Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Dhmfot

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Dhmfot

  1. Μετά την αφαιρεση των πολυκαρβονικών φύλλων, συνεχίζει να λεγεται στέγαστρο? Ο σκελετός του στεγάστρου θα προσφερει προστασια από βροχή και ήλιο? Δεν θα εκτεθούν στην βροχή περισσότερες και περισσότερο οι συνδέσεις του σκελετού?
  2. Στα όνειρα σας θα μπει σε χρήση το Νοεμβριο του 2024. ακομα ο τελικός σταθμος στη Νεα Ελβετια δεν έχει ξεκινήσει να κατασκευαζεται. Εκτός και αν έρθουν οι κινέζοι να τον φτιαξουν (αυτοι που εκαναν νοσοκομείο σε 2 βδομαδες) https://parallaximag.gr/epikairotita/reportaz/o-termatikos-stathmos-metepivivasis-toy-metro-sti-nea-elvetia-einai-akoma-chorafia
  3. Δεν ειναι ολα ρόδινα με τον φωτισμό led https://gr.rua.gr/2022/09/19/η-μετάβαση-σε-πράσινο-φωτισμό-led-κάνε/ Οσοι οδηγουν πολλες ωρες (άλλα και οσοι εργαζονται μπροστα σε οθόνες υπολογιστη) στους αυτοκινητοδρομους θα πρεπει να φορούν γιαλια που κοβουν την μπλε ακτινοβολια. Προσφατα εκανα γιαλια και ευτυχώς ο οπτικος μου συνέστησε να βαλω επιστωση που αποροφά αυτην την ακτινοβολία.
  4. Οταν λέει 2. Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 2001. Εννοεί πάνω από 21 ετών ή κάτω, σαν όριο για τα προσόντα συμμετοχής. Λογικά θα εννοεί πριν από το 2001 σαν έτος γέννησης.
  5. Τα mini roundabout έχουν προδιαγραφές για διέλευση από πιάνω των βαρέων οχημάτων, σ' αυτόν δεν υπάρχουν κινήσεις τέτοιων οχημάτων? Επισης με τα λουλουδια κόβουν τις ορατότες. Σήμανση δεν βλέπω να εχει μπει, η προτεραιότητα πρέπει να είναι σ' αυτούς που είναι μέσα στο κόμβο και όχι στους εκ' δεξιών όπως λέει ο ΚΟΚ. Ευτυχώς είναι λάστιχα και κάποια απόσβεση θα έχουν για οποίον το δει ξαφνικά μπροστά του και πέσει επανω Ηθελα ναξερα με τι προδιαγραφές τον κάνανε και ποιος θα πληρώνει αν γίνει κάποιο ατύχημα.
  6. Η αυξημένη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών στο ενεργειακό μείγμα, εκτός από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη, αποφέρει και σημαντικό οικονομικό όφελος για τους καταναλωτές. Εφόσον υπολογίζουν το τιμολόγιο ολης της ενέργειας που πουλάνε με την ακριβότερη τιμή (του φυσικού αερίου) πως είναι δυνατόν να υπάρχει όφελος για τους καταναλωτές? Τα υπερκέρδη τους μεγαλώνουν, τα οποία φορολογεί το κράτος με 90% και μας τα δίνει πισω με επιδότηση.
  7. Μάλλον στα κτηριακά θα μείνουμε. Άντε και γίνει κάποια τεχνολογική πρόοδος από κάποιους επιστήμονες (που θα κάτσουν εδώ αντί να φυγουν στο εξωτερικό για να κάνουν ερευνητικές εργασίες), ποια ελληνική βιομηχανία θα έχει κέρδος και θα βελτιώσει - παράγει προϊόντα ? Αφού στην Ελλάδα μόνο υπηρεσίες προσφέρουμε.
  8. Προβλέπω σκηνές απείρου κάλους έξω από τα μπουζοκομαγαζα, με τους μεθυσμένους να δίνουν πουρμπουάρ στους παρκαδόρους με την προτροπή : "Φυλλαράκι φύσα το να ξεκινήσει" Η να έχουν σπρέι πεπεισμένου αέρα για να φυσάνε στο αλκοολόμετρο ή μπαλόνια με αέρα που φούσκωσαν πριν την οινοποσία. Πέρα από την πλάκα αυτό δεν είναι ασφαλές και περιγράφω δύο σκηνές. Να σβήσει το αυτοκίνητο στην ανηφόρα ή σε γραμμές του τρένου, και εσύ να είσαι στο "φυσά, ρουφα τραβατονε, πάτα τονε κι αναφτονε" για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο, με την νταλίκα να έρχεται από πισω κορνάροντας ή να εμφανιστεί το τραίνο στην στροφή.
  9. καλησπέρα για την χρήση των ρουτινών πρέπει να αγοραστεί το matlab (2000$)?
  10. Στο χάρτη βλέπω ότι εμείς έχουμε πιθανότητες πάνω από 80% να μην έχουμε νερό το 2040 (ενώ η Ν. Αφρική που πραγματεύεται το άρθρο έχει 40-80%). Κάνουμε τίποτα για να το αποτρέψουμε ή θα πούμε το νερό νεράκι?
  11. Ποιά τιμολόγια να δω? Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές. Εγώ έχω φωτοβολταϊκό στη στέγη. Υπέδειξε μου έναν παροχο που με δέχεται , να φύγω από την ΔΕΗ.
  12. Για την τιμή σε παραπέμπω στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ : https://www.dei.gr/Documents2/TIMOLOGIA/01-08-2021/TIMOK-XT-AUG2021-G1_ND.pdf Λέει καθαρά στο άρθρο ότι θα έχεις έσοδο 1200 ευρώ (τα πρώτα χρόνια που θα παράγει 13+ MWh) Εσύ με κατανάλωση 6 MWh (500 KWh το μήνα) θα πληρώνεις παραπάνω . Η KWh που καταναλώνεις (αν βάλεις το πάγιο+ΦΠΑ+κόστος μεταφοράς+ότι άλλο έχει) την πληρώνεις 0,20 ευρώ. Με το net metering που ισχύει τώρα συμφέρει παραπάνω (βάζοντας και θέρμανση με ηλεκτρισμό για να φτάσεις την κατανάλωση όσο την παραγωγή σου, και αν έχεις δυνατότητα και ηλεκτρικό αυτοκινητο) Αν το κάνουν μια μίξη με το net metering και τις παραπάνω KWh να στις πληρώνουν με αυτή την τιμή (γιατί αλλιώς τις χαρίζεις στην ΔΕΗ) ναι θα δώσει ώθηση στις εγκαταστάσεις. Αν κάνεις σύμβαση με την ΔΕΗ, 25 χρόνια δεν θα μπορείς να πας σε άλλο παροχο. Αν θες κανε μια δοκιμή όταν σε πάρουν από παροχο : Πες τους ότι έχω φωτοβολταϊκά στην στέγη . Θα σε χαιρετήσουν σε χρόνο dt.
  13. Λογικό είναι , αλλά πόση είναι αυτή η διαφορά δεν είναι λογικό. Θα της πουλάς με 0,087/Kwh αυτήν που θα παράγεις και θα της πληρώνεις 0,111 -0119/Kwh αύτη που θα καταναλώνεις + ΦΠΑ + κόστος μεταφοράς και προμήθειας. Κερδοφόρο μόνο για την ΔΕΗ.
  14. Την μείωση της απόδοσης των panel λόγω ηλικίας την υπολογίσατε? Θα αγοράζει η ΔΕΗ φθηνότερα την Kwh απ' ότι θα την πουλάει μετά στον ιδιο παραγωγό - καταναλωτή? Θα του χρεώνει και τέλη μεταφοράς από την σκεπή μέχρι τον πίνακα του ?
  15. Aκριβό είναι, Υπάρχει το μοντέλο πόλης της VW-SKODA-SEAT με καλύτερα χαρακτηριστικά (αν το βρείτε, γιατί ξεπούλησαν) και φτηνότερο. Εκτός των άλλων τώρα με την έλλειψη των ημιαγωγών, μέχρι τα τέλη το 22 θα υπάρχουν λίγα ηλεκτροκίνητα για πούλημα (γιαυτό και σου λένε θα παραλάβεις στο τέλος του 22) και οι τιμές ιδίως στα ηλεκτρικά θα είναι τσιμπημένες.
  16. Αν είχαν και ποιο γρήγορη ενημέρωση σ' αυτά που πληρώνεις θα έλεγα ότι εκσυγχρονίστηκε πραγματικά. Παρασκευή πλήρωσα τον φόρο και ακόμα να ενημερωθεί η σελίδα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.