερίσματα που κατά τα άλλα είναι νόμιμα! Μάλλον όμως το τραβάω από τα μαλλιά.... dimitriis GM, η υπέρβαση στους εξώστες αφορά μόνο στον πρώτο όροφο, γι'αυτό και βγάζει μάτι! Δε θα μπορούσες να μην την προσέξεις! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
  3. Σε πολυκατοικία με Ο.Α. του 1965, υπάρχει υπέρβαση στον εξώστη της πρόσοψης στον 1ο όροφο. Ο εξώστης είναι φαρδύτερος κατά 40 πόντους σε όλο το μήκος του, ενώ παράλληλα τρέχει από τη μία άκρη της πολυκατοικίας εώς την άλλη, δηλαδή δε διατηρεί απόσταση από τα διπλανά κτίσματα. Η ερώτησή μου έχει να κάνει με τις πλάγιες αποστάσεις. Ενώ στην κάτοψη τυπικού ορόφου της ΟΑ δείχνει ότι ο εξώστης διατηρεί αποστάσεις 1μ. από τα διπλανά κτίσματα, στο σχέδιο της όψης της πολυκατοικίας φαίνεται ο εξώστης του πρώτου ορόφου μόνο, σχεδιασμένος από άκρη σε άκρη, με απόσταση 0 από τα διπλανά κτίρια, ενώ ο εξώστης του δεύτερου ορόφου διατηρεί τις πλαϊνές αποστάσεις. Με κατοχυρώνει το σχέδιο όψης της ΟΑ ως προς τις πλαϊνές αποστάσεις ή πρέπει να θεωρήσω και εκείνα τα μέτρα ως αυθαίρετα?
  4. Έστω ότι ανοίγω φάκελο για τη μία ιδιοκτησία που με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση, και βάζω δύο Φ.Κ., ένα για την παράβαση στον εξώστη και ένα δεύτερο για τα διαφορετικά μέτρα λόγω διαμερισμάτωσης. Μπορώ να υποβάλλω την κάτοψη όλου του ορόφου για να τακτοποιηθούνε και τα υπόλοιπα ως προς τη διαμερισμάτωση, ή το εφάπαξ παράβολο ανά όροφο ισχύει όταν έχουμε μοναδική αυθαιρεσία αυτή της διαμερισμάτωσης? Και αν μπορώ να υποβάλλω κάτοψη όλου του ορόφου, πρέπει και ο διπλανός ιδιοκτήτης να τακτοποιήσει άμεσα τον εξώστη του, ή θα μπορούσε να το κάνει σε δεύτερη φάση?
  5. dimitris GM οι εξώστες στην πρόσοψη της πολυκατοικίας είναι 40 πόντους φαρδύτεροι από την Ο.Α. Πρέπει να πάνε σίγουρα με αναλυτικό προϋπολογισμό.
  6. Μπορούμε να τακτοποιήσουμε τη διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου με το εφάπαξ παράβολο των 500 ευρώ, όταν στα δύο εκ των τεσσάρων διαμερισμάτων του ορόφου υπάρχει παράβαση και στους εξώστες? Υπάρχει συναίνεση όλων των ιδιοκτητών του ορόφου.
  7. KANA ευχαριστώ πολύ για τη διάθεσή σου να βοηθήσεις... Apier ευχαριστώ πολύ για τα καλοπροαίρετα σχόλιά σου. Πώς δεν το σκέφτηκα να πραγματοποιήσω μια στοιχειώδη έρευνα προτού τολμήσω να γράψω στο φόρουμ....?!?!?! Μου θύμισες εκείνους τους εξίσου καλοπροαίρετους υπαλλήλους στις πολεοδομίες που τη βρίσκουν να τη λένε με κάθε ευκαιρία στους μηχανικούς. Θα μπορούσες βέβαια απλώς να μην ασχοληθείς, μιας και τα σχόλιά σου ήταν τελείως εκτός topic. Καλή χρονιά και σε εσένα!
  8. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι που θα μπορούσα να προχωρήσω. Αυτό που θέλω είναι η συμβουλή σας για τον ταχύτερο και οικονομικότερο τρόπο, φυσικά και νόμιμο ώστε να είναι κατοχυρωμένος και ο πελάτης μου. Θέλει και ο ίδιος να γίνουν όλα όπως πρέπει.
  9. Πρόκειται για μία διώροφη κατοικία με άδεια από το 1979, όπου ο όροφος φαίνεται ένας ενιαίος χώρος, δηλωμένος ως αποθήκη. Τα μέτρα του ορόφου έχουν προσμετρηθεί στη δόμηση. Στην υφιστάμενη κατάσταση ο όροφος έχει διαρρυθμιστεί και χρησιμοποιείται ως χώρος κύριας χρήσης, έχει και τουαλέτα. Ο πελάτης μου θέλει να αλλάξει τη διαρρύθμιση στον όροφο και να αντικαταστήσει τη στέγη, αλλάζοντας ταυτόχρονα και το σχεδιασμό αυτής. Θα ήθελα τα φώτα σας, καθώς δεν έχω ασχοληθεί πολύ με άδειες και δεν ξέρω ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω. Να τακτοποιήσω τον όροφο με αλλαγή χρήσης με τον 4178 για να τον κάνω χώρο κύριας χρήσης? Να δηλώσω επισκευή αυθαιρέτου για τις εργασίες στη στέγη ή πρέπει να κάνω αναθεώρηση αδείας για να αλλάξω τη στέγη? Με ποια σειρά πρέπει να προχωρήσω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.