Μετάβαση στο περιεχόμενο

kosmix

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

kosmix's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. σε ευχαριστώ πολύ traxanas για την βοηθειά σου.
  2. Καλημέρα κι απο μένα φίλε μου. Ομολογω οτι δεν εχω ασχοληθει ποτε με συλλέκτες κενού, για αυτό και ρωτάω σωστά φαντάζεσαι υπάρχει κάποια μεθοδολογία για αυτό ή κάποιο πρόγραμμα? μπορείς να μου παραθέσεις?? 170τμ ενδοδαπεδιας, 5 άτομα, κοιτάει ΒΔ, απόσταση συλλεκτών-boiler 10μέτρα περίπου.
  3. έλα ντε? γι'αυτο αναρωτιέμαι και εγώ... θα έχουμε boiler έτσι κι αλλοιώς. δεν ξέρω αν εννοείς οτι χρειαζόμαστε και 2ο boiler. το σπίτι είναι ιδιόκτητο. Ο πολ.μηχ ανέλαβε μελ-επιβλ. δεν έχει γίνει ακόμα μελέτη, απλά έκανε πρόταση στην ιδιοκτήτρια. Εν τέλει, πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο ή όχι???
  4. Σε πολυκατοικία με 4 ορόφους+pilotis (2 όροφοι με καλοριφέρ + 1 μεζονέτα με ενδοδαπέδια+boiler) ο πολιτικός μηχανικός πρότεινε για την μεζονέτα που θα έχει ενδοδαπέδια να τοποθετηθούν και συλλεκτες κενού για βοήθεια στην θέρμανση αλλά και για ζεστό νερό χρήσης το καλοκαίρι. Από όσα διάβασα σε άλλο thread οι συλλέκτες κενού ανεβάζουν την θερμοκρασία σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες (130c). Κρίνετε σκόπιμο να μπουνε συλλέκτες κενού από το να τοποθετηθεί ένας απλός ηλιακός θερμοσίφωνας?? Τον χειμώνα καταλαβαίνω ότι θα υπάρχει μεγάλη οικονομία. Αλλά για το ζεστό νερό χρήσης του καλοκαιριού δεν είναι υπερβολή συλλέκτες κενού για ένα μόνο διαμέρισμα?? Η διαδικασία της σκίασης γίνεται με κάποιον μηχανισμό ή θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να ανεβοκατεβαίνει στην ταράτσα??
  5. Δεν το διευκρινίζει. Φαντάζομαι όμως ότι αφού η βαλβίδα συμπλήρωσης είναι από την πλευρά του αερίουν μόνο αυτή την πίεση μπορούμε να ελέγξουμε και άρα του αερίου θα εννοεί. Θα ψάξω για τον αντιπρόσωπο. Προς το παρόν σας παραθέτω την ετικέτα που έχει επάνω στο δοχείο. Την δοκιμή CostasV την κάναμε χθες. Δεν πρόσεξα αν δουλεύει η αντλία κατά τον τρόπο που λες. Πρόσεξα όμως ότι όντως το νερό από την μάνικα έβγαινε διακοπτόμενο και όχι με συνεχή ροή. Ξεβιδώσαμε και ένα sprinkler και πάλι η ροή ήταν διακοπτομένη. Μιά έτρεχε πολύ, μία καθόλου. Οπότε λες να μην έχει καθόλου αέρα το δοχείο?? Απ΄την άλλη ο υδραυλικός είχε πατήσει λίγο την βαλβίδα στο δοχείο και έβγαλε αέριο...Δεν ξέρω. Απλά όσο εγώ έκανα edit το μήνυμα εσύ είχες ήδη απντήσει!! Ήσουν ταχύτατος!
  6. CostasV επεξεργαστηκα την τελευταία μου απάντηση, αν θες ξανα κοίτα την και πες μου.
  7. Στο δοχείο γράφει ότι ήταν precharged με 1,5 bar, και η μέγιστη επιτρεπόμενη είναι 10. Όση δηλαδή και του δικτύου. Δεν γράφει πουθενά για "επιτρεπόμενη πίεση λειτουργίας". Γράφει επίσης ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον ίση με την minimum του δικτύου ή ίση με την μισή της μέγιστης πίεσης του δικτύου. Δηλαδή θα έπρεπε να είναι 5bar?? Αυτό σημαίνει ότι αν μετρήσω τώρα την πίεση του αερίου στο δοχείου, αυτή θα είναι περίπου 10 bar, σωστα;;
  8. Σε σύστημα πυρασφάλειας με sprinkler σε κατάστημα υπάρχει εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης με sprinkler. Στο μηχανοστάσιο εκτός των δεξαμενών νερού, αντλίας κτλ, υπάρχει και δοχείο εκτόνωσης. Η πίεση στον πιεζοστάτη είναι στα 10 bar. Το δοχείο εκτόνωσης γράφει επάνω ο κατασκευαστης ότι είναι στα 1,5 bar. Ο υδραυλικός μου είπε ότι αν το σύστημα είναι άνω των 4 bar, τότε βάζουμε πίεση αέρα στο δοχείο εκτόνωσης 2 bar. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς είναι δυνατόν το δίκτυο να είναι στα 9-10bar και ο αέρας στο δοχείο στα 2? Ουσιαστικά η μεμβράνη θα είναι "κολλημένη" στο επάνω μέρος του δοχείου και έτσι ΔΕΝ θα λειτουργεί ως δοχείο εκτόνωσης, σωστά??? Επίσης ο υδραυλικός μου είπε ότι θα μετρήσει την πίεση στο δοχείο, και αν είναι κάτω των 2 bar θα συμπληρώσει με αέρα, ασχέτως αν μέσα έχει άζωτο. Σωστό είναι αυτό?? Ευχαριστώ
  9. Καθ'ότι νέος μηχανικός, θα ήθελα να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να γράψετε με τι ασχολείστε στον ιδιωτικό τομέα (μόνο μηχ.μηχ.). Απλά για να πάρω μιά ιδέα προς τα που να ψαχτώ, γιατί είμαι χαμένος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  10. CostasV πολλή σεβαστή η γνώμη σου και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Μπορείς να μου εξηγήσεις πως εννοείς ότι θα βρώ πελατεία με 3.000€;;
  11. Παιδιά ευχαριστώ πραγματικά για τις γνώμες σας. CostasV με 5-6 μηχανικούς που έχω μιλήσει (διαφόρων ειδικοτήτων) η απόψη είναι ότι ένας Π.Μ. στην επαρχία βγάζει τα 3πλάσια από έναν Μ.Μ., επενδύοντας το ίδιο σε χρόνο.
  12. Υπάρχουν και σοβαροί που δίνουν λόγο ύπαρξης στο forum... Στεφ29 σε ευχαριστώ για την κατανόηση. Να διευκρινήσω ότι είμαι διπλοματούχος μηχ.μηχ. ήδη.
  13. Rigid αν δεν εχεις τι να κανεις και γραφεις στο forum για να αισθανεσαι ότι συνεισφέρεις στην κοινοτητα των μηχανικων, με χαροποιεί που σε βοηθάω να φανείς χρήσιμος αλλά σε παρακαλώ δώσε τα φώτα σου σε κάποιον άλλο. 3 σειρές φτάνουν για σένα.
  14. Φίλε rigid_joint παρανόησες. Λέγοντας 'ελευθερος επαγγελματίας' εννοώ ότι δεν θελω να μπω στο δημόσιο ως μηχανικός ή να δουλέψω ως υπάλληλος. Το ξερω ότι και οι μηχαν. γίνονται ελευθ.επαγγ... Ο λόγος που δεν άσκησα το επάγγελμα του μηχανολόγου είναι ότι στην επαρχία δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για ένα μηχανολόγο, εκτός αν ασχοληθείς σοβαρά με το επάγγελμα και ψαχτείς πολύ. Όμως λόγω της δουλειας μου δεν είχα χρόνο για τόσο ψάξιμο και έτσι αποφάσισα να μην ασχοληθώ καθόλου. Από την άλλη νομίζω ότι οι πολιτικοί μηχανικοί έχουν περισσότερες επιλογές ενασχόλησης στην επαρχία. Κάποιες κουβέντες που έκανα μου έδωσαν να καταλάβω ότι χωρίς "πολύ" αφοσίωση (το πολύ σε πολλά εισαγωγικά) ένας πολιτικός μπορεί να πάρει 2-3 μελέτες το χρόνο, εστω για μονοκατοικίες. Αυτό για μένα θα είναι αρκετό για τα πρώτα χρόνια. Μετά βλέπουμε. Γενικώς κατάλαβα ότι οι πολ.μηχαν. μπορούν να "πιαστούν" καλύτερα στην επαρχία. Στα πόδια μου πατάω ήδη (αν εννοείς οικονομικά) φίλε gio οπότε αν θέλεις εξήγησε μου τα εξτρα 5-6 χρόνια που βάζεις.
  15. Καλησπέρα-καλημέρα σε όλους, είμαι Μηχ.Μηχ.. Δεν εξασκώ το επάγγελμα καθόλου γιατί ασχολούμαι στην οικεγενιεακή επίχειρηση που είναι άσχετη με το επάγελμα του μηχανικου και είναι αρκετά απαιτητική σε χρόνο. Εδώ και καιρό μου έχει σφηνωθεί η ιδέα να δώσω για κατακτήριες στου Πολ.Μηχ. Ξάνθης. Τα προβλήματα είναι πολλά.... Πρώτα απ' όλα πως βλέπετε εσείς την ιδέα να δίνει κάποιος κατακτήριες στα 33. Αντε και πέρασα, οπότε βγαίνω στα 37... αν πάρω το δίπλωμα σε 4 χρόνια. Σκοπός μου είναι να γίνω ελεύθερος επαγγ. και να συνεισφέρω παράλληλα στην οικογενειακή μας επιχείρηση. Όποιος δεν βαριέται ας απαντήσει... Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.