Μετάβαση στο περιεχόμενο

crimson

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by crimson

  1. Συνάδελφοι, επειδή κολλάτε στις "εκφράσεις" και όχι στην ουσία,σας επισυνάπτω το λόγο για τον οποίο εξηγώ ότι ο τρόπος υπολογισμού είναι "υπερβολικός"(για μένα βλακώδης). https://www.dropbox.com/s/k81ghnm9ptlfsk4/%CE%97%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99.jpg?dl=0 Αυτό από πρόσπεκτ γνωστής ελληνικής εταιρείας του χώρου των ηλιακών και αναφέρεται σε επιλλεκτικούς συλλέκτες πάντα... Όταν μίλησα για ποδοσφαιρική ομάδα στο αρχικό ποστ, κυριολεκτούσα κύριοι... Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. P.S. Για να το "αλαφρώσουμε" λίγο:
  2. Συνάδελφε σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου, αν και δεν απάντησες στο ερώτημά μου. Η ζώνη είναι 220 τμ.Η μέση ετήσια κατανάλωση μου βγαίνει γύρω στα 110 m3/έτος.Η αρχική άδεια βγήκε το Δεκέμβρη του 2012. Άρα δε μιλάμε για την αρχική ΤΟΤΕΕ.Μιλάμε για την τροποποιημένη. Το αν εσύ δε θεωρείς ότι ο τρόπος υπολογισμού του ΖΝΧ είναι βλακώδης, δε θα το λύσουμε εδώ. Ο καθένας μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις, οι οποίες διαμορφώνονται από πολλούς παράγοντες. Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει κανείς όταν έρχεται αντιμέτωπος με ένα τέτοιο παράδοξο(γιατί είναι αναμφισβήτητα παράδοξο) και πώς μπορεί να το παρακάμψει.
  3. Συνάδελφοι και μη καλησπέρα. Έχω το ακόλουθο πρόβλημα: Σε οικοδομή στην οποία γίνεται αναθεώρηση οικοδομικής άδειας ως προς τα Η/Μ και τον ΚΕΝΑΚ, με αρχική άδεια το 2012 ο ΚΕΝΑΚ απαιτεί τοποθέτηση 6.2 τμ ηλιακών συλλεκτών στη στέγη. Γιατί τόσα πολλά? Πρώτον η στέγη δεν έχει καθόλου νότιο προσανατολισμό και αναγκαστικά τα έδειξα στον δυτικό και δεύτερον έχει 4 υπνοδωμάτια. Ο πελάτης βέβαια, επειδή από την αρχή είχε αντιρρήσεις, έβαλε γύρω στα 3 τμ ηλιακού(τα οποία και όπως μου είπε αναγκάζεται να τα καλύψει όταν φέυγει για μέρες από το σπίτι). Από τη μία ο νόμος είναι νόμος(έστω και αν κάνει βλακωδώς υπολογισμούς για συνθήκες Γερμανίας) και από την άλλη και ο ιδιώτης έχει δίκιο μιας και 6.2 τμ είναι απαίτηση για ζεστό νερό αποδυτηρίου ποδοσφαιρικής ομάδας... Μίλησα με την ΕΥΕΠΕΝ και μετά από κανένα μισάωρο συζήτησης με κάποιο συνάδελφο εκεί, αφού καταλήξαμε ότι όντως τα τετραγωνικά είναι υπερβολικά, μου είπε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο κάτι αντίστοιχο? Με μια τεχνική έκθεση στη νέα μελέτη ΚΕΝΑΚ μπορεί να λυθεί το θέμα? Έχει κανείς καμμία ιδέα για το τι μπορεί να γίνει?
  4. Xristina το μέγεθος της μοναδας για τα λεφτα που διαθετεις είναι απαγορευτικα μικρό. Σε καθε περιπτωση θα πρέπει να γινει οικονομοτεχνικη ανάλυση από εμπειρο οικονομολόγο ή μηχανικό που ξέρει τι κάνει. Επειδή ασχολουμαι με το θεμα τα τελευταια 4 χρονια, και εχω δει αρκετες μοναδες του ειδους στο εξωτερικο(επίσης περιμένω αδεια για δικη μιυ 500 kwel), θα πρεπει να σκεφτεσαι με δεδομενα εργοστασιου,μακρια απο ο,τι εχει να κανει με φωτοβολταϊκα... Το ποσο μια τετοια επενδυση μπορει να 'βγει',εξαρταται απο πολλους παραγοντες.Πολυ σωστα απο το κοστος της α υλης,επισης και απο το την αναγκη ή οχι της επεξεργασιας της πριν μπει στον αεριοποιητη,τον βαθμο αυτοματοποιησης της ολης διαδικασιας και διάφορα άλλα που χρειαζονται σελιδες αναλυσης...ψαξτο καλα...
  5. Μην το πας έτσι. Σκέψου ότι 1 τόνος πετρέλαιο ισοδυναμεί περίπου με 1.8 τόνους pellets. Kάνε αναγωγή(εφόσον ικανοποιείσαι από την ισχύ του υπάρχοντος) και βλέπεις πότε θα αποσβέσεις...
  6. Αυτό που κάνω εγώ είναι αντιγράφω όλα τα fonts της 4Μ στα fonts του Autocad. Έτσι όταν ανοίγω ένα dwg δημιουργημένο στο Fine μέσω Autocad όλα είναι εκεί καθαρά και ξάστερα.
  7. δώσε αρθρο... Έχει πλάκα η πανικοβλημένη μου αντίδραση πάντως... Με τόσα που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό... Ισχύει ίσως το παλιό καλό "όποιος καεί στο κουρκούτι,φυσάει και το γιαούρτι.." Σας ευχαριστώ για τα φώτα σας. Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit". Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ,terry
  8. Μάλλον έχεις δίκιο...Μιλάει για "υλοποίηση της μελέτης" : 1. Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται σε κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο ασκεί ή προτίθεται να ασκήσει τις ακόλουθες κατηγορίες επαγγελματικών δραστηριοτήτων: α) Κατηγορίες που αφορούν την υλοποίηση της μελέτης μηχανολογικής ή ηλεκτρικής εγκατάστασης, τη συντήρηση αυτής, την επιτήρηση της λειτουργίας της, καθώς και τον χειρισμό του εξοπλισμού της και β) Κατηγορίες σχετικές με την εκτέλεση τεχνικού έργου ή/και με την παροχή τεχνικής υπηρεσίας, που αφορούν, ηλεκτρολογικές, υδραυλικές, ψυκτικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις υγρών και αερίων καυσίμων, ηλεκτροσυγκολλήσεις, οξυγονοκολλήσεις, χειρισμό μηχανημάτων έργου, καθώς και γόμωση και πυροδότηση εκρηκτικών σε έργα. 2. Με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθορίζονται, όπου αυτό απαιτείται, για τις ως άνω κατηγορίες επαγγελματικών δραστηριοτήτων, επιμέρους ειδικότητες και βαθμίδες αυτών, ως και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
  9. Μιλά ξεκάθαρα και για τεχνικά επαγγέλματα που ασχολούνται με διαδικασίες αδειοδότησης... Είμαστε εξάλλου το μεγάλο "πείραμα"...
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε μια περίοδο έντονης ύφεσης, ανακατατάξεων και ολικής αναθεώρησης του επαγγέλματος του Μηχανικού,η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου "απλοποιεί " τις διαδικασίες. Ρίξτε μια ματιά στο : http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1420 Παράλληλα με την "απελευθέρωση" των αμοιβών μας και το "άνοιγμα" του "κλειστού" μας επαγγέλματος, δεχόμαστε και δεύτερο χτύπημα? Γιατί σαν χτύπημα το εξέλαβα προσωπικά εγώ, ενώ το ΤΕΕ(που μίλησα αυτές τις ημέρες) κοιμάται τον ύπνο του δικαίου... Ξέρει κανείς τι γίνεται?
  11. Πριν από λίγο μίλησα με μια από τις σοβαρότερες ίσως εταιρείες του χώρου. Δεν αναφέρω το όνομα για ευνόητους λόγους. Μου είπαν ότι κατά πάσα πιθανότητα η τιμή "κλειδώνει" ανάλογα με την ημερομηνία σύνδεσης με το δίκτυο. Επίσης ανέφεραν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο δεσμηε μπορεί να αργήσει μέχρι και 18 μήνες... Άρα ποιο το χειρότερο σενάριο?
  12. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πρόβλημα. Γιατί όμως ο τύπος υπολογισμού να είναι αναδρομικός? Εννοείς δλδ. ότι εάν συνδεθείς τον Αύγουστο του 2012 θα υπογράψεις συμβόλαιο 20ετίας με τιμή 353,55 ευρώ/MWh για εγκατάσταση <=100 kW? Eνδιαφέρον ακούγεται αλλά που το λέει ρητά?
  13. Όσον αφορά το διάγραμμα, ο άξονας των ψ δείχνει τη μέση τιμή της μέσης οριακής τιμής του συστήματος.Ο άξονας των χ αφορά ώρες της ημέρας. Άρα το διάγραμμα δείχνει τη μέση οριακή τιμή του συστήματος για μια μέση ημέρα κατά την περίοδο 2001-2010.
  14. Δεν το γνωρίζω αν και το έχω ακούσει και εγώ στον "αέρα". Αν το γνωρίζει κάποιος ας το πει. Η προσωπική μου γνώμη πάντως είναι αν κάποιος δεν έχει τουλάχιστον τα μισά λεφτά στην άκρη ούτε που να σκεφτεί για πάρκο(>=100kw). Για στέγες ούτε που ξέρω καθώς δε με αφορά άμεσα και δεν το έχω ψάξει.
  15. Πολύ σωστό... Ας το ακούσει όμως και η "κουτσή Μαρία" που έκανε αιτήσεις νομίζοντας ότι εδώ χαρίζουν λεφτά... Άρα είναι καθαρά θέμα ελληνικής νοοτροπίας και "μόδας". Τίποτε άλλο.
  16. Ωραία...Η συζήτηση ανοίγει... Το μέγεθος του αρχείου με αποτρέπει για μερικά kbytes... Ο καθένας μπορεί να το κατεβάζει από το πιο πάνω λινκ... Ανέβασα όμως μια εικόνα(=1000 λέξεις...) Αριστερά οι τιμές και κάτω μέσος όρος ανα ώρα. Παίδες ας μην πλανώμαστε... Κανείς μα κανείς ποτέ δε χαρίζει λεφτά και πόσο μάλιστα με κρατική εγγύηση...
  17. Σωστό αυτό... Για ποιο λόγο όμως να μπει κάποιος σε μια τέτοια διαδικασία? α)Για να δουλέψουν οι εταιρείες φωτοβολταϊκών που έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια? β)Για να χρεωθεί ένας "καημένος" περισσότερο στις τράπεζες? γ)Μήπως επειδή ξαφνικά όλοι απέκτησαν περιβαλλοντική συνείδηση?
  18. Συνάδελφοι/συναδέλφισσες. Παρακολουθώ εδώ και κάμποσο καιρό τα τεκταινόμενα στον τομέα των ΑΠΕ και ειδικότερα των φωτοβολταϊκών. Με μια σχετικά πρόχειρη ματιά στον πίνακα των τιμολογήσεων της ενέργειας απο φωτοβολταϊκά μπορεί κάποιος να σκεφτεί:"Και γαμώ!Θα γίνω πλούσιος...". Where is the catch?Που λένε και οι "φίλοι" μας οι αγγλοσάξωνες... Βλέπουμε στον πίνακα της σελίδας 1765 του ΦΕΚ 3851/4_6_2010 ότι η τιμή της μεγαβατώρας μειώνεται αισθητά μέχρι και την 31/12/2014(οπότε όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι θα είναι 293,59 ευρώ/MWh για τα 100kW) και μετά σου λέει 1.4 της μέσης οριακής τιμής του συστήματος του προηγ.χρόνου..... Έριξε κανένας καμιά ματιά στο site του ΔΕΣΜΗΕ και ειδικά στη σελίδα: http://www.desmie.gr/content/values_xls.asp?lang=1 ??? Στη σελίδα αυτή μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα .xls με τις οριακές τιμές του συστήματος για τα έτη 2001-2010... Με τις μέτριες στατιστικές γνώσεις που διαθέτω, κατέληξα ότι μια μέση τιμή(της μέσης τιμής) του συστήματος για τη συγκεκριμένη 10ετία είναι γύρω στα 50-55 λεπτά/μεγαβατώρα. Και μάλιστα μιλάμε για μια δεκαετία που υπήρχε(έστω και στις αρχές λόγω Ολυμιακών αγώνων) μια σχετική ανάπτυξη... Έρχεται τώρα ο νόμος και λέει ότι στα συγκεκριμένα kw θα πουλάς με 1.4χ55=77 λεπτά τη μεγαβατώρα(μέσος όρος πάντα).Καταλαβαίνω καλά ή κάπου το έχω χάσει? Με τον τρόπο αυτό εάν κάποιος πάρει δάνειο 250-300 χιλιάρικα να κάνει ένα τέτοιο έργο, στην ουσία δουλεύει για την τράπεζα... Ακούω απόψεις... Με συναδελφικούς χαιρετισμούς... Δημήτρης Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.