Μετάβαση στο περιεχόμενο

akazarch

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

akazarch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχεις δίκιο p.varvaris σε αρκετά από αυτά που αναφέρεις. Υπάρχουν όμως δυστυχώς συνάδελφοί μας οι οποίοι πραγματικά άν δεν είναι άσχετοι προσπαθούν κάτι άλλο να κερδίσουν με την συμπεριφορά τους... Δεν θέλω να γίνομαι γραφική με το να γκρινιάζω συνεχώς για τα στραβά που συμβαίνουν στις δημόσιες υπηρεσίες κλπ. δεν θέλω να δώσω και άσχημη εντύπωση για μένα. Είμαι πολύ υπομονετικός άνθρωπος και ακόμα και όταν με αδικούν, προσβάλουν, ταλαιπωρούν δεν χάνω το χαμόγελο και την ευγένειά μου γιατί πιστεύω πως αν θέλουμε να γίνει κάποτε καλύτερη η κατάσταση πρέπει πρώτα εμείς να δείξουμε το παράδειγμα. Δεν ήθελα να σας κουράσω με λεπτομέρειες για αυτό και δεν σας ανέφερα ότι πήγα στον άλλο τοπογράφο της πολεοδομίας ο οποίος έψαξε το θέμα και διαπιστώθηκε τι ισχύει για τα φαρμακεία. Στη συνέχεια πήγα να συνεννοηθώ για τα περί τετραγωνικών με ελεγκτή του ΓΟΚ και μου είπε επί λέξη "όταν κάνεις αναθεώρηση άδειας πας με τους νέους όρους αλλά επειδή και εμείς άνθρωποι είμαστε και έχουμε κρίση κάτι θα κάνουμε" (εγώ συνένωση ανέφερα και αυτόν τον τίτλο έχω γράψει στον φάκελο) τον ρωτώ λοιπόν να καταθέσω, όλα έτοιμα τα έχω και μου δίνει το οκ.. επιστρέφοντας στο τοπογραφικό ο άλλος υπάλληλος δεν ήταν διαθέσιμος και έτσι πήγα να απευθυνθώ στον πρώτο ο οποίος έτσι κι αλλιώς είχε υπογράψει και στο τοπογραφικό και φ. ελέγχου την πρώτη φορά. Για κακή μου τύχη με θυμόταν και είδε ότι πήγα στον άλλο για δεύτερη γνώμη. Όταν λοιπόν (ευγενικά) του είπα να περάσουμε το τοπογραφικό μου είπε "και γιατί να στο περάσω να πας στον άλλο που τα ξέρει καλύτερα από μένα εγώ δεν υπογράφω"... και μετά έκανε σαν να μην υπήρχα.. τα συμπεράσματα, δικά σας... δε θα πω άλλα γιατί ήδη έχω κάνει κατάχρηση του θέματος.. Συμπερασματικά και κλείνοντας: Ως προς την ερμηνεία του νόμου για την συνένωση των καταστημάτων και τον περιορισμό των 80μ2 αυτό που μου είπαν στην πολεοδομία είναι πως πηγαίνοντας με το γράμμα του νόμου καμία διαρρύθμιση δεν είναι επιτρεπτή το κτίριο είναι νόμιμο όσο διατηρείται στην υπάρχουσα κατάσταση. Η οποιαδήποτε αλλαγή που γίνεται με κανονική άδεια και όχι με μικρής κλίμακας ακολουθεί τους νέους όρους σύμφωνα με το ισχύον ΠΔ επομένως στην περίπτωσή μου τυπικά δεν μπορεί να γίνει. Επειδή όμως αυτό που θέλουμε να κάνουμε λογικά στέκει μπορούμε να πούμε πως επιτρέπεται κατά παραχώρηση. δηλ ισχύει η νο 1 εκδοχή που αναφέρεις επομένως όντως αρχίζει να βγαίνει κάποια άκρη.:) Θα καταθέσω την τρίτη (λόγω του προβλήματος του 1ου τοπογράφου...) p.varvaris πάντως ειλικρινά σε ευχαριστώ που ασχολείσαι και βοηθάς στην υπόθεσή μου. η αλήθεια είναι πως με την βοήθειά σας κατάφερα να ξεδιαλύνω αρκετά πράγματα και να ξέρω που να πατήσω και τι να πώ στην κάθε περίσταση. Ελπίζω να μην έχω παρεξηγηθεί από κάποιον. Δυστυχώς ο γραπτός λόγος πολλές φορές είναι παρεξηγήσιμος.. συγνώμη και για το τεράστιο post:rolleyes:
  2. Νιώθω πραγματικά πολύ ευτυχισμένη και τυχερή που κατάφερα, με πολλές θυσίες, να σπουδάσω αυτό που πάντα επιθυμούσα. Όταν (σχετικά πρόσφατα) βγήκα στο επάγγελμα άρχισα να τρώω τα χαστούκια το ένα μετά το άλλο. Αλλά δεν πτοούμαι. Η ζωή δεν είναι εύκολη για αυτό και έχει ενδιαφέρον. Το ίδιο και το επάγγελμα. Φυσικά και θα επέλεγα ξανά και τις σπουδές και το επάγγελμά μου!
  3. Η όλη αναστάτωση για την υπόθεση της χρήσης ήταν αποτέλεσμα της ασχετοσύνης και όχι μόνο του υπαλλήλου της πολεοδομίας . Τα φαρμακεία εν τέλει είναι εμπορικά καταστήματα, επιτρέπονται λοιπόν κανονικότατα και ισχύουν όσα ξέρουμε!! Ως προς τον περιορισμό των τετραγωνικών από ότι κατάλαβα η μετάφραση είναι λίγο ..ελεύθερη. Από την στιγμή που πάμε για συνένωση δηλ αναθεώρηση ακολουθούμε τους νέους όρους. όμως από κει και πέρα είναι στην κρίση και την διάθεση του κάθε υπαλλήλου -ελεγκτή
  4. Ασφαλώς και έχω βρει και έχω διαβάσει όσα ΦΕΚ αναφέρονται στους όρους δόμησης και γι' αυτό είπα ότι δεν υπάρχει κάτι που να με αφορά σε αυτά. Ακόμη έχω κάνει και αναζήτηση στη δομική πληροφορική για ό,τι μπορεί να αφορά τον Δήμο,τα φαρμακεία κλπ επίσης τίποτε που να με ενδιαφέρει... Η απορία μου ήταν μήπως εκεί μου έδωσαν ελλιπείς όρους δόμησης και μου ξεφεύγει κάποιο ΦΕΚ.. Αύριο θα πάω πολεοδομία για διευκρινήσεις.
  5. Στην πολεοδομία έγινε το εξής. Το τοπογραφικό που τους πήγα (λάθος μου) είχε ελλείψεις τους όρους δόμησης. Τυπώνει λοιπόν ένα Α4 με όλους τους όρους του ΦΕΚ 379Δ/23-7-1990 που αναφέρει αυτά που έγραψα παραπάνω (υπάρχουν και διάφορες διευκρινήσεις για άλλα Ο.Τ. και οδούς οπό ότι είδα μετά που το βρήκα ολόκληρο, όχι όμως για την περίπτωσή μου) και του ΦΕΚ 1175Δ/15-12-2004 το οποίο απλώς διευκρινίζει ότι τα Ο.Τ. που βρίσκονται επί της λεωφόρου ΤΑΔΕ (όχι στην δική μου οδό) καθορίζονται γενικής κατοικίας όπως προσδιορίζεται από το άρθρο 3 του 23-2-1987 Π.Δ. ΦΕΚ 166Δ/1987 κλπ κλπ.. Μάλιστα μου το πετάει και μου λέει διάβασέ τα κορίτσι μου! και αμέσως μετά το τραβάει από τα χέρια μου και λέει δεν θα μου φας εσύ όλη την ώρα περιμένουν και άλλοι! υπογράφει ότι δεν επιτρέπονται φαρμακεία στο τοπογραφικό και μετά έφυγα. Φυσικά κάτω από αυτές τις συνθήκες και αφού είχαν προηγηθεί και άλλα ωραία, δεν μπορούσα ούτε να διαβάσω ούτε να έχω απορίες.. Τώρα,να υπάρχει κάτι άλλο και να μη μου το έδωσε; Είναι πιθανό; Θα δείξει.. Θα σας ενημερώσω πάντως για τις εξελίξεις..
  6. Ακριβώς! νομίζω πως όχι ..με βάση τα συμφραζόμενα...
  7. Το γεγονός ότι αναφέρονται ξεχωριστά "Εμπορικά καταστήματα , καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών" δεν μας εξασφαλίζει ότι δεν είναι το ίδιο; Πιστεύετε δηλ ότι θα ισχύει και για το φαρμακείο τελικά ο περιορισμός των 80 μ2; Ως προς το διάταγμα: ΦΕΚ 379Δ/23-7-90 Άρθρο 3 "τομέας Β...επιτρέπονται οι χρήσεις: κατοικία, ξενώνες δυναμικού έως 20 κλίνες, εμπορικά καταστήματα επιφάνειας μέχρι 80 τμ ανά οικόπεδο, γραφεία, κτίρια εκπαίδευσης, εστιατόριο, αναψυκτήρια, θρησκευτικοί χώροι, κτίρια κοινωνικής πρόνοιας, επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης, πρατήρια βενζίνης, αθλητικές εγκαταστάσεις, κτίρια-γήπεδα στάθμευσης, πολιτιστικά κτίρια." Δεν υπάρχει σε αυτό κάποιος άλλος περιορισμός για το δικό μου Ο.Τ. Αρχίζει πάντως να γίνεται πονοκέφαλος το θέμα και να σκεφτείτε ότι το ανέλαβα επειδή υποτίθεται ότι ήταν τελειωμένη δουλειά και ο χρόνος με πιέζει και για άλλα θέματα..
  8. Χώρισα το ερώτημα διότι δυο είναι τα ζητήματα που πρέπει να λύσω τετραγωνικά κατά την συνένωση και χρήση φαρμακείου Νομίζω πως εάν ανέφερα εδώ το ζήτημα των χρήσεων και ποιος τις καθορίζει θα έβγαινα έκτος θέματος διότι ο τίτλος είναι Συνένωση καταστημάτων Ζητώ συγνώμη εάν μπέρδεψα κάποιους είμαι καινούρια και μαθαίνω... Αναφέρω και παραπάνω για νόμιμη υπάρχουσα οικοδομή με καταστήματα στο ισόγειο επομένως σαφώς και είναι προ του περιορισμού, συγκεκριμένα άδεια του 78 όροι δόμησης ΦΕΚ 379Δ/23-7-90 και παρεμπιπτόντως άδεια φαρμακείου το 1996! Από ό,τι διάβασα σε βιβλίο για χρήσεις κτηρίων (και αναφέρει και άλλος συνάδελφος παραπάνω) το φαρμακείο είναι Κατάστημα παροχής προσωπικών υπηρεσιών
  9. p.varvaris, ευχαριστώ,άδικα θα πήγαινα.. την πέμπτη λοιπόν. 24ωρη είναι, σωστά; Όσο για την νομοθεσία είμαι ήδη ενημερωμένη αλλά θα κάνω μια επανάληψη πριν πάω.. Ευχαριστώ και πάλι!
  10. Στην πολεοδομία έγραψε ο υπάλληλος τόσο στο τοπογραφικό όσο και στο φύλλο ελέγχου ότι "απαγορεύεται η χρήση φαρμακείο" (χωρίς όμως να διευκρινίζει το γιατί) με υπογραφή και σφραγίδα του. Προφορικά μου είπε και για τον περιορισμό των τετραγωνικών αλλά δεν σημείωσε τίποτε σχετικό. Να ζητήσω κάτι άλλο? Θα πρέπει να κάνω πρώτα εγώ εγγράφως σχετική αίτηση στο τοπογραφικό;
  11. Το φαρμακείο λειτουργεί νόμιμα από το 1996, έχω την άδεια στα χέρια μου. Ξεκίνησα από την πολεοδομία με σκοπό να κάνω συνένωση των 2 καταστημάτων (με κανονική άδεια γίνεται αυτό). Εκεί με ρώτησαν για την χρήση του υπάρχοντος...και κολλήσαμε! Στους όρους δόμησης και τις χρήσεις δεν αναφέρεται όμως πουθενά αυτό. Επειδή ο υπάλληλος όταν τον ρώτησα πως να κινηθώ αφού αυτός μου είπε να το ψάξω μόνο που δεν με πέταξε έξω αφού με προσέβαλε κιόλας! Είμαι νέα μηχανικός και ίσως θέλει να με φοβίσει; Τι να πω;. Δεν είμαι διατεθειμένη να τα παρατήσω όμως και για αυτό θέλω να μαζέψω ότι είναι απαραίτητο που να αποδεικνύει ότι επιτρέπεται η συγκεκριμένη χρήση και αφού στην πολεοδομία εκτυλίχθηκαν αυτές οι στιγμές "απείρου κάλλους" πρέπει να τα βρω από αλλού.. Τώρα ψάχνω στην νομαρχία αλλά κανείς δεν απαντά στα τηλ οπότε αύριο θα πάω εκεί και βλέπουμε.. Σας ευχαριστώ πολύ όλους
  12. ακριβώς έτσι είναι!!! αυτή είναι και η δική μου απορία!!!θα συμφωνήσω με τον JTB ότι έχω μπλέξει με περίεργους στην πολεοδομία..Το θέμα είναι λοιπόν πως πρέπει εγώ να ψάξω και να τους αποδείξω πως αυτό που θέλει ο πελάτης μου να κάνει, γίνεται. γιατί ξεκάθαρη απάντηση από την πολεοδομία δεν πήρα που να στηρίζεται σε κάποιο νόμο, διάταξη κλπ όπως ήδη είπα μου είπαν "δεν επιτρέπεται αλλά ψαξ' το"!!
  13. Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση Νομίζω πως σε αυτό θα προσπαθήσω να πατήσω. Επειδή όμως από ότι φαίνεται θέλουν να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη ψάχνω να δω από που θα πιαστώ ώστε να μην έχουν τίποτε να μου πουν. Για το ίδιο θέμα (μου παρουσιάζουν πρόβλημα και με τη χρήση φαρμακείο) έχω αναρτήσει και εδώ http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=145179&postcount=20 στην περίπτωση που μπορείτε να βοηθήσετε.(συγνώμη αν κάνω κατάχρηση του θέματος το αναφέρω ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα του προβλήματος)... Όσο για την ΔΟΚΚ την επισκέφτηκα χθες και μου είπαν πως αρμόδια είναι η πολεοδομία..
  14. Πήγα να κάνω αναθεώρηση άδειας με σκοπό την συνένωση καταστημάτων για επέκταση φαρμακείου (σε περιοχή γενικής κατοικίας). Μου είπαν πως αυτή η χρήση απαγορεύεται... αλλά μου είπαν και να το ψάξω Η Τεχν. Υπηρεσία του δήμου μου είπε ότι μάλλον επιτρέπεται αλλά δεν είναι αυτή αρμόδια. Με παρέπεμψαν στην ΔΟΚΚ όπου μου είπαν ότι αρμόδια είναι η Πολεοδομία. Και να 'μαι πάλι από την αρχή. Τελικά ποιος αποφασίζει που επιτρέπονται τα φαρμακεία;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.