Μετάβαση στο περιεχόμενο

dipi

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dipi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. georgecv, δεν το ξέρω, ίσως σε κάποιον άλλον συνάδελφο έχει τύχει και το γνωρίζει. Πάντως μου φαίνεται δύσκολο. Μια ερώτηση στην Πολεοδομία σου θα σε βοηθήσει
  2. Παράταση επ'αόριστον μπορείς να πάρεις και για Ο.Α. που έχει λήξει προ πολλού, εφόσον ο Φ.Ο. είχε ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα. Η Πολεοδομία κάνει αυτοψία και βεβαιώνει ότι ο Φ.Ο. κατασκευάστηκε εντός της ισχύος και όχι τώρα και η Ο.Α. παρατείνεται επ'αόριστον.
  3. Στην περιοχή μου, η Πολεοδομία αναγνωρίζει το πρόβλημα (δεν είναι μάλιστα σπάνιο) και προσπαθεί να δώσει λύση. Τώρα, αν θέλεις να είσαι κατοχυρωμένη, μπορείς να συντάξεις το τοπογραφικό σωστά (σύμφωνα με το λεκτικό) και να υποβάλλεις για θεώρηση όρων δόμησης. Σε περίπτωση που η τοπική Πολεοδομία δεν κάνει θεώρηση, βάλε ένα φάκελο προέγκρισης Ο.Α. Είναι απλό (ουσιαστικά τοπογραφικό - διάγραμμα κάλυψης με ένα δήθεν τετράγωνο ισόγειο κτίσμα μέσα, ίσως και σχηματική τομή, ρώτα τους, μόνο δες μην απαιτεί νόμιμες αμοιβές πέραν του τοπογραφικού), δεν είναι δεσμευτικό και αναγκάζει την Πολεοδομία να σου απαντήσει καταρχήν για την οικοδομησιμότητα και άρα για το αν είναι δεκτά-σωστά τα όρια που δείχνεις. Βολεύει και σε καλύπτει απόλυτα. Σε περίπτωση που το πρόβλημα που δημιουργείται είναι σοβαρό (αλλαγή σε μεγάλη έκταση κλπ), μπορεί να σου απαντήσουν ότι πρόκειται περί "προδήλου σφάλματος" και να παραπέμψουν σε διόρθωση των ορίων. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα δώσεις λύση, όμως, και θα είσαι καλυμμένη.
  4. Είναι συνηθισμένο το πρόβλημα που αναφέρεις. Υπερισχύει πάντα η λεκτική περιγραφή (από ό,τι ξέρω υπάρχει νομολογία που το διασφαλίζει).
  5. Ελπίζω να είναι αυτό που ζητάς: Προκατασκευασμένες παραθεριστικές κατοικίες (50-80 τ.μ. + 20 τ.μ. βεράντες σε εντός οικισμού, εντός ζώνης ή εκτός σχεδίου περιοχές), Β.Δ. 23-9/11-10-1972, καταργήθηκε με το Π.Δ. 29-8/11-9-1996 (θα το βρεις στη ΝΟΜΟΣ). Δυστυχώς σε εκτός σχεδίου περιοχή αναφέρει 2.000 τ.μ. (δες μήπως όταν έβγαλαν την άδεια ήταν ή το έδειξαν μεγαλύτερο το γήπεδο) ***: Αναφέρεται, ωστόσο, και ένα προγενέστερο Β.Δ (το από 7.8.1967 Β.Δ/τος "περί εγκαταστάσεως προς παραθερισμόν" (ΦΕΚ 101/Δ)) και ίσως αυτό περιλαμβάνει και τη δική σου περίπτωση των 300 τ.μ.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Χαίρομαι που υπάρχει ένας χώρος να λύνουμε τις απορίες μας, αλλά και να συνεισφέρουμε και εμείς με τη σειρά μας με ό,τι γνωρίζουμε. Οι ερωτήσεις μου είναι η εξής: 1. Άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα (>4 στρ. και προϋφιστάμενο της 31-12-2003) γήπεδο μπορεί να συνενωθεί με όμορο μη άρτιο και να διατηρήσει την οικοδομησιμότητα; Πού αναφέρεται κάτι σχετικό; Σημειώνω πως αυτό αναφέρεται για τα εντός Σ.Π. κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμα οικόπεδα (βελτιώνει την κατάσταση) και κάποιοι θεωρούν πως διασταλτικά θα πρέπει να ισχύει και τα εκτός, αλλά αναφέρεται κάπου; Επιπλέον, στην τοπική Πολεοδομία και σε σχετική μου (προφορική) ερώτηση πριν καιρό απάντησαν αρνητικά («εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή στα όρια του γηπέδου μετά την 31-12-2003, το νέο γήπεδο πρέπει να πληροί τις νέες προϋποθέσεις (πρόσωπο)»). 2. Άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση γήπεδο με πρόσωπο σε δημοτική/επαρχιακή/εθνική οδό μπορεί να συνενωθεί με όμορο γήπεδο χωρίς πρόσωπο, είτε αυτό δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο είτε είναι (>4 στρ. και προϋφιστάμενο της 31-12-2003), και να διατηρήσει την κατά παρέκκλιση οικοδομησιμότητα,; Πού αναφέρεται κάτι σχετικό; Σημειώνω πως σε προφορική ερώτησή μου (για συνένωση με μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο όμορο) η τοπική Πολεοδομία απάντησε ... νεφελωδώς («αν είναι μικρό το όμορο, εντάξει» - Και ποιο είναι το όριο μεγέθους; «δεν υπάρχει ορισμένο, τα ελέγχουμε κατά περίπτωση κλπ, εσύ πόσο θες να προσθέσεις» - Πού αναφέρεται κάτι, να το ψάξω; «μας είχε πει κάτι κάποιος σε μια ημερίδα» κλπ). Για λόγους πληρότητας και για τους συναδέλφους αναφέρω πως: - εάν τα δύο γήπεδα είναι οικοδομήσιμα (>4 στρ. και προϋφιστάμενα της 31-12-2003), τότε μπορούν να υποστηρίξουν πως «συνενώθηκαν» και λειτουργούν ως ένα πριν την 31-12-2003, αφού πράξεις συνένωσης για εκτός σχεδίου δε γίνονται - εάν και τα δύο δεν είναι άρτια και οικοδομήσιμα και συνενωθούν τώρα ισχύουν οι τωρινές προϋποθέσεις (πρόσωπο). Συγγνώμη για το μακροσκελές του post, αλλά νομίζω πως καλύπτουμε αρκετές περιπτώσεις που είναι απορίες και άλλων συναδέλφων και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.