Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

angelo_balto

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by angelo_balto

  1. ναι, απο αυτα δεν εχω προβλημα. Ειναι το γνωστο Ελληνικό ημι-υπόγειο και ειναι και διαμπερές!
  2. Έχω ένα κατάστημα υπόγειο σε οικοδομή του 1977 το οποίο λειτουργούσε ως κατάστημα από το 1980. Το κατάστημα στην αρχική οικοδομική άδεια αναφέρονταν ως "υπόγειο" οπότε και τακτοποιήθηκε με το Ν.4014/2011 και στη συνέχεια το Ν.4178/2013 με αιτιολογία την "αλλαγή χρήσης" από βοηθητικό χώρο σε χώρο ΚΥΡΙΑΣ χρήσης. Το εσωτερικό καθαρό ύψος του καταστήματος είναι 2,50μ και η επιφάνεια του περί τα 100,00μ². Υπάρχει μια πρόθεση να λειτουργήσει ως εστιατόριο, άρα βάση του νέου υγειονομικού κώδικα ως "επιχείρηση μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος". Τα βασικά ερωτήματα είναι τα εξής: 1) είναι απαραίτητη η νέα άδεια αλλαγής χρήσης από "κατάστημα" σε "κατάστημα υγειονομικού χαρακτήρα" ? Αν ναι, πως είναι δυνατόν αυτό να παρακαμφθεί (το κατάστημα είναι δικής μου ιδιοκτησίας, οπότε αμοιβή μηχανικού δε θα λάβω). 2) Αλλαγή χρήσης από "κατάστημα" σε "Κ.Υ.Ε." γίνεται γενικά σε τακτοποιημένα καταστήματα γενικά (4014 ή 4178) ? Πώς είναι αυτό δυνατό όταν ο χώρος είναι "προσωρινά" κυρίας χρήσης (30 χρόνια) ενώ η άδεια αλλαγής χρήσης είναι "μόνιμη" … 2) Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει πρόβλημα ο Ν.Ο.Κ. με το 2,65μ ύψος που θέλει ? Βάση Κτιριοδομικού λογικά είμαι ένταξη (αν έχει σχέση). Εξάλλου βεβαίωση κυρίας χρήσης εγώ θα δώσω, αλλά ο δήμος θέλει και αυτοψία πριν μου τη δώσει επίσημα.
  3. Δηλ μπορεί το ΤΕΕ να διενεργήσει "ανάλυση & πραγματογνωμοσύνη" με δική μου αίτηση και κατάθεση των σχεδίων των 2 μελετών ? Σε ποιό τμήμα να απευθυνθώ ?
  4. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία ή φορέας που μπορεί να συγκρίνει 2 μελέτες (διαφορετικού μελετητή) που αφορούν το ίδιο οικόπεδο, το ίδιο κτιριοδομικό πρόγραμμα και τον ίδιο πελάτη και να πιστοποιήσει την ύπαρξη συσχέτισης μεταξύ των 2 μελετών? ο φορέας φυσικά πρέπει να αναγνωρίζεται σε Ελληνικά δικαστήρια.
  5. Σε αντίστοιχη περίπτωση (αλλαγή μηχανικού)... - ο μηχανικός που παραιτείται από τον 4014 έχει κάνει δήλωση παραίτησης , το πρόστιμο έχει πληρωθεί από τον πελάτη , αλλά η κατάσταση της δήλωσης είχε επανέλθει σε "προσωρινή" μετά από αίτημα προς το ΤΕΕ για διόρθωση των στοιχείων. - ο νέος μηχανικος που αναλαμβάνει να συνεχίσει σε 4178 κάνει ΝΕΑ αίτηση με θέμα "διόρθωση της ΑΑ..... με Ν.4014" και προσθήκη ποσού εξόφλησης για συνυπολογισμό (αν και υπαγορεύεται από τον ίδιο μηχανικό) ή πρέπει να περιμένει να περάσει αυτόματα στον 4178 και μετά παραίτηση κτλ .. ? Ιδανικά ο πελάτης θα προτιμούσε νέα διορθωτική δήλωση για να γίνει άμεσα μεταβίβαση (να είναι καλά οι ελληνικοί φόροι και οι εφορίες ... ) Απόψεις ??
  6. Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω μια απορία για την χρήση σε κατοικία πατητής τσιμεντοκονίας σε (α) δάπεδο - αντί για πλακάκι , και (β) πάγκο κουζίνας από mdf - αντί για τεχνογρανίτη ή corian ... Συγκεκριμένα αφορά την προσωπική μου κατοικία οπότε cost matters !!!! Θα ήθελα τη γνώση σας σχετικά με τη φθορά στη χρήση του υλικού αυτού. Αισθητικά όμορφο είναι , αλλά προσωπικά φέτος το πρότεινα σε μια ανακαίνιση αλλά δεν έχω εμπειρία σχετικά με την αντοχή του υλικού. Εν τέλη - χώρια του αισθητικού αποτελέσματος - η οικονομική διαφορά (35€/μ² τοποθετημένο) αξίζει έναντι σε ένα γρανιτένιο πλακάκι (των 40-50€/μ² υλικό) ή έναντι σε ανά πάγκο corian (πολλά €/μ²) ? Παρακαλώ βάλε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Μετά την τελευταία αναβάθμιση της πλατφόρμας μερικές ειδικότητες χάθηκαν. Didonis
  7. Δεν διαφωνώ συνάδελφε στο ότι μπορεί... απλά κάποιοι (όπως κι εγώ) θα προτιμούσαμε το tapatalk μιας και ήδη το χρησιμοποιούμε με άλλα site...
  8. ερώτηση (ίσως χαζή): είμαι αρχιτέκτων και έχω ένα πρόβλημα με κάτι πελάτες που μάλλον θα επιλυθεί μέσω μήνυσης ΤΕΕ για διεκδίκηση αμοιβής, ακριβώς όπως και ο παραπάνω φίλος μας. Το ΤΕΕ με ενημέρωσε ότι θέλει από εμένα αναλυτικό προϋπολογισμό (ΑΤΟΕ, ΑΤΗΕ). Μόνη μου λύση είναι τα προγράμματα του είδους (εκτός του κόστους αγοράς) χρειάζεται και εκμάθηση αυτών... Άλλη επιλογή υπάρχει? Οι περισσότεροι φίλοι μηχανικοί που έχω ρωτήσει, δεν έχουν ιδέα πως βγαίνει.
  9. Δεν απαιτώ να πληρωθώ για δουλειά που δεν έχω κάνει. Απλά θα απαιτήσω να πληρωθώ (πλήρως) για ότι έχω ήδη καταθέσει - άσχετα με το αν στην πορεία αλλάξουν κάτι στη μελέτη και χρειαστεί να ξανα-σχεδιαστεί (σίγουρα όχι από εμένα). ------------------------------------------------------------------------------------- οπότε (εν ολίγης) λόγω των χαρτιών, εγώ θέτω τους όρους από εδώ και πέρα, ναι? Μάλλον έχω δύο επιλογές: 1) ζητώ την πλήρη αμοιβή για ότι έχω καταθέσει ως τώρα και υπογράφω δήλωση παραίτησης. 2) συνεχίζω να είμαι ο αρχιτέκτων (μελέτη) του έργου, ζητώ την πλήρη αμοιβή για ότι έχω καταθέσει ως τώρα και ζητώ επιπρόσθετη αμοιβή στην περίπτωση που ο εργολάβος (ή ο μηχανικός του) αλλάξουν τα σχέδια και χρειάζεται να ξανα-σχεδιαστεί η αρχιτεκτονική μελέτη. ------------------------------------------------------------------------------------- "Προφανώς η έκπτωση της μελέτης συμψηφίζεται με την κατασκευή!"... ακριβώς έτσι είναι συνάδελφε... "αμφιβολίες για την ποιότητα της κατασκευής και ότι η μεγάλη έκπτωση θα καλυφθεί από την κατασκευή"... Δυστυχώς τα εξήγησα, αλλά θεωρούν ότι απλά θέλω να δικαιολογήσω την ελάχιστη αμοιβή που ζητώ (ακόμη και αν δεν αναφέρθηκα ποτέ σε "εκπτώσεις"... αυτό προσβάλει κάθε μηχανικό που έκατσε να διαβάσει για να πάρει πτυχίο...) Συνάδελφε, μην κάνεις διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποίησε την επεξεργασία να θέλεις να προσθέσεις κάτι σε ένα μήνυμά σου. Επίσης, απέφευγε να κάνεις άσκοπες παραθέσεις προηγούμενων μηνυμάτων. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. Ευχαριστώ, AlexisPap
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι. έχω μια νομική ερώτηση. Πρόσφατα (2010) ανέλαβα την έκδοση μιας άδειας και κατέθεσα φάκελο στην πολεοδομία (Ιαν.2011) με τα προβλεπόμενα για πληρότητα φακέλου. Έχω στην κατοχή μου: 1) ιδιωτικό συμφωνητικό ανάθεσης μελέτης / επίβλεψης. 2) "πραγματικές" υπογραφές στο σεντόνι και το τοπογραφικό. 3) κατάθεση πολεοδομίας - αριθμό πρωτοκόλου. λίγο μετά την κατάθεση και εν αναμονή νέων από το μέτωπο του ΚΕΝΑΚ, οι πελάτες δέχτηκαν προσφορά από τοπικό εργολάβο (με τα γνωστά "θα σου κάνω 50-60-70% έκπτωση" κτλ). Τώρα οι πελάτες ζητάνε να αναλάβει την έκδοση αδείας, τις υπόλοιπες μελέτες και την επίβλεψη ο νέος εργολάβος για 2 λόγους: 1) κάνει έκπτωση (γελοιωδώς μεγάλη) 2) έχει (ως κλασικός Έλλην εργολάβος) "δόντι" στην πολεοδομία και θα περάσει την άδεια με "σχεδόν ΚΕΝΑΚ" (έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει). Εμένα μου πρότειναν να παραμείνω ο "αρχιτέκτων" με υπογραφή της αρχιτ. μελέτης (και με την ανάλογη αμοιβή φυσικά). και τώρα οι ερώτησεις: 1) ΝΟΜΙΚΑ, τι δικαιώματα - υποχρεώσεις έχω? 2) Πρέπει να παραιτηθώ για να υπογράψει άλλος μηχανικός? Στο σεντόνι, ΟΛΑ είναι στο όνομα μου. 3) Είναι δική μου (και μόνο) επιλογή το με ποιες μελέτες (π.χ. αρχιτεκτονικά, τοπογραφικό, παθ. πυροπροστασία, χρον. προγραμματισμός) - και τις αντίστοιχες αμοιβές τους θα δεχτώ να προχωρήσω? 4) Αν αφήσουν να περάσει το νόμιμο 9μηνο παραμονής της άδειας στην πολεοδομία, τι γίνεται? Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.