Μετάβαση στο περιεχόμενο

sgouromallis

Members
  • Περιεχόμενα

    57
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sgouromallis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μικρότερο των 100τ.μ., κατά την ανακαίνισή του, θέλει να συμπτύξει τις 2 τουαλέτες, ώστε να προκύψει 1 wc Aμεα. Δεδομένου ότι έχει πληθυσμό έως 20 άτομα, θεωρείται οτι μπορει να το κάνει ή απαιτείται να έχει 2 wc(1 κανονικο και 1 Αμεα? Επίσης, τι γίνεται τώρα που έφτασε το 2020 με τα υφιστάμενα καταστήματα? Υπάρχει κάποιο νέο δεδομένο?
  2. Καλημέρα, Μπορεί κάποιος να μου πει τιμή ζώνης για το Λουτρά Αγ. Παρασκευής(Χαλκιδική) με Χ: 464760 Υ: 4419431; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Καλημέρα, διαμέρισμα κατοικίας το οποίο δεν φαίνεται ως ηλεκτροδοτουμενο στο Ε9 και ρευματοδοτείται απο το κοινοχρηστο ρολόι, πως θα το δηλώνατε? Επίσης, κοινόχρηστοι χώροι που ηλεκτροδοτούνται από παροχή διαμερίσματος κατοικίας, χρειάζεται να δηλωθουν ως κοινοχρηστοι χώροι ωστε να πληρώνοθν τους αντιστοιχουε φόρους κλπ οι ιδιοκτήτες; οι κοινοχρηστοι αυτοί δεν παρουσιάζονται στο Ε9. Σας ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα, ψάχνω τιμή ζώνης για την Τ.Κ. Λεβαίας του Ν.Φλώρινας. Από όσο ψάχνω δεν βρίσκω τιμή στους πίνακες του υπουργείου. Πως κινούμαστε σε παρόμοιες περιπτώσεις?
  5. Καλημέρα, γήπεδο εκτός σχεδίου, ιδιοκτήτες δύο αδέρφια εξ αδιαιρέτου(50%), συμφώνησαν στα λόγια ότι θα το εκμεταλλευτεί ο ένας από τους δύο κ στην συνέχεια κατασκευάστηκε αυθαίρετη κατοικία. Ο αδερφός που δεν έκανε το αυθαίρετο απεβίωσε κ τα τέκνα δεν προχωρήσανε σε αποδοχή κληρονομιάς. Πουθενά στα Ε9 δεν αναφέρουν το ακίνητο του θείου. Τώρα ο αυθαιρετούχος θέλει να τακτοποιήσει κ τα ανίψια είναι σύμφωνοι, όμως δεν θέλουν να προχωρήσουν σε αποδοχή κληρονομιάς, διορθώσεις Ε9 κλπ. Η συμβολαιογράφος μας λέει οτι μπορεί να το κάνει χρησικτησία και να μεταβιβαστεί το ποσοστό τους. Μπορώ να προχωρήσω στην δήλωση αυθαιρέτου; Το ποσοστό της χρησικτησίας πως το αναφέρω; Τι έγγραφο θα πρέπει να πάρω από τα ανίψια για να είμαι κατοχυρωμένος;
  6. Καλησπέρα! Τρία καταστήματα στην κάτοψη της άδειας, έχουν συνενωθεί αυθαίρετα κ λειτουργούν ως χώρος συνάθροισης κοινού. Δίνουμε ΒΧΚΧ; Άποψη μου, όχι. Επίσης, αν ισόγειο κατάστημα επικοινωνεί με το υπόγειο, με εσωτερικό κλιμακοστάσιο, το οποίο δεν υπάρχει στην κάτοψη της άδειας, δίνουμε ΒΧΚΧ? Ευχαριστώ!
  7. Καλησπέρα! Σε εκτός σχεδίου περιοχή σύμφωνα με την οικοδομική άδεια έχω βιομηχανικό κτίριο εμβαδού 600τ.μ και ισόγειο κτιριο αποθήκης 250τ.μ με υπόγειο 250τ.μ. Στην πραγματικότητα το κτίριο αποθήκης έχει μετατραπεί σε κατοικία, όπως επίσης και το υπόγειο. Απο αυτά που έχω καταλάβει, θα πάρω με αναλυτικό τα 200τ.μ.(ως επιτρεπόμενα εκτός σχεδίου) και τα υπολοιπα 50τ.μ.(ισόγειο) και 250τ.μ.(υπόγειο) ως υπέρβαση δόμησης με συντελεστή αλλαγής χρήσης; ή στο υπόγειο δεν θα βάλω τον συντελεστή αλλαγής χρήσης; επίσης κατι ακόμα που ίσως αφορά αλλό topic. H αποθήκη είχε παρέκκλιση από τα πλάγια όρια στα 6 μέτρα, κατι που δεν θα ίσχυε αν ηταν κατοικία. Να υπολογίσω και συντελεστή παραβασης πλάγιας απόστασης; Ευχαριστώ πολύ!
  8. Δυόροφο κτήριο με υπόγειο. Ισόγειο - καταστημα, 1ος - κατοικία, υπόγειο - βοηθητικός. Επικρατέστερη χρήση κατάστημα. Η κύρια αυθαιρεσια η επεκταση του υπογείου κατά 120τμ. Οι υπόλοιπες παραβασεις σε ισόγειο και όροφο κλείσιμο Η/Χ. Απαιτείται μελετη στατικής επάρκειας, λόγω του υπογείου?
  9. Η επικρατούσα χρήση είναι ο χώρος συνάθροισης κοινού. Οπότε δεν έχει έκπτωση. Μπορώ να "συνδέσω" κάπως το υπόγειο με την χρήση της κατοικίας? Η΄ στην χειρότερη να υπολογίσω με έκπτωση τις αυθαιρεσίες που αντιστοιχούν στο ποσοστό της κατοικίας? Πως μπορώ να θεωρήθω εκτεθειμένος ως προς το νομοθέτη?
  10. παλλινοστούντας, ιδιοκτητης δυόροφης οικοδομής με υπόγειο. Βάσει άδειας: ισόγειο-χώρος συνάθροισης κοινού, 1ος-κατοικία, υπόγειο-βοηθητικός χώρος. Μπορώ να πάρω έκπτωση 80% για την κατοικία, όχι όμως για τον ισόγειο χώρο συνάθροισης κοινού. Με το υπόγειο, όμως, τι γίνεται? σημειώση: το υπόγειο είναι ανεξάρτητο, έχει είσοδο εξωτερικά(από τον περιβάλλοντα χώρο) και παραμένει βοηθητικός χώρος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.