Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

darlas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    113
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

6 Ουδέτερη

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Greece
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.223 profile views
  1. Απάντηση Εθνικής << Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Σε απάντηση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου ως εναρκτήρια ημερομηνία πληρωμής έχει οριστεί η 5η Απριλίου 2019. Ως εκ τούτου, θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη φύση της πληρωμής σας και το έντυπο πληρωμής που λάβατε θα πρέπει να συνεννοηθείτε με το Ταμείο προκειμένου να σας διευκρινίσουν τους δυνατούς τρόπους πληρωμής της οφειλής σας (εάν παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής μέσω i-banking). >> Απάντηση Πειραιώς << Αναφορικά με το ζήτημα που σας απασχολεί και κατόπιν ενημέρωσης που λάβαμε από την αρμόδια διεύθυνση της Τράπεζας, σας γνωρίζουμε ότι, η δυνατότητα πληρωμής ΕΤΕΑΕΠ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ μέσω της υπηρεσίας Winbank Web Banking, θα ενεργοποιηθεί από την 01.04.2019. Σε περίπτωση που η οφειλή σας εντάσσεται σε άλλη κατηγορία πληρωμής, θα χρειαστεί να απευθυνθείτε στον Οργανισμό, προκειμένου να σας παρέχει τις ανάλογες κατευθύνσεις. Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας και κατόπιν νεότερης ενημέρωσης που λάβαμε, σας γνωρίζουμε ότι, η ένταξη της πληρωμής αναμένεται να ενεργοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. >>
  2. Είναι στην κρίση του καθενός. Άλλοι βάζουν άλλοι όχι. εγώ στην δική μου εγκατάσταση θα έβαζα τόσο υπερτασικά και ασφάλειες όσο και ένα διακόπτη για ζεύξη/απόζευξη.
  3. το κάνεις μόνος σου και τελειώνει η υπόθεση... σαν να κάνεις πρωινή γυμναστική
  4. Γενικά συνδέεις παράλληλα τις εισόδους. Γλιτώνεις σε καλώδιο αλλά αυξάνεται το ρεύμα εισόδου οπότε μπορεί να χρειαστείς μεγαλύτερη διατομή. Επιπλέον χρειάζεσαι λιγότερα μέσα προστασίας(σε αριθμό) στον πίνακα DC οπότε μειώνεται το κόστος Για να γίνει παραλληλισμός πρέπει τα string να είναι ομοιόμορφα(αριθμός,κλίση,προσανατολισμός). Νομίζω στους Kostal ο παραλληλισμός γίνεται εσωτερικά οπότε το μόνο που γλιτώνεις είναι να έχεις καλύτερη απόδοση.
  5. Η λειτουργία της SMA που λες λέγεται OptiTrac Global Peak και αποτελεί επέκταση της δοκιμασμένης λειτουργίας βελτιστοποίησης της απόδοσης OptiTrac. Η λειτουργία OptiTrac Global Peak βελτιώνει την απόδοση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε μερικώς σκιασμένες φωτοβολταϊκές μονάδες. Αν δεν υπάρχει σκίαση και λειτουργεί το OptiTrac Global Peak πέφτει η απόδοση του αντιστροφέα. Ωστόσο δεν ξέρω κάποιον άλλον αντιστροφέα εκτόσ του Solaredge. Καλορίζικο το νέο forum!
  6. Νομίζω ότι επιτρέπεται αφού είναι εκτός σχεδίου. Άμα ήταν εντός απαγορεύεται σίγουρα. Ας το επιβεβαιώση και κάποιος άλλος...
  7. Είχε τύχει και σε μένα τέτοια περίπτωση που το κτίσμα ήταν αυθαίρετο και είχε συνδεθεί στη ΔΕΗ. Ωστόσο δεν επιτρέπονται να μπουν φωτοβολταικά με το ειδικό πρόγρμμα. Ναι μεν ο ιδιοκτήτης πλήρωνε το πρόστιμο ανέργεσης και συντήρησης του αυθαιρετου ,ωστόσο παρέμενε ως αναγνωρισμένο αυθαίρετο. Αμα δεν νομιμοποιηθεί δεν γίνεται να μπουν φωτοβολταικά. Συνεπώς τα ίδια μου είπαν και μένα.
  8. Να το υπολογίσεις μόνο σου είναι πολλοί δύσκολο. Πρέπει να ξέρεις τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του inverter τι είδους ανορθωτή χρησιμοποιεί, MOSFET Ή IGBT τα χαρακτηριστικά τους και άλλα. Οπότε πάλι με την κατασκευάστρια εταιρεία πρέπει να μιλήσεις...
  9. Μέτρα με όργανα την παραγωγή σου στην έξοδο του αντιστροφέα και στην είσοδο του μετρητή της ΔΕΗ. Δες τι διαφορά υπάρχει. Με βάση αυτή την διαφορά υπολόγισε τις απώλειες που έχεις. Εάν αυτές οι απώλειες δε αντιστοιχούν στις 12 μονάδες που παρατήρησες τότε έχει πρόβλημα ο μετρητής.
  10. 160 m2 είναι η ταράτσα. Σας ευχαριστώ για τις ιδέες σας! μαλλον κάπως έτσι πρέπει να γίνει ώστε να είναι νόμιμη περίπτωση. @jsk, tsilena για το κοινόχρηστο ρολοι που λέτε υπέγραψαν ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ έτσι δεν είναι? Σε αυτή την περίπτωση ηλιακός δεν μπαίνει, αφού δεν είναι οικία.
  11. Οχι δεν έχει ποσοστό ιδιοκτησίας η μητέρα του. Γονική Παροχή έχει γίνει. Το να παραχωρήσει ο γιος στην μητέρα του την ταράτσα και να το κάνει αυτή στο όνομα της σαν μικρή επιχείρηση στον κοινόχρηστο χώρο γίνεται?
  12. Το θέμα είναι ότι δικιά του επιχείρηση στο χώρο αυτό δεν έχει. Μόνο η μάνα του έχει ένα αρχιτεκτονικό γραφείο. Αυτό βοηθάει?
  13. Έχω το εξής πρόβλημα. Ένας πελάτης θέλει να βάλει φ/β σε κτίριό του το όποio στεγάζει επαγγελματικά γραφεία. Τα γραφεία δε είναι δικά του αλλά τα ενοικιάζει. Η ταράτσα ανήκει σε αυτόν. Eίναι κύριος 100%. Σε ποια κατηγορία ανήκει αυτή η περίπτωση? Χαρακτηρίζεται ως οικεία και ας στεγάζει επαγγελματικά γραφεία? Υπάρχει ρολόι σε κοινόχρηστο χώρο και θέλει να δηλώσει αυτό το ρολόι στη ΔΕΗ. γίνεται αυτό? έχει τύχει σε κάποιον αυτή η περίπτωση? thx anyway
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.