Jump to content

sotirisgp

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Ουδέτερη

About sotirisgp

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
 1. Στην εφαρμογή των αμοιβών υπάρχει αυτή η ανακοίνωση: "Από την Τρίτη 19/9/2017 το όριο ελέγχου ενημερότητας για παλαιότερες συνδρομές μειώνεται σε 3 έτη" Αυτό σημαίνει πως οποτεδήποτε ζητηθεί, απλά πληρώνουμε τα τελευταία 3 χρόνια, αγνοώντας τυχόν προηγούμενες οφειλές;
 2. Την εισφορά Δεκεμβρίου 2018 (εξοφλήθηκε Ιαν. 2019) δεν την έχουν συμπεριλάβει στη βεβαίωση. Συμβαίνει και σε άλλους ή μόνο σ' εμένα??
 3. Η όποια αύξηση (ή μείωση) στις εισφορές 1/2019, απ' ότι καταλαβαίνω έχει να κάνει με τη νέα εκκαθάριση βάσει εισοδημάτων του 2017, όχι με το νέο κατώτατο, αφού το 650€ ισχύει από 1/2/2019. Σωστά ?
 4. Ο NOMOΣ 4578/18 "Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις." αναφέρει αυτές τις ημερομηνίες: "5. Το ποσό της μηνιαίας εισφοράς που οφείλουν τα πρόσωπα του παρόντος άρθρου στον Κλάδο Επικουρι- κής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ ορίζεται ως εξής: α) Από 1.1.2017 έως 31.5.2019 σε ποσοστό 7% υπο- λογιζόμενο επί του 70% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των είκοσι πέντε (25) ετών. β) Από 1.6.2019 έως 31.5.2022, σε ποσοστό 6,5% υπο- λογιζόμενο επί του 70% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού. γ) Από 1.6.2022 και εφεξής σε ποσοστό 6% υπολογι- ζόμενο επί του 70% του εκάστοτε προβλεπόμενου κα- τώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού.»" η 01/03/2022 που αναφέρεις από που προκύπτει; Έχει αναθεωρηθεί ο νόμος; Επίσης παρατήρησα οτι λαμβάνει σαν βάση υπολογισμού το: 70% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού Στα ειδοποιητήρια όμως δεν λαμβάνει υπόψη το 70% αλλά ολόκληρο τον κατώτατο, σωστά?
 5. Μόλις παρατήρησα τα εξής: 1ον Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα καταβάλλουν για κύρια σύνταξη 13,33% επί του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος συν τις καταβλητέες εισφορές του προηγούμενου έτους. Διατηρείται η γενική ελάχιστη εισφορά υπέρ του ΕΦΚΑ στο σημερινό ύψος, δηλ. στο 20% του κατώτατου μισθού για ελεύθερους επαγγελματίες- αυτοαπασχολουμένους άνω 5ετίας και 20% επί του 70% του κατώτατου μισθού για αγρότες. (σημ: προφανώς του Νέου κατώτατου μισθού) 2ον Οι εισφορές για επικουρική και εφάπαξ των αυτοαπασχολούμενων ορίζεται αναδρομικά από το 2017 σε σταθερό ποσό υπολογισμένο 7% και 4% επί του νέου κατώτατου μισθού. Η αποπληρωμή των οφειλομένων για 2017 και 2018 θα γίνει σε 36 δόσεις.
 6. ...... με ημ/νια έκδοσης & πληρωμής 29/6 είναι φοβεροί αυτοί οι τύποι
 7. Αυτό ακριβώς καταλάβαινα και εγώ : όποιος πλήρωσε ..... πλήρωσε, επιστροφές δεν δίδονται !!!
 8. Έχω μια απορία με όλα αυτά. Διαβάζω ότι σε κάποιους συναδέλφους που εκδόθηκε ειδοποιητήριο με Ειδική Προσαύξηση μέσα, αυτό επανεκδόθηκε χωρίς αυτή (αφού καταργήθηκε). Το Α-2013 το είχα πληρώσει 1.925,76 (1η Ασφ. Κατηγορία σύνολο με Ειδ.Προσ.) ενώ κανονικά έπρεπε 1.924,74 (2η Ασφ. Κατηγορία χωρίς την Ειδική Προσαύξηση) + 349,44 Ειδική Προσαύξηση που δεν αλλάζει και έχω ήδη πληρώσει. Παρά ταύτα, μου βγήκε ειδοποιητήριο αναδρομικών 348,42 - προφανώς αγνοώντας την πληρωμένη ειδική προσαύξηση και υπολογίζοντας μόνο τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό που θέλω να καταλάβω για την Ειδική Προσαύξηση είναι αν έχει αναδρομική ισχύ και από πότε είναι αυτή. Γιατί αρχίζει και δημιουργείται μια διαφορά μεταξύ αυτών που την πλήρωσαν και αυτών που τη γλιτώνουν. Μη με παρεξηγήσετε, ορθώς τη γλιτώνουν, όμως υπάρχει περίπτωση επιστροφής ή συμψηφισμού των καταβληθέντων ποσών ??
 9. Υπογραφή ΚΥΑ για το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» Αθήνα, 08 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπέγραψε, σήμερα, την Κοινή Υπουργική Απόφαση προκήρυξης του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», η οποία περιλαμβάνει και τον οδηγό εφαρμογής. Το νέο πρόγραμμα παρέχει χρηματοδότηση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και κατά συνέπεια του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων, αναμένεται να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών παρέδωσε το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, στο οποίο θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και η παρακολούθηση της πορείας τους για ένταξη στις χρηματοδοτούμενες δράσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι και να διασφαλισθεί η διαφάνεια, ως προς την εξυπηρέτηση των αιτήσεων με βάση την απόλυτη χρονική σειρά υποβολής. Οι διαδικασία σύνδεσης των τραπεζών με το πληροφοριακό σύστημα θα ξεκινήσει σταδιακά από τις 15 Φεβρουαρίου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε θα αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων. http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=5416&language=el-GR Η απορία μου, γιατί έχω χάσει λίγο την επαφή τους τελευταίους μήνες: Ξέρει κανείς που τα βρίσκουμε αυτά? Υπάρχει κάποιο site αντίστοιχο με το "Εξοικονομώ Ι" ? Τον οδηγό εφαρμογής εννοώ.
 10. Φίλε Γιώργο απλά δεν παίζεσαι... νομίζω χαραμίζεσαι σαν μηχανικός, έπρεπε ίσως να κάνεις κάτι τύπου Ράδιο Αρβύλα.
 11. Η τελευταία ανακοίνωση στο site του ΤΣΜΕΔΕ: ΤΡΙΤΗ 28.02.2017 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ενημερώνουμε το κοινό ότι την Τρίτη 28.02.2017, στο κτίριο της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού 3-5, θα πραγματοποιηθούν εργασίες που αφορούν την αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού του Ταμείου. Οι παραπάνω εργασίες θα έχουν ως συνέπεια την διακοπή της τηλεφωνίας του κτιρίου, τη διακοπή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-tsmede και την αδυναμία εξυπηρέτησης του κοινού από τα περιφερειακά γραφεία του τ. ΕΤΑΑ -ΤΜΕΔΕ. Μετάφραση : ''Ἀποφασίσαμε το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας να το κάνουμε 4ήμερο, μην μας ψάξετε, δεν θα δουλεύουν τα τηλέφωνα (γιατί όταν δουλεύουν απαντάμε άμεσα)". Ψάξτε τώρα εσείς συνάδελφοι να βρείτε εισφορές, ειδοποιητήρια, τρόπους πληρωμής με ή χωρίς συμμετοχή του εργοδότη, κλπ. Καλό 3ήμερο σε όλους (είπαμε 4ήμερο για κάποιους) !!
 12. Υπολογίζω με το εισόδημα του 2014 : ΚΦΑ 25.617,96 € , γιατί όλες τις άλλες χρονιές έχω ζημία. Στα γρήγορα με το excel που ανέβασε συνάδελφος προκύπτουν οι εξής εισφορές: Τελικό ποσό 395,96 € Αρχικό ποσό χωρίς έκπτωση 585,34 € Τελικό ποσό 4.751,52 € / χρόνο Αρχικό ποσό χωρίς έκπτωση 7.024,08 € / χρόνο Το ποσό χωρίς έκπτωση το αναφέρω γιατί απ' οτι κατάλαβα αποτελεί οφειλή για μελλοντική εξόφληση (έντοκα). Για τη χρήση 2014 πλήρωσα επιπλέον 7.808,74 € (Φόρος + Έκτακτη Εισφορά + Τέλος Επιτηδεύματος) Είναι λογικά ποσα εισφορών αυτά ?? Το '14 πλήρωσα ΤΣΜΕΔΕ 4.548,36 € Νομίζω οτι για επαγγελματία που βγάζει ζημία τόσα χρόνια συνεχόμενα, ακόμη και τα 167 € που βγήκε σήμερα είναι πολλά. Σίγουρα θέλει διορθώσεις ο νόμος.
 13. Η Πειραιώς χρεώνει 0,50 € προμήθεια η Εθνική τίποτα !!
 14. Κρατάμε την ανάσα μας .... στη σελίδα μου στον ΕΦΚΑ γράφει αυτό: ''Η διαδικασία ανάρτησης των εισφορών στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες είναι σε εξέλιξη. Προσωρινά δε μπορείτε να δείτε την εισφορά σας''
 15. Μια ερώτηση ετεροχρονισμένη για τον συνονόματο Σωτήρη. Για το 3ο Τριμ. '16 δεν είχα κάποιο συμφωνητικό να δηλώσω και γι' αυτό δεν έκανα δήλωση. Θα έπρεπε ίσως να είχα υποβάλλει κενή δήλωση?? Ρωτάω τώρα γιατί κάποιος συνάδελφος αυτό ισχυρίζεται οτι πρέπει να κάνουμε ακόμη και αν δεν έχουμε κάποιο συμφωνητικό.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.