Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

SIGIO

Core Members
  • Περιεχόμενα

    714
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από SIGIO

  1.  

    22 ώρες πριν, Dudu1993 said:

    Καλημέρα στην ομάδα.

    Θέλω να ρωτήσω αν ο οικονομικός φορέας κάτοχος μελετητικού πτυχίου θεωρείται ότι είναι εγγεγραμμένος σε επίσημο κατάλογο εγκεκριμένων οικονομικών φορέων ή διαθέτει ισοδύναμο πιστοποιητικό [π.χ. βάσει εθνικού συστήματος (προ)επιλογής];

    Αν κρίνω από τα εργοληπτικά όχι.

    Το ΜΕΕΠ δεν αποτελεί από μόνο του επίσημο κατάλογο εγκεκριμένων οικονομικών φορέων. Μόνο οι εταιρείες που διαθέτουν ενημερότητα πτυχίου θεωρείται ότι είναι εγγεγραμμένες σε επίσημο κατάλογο.

    Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα μελετητικά.

  2. Δεν ξέρω τι γράφει το ΣΧΟΟΑΠ όμως εντός Νατουρα είναι άρτια και οικοδομησιμα τα γήπεδα που έχουν εμβαδό τουλάχιστον 4 στρέμματα και πριν τη Νατουρα ήταν άρτια και οικοδομησιμα. Έχεις 4100τμ και αν βάσει του πδ του 85 καλύπτεις όρους παρεκλισης δεν έχεις θέμα. Εντός Νατουρα δεν ισχύουν οι παρεκλισεις για τα κάτω των 4 στρεμμάτων.

  3. 12 λεπτά πριν, the_topo said:

    δεν απαιτείται πρόσωπο αν το οικόπεδο προϋπάρχει της δημοσίευσης του τελευταίου ΦΕΚ, σωστά?

    που το λέει αυτό;

    Αν προϋπάρχει του ΦΕΚ θέλεις οποιοδήποτε πρόσωπο. Αν έχεις 4μ είσαι ΟΚ.

    • Thanks 1
  4. Εκτός και αν υπάρχει ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ (όπως σωστά αναφέρει ο tetris) που καθορίζει μεγαλύτερα όρια αρτιότητας, καλύπτεις την αρτιότητα του κανόνα. Δεν σε ενδιαφέρει αν καταργήθηκε ή όχι η παρέκκλιση λόγω ζώνης.

  5. 12 ώρες πριν, chris said:

    Αν καταλαβαίνω καλά, εννοείς ότι δεν αφαιρώ το ΑΔ τμήμα από τα συνολικά τετραγωνικά. Απλά γράφω στη δήλωση οτι πρόκειται για δασικό;

    Ναι. Η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας γίνεται συνολικά, μαζί με τα ΑΔ για τα οποία έχεις χαρακτηρισμό δασικής έκτασης και πιστοποιητικό ακαιας.

    • Like 1
  6. Η συνολική ιδιοκτησία είναι αυτή του τίτλου ή αναδασμού. Θα περιγραφεί συνολικά και είναι αυτή για την οποία θα γίνει η αποδοχή.

    Επίσης θα περιγραφούν και τα χαρακτηρισμένα τμήματα (ΑΑ, ΑΔ). Η περιγραφή θα γίνει και στην δήλωση μηχανικού για τα δασικά.

    • Like 1
  7. 20 ώρες πριν, chris said:

    Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αποδοχή κληρονομιάς. Για το δασικό τμήμα πήρα χαρακτηρισμό από την τοπική δ/νση δασών (ΑΔ20) και πιστοποιητικό ακαϊας. Μπορεί να προχωρήσει η αποδοχή κληρονομιάς; Στο τοπογραφικό δεν θα υπάρχει δήλωση δασικού;

    Η αποδοχή θα προχωρήσει κανονικά. Στο τοπογραφικό και βέβαια θα γίνει δήλωση για τα δασικά. (Τα δασικά θα πρέπει να ταυτίζονται με αυτά της βεβαίωσης χαρακτηρισμού).

  8. Για μια ομάδα εργασιών, η μείωση της δαπάνης της έως το 20% μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλη ομάδα. Παραπάνω μείωση μειώνει αντίστοιχα και το κονδύλι της σύμβασης.

    Το σύνολο των παραπάνω μετακινήσεων από ομάδα σε ομάδα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% της σύμβασης.

    • Thanks 1
  9. Εγώ μοιράζω την απόκλιση ανάλογα με το πρόσωπο του κάθε κληροτεμαχίου επί του άξονα μεταξύ των οροσήμων.

    Βέβαια στην περίπτωση που παρουσιάζεις οι αποκλίσεις είναι μεγάλες.

    Έλεγξε μήπως κάποια ορόσημα είναι στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Επίσης, μην θεωρείς δεδομένο ότι ισχύουν οι καθετότητες.

    • Thanks 1
  10. Καλημέρα,

    από τη στιγμή που εμφανίζονται στο χάρτη της διανομής θα πρέπει να τα εμφανίσεις και εσύ στο τοπογραφικό σου. Από το εμβαδό τού τίτλου της διανομής θα εξακριβώσεις

    αν η επιφάνεια των ρεμάτων ή πτυχώσεων εμπεριέχεται στην ιδιοκτησία ή όχι. Ανάλογα θα δηλωθεί και στο κτηματολόγιο. Στη δήλωση του Ν.651 δεν αναφέρουμε την ύπαρξη ή όχι ρεμάτων.

  11. Καλησπέρα.
    ΦΕΚ181Δ/1985
    Άρθρο7, παρ. 1
    
    "1. Εάν ιδιοκτησία εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν
    μέρει εκτός αυτού, τότε στην περίπτωση που το εντός του ορίου τμήμα δεν
    έχει την αρτιότητα που ορίζεται με την απόφαση του Νομάρχη, θεωρείται
    ότι εντός του ορίου περιλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας μεγέθους που
    αντιστοιχεί στην αρτιότητα αυτή".

     

    ΥΓ Αρκεί να προϋφίσταται της οριοθέτησης

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.