Μετάβαση στο περιεχόμενο

sgouromallis

Members
  • Περιεχόμενα

    57
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sgouromallis

  1. Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μικρότερο των 100τ.μ., κατά την ανακαίνισή του, θέλει να συμπτύξει τις 2 τουαλέτες, ώστε να προκύψει 1 wc Aμεα. Δεδομένου ότι έχει πληθυσμό έως 20 άτομα, θεωρείται οτι μπορει να το κάνει ή απαιτείται να έχει 2 wc(1 κανονικο και 1 Αμεα? Επίσης, τι γίνεται τώρα που έφτασε το 2020 με τα υφιστάμενα καταστήματα? Υπάρχει κάποιο νέο δεδομένο?
  2. Καλημέρα, Μπορεί κάποιος να μου πει τιμή ζώνης για το Λουτρά Αγ. Παρασκευής(Χαλκιδική) με Χ: 464760 Υ: 4419431; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Καλημέρα, διαμέρισμα κατοικίας το οποίο δεν φαίνεται ως ηλεκτροδοτουμενο στο Ε9 και ρευματοδοτείται απο το κοινοχρηστο ρολόι, πως θα το δηλώνατε? Επίσης, κοινόχρηστοι χώροι που ηλεκτροδοτούνται από παροχή διαμερίσματος κατοικίας, χρειάζεται να δηλωθουν ως κοινοχρηστοι χώροι ωστε να πληρώνοθν τους αντιστοιχουε φόρους κλπ οι ιδιοκτήτες; οι κοινοχρηστοι αυτοί δεν παρουσιάζονται στο Ε9. Σας ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα, ψάχνω τιμή ζώνης για την Τ.Κ. Λεβαίας του Ν.Φλώρινας. Από όσο ψάχνω δεν βρίσκω τιμή στους πίνακες του υπουργείου. Πως κινούμαστε σε παρόμοιες περιπτώσεις?
  5. Καλημέρα, γήπεδο εκτός σχεδίου, ιδιοκτήτες δύο αδέρφια εξ αδιαιρέτου(50%), συμφώνησαν στα λόγια ότι θα το εκμεταλλευτεί ο ένας από τους δύο κ στην συνέχεια κατασκευάστηκε αυθαίρετη κατοικία. Ο αδερφός που δεν έκανε το αυθαίρετο απεβίωσε κ τα τέκνα δεν προχωρήσανε σε αποδοχή κληρονομιάς. Πουθενά στα Ε9 δεν αναφέρουν το ακίνητο του θείου. Τώρα ο αυθαιρετούχος θέλει να τακτοποιήσει κ τα ανίψια είναι σύμφωνοι, όμως δεν θέλουν να προχωρήσουν σε αποδοχή κληρονομιάς, διορθώσεις Ε9 κλπ. Η συμβολαιογράφος μας λέει οτι μπορεί να το κάνει χρησικτησία και να μεταβιβαστεί το ποσοστό τους. Μπορώ να προχωρήσω στην δήλωση αυθαιρέτου; Το ποσοστό της χρησικτησίας πως το αναφέρω; Τι έγγραφο θα πρέπει να πάρω από τα ανίψια για να είμαι κατοχυρωμένος;
  6. Καλησπέρα! Τρία καταστήματα στην κάτοψη της άδειας, έχουν συνενωθεί αυθαίρετα κ λειτουργούν ως χώρος συνάθροισης κοινού. Δίνουμε ΒΧΚΧ; Άποψη μου, όχι. Επίσης, αν ισόγειο κατάστημα επικοινωνεί με το υπόγειο, με εσωτερικό κλιμακοστάσιο, το οποίο δεν υπάρχει στην κάτοψη της άδειας, δίνουμε ΒΧΚΧ? Ευχαριστώ!
  7. Καλησπέρα! Σε εκτός σχεδίου περιοχή σύμφωνα με την οικοδομική άδεια έχω βιομηχανικό κτίριο εμβαδού 600τ.μ και ισόγειο κτιριο αποθήκης 250τ.μ με υπόγειο 250τ.μ. Στην πραγματικότητα το κτίριο αποθήκης έχει μετατραπεί σε κατοικία, όπως επίσης και το υπόγειο. Απο αυτά που έχω καταλάβει, θα πάρω με αναλυτικό τα 200τ.μ.(ως επιτρεπόμενα εκτός σχεδίου) και τα υπολοιπα 50τ.μ.(ισόγειο) και 250τ.μ.(υπόγειο) ως υπέρβαση δόμησης με συντελεστή αλλαγής χρήσης; ή στο υπόγειο δεν θα βάλω τον συντελεστή αλλαγής χρήσης; επίσης κατι ακόμα που ίσως αφορά αλλό topic. H αποθήκη είχε παρέκκλιση από τα πλάγια όρια στα 6 μέτρα, κατι που δεν θα ίσχυε αν ηταν κατοικία. Να υπολογίσω και συντελεστή παραβασης πλάγιας απόστασης; Ευχαριστώ πολύ!
  8. Δυόροφο κτήριο με υπόγειο. Ισόγειο - καταστημα, 1ος - κατοικία, υπόγειο - βοηθητικός. Επικρατέστερη χρήση κατάστημα. Η κύρια αυθαιρεσια η επεκταση του υπογείου κατά 120τμ. Οι υπόλοιπες παραβασεις σε ισόγειο και όροφο κλείσιμο Η/Χ. Απαιτείται μελετη στατικής επάρκειας, λόγω του υπογείου?
  9. Η επικρατούσα χρήση είναι ο χώρος συνάθροισης κοινού. Οπότε δεν έχει έκπτωση. Μπορώ να "συνδέσω" κάπως το υπόγειο με την χρήση της κατοικίας? Η΄ στην χειρότερη να υπολογίσω με έκπτωση τις αυθαιρεσίες που αντιστοιχούν στο ποσοστό της κατοικίας? Πως μπορώ να θεωρήθω εκτεθειμένος ως προς το νομοθέτη?
  10. παλλινοστούντας, ιδιοκτητης δυόροφης οικοδομής με υπόγειο. Βάσει άδειας: ισόγειο-χώρος συνάθροισης κοινού, 1ος-κατοικία, υπόγειο-βοηθητικός χώρος. Μπορώ να πάρω έκπτωση 80% για την κατοικία, όχι όμως για τον ισόγειο χώρο συνάθροισης κοινού. Με το υπόγειο, όμως, τι γίνεται? σημειώση: το υπόγειο είναι ανεξάρτητο, έχει είσοδο εξωτερικά(από τον περιβάλλοντα χώρο) και παραμένει βοηθητικός χώρος.
  11. Διαβάζοντας στο φόρουμ, είδα αναφορά στο άρθρο 2 που λέει: "ιζ) Εκτός σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμού, εντός απόστασης είκοσι (20) μέτρων από τον άξονα διέλευσης αγωγών μεταφοράς υψηλής τάσης ρεύματος άνω των 150 kW." Δηλαδή μπορώ να προχωρήσω σε δήλωση εντός των 20μ. αφού η γραμμή είναι 150ΚV;;; ή μπλέκω χωρίς να έχω μια συγκκριμέμη απάντηση από κάποιον;
  12. Ευχαριστώ! Υπόστεγο είναι, αλλά έλεγα μήπως πάρω το σκελετο με πέργκολα και προσθέσω την στέγη λαμαρίνας. Το λογικό, πάντως, είναι αυτό που προτείνεις.
  13. Καλησπέρα! Υπάρχουν κάπου στο site ή στο ίντερνετ παραδείγματα με τον τρόπο υπολογισμού με αναλυτικο σύμφωνα με τις τιμές του παραρτήματος Β; Έχω ανοιχτό μεταλλικό υπόστεγο και δεν έχω σιγουριά πως πρέπει να το υπολογίσω... με το 3.11 Σιδηροδοκοί, 15.04 σιδερένια στέγη με λαμαρίνα, 19.01 πέργκολα με μεταλλικο σκελετό; Βασικά, σε κάποιες πιο ειδικές κατασκευές που δεν αντιστοιχουν στο Παραρτημα δεν θέλω να μοιράζω extra 500αρικά, επειδή είναι ελλειπής ο πίναξ!
  14. Καλημέρα! Δήλωση Ν.4014/11, όπου έγινε πληρωμή του παραβόλου τον Ιούνη του 2012 και υπαγωγή προς ρύθμιση, μεταφέρθηκε στο Ν.4178/13 ως υπαγωγή προς ρύθμιση. Αν την κάνω μετατροπή προς έκδοση οικοδομικής άδειας, απο πότε ξεκινά η τριετία μεσα στην οποία πρέπει να εκδόσω την οικοδομική άδεια;
  15. Μια ερώτηση για τον άμεσο αερισμό σύμφωνα με τον κτιριοδομικό.. Τι εννοεί στην7.β. με το "... Για τον υπολογισμό του εμβαδού των ανοιγμάτων μετρώνται μόνο τα ελεύθερα ανοίγματα των ανοιγμένων τμημάτων των κουφωμάτων στο σύνολό τους, με την προϋπόθεση ότι το ανώτατο σημείο τους βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 1,75 m από το δάπεδο του χώρου." ;;; Ότι δηλαδη δεν συμπεριλαμβανουμε το τμήμα πάνω από το 1,75μ. στον υπολογισμό του αερισμού; Ακυρο... μετα απο διαβασμα με καθαρό μυαλο, ξεκαθάρισε...
  16. Δηλαδή μπορούμε ανά δήλωση να παίρνουμε τον μειωτικό συντελεστή παρ'όλο που πρόκειται για μια ιδιοκτησία(κοινόχρηστη)? Προκύπτει από κάπου αυτό?
  17. Καλησπέρα! Σε ισόγεια οικοδομή(εκτός σχεδίου) με τρία διαμερίσματα-οριζόντιες ιδιοκτησίες, στον κοινόχρηστο ακάλυπτο κατασκευάστηκαν από κάθε ιδιοκτήτη αποθήκες εμβαδού 40τ.μ. (συνολικά 3x40=120τ.μ.) οι οποίες είναι λειτουργικά ενιαίες με τις αντίστοιχες κατοικίες. Στο συμβολαιο σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών δεν γραφει κατι για αποκλειστικές χρήσεις κλπ. Οι τρεις ιδιοκτήτες θέλουν να ρυθμίσουν με Ν.4178/13. Μπορώ να "πατήσω" κάπου και να υπολογίσω έκαστη αποθήκη με μειωτικό συντελεστή? Ή σε μία δήλωση βάζω τα 50τ.μ. με μειωτικό συντ. και τα υπόλοιπα 70τ.μ χωρίς μειωτικό συντ.? Ευχαριστώ και σόρι αν έπρεπε να γραψω στο θρεντ του Αρ.11...
  18. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο θα μπορούσα να κάνω την δήλωση στα στοιχεία του μισθωτή(παραχωρητήριο από γονέα) και όχι στου ιδιοκτήτη; Και για να γίνω πιο κατανοητός... Ο πατέρας είναι ιδιοκτητης βιοτεχνικού κτηρίου. Μισθώνει στο υιό με μηδενικό μίσθωμα για 15 χρόνια τις κτιριακές εγκαστάσεις ώστε να λειτουργεί η ατομική επιχείρηση στα στοιχεία του υιού. Μπόρω να κάνω την δήλωση στα στοιχεια του υιου, ώστε να περάσει στα εξοδά του την αμοιβη μου κλπ ή θα πρέπει να κανώ την δήλωση στα στοιχεία του πατέρα. Να προσθέσω ότι οι αυθαιρεσίες έχουν γίνει για την χρήση της ατομικής επιχείρησης του υιού. Ευχαριστώ!
  19. Μπορώ να βγάλω βεβαίωση μεταβίβασης για περίπτωση αυθαιρετου που πληρώθηκε το παράβολο και πρέπει να βγει άδεια δομησης νομιμοποίησης εντος τριετίας και ακομη δεν έχει βγει;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.