Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

GeorgeC

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

GeorgeC's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτο ειναι κανονικος προβολος. Δεν εχει σημασια οτι εχει απο κατω τοιχο απο τουβλα δεν τον υπολογιζεις καθολου, οποτε πρεπει να σχεδιαστη σαν προβολος.
  2. Ενας πρωτος ελεγχος θα ηταν να λυσης τον προβολο και να βρεις την ροπη καμψης στην πακτωση και στην συνεχεια να οπλισης τον προβολο ετσι οπως προβλεπεται απο τον εκως.
  3. Καλησπερα, Απ'οτι εγω ξερω στην τεχνικη εκθεση πρεπει να παρουσιασης τα τεχνικα χαρακτηριστικα της κατασκευης που σου ζητηται,υλικα,διαστασεις και τι εξυπηρετει αυτη η κατασκευη.
  4. Καλημερα, Εδω θιγεις 2 θεματα το 1ο ειναι μηχανικης και το αλλο νομικης.Για το 2ο δεν ξερω ακριβως να σου πω αλλα δεν χρειαζεται να εισαι δικηγορος να πεις οτι αν το τσιμεντο δεν ειναι αυτο που πρεπει τοτε μπορει και πρεπει να υπαρξουν μινισεις.Για το 1ο μπορω να σου πω σιγουρα οτι το τσιμεντο θα αστοχισει.Λυσε ολο το πλαισιο να βρεις τα εντατικα μεγεθει και μετα σχεδιασε της διατομες με C12 με εκως και εακ και θα δεις για ποσο μεγαλη αστοχια μιλαμε.
  5. Ναι,το εκανα επισιναψη.Το προβλημα ειναι οτι το νερο στο βαρελι ανεβαινει πολυ ψηλα ενδειξη οτι ειναι πολυ πιο πανω απο τους πεδιλοδοκους (σχεδον κατω απο την εδαφοπλακα). Δες το και πες μου μια αποψη σχετικα με την ασφαλεια αλλα και τι μπορει να γινει (εκτος απο αντλιση). Ευχαριστω προκαταβολικα. ----------------------------------------------------------------------------------------- Καλησπερα και παλι, Υπαρχει καμια αποψη επι αυτου του θεματος? Tomi_Pigadiou.pdf
  6. Στην παραγραφο 2.4 του Εκως λεει, "Το C12 επιτρεπεται σε κτιρια απο οπλισμενο σκυροδεμα με μικρες απαιτησεις πλαστημοτητας με 3 το πολυ οροφους αλλα δεν επιτρεπεται για προεντεταμενο".Αλλα εγω βεβαια δεν θα εβαζα C12 σε οικοδομικο εργο για κανενα λογο.
  7. Καλημερα, Εγω θα ελεγα να κανεις ορισμενους υπολογισμους σχετικα με την ροπη αντοχης των δοκων και της πλακας.Ξερεις, θα βρεις τα μsd και τα λοιπα.Προσομοιωσε το σκυροδεμα με αντοχη C12 που ειναι το μικροτερης δυναμης που προβλεπει ο κωδικας. Αν το σκυροδεμα αστοχει τοτε σιγουρα πρεπει να τοποθετηθει καινουργιο.
  8. Καλημερα, Ευχαριστω για την αποψη παρ'ολα αυτα επειδει το θεμα ειναι λιγο επηγων θα ηθελα καποιος πολ.μηχανικος με χρονια πειρας να διαβασει αυτα που εγραψα και να μου δωσει μια αποψη.
  9. καλησπέρα Στα πλαίσια ανέγερσης νεόκτιστης οικοδομής έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα περιμετρικά απο την οικοδομή,κανάλι κροκάλας 0.3μ, αποστραγγιστικοί σωλήνες φ 110, γεωύφασμα, και μπάζωμα.Δίπλα απο την οικοδομή υπάρχει πηγάδι, στην οπόια έχω εγκαταστήσει αντλία, ο πάτος του οποίου είναι στην αρχή της κροκάλας δηλαδή 2.80 βάθος πηγαδιού.Στο λεβητοστάσιο του υπογείου έχω βάλει ένα βαρελι.Μέτα απο βροχέρες και με υδροφόρο ορίζοντα ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ βρήκα το νερο 1.30 μέσα στο πηγάδι και στο βαρέλι 0.45μ. Από μετρήσεις που έκανα το νέρο έιχε φθάσει την πλάκα του υπογείου πως αντιμετωπίζετε αυτό το πράγμα?Μήπως πρέπει να σκάψω το πηγάδι πιο βαθία απο την κροκάλα?Τι προβλημα έχω απο θέμα καθισδήσεων?
  10. Στατικη αναλυση της πλακας ξεχωριστα και ολου του πλαισιου στην συνεχεια.
  11. Σας παρακαλώ θα ήθελα τα φώτα σας για ένα θέμα που με προβληματίζει.Πώς υπολογίζουμε με ακρίβεια τον όγκο μιας πολύριχτης στέγης????? Παρακαλώ μεταβείτε στο Πίνακας Ελέγχου -->Προσωπικό Προφίλ-- >Επεξεργασία προσωπικών στοιχείων και στο πεδίο επάγγελμα συμπληρώστε την ειδικότητά σας. avgoust Ρίξε μια ματιά στις πρώτες δημοσιεύσεις. Γεια, Αν εχεις σχεδια προσπαθησε να βγαλεις την γεωμετρια αυτων των μελων ως συντεταγμενες χ και ψ και υπολογισε ανα τμηματα τους τυπους των συναρτησεων που περιγραφουν αυτες της καμπυλες.Αν θελεις προσεγγισμους τοτε προσπαθησε να "κοψεις" τα μελει αυτα σε μικρα κομματια και να υπολογισεις με τυπους γνωστων γεωμετρειων.Βασικα και το AutoCAD κανει μια χαρα για τετοια πραγματα γιατι σου υπολογιζει αυτοματα το εμβαδο οποιασδηποτε γεωμετριας.Οσο πιο δυσκολη η γεωμετρια παντως τοσο καλυτερα ο υπολογισμος ογκου με τον πρωτο τροπο. Αν παλη θες στειλε μου τις συντεταγμενες και σε βοηθαω χωρης προβλημα.Εχω ενα προγραματακη που κανει ακριβως αυτο που θες.Αυτο παει και για την στεγη. Τα λεμε. Όχι, δεν υπάρχει πιλοτις. Είναι οικόπεδο το οποίο είναι βυθισμένο σε σχέση με τους μελλοντικούς δρόμους και θεώρησα καλό να σηκωθεί στην στάθμη του δρόμου. Καμμία παρανόμια και ούτε καν υποψία παρανομίας... Απλά. Ο τύπος είναι άσχετος... Για την περίπτωσή μου ο υπάλληλος επιμένει ότι η διαμόρφωση μπορεί να είναι +/-1,50μ μόνο όταν το οικόπεδο είναι σε κλίση... Υπάρχουν 3 λύσεις: 1) Υπερυψώνω το υπόγειο +1,50μ (κάτι το οποίο δεν θέλει ο ιδιοκτήτης) ώστε να έρθει τουλάχιστον το ισόγειο στην αλφαδιά με την μελλοντική στάθμη του δρόμου, αλλά θα υπάρχει σκάλα για να ανεβαίνεις στο ισόγειο. 2) Χώνω το σπίτι στο υφιστάμενο φυσικό έδαφος (που σημαίνει ότι όταν διαμορφωθεί τελικά ο δρόμος, θα έχουμε το ισόγειο στο -1.50 περίπου...) 3) Κάνω έγγραφο αίτημα να δεχθεί την επιχωμάτωση του 1,50μ με το αιτιολογικό ότι προσαρμόζομαι στην διαμόρφωση των μελλοντικών δρόμων και περιμένω γραπτή απάντηση... Τι λέτε να κάνω;;
  12. Γεια σε ολους, Ενδιαφερομαι να αγορασω λογισμικο για μελετες.Μπορει κανενας να μου προτινει κατι καλο?
  13. Καλα σιγα μην ερθει...μονο να παραδειδουν σιδερα ξερουν....2 μηνες περιμενεις εσυ? καλα εισαι, εγω κλεινω 4 τωρα σε λιγο.
  14. Οποτε σχεδιαζεις για σεισμο αναφερεσαι με τον ορο seismic design,τον ορο capacity design τον συναντισα απο τα πρωτα μαθηματα Ο.Σ...με αλλα λογια ειναι πιο γενικος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.