Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ευτυχία Γαν

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Λάρισα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ευτυχία Γαν's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το ΚΥΕ αφορά ουζερί-καφενείο, έχει 10 τραπέζια μέσα, γύρω στα 50 τ.μ. άδεια για εξωτερικά τραπεζάκια και σερβίρει καφέδες, αλκοόλ, κρύα και ζεστά πιάτα. Απ' ότι ξέρω δεν χρειάζεται συστήματα HAACP. Πουθενά δεν βρήκα ποιες ειδικότητες μπορούν να υπογράψουν σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία .... αυτό το συναφείς "να υπογραφεί από Υγιεινολόγο Τ.Ε. ή επιστήμονα σχετικής ειδικότητας" είναι διαφορετικό για τον καθένα...!
  2. Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος ποιές ειδικότητες μηχανικών μπορούν να υπογράψουν το διάγραμμα ροής της επιχείρησης και την τεχνική περιγραφή; Έχω κάνει τη γνωστοποίηση για ένα ουζερί και ο υπάλληλος της υγειονομικής υπηρεσίας μου είπε ότι δεν μπορώ να τα υπογράψω γιατί δεν έχω συναφή ειδικότητα, είμαι Πολιτικός Μηχανικός..... Μπορεί για παράδειγμα ο Χημικός Μηχανικός; Ο κάθε υπάλληλος είχε διαφορετική άποψη και μπερδεύτηκα! Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι να με βοηθήσει! Ευχαριστώ πολύ!
  3. Δεν μέτρησα ύψη στον χώρο της σοφίτας εσωτερικά .... ως σοφίτα το αναφέρουν οι ιδιοκτήτες αλλά υποψιάζομαι ότι έχει πάνω απο 1,5 μ ύψος... ελπίζω όταν αποφασίσουν την τακτοποίηση να έχουν και τη μείωση 50%! Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση! Άρα πρέπει να κάνω δύο ξεχωριστές δηλώσεις μια για το ισόγειο διαμέρισμα και μια για τα κοινόχρηστα και ελπίζω ο συμβολαιογράφος να μη χρειαστεί βεβαίωση νομιμότητας για το 2ο όροφο!
  4. Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Στην παλιά σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας αναφέρεται ότι η πυλωτή είναι κοινόχρηστη. Ο συμβολαιογράφος δεν μου έχει ζητήσει ακόμα κάποια βεβαίωση νομιμότητας για τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες ώστε να συντάξει τη νέα σύσταση οριζόντιας. Θα ζητήσει; Μάλλον πρέπει να μιλήσω μαζί του πάλι. Οι υπόλοιποι κοινόχρηστοι χώροι, το υπόγειο και ο πρώτος όροφος δεν έχουν κάποια αυθαιρεσία. Το πρόβλημα βρίσκεται στον 2ο όροφο οποίος έχει παράνομη σοφίτα. Ο δεύτερος όροφος έχει γίνει γονική παροχή το 2009 και επειδή είναι μεγάλο το κόστος τακτοποίησης δεν επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να το κάνει άμεσα...
  5. Καλησπέρα, σε ένα ακίνητο με οικοδομική άδεια του 1989 (οικογενειακή οικοδομή) που αποτελείται απο υπόγειο, ισόγειο με πιλοτή, 1ο και 2ο όροφο, ο ιδιοκτήτης του ισογείου επιθυμεί να το μεταβιβάσει και να τακτοποιήσει όλες τις αυθαιρεσίες του ισόγειου διαμερίσματός του και των κοινόχρηστων χώρων του ισογείου. Στο ισόγειο κατέγραψα τις εξής αυθαιρεσίες: 1. αύξηση του κλιμακοστασίου της εισόδου 4.75 τμ (1.89 + 2.86 με κλείσιμο της πιλοτής) - μπλε hatch 2. αύξηση των τετραγωνικών του διαμερίσματος 11.9 τμ (με κλέισιμο πιλοτής- κοκκινο hatch 3. το ισόγειο βρίσκεται στη στάθμη +0.41 και έχουν κατασκευαστεί τρία σκαλοπάτια στην είσοδο τα οποία δεν φαίνονται στην οικ. άδεια - πράσινες γραμμές 4. η περίφραξη του οικοπέδου με τοίχο ύψους 0.5μ και κάγκελα εως τα 2μ - ροζ hatch 5. υπερυψωμένη βεράντα στο +0.41 ανάμεσα στην οικοδομική και ρυμοτομική γραμμή με διαστάσεις 4.0x4.15 - πορτοκαλί hatch 6. μια μπαλκονόπορτα έγινε παράθυρο - κοκκινο παράθυρο 7. καμινάδα απο το λέβητα πετρελαίου που ανεβαίνει απο το υπόγειο ως τον δεύτερο όροφο -γαλάζιο hatch 8. Κλείσιμο της πίσω μεριάς της πιλοτής με μεταλλική πόρτα και μετατροπή της σε χώρο στάθμευσης (απο μπροστά είναι ανοιχτό) - κίτρινο hatch Στη δήλωση του Ν.4178 θα εισάγω: ένα φύλλο καταγραφής για το διαμέρισμα κατηγορία 4, ΥΔ κύριων χώρων 11.9τ.μ. (2) και λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις μία (που θα περιλαμβάνει την αλλαγή της μπαλκονόπορτας σε παράθυρο (6) και την βεράντα (5) ένα φύλλο καταγραφής για τους κοινόχρηστους κατηγορία 4, ΥΔ κύριων χώρων 4.75 τ.μ. (1) και λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις μία ( που θα περιλαμβάνει την καμινάδα (7), την περίφραξη (4), τα σκαλοπάτια (3) και τον ΗΧ που δημιουργείται με το κλείσιμο της πιλοτής (; Σαν ιδιοκτήτες θα βάλω μόνο τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ή θα πρέπει να βάλω και τους συνιδιοκτήτες των κοινόχρηστων που απλά συναινούν στην τακτοποίηση; Επιπλέον,ο χώρος της πιλοτής που κλείστηκε χρησιμοποιείται για τη στάθμευση δύο αυτοκινήτων που επειδή έχει πλάτος 3.5μ για να μπει ή να βγει το δεύτερο αυτοκίνητο πρέπει να μετακινηθεί το πρώτο. Μετά την τακτοποίηση θα γίνει αλλαγή της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας και μεταβίβαση πως θα ήταν ποιο σωστό να τον περιγράψω ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην κοινόχρηστη χρήση του; Συγνώμη αν έγινα κουραστική αλλά δεν μου έχει ξανατύχει περίπτωση με τόσες παραβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους! Επισυνάπτω την κάτοψη της άδειας και μια γενική κάτοψη με τις αυθαιρεσίες. Κάθε βοήθεια, άποψη και γνώμη ευπρόσδεκτη! κατοψη άδειας.pdf κατοψη αυθαιρεσίες.pdf
  6. Άρα αφού δεν έχει αυθαιρεσίες δίνω βεβαίωση μη αυθαιρεσιών και για τον διαχωρισμό απο μία σε δύο αποθήκες την άδεια μικρής κλίμακας αν κατάλαβα καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση!
  7. Μίλησα με τη συμβολαιογράφο .... η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκε... πολύ αλλά μου είπε ότι γίνεται αν δεν έχει πολεοδομικές αυθαιρεσίες...
  8. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω στο εξής: Υπόγειο που υφίσταται νόμιμα 120τμ με ιδιοκτήτες τους γονείς (ποσοστό 50% ο καθένας) επιθυμούν να το μεταβιβάσουν στα δύο τους παιδιά. Δεν θέλουν να μεταβιβάσουν απλά τα ποσοστά τους αλλά να χωρίσουν το υπόγειο στα δύο και να ορίσουν ότι το ένα παιδί θα πάρει τη Βόρεια αποθήκη και το άλλο τη Νότια. Πήγα στην πολεοδομία να ρωτήσω και μου είπαν ότι αρκεί μια Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας....(αίτηση,κάτοψη, τεχνική έκθεση και ΥΔ απο τους ιδιοκτήτες των κοινόχρηστων γιατί θα πρέπει να ανοιχθεί πόρτα κτλ) Με τη μεταβίβαση στη συνέχεια δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα? Θα πρέπει να κολληθούν και ένσημα στο ΙΚΑ για τον τοίχο που θα χτιστεί?
  9. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...... Κατάλαβα τι εννοεί ο συνάδελφος.... Χρησιμοποιείται ένα μέρος του στάβλου σαν αποθήκη και δεν επιθυμούν οι ιδιοκτήτες να τον γκρεμίσουν, γιατί αν και παλιός είναι σε πολύ καλή κατάσταση,περιποιημένος και κοντά στην κατοικία τους!
  10. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος ποια διαδικασία μπορώ να ακολουθήσω για να βρεθεί λύση στην ακόλουθη περίπτωση: Αγροτεμάχιο από διανομή 3840τ.μ. (στην πραγματικότητα όμως 4304τ.μ., κάποιο λάθος μπορεί να έγινε γιατί ήταν στα όρια της διανομής) ανήκει σε δύο ιδιοκτήτες ο καθένας από τους οποίους έχει πλήρη κυριότητα 50%. Επιθυμούν να γίνει η μεταβίβαση σε ένα απο τους δύο και ζήτησαν βεβαίωση νομιμότητας. Κατά την επιτόπια επίσκεψη είδα ότι υπάρχει στάβλος μέσα στο αγροτεμάχιο, περίπου 150τ.μ. που δεν χρησιμοποιείται πλέον. Επειδή είναι περίπου 1χλμ από το ποτάμι πήγα στην πολεοδομία να δω τι επιτρέπεται στην περιοχή και μου είπαν ότι είναι μέσα στην αντιπλημμυρική ζώνη και δεν επιτρέπεται τίποτα. Εάν δεν επιτρέπεται ο στάβλος στην περιοχή, δεν μπορώ να κάνω τη νομιμοποίηση του, άρα δεν μπορώ να δώσω βεβαίωση νομιμότητας για το αγροτεμάχιο, άρα δεν μπορεί να γίνει η μεταβίβαση! Γνωρίζει κάτι κάποιος συνάδελφος που μπορεί να βοηθήσει γιατί δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά τέτοια περίπτωση και μου φαίνεται αδιέξοδο!
  11. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για την εξής περίπτωση: Έγινε τακτοποίηση ακινήτου με το Ν.4014 και οι δύο ιδιοκτήτες (σύζυγοι) είχαν ποσοστό ιδιοκτησίας από 50%. Η υπαγωγή ήταν ολοκληρωμένη. Μίλησα με τη σύζυγο πριν λίγες μέρες για να τους πληροφορήσω ότι θα μεταφέρω τη δήλωση στο Ν.4178 και με ενημέρωσε ότι ο σύζυγος της απεβίωσε και ότι η συμβολαιογράφος για την αποδοχή κληρονομιάς θέλει την υπαγωγή στο νέο νόμο. Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω; 1) Μεταφορά στο Ν.4178 με ποσοστά ιδιοκτητών 50% (δηλαδή να συμπεριληφθεί και ο θανόντας) 2) Η συμβολαιογράφος να κάνει την αποδοχή κληρονομιάς 3) Να κάνω αίτηση για να αλλάξουν τα στοιχεία ιδιοκτητών Αν κάποιος γνωρίζει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί παρακαλώ να βοηθήσει.
  12. Όσον αφορά το κίτρινο περίγραμμα είναι παράθυρο αυτό που υπάρχει, ενώ στο κόκκινο περίγραμμα ο χώρος στην πραγματικότητα επικοινωνεί με τον εξώστη του διαμερίσματος. Ακόμα δεν έχω βρει κάτι που να ξεκαθαρίζει η κατάσταση!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.