Jump to content

sotirisgp

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Ουδέτερη

About sotirisgp

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
 1. Το ίδιο και σε εμένα. Πλήρωσα μέσω τράπεζας Πειραιώς το ειδοποιητήριο Φεβρουαρίου στις 31/3 ώρα 18:01 και το ποσό περάστηκε την 01/4, άρα για το ΕΤΕΑΕΠ θεωρήθηκε εκπρόθεσμο και δεν μου πέρασαν την έκπτωση για τον μήνα αυτό. Φαίνεται στην καρτέλα των καταβολών.
 2. Από την εκκαθάριση προέκυψε μια διαφορά 0,25Χ3 μήνες = 0,75€ Αυτή την διαφορά βλέπω ότι την έχουν βάλει στην 16η δόση αναδρομικών 2017, στις καταβολές (σαν να το έχω ήδη καταβάλει) Άρα πρέπει να βάλω το υπόλοιπο ποσό για να συμπληρωθεί η 16η δόση ? Καταλαβαίνετε εσείς κάτι διαφορετικό ?
 3. Οι εργαζόμενοι με εξαρτημένη εργασία σε ατομικές επι- χειρήσεις, σε επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες (για- τρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους/λογιστές, ερευνητές, εκπαιδευτικούς) και σε ελεύθερους επαγγελμα- τίες/επιτηδευματίες (όπως υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους) είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού, εφόσον τεθούν σε αναστο- λή οι συμβάσεις εργασίας από τους ανωτέρω εργοδότες τους και εφόσον των συγκεκριμένων εργοδοτών ο Κωδι- κός Αριθμός δραστηριότητας ΚΑΔ συμπεριλαμβάνεται στους πληττόμενους κλάδους σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Υπουργείο Οικονομικών. Υποτίθεται οτι αυτή είναι η απόφαση που μας αφορά, αλλά εγώ καταλαβαίνω οτι το δικαιούται ο υπάλληλος και όχι ο εργοδότης. Μάλλον δεν αφορά τους Ελ.Επαγγελματίες. Παραμένουμε σε αναμονή
 4. "3. Ως ασφαλιστικές εισφορές θεωρούνται οι εισφορές για το σύνολο των κλάδων ασφάλισης (κύριας ασφάλισης, υγειονομικής περίθαλψης, επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής), καθώς και οποιουδήποτε άλλου φορέα για τον οποίο ο e-ΕΦΚΑ συνεισπράττει εισφορές, με εξαίρεση τις εισφορές από προαιρετική ασφάλιση." Δεν το βλέπω ξεκάθαρο οτι εννοούν και το ΕΤΕΑΕΠ... καθώς αυτό εισπράττει μόνο του τις εισφορές με δικά του ειδοποιητήρια. Το 25% έκπτωση περιμένουμε να δούμε πως θα κάνουμε δήλωση υπαγωγής
 5. Στην εφαρμογή των αμοιβών υπάρχει αυτή η ανακοίνωση: "Από την Τρίτη 19/9/2017 το όριο ελέγχου ενημερότητας για παλαιότερες συνδρομές μειώνεται σε 3 έτη" Αυτό σημαίνει πως οποτεδήποτε ζητηθεί, απλά πληρώνουμε τα τελευταία 3 χρόνια, αγνοώντας τυχόν προηγούμενες οφειλές;
 6. Την εισφορά Δεκεμβρίου 2018 (εξοφλήθηκε Ιαν. 2019) δεν την έχουν συμπεριλάβει στη βεβαίωση. Συμβαίνει και σε άλλους ή μόνο σ' εμένα??
 7. Η όποια αύξηση (ή μείωση) στις εισφορές 1/2019, απ' ότι καταλαβαίνω έχει να κάνει με τη νέα εκκαθάριση βάσει εισοδημάτων του 2017, όχι με το νέο κατώτατο, αφού το 650€ ισχύει από 1/2/2019. Σωστά ?
 8. Ο NOMOΣ 4578/18 "Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις." αναφέρει αυτές τις ημερομηνίες: "5. Το ποσό της μηνιαίας εισφοράς που οφείλουν τα πρόσωπα του παρόντος άρθρου στον Κλάδο Επικουρι- κής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ ορίζεται ως εξής: α) Από 1.1.2017 έως 31.5.2019 σε ποσοστό 7% υπο- λογιζόμενο επί του 70% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των είκοσι πέντε (25) ετών. β) Από 1.6.2019 έως 31.5.2022, σε ποσοστό 6,5% υπο- λογιζόμενο επί του 70% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού. γ) Από 1.6.2022 και εφεξής σε ποσοστό 6% υπολογι- ζόμενο επί του 70% του εκάστοτε προβλεπόμενου κα- τώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού.»" η 01/03/2022 που αναφέρεις από που προκύπτει; Έχει αναθεωρηθεί ο νόμος; Επίσης παρατήρησα οτι λαμβάνει σαν βάση υπολογισμού το: 70% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού Στα ειδοποιητήρια όμως δεν λαμβάνει υπόψη το 70% αλλά ολόκληρο τον κατώτατο, σωστά?
 9. Μόλις παρατήρησα τα εξής: 1ον Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα καταβάλλουν για κύρια σύνταξη 13,33% επί του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος συν τις καταβλητέες εισφορές του προηγούμενου έτους. Διατηρείται η γενική ελάχιστη εισφορά υπέρ του ΕΦΚΑ στο σημερινό ύψος, δηλ. στο 20% του κατώτατου μισθού για ελεύθερους επαγγελματίες- αυτοαπασχολουμένους άνω 5ετίας και 20% επί του 70% του κατώτατου μισθού για αγρότες. (σημ: προφανώς του Νέου κατώτατου μισθού) 2ον Οι εισφορές για επικουρική και εφάπαξ των αυτοαπασχολούμενων ορίζεται αναδρομικά από το 2017 σε σταθερό ποσό υπολογισμένο 7% και 4% επί του νέου κατώτατου μισθού. Η αποπληρωμή των οφειλομένων για 2017 και 2018 θα γίνει σε 36 δόσεις.
 10. ...... με ημ/νια έκδοσης & πληρωμής 29/6 είναι φοβεροί αυτοί οι τύποι
 11. Αυτό ακριβώς καταλάβαινα και εγώ : όποιος πλήρωσε ..... πλήρωσε, επιστροφές δεν δίδονται !!!
 12. Έχω μια απορία με όλα αυτά. Διαβάζω ότι σε κάποιους συναδέλφους που εκδόθηκε ειδοποιητήριο με Ειδική Προσαύξηση μέσα, αυτό επανεκδόθηκε χωρίς αυτή (αφού καταργήθηκε). Το Α-2013 το είχα πληρώσει 1.925,76 (1η Ασφ. Κατηγορία σύνολο με Ειδ.Προσ.) ενώ κανονικά έπρεπε 1.924,74 (2η Ασφ. Κατηγορία χωρίς την Ειδική Προσαύξηση) + 349,44 Ειδική Προσαύξηση που δεν αλλάζει και έχω ήδη πληρώσει. Παρά ταύτα, μου βγήκε ειδοποιητήριο αναδρομικών 348,42 - προφανώς αγνοώντας την πληρωμένη ειδική προσαύξηση και υπολογίζοντας μόνο τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό που θέλω να καταλάβω για την Ειδική Προσαύξηση είναι αν έχει αναδρομική ισχύ και από πότε είναι αυτή. Γιατί αρχίζει και δημιουργείται μια διαφορά μεταξύ αυτών που την πλήρωσαν και αυτών που τη γλιτώνουν. Μη με παρεξηγήσετε, ορθώς τη γλιτώνουν, όμως υπάρχει περίπτωση επιστροφής ή συμψηφισμού των καταβληθέντων ποσών ??
 13. Υπογραφή ΚΥΑ για το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» Αθήνα, 08 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπέγραψε, σήμερα, την Κοινή Υπουργική Απόφαση προκήρυξης του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», η οποία περιλαμβάνει και τον οδηγό εφαρμογής. Το νέο πρόγραμμα παρέχει χρηματοδότηση για την υλοποίηση παρεμβάσεων, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και κατά συνέπεια του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων, αναμένεται να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών παρέδωσε το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, στο οποίο θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και η παρακολούθηση της πορείας τους για ένταξη στις χρηματοδοτούμενες δράσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι και να διασφαλισθεί η διαφάνεια, ως προς την εξυπηρέτηση των αιτήσεων με βάση την απόλυτη χρονική σειρά υποβολής. Οι διαδικασία σύνδεσης των τραπεζών με το πληροφοριακό σύστημα θα ξεκινήσει σταδιακά από τις 15 Φεβρουαρίου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε θα αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων. http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=5416&language=el-GR Η απορία μου, γιατί έχω χάσει λίγο την επαφή τους τελευταίους μήνες: Ξέρει κανείς που τα βρίσκουμε αυτά? Υπάρχει κάποιο site αντίστοιχο με το "Εξοικονομώ Ι" ? Τον οδηγό εφαρμογής εννοώ.
 14. Φίλε Γιώργο απλά δεν παίζεσαι... νομίζω χαραμίζεσαι σαν μηχανικός, έπρεπε ίσως να κάνεις κάτι τύπου Ράδιο Αρβύλα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.