Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

IEROFANTIS

Members
  • Περιεχόμενα

    185
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by IEROFANTIS

  1. Κλησπέρα σας ! Έχω ένα ισόγειο κατάστημα (Καφέ - Μπαρ) και θέλω να κάνω χρηση του υφιστάμενου υπογείου που είναι ήδη συνδεδεμένο με εσωτερικό κλιμακοστάσιο ως χώρου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, συγκεκριμένα εκθέσεις φωτογραφιών, ζωγραφικής κλπ. υπάρχει δυνατότητα να επεκτείνω την υπάρχουσα άδεια λειτουργίας στο υπόγειο με τις ανω χρήσεις ;
  2. Μιλάω για την παρ.1 του άρθρου 1 του π. δ/τος 318/1994 που δεν ακυρώθηκε και ισχύει, όπως ανέφερα και παραπάνω, με μόνο περιορισμό το γνωστικό αντικείμενο της εκάστοτε ειδικότητας Μηχανικών ΤΕΙ. Για επαγγελματικά δικαιώματα μιλάει το Π.Δ., έτσι δεν είναι??? Άρα... Η απόφαση από την άλλη, αφορά επιβολή προστίμου στην Διοίκηση (Υπ.Παιδείας) για την μη έκδοση νέων επ. δικαιωμάτων (....η Διοίκηση εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται πλήρως προς την 4917/2012 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.) Αυτά από εμένα...αν υπάρχει αντίθετη άποψη, δεν θα διαφωνήσω περαιτέρω...
  3. Το ίδιο λέμε...περίπου.Αφού δεν υπάρχει η παρ.2 του άρθρου 1, του π. δ/τος 318/1994 , ισχύει η παρ.1 του άρθρου 1, όπως αναφέρει η γνωμοδότηση της ΕΕΤΕΜ που βασίστηκε πάνω στην προηγούμενη ακύρωση. Οι συγκεκριμένοι μηχανικοί δηλ. ασκούν το επάγγελμα βάσει των εξειδικευμένων γνώσεων κτλ κάτι το οποίο δεχτηκε και το Υπ. Παιδείας. Και όπως αναφέρει το έγγραφο ο μοναδικος περιορισμός είναι η ειδικότητα (άρθρο 1, παρ.1) για την άσκηση επαγγελματικών δικαιωμάτων των τριών ειδικοτήτων Μηχανικών ΤΕΙ. Μην ξεχνάμε ότι το υπόλοιπο άρθρο 1(παρ.1,3 και 4) ισχύει κανονικά με ότι συνεπάγεται αυτό. Η παρ.1 του αρθρου 1: Απόσπασμα από την γνωμοδότηση της ΕΕΤΕΜ (δεκτή από το Υπουργείο): Η απόφαση που αναφέρεις επιβάλει πρόστιμο για την καθυστέρηση νέων επ.δικαιωμάτων . Ποιος λέει ότι δεν υπάρχουν ήδη???
  4. Καλημέρα. Συνάδελφοι όποιος έχει τέτοια δεδομένα όπως λέει οnvel ας τα ανεβάζει για να μαθαίνουμε τις εξελίξεις και τις αλλαγές.... Ποια είναι η φετινή απόφαση??? Που μπορούμε να την βρούμε???
  5. Καλημέρα. Επισυνάπτω το παρακάτω από Νομικό Σύμβουλο μιας και τα βλέπεις νομοτελειακά τα γεγονότα και όχι πρακτικά: Gnomodotisi-EETEM-1.pdf Μπορείς να το ερμηνεύσεις όπως θες εσύ...και μιλάμε για το 2005 και όχι για το 1934 ή το 1970... Επί αυτού ( Π.Δ. 318/94, χωρίς την παρ.2 του άρθρου 1) δουλεύουν στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα οι αναφερόμενοι Πτυχ. Μηχανικοί... Τα υπόλοιπα που λέμε είναι θεωρίες... ...γιατί ως γνωστό "τα γραπτά μένουν"!!!
  6. Καλημέρα . Για το ότι είναι τριτοκοσμικό και αβάσιμο συμφωνούμε Αλλά να υπάρχει ΦΕΚ για το Β.Δ. μου φαίνεται λίγο υπερβολικό και άτοπο.Σαν να λέμε ότι βγαίνει ένα ΦΕΚ με δικαιώματα και ένα άλλο ΦΕΚ το οποίο να λέει ότι ισχύει το 1ο ΦΕΚ...Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.... Επίσης συμφωνώ και για το παράνομο...αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή που ανέφερα...τι να κάνουμε δηλαδή??? Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά όλοι υπογράφουν βάσει του Β.Δ. Και στις υπηρεσίες βάσει αύτου του Β.Δ. δέχονται ή όχι τις μελέτες κτλ. Οι Διπλ.Μηχανικοί χρησιμοποιούν το Β.Δ. από το 1934...υπάρχει ΦΕΚ για αυτό??? Όχι. Είναι δηλαδή και αυτό παράνομο? Στην θεωρία καλά τα λέμε...Στην πράξη τι γίνεται όμως???
  7. Δεν υπάρχει ΦΕΚ που να ορίζει όλα μαζί τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των Μηχανικών ΤΕ. Γι αυτό ανέφερα ότι για τους Μηχανολόγους Μηχανικούς ΤΕ υπάρχει το Β.Δ.657/1970 το οποίο χρησιμοποιείται ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ/ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ λόγω μη έκδοσης νέου ΦΕΚ ή νέου Π.Δ. για επαγγελματικά δικαιώματα. Έτσι απλά... Το συγκεκριμένο Β.Δ. το αναφέρει και η Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Μηχανολόγου Μηχανικούς ΤΕ που χορηγεί η εκάστοτε Δ/νση Βιομηχανίας (ΒΔ657.70 ΦΕΚ 227 Α 24.10.1970). Έτσι έχουν τα πράγματα. Σε αυτό το Β.Δ. με τους περιορισμούς, στηρίζονται οι μελέτες, οι επιβλέψεις κατασκευής και λειτουργίας και οι συντηρήσεις των Μηχανολογικών εγκαταστάσεων. Τα πιο πρόσφατα ΦΕΚ που αφορούν αναγγελίες/άδειες για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση (ΟΧΙ ΜΕΛΕΤΕΣ) είναι αυτές που αναφέρει ο polka7. Οι μελέτες συνεχίζουν να εμπίπτουν στο Β.Δ. με τους εκάστοτε περιορισμούς. Αυτό εφαρμόζεται και τηρείται είτε μας αρέσει είτε όχι (είναι μια άλλη κουβέντα). Το"αν δεν υπάρχει ΦΕΚ, άρα τότε δεν υπάρχουν και επ. δικαιώματα" είναι προσωπική άποψη. Το σύστημα βασίζεται και λειτουργεί με τα παραπάνω. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.
  8. Καλησπέρα. Καταρχήν, τα παραπάνω περί επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πολ.Μηχ.ΤΕ, τα βρήκα σε site και δεν τα έγραψα εγώ. Άρα για τον αδόκιμο όρο "Τεχνολόγων Πολιτικών Δομικών Έργων" δεν ευθύνομαι εγώ. Ξέρω ότι δεν υπάρχει. Εξάλλου στην αρχή του post λέει Κατεύθυνση Πολ.Μηχανικών ΤΕ. Σωστά? Όσον αφορά steel την ακύρωση του Π.Δ. 318/94, αυτό δεν το γνωρίζω. Πάντως με την απόφαση 678/2005 του ΣτΕ δεν ακυρώθηκε το Π.Δ. 318/94, αλλά ΜΟΝΟ την παρ.2 του άρθρου 1. Στο τέλος της απόφαση 678/2005 του ΣτΕ λέει: "∆ιά ταύτα ∆έχεται την αίτηση. Ακυρώνει την παράγραφο 2 του άρθρου 1 του π.δ. 318/1994, κατά το σκεπτικό. Απορρίπτει τις παρεµβάσεις. ∆ιατάσσει την απόδοση του παραβόλου και Επιβάλλει στο ∆ηµόσιο και τους παρεµβαίνοντες, συµµέτρως, τη δικαστική δαπάνη του αιτούντος, που ανέρχεται σε 1.140 ευρώ. Η διάσκεψη έγινε στην Αθήνα στις 28 Μαΐου και 22 Ιουνίου 2004" Μπορείς να το βρεις και εσύ στο internet. Αν βρεις το έγγραφο για την ακύρωση ολόκληρου του Π.Δ. 318/94, σε παρακαλώ να το επισυνάψεις.
  9. Καλημέρα. Δεν υπάρχει κάποιο ΦΕΚ, απλώς χρησιμοποιούνται καταχρηστικά/αναγκαστικά τα επαγγελματικά διακιώματα του Β.Δ. για τους τότε Υπομηχανικούς, επέιδη δεν έχουν εκδοθεί νέα επαγγελματικά δικαιώματα. Οπότε...
  10. Καλημέρα σας. Εάν σε δεχτούν και γραφτείς στο 2ο ή 3ο, το ΔΟΑΤΑΠ δεν θα σου αναγνωρίσει το πτυχίο γιατί δεν θα έχεις κάνει όλες τις σπουδές εξολοκλήρου στην Αγγλία. Ζητάνε αναλυτική βαθμολογία. Οπότε για τα μαθήματα του 1ου ή του 2ου έτους που δεν θα τα έχεις κάνει στην Αγγλία, τι θα παρουσιάσεις??? Επίσης, ζητάνε βεβαίωση ότι οι σπουδές γίνανε και τα 3 έτη στην Αγγλία. Χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο στην Ελλάδα, δεν μπορείς να αποκτήσεις επαγγελματικά δικαιώματα κτλ.
  11. Καλημέρα σας. Σωστά τα λέει ο Polka7. Έχω και εγώ τις αντίστοιχες άδειες (ως Βεβαιώσεις αναγγελίας αναγράφονται), με τους περιορισμούς για επίβλεψη κατασκευής/λειτουργίας και συντήρηση, του Β.Δ.657/1970 ( "μετά τριετίας από την κτήση του πτυχίου" )όπως αναφέρεται στο εν λόγω διάταγμα. Τα παραπάνω ισχύουν ΜΟΝΟ για Μηχανολόγους Μηχανικούς ΤΕ. Αυτά τα ολίγα σαν επιβεβαίωση...
  12. Καλημέρα. Τέσσερα χρόνια και μετά ΔΟΑΤΑΠ για αναγνώριση και εγγραφή στο ΤΕΕ για Διπλ. Μηχανικού. Αν έχεις καλό κομπόδεμα, είναι η καλύτερη λύση. Αλλιώς, αν οποσδήποτε θέλει κάποιος Διπλ. και όχι Πτυχίο Μηχανικού (Πολυτεχνείου και όχι ΤΕΙ), πάει σε κολλέγιο πενταετούς (υπάρχει στην Ελλάδα), μετά στο ΣΑΕΠ(νομίζω με εξετάσεις σε κάποια μαθήματα) και κατόπν ΤΕΕ (αν το δέχεται το ΤΕΕ). Γνωρίζει κάποιος αν την επαγγελματική ισοδυναμία από το ΣΑΕΠ την δέχεται το ΤΕΕ για να εγκρίνει πλήρη επαγγελματικά διακιώματα Διπλ.Μηχανικού??? Βρήκα αυτό για το ΣΑΕΠ: ΣΑΕΠ υποκαθιστά τον ΔΟΑΤΑΠ για την επαγγελματική ισοδυναμία Αφορά τώρα την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχιούχων του εξωτερικού και των κολλεγίων, σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β 8976/10-4-14), από τη στιγμή που θα κριθεί απαραίτητο αυτοί να εξεταστούν σε μαθήματα προκειμένου να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά τους προσόντα, ο ΔΟΑΤΑΠ υποκαθιστάται από το ΣΑΕΠ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων), το οποίο συστάθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με την απόφαση καθορίζονται τα αρμόδια όργανα, οι όροι οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες πραγματοποίησης της γραπτής δοκιμασίας επαγγελματικής ισοδυναμίας που δύναται να επιβληθεί από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) στους ενδιαφερόμενους της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του π.δ. 38/2010.
  13. Οι Μηχανολόγοι του Πολυτεχνείου και των ΤΕΙ έχουν Μηχανουργικό εργαστήριο Ι & ΙΙ στα προγράμματα σπουδών. Αλλά και θεωρητικό μάθημα το οποίο λέγεται "Μηχανολογικές εγκαταστάσεις" (ύδρευση, αποχέτευση, φ.αέριο, πυρασφάλεια). Άρα υπάρχει θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο...
  14. Τα ίδια λέμε τελικά. Κολλέγια που συνεργάζονται με Πανεπιστήμια του εξωτερικού . Αλλά αν είναι να μπει κάποιος σε όλη αυτή την διαδικασία με πτυχία, επιμελητήρια στο εξωτερικό, προϋπηρεσία, κλπ, τότε μιλάμε για άλλες καταστάσεις. Επαγγελματικά προσόντα δεν σημαίνει επαγγελματικά δικαιώματα. Δηλ. για παράδειγμα ένας μηχανολόγος ΤΕΙ έχει τα προσόντα για μελέτες θέρμανσης, αλλά δεν μπορεί να υπογράψει παραπάνω από 160.000kcal/h σαν επαγγελματικό δικαίωμα. Δεν ξέρω αν το ΤΕΕ δέχεται χαρτί από ΣΑΕΠ για τα επαγγελματικά προσόντα για να εγκρίνει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα σε μηχανικό από Κολλέγιο της Ελλάδος, χωρίς προϋπηρεσία και όλα τα συναφή (ΜΟΝΟ με τα Πτυχία) . Αν το γνωρίζει κάποιος, ας ενημερώσει.
  15. Καλησπέρα σας. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: 1.Πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Δυτ.Αττικής σημαίνει επαγγελματικά διακαιώματα Μηχανικού ΤΕΙ. 2.Αν κάνεις MSc στην Αγγλία ή ακόμα και σε Ελλάδα, σε κάποιο ΤΕΙ (υπάρχουν πολλά και καλά μεταπτυχιακά) θα είσαι Μηχανικός ΤΕΙ με μεταπτυχιακό (όπως εγώ που έκανα MSc στην Αγγλία) με επαγγελματικά διακαιώματα Μηχανικού ΤΕΙ (πάλι). 3. Αν πας Αγγλία για Bachelor (BEng) και μετά MSc στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο, δηλ. του Πολ.Μηχ/κού, τότε θα πάρεις αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ Διπλ. Πολ.Μηχανικού. Αυτά είναι τα δεδομένα και τίποτε άλλο δεν μπορεί να συμβεί (το ΣΑΕΠ αναγνωρίζει τίτλους σπουδών ΜΟΝΟ από Κολλέγια).
  16. Από το συνημμένο που ανέβασες: 4.σύμφωνα με το ν.6422/34, Διπλωματούχοι Μηχανικοί κάτοχοι του γνωστικού αντικειμένου επί εγκαταστάσεων, πέραν αυτών που αναφέρονται στο ανωτέρω σημείο 2, είναι οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Ναυπηγοί και Χημικοί Μηχανικοί, ειδικότητες οι οποίες με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν σήμερα αναδιαμορφωθεί. Σήμερα οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί οι έχοντες γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τις εγκαταστάσεις είναι όσοι βάσει του διπλώματός τους κατανέμονται από το ΤΕΕ σε μία από τις βασικές ειδικότητες του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Μηχανολόγου Μηχανικού, Ναυπηγού, Μεταλλουργού-Μεταλλειολόγου, Χημικού Μηχανικού, Ηλεκτρονικού Μηχανικού. Όπως έγραψα και πριν δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για Πολ.Μηχ. ή Αρχιτέκτονες. Έχοντας λοιπόν υπόψη αυτό (γράφει στο συνημμένο), σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω: 2) Όσον αφορά την επέκταση στα ρυθμιζόμενα με το Π.Δ. 113/12 (Α΄ 198), την οποία αναφέρει το ως άνω σημείο 3γ της υποπαραγράφου ΣΤ.23 του ν.4254/14, αυτή αφορά σε όλους τους Διπλωματούχους Μηχανικούς Πολυτεχνικής Σχολής Ιδρυμάτων του Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής, με την εγγραφή τους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος [ΤΕΕ] και σύμφωνα με την αυτή διαδικασία που προβλέπεται στις σχετικές διατάξεις για τους Μηχανικούς που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν.6422/1934, ήτοι με την διαδικασία της αδειοδότησης, και όχι της βεβαίωσης αναγγελίας. Δηλαδή όλους τους Μηχανικούς που εμπίπτουν σε μία από τις βασικές ειδικότητες του ΤΕΕ (οι έχοντες γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τις εγκαταστάσεις) και είναι κάτοχοι του γνωστικού αντικειμένου επί εγκαταστάσεων.
  17. Τα έχω διαβάσει τα προηγούμενα post. Υπάρχει πρόβλημα στην ερμηνεία των Νόμων , των εγκυκλίων κλπ. από τους αρμόδιους. Αυτό καταλαβαίνω εγώ. Όλοι οι Διπλ.Μηχανικοί...Δεν αναφέρει όμως πουθενά για Π.Μ. ή Αρχιτέκτονες που είναι βασικές ειδικότητες. Μπορεί να το ερμηνέυουν έτσι...Εάν παντως έχεις γνώσεις από υδραυλικές εγκαταστάσεις (εννοώ από την σχολή σου) καλά κάνεις και επιμένεις...αλλιώς έχουν δίκαιο οι αρμόδιοι.
  18. Κατεύθυνση Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ Σε εφαρμογή της παραγράφου 2γ του άρθρου 25 του Ν. 1404/83 (ΦΕΚ 173/τ.Α'/24-11-1983) που αφορά τη Δομή και Λειτουργία των Τ.Ε.Ι. εκδόθηκε το Π.Δ. 318/94 (ΦΕΚ 167/τ.Α'/7-10-1994). Με την έκδοση όμως της αριθμ. 678/2005 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας καταργήθηκαν οι διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του παραπάνω Π.Δ. Έτσι αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύει οι διατάξεις των παραγράφων 1,3 και 4 του άρθρου 1 και το άρθρο 2. Επιπλέον με το άρθρο 5 του Π.Δ. 472/85 (ΦΕΚ 168/τ.Α'/2-10-1985) προβλέφθηκε η εγγραφή των "Τεχνολόγων Πολιτικών Δομικών Έργων" στο ΜΕΚ (Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών) ώστε να αποκτούν αυτοδύναμα εργοληπτικό πτυχίο για κατασκευή οικοδομικών έργων του Δημοσίου.
  19. Στο Ν. 4254/2014, στην συγκεκριμένη υποπαράγραφο υπάρχει η φράση "το γνωστικό αντικείμενο σπουδών των οποίων αντιστοιχεί σε επιμέρους πτυχές της δραστηριότητας της Μηχανικής". Διευκρινίζει δηλαδή ότι πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο γνωστικό υπόβαθρο από τις ανάλογες σπουδές και όχι όλοι για όλα.
  20. Στο ΦΕΚ 112/17.10.2012 για άδεια εγοδηγού μηχανικού για υδραυλικές εγκαταστάσεις, στην παρ.7α του άρθρου 5 αναφέρει "Οι μηχανικοί που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 6422/1934, με την εγγραφή τους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος [ΤΕΕ]," το οποίο άρθρο 1 του ν. 6422/1934 αναφέρεται ΜΟΝΟ σε Μηχανολόγους, Ηλεκτρολόγους και Ναυπηγούς. Οι υπόλοιποι Διπλ.Μηχανικοί που αναφέρονται??? Πουθενά. Νομίζω είναι ξεκάθαρο.
  21. Από πισω και το πλάι 60εκ., από εμπρος τοσος όσο να ανοιγουν οι πόρτες της μονάδας.
  22. Αυτό ισχύει για όλους μας. Πάντως ο υπολογισμός των φορτίων είναι αρκετά απλός, στην δική περίπτωση λάμβανα υπόψη μόνο αισθητά φορτιά από τα λειτουργούντα τηλεπ. μηχανήματα, άνθρωποι , φώτα κλπ δεν υφίστανται, οι χώροι ειναι κλειδωμένοι και ανοίγυν για περιοδική συντήρηση ή βλάβη. Βέβαια δεν ξέρω τι ισχύει για σένα αλλά μάλλον κοντα είσαι.
  23. Μια και έχω βάλει παρα πολλές μονάδες σε χώρους τηλεπικοινωνιών, Ψηφιακά Κέντρα, DSLAM, Φερέσυχνα κλπ, όσον αφορά τις παρεμβολές μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ουδεν πρόβλημα υφίσται. Η δε μελετη και φυσκικά η κατασκευή δεν ειναι καθόλου δύσκολη.
  24. Μιας και γράψατε ένα σωρό λινκς ας γράψω και εγώ ένα που είναι και το βασικότερο όλων ! http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/LC+Primary+Menu/Nomothesia/Piroprostasia/Ifistamena/PublicAreas.csp Είναι το σαιτ της πυροσβεστικής υπηρεσίας το οποίο είναι πάντα πλήρως ενημερωμένο και θα πρέπει να το επισκεπτόμαστε συχνά/ Επίσης στο ίδιο υπάρχει και το υπόδειγμα της μελέτης σε word και είναι υποχρεωτικό να το χρησιμοποιούμε, αλλιώς η μελέτηεπιστρέφεται. http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/LC+Primary+Menu/Nomothesia/Piroprostasia/EXYPHRETHSH+POLITWN/ENTYPA_MELETWN_PYROPROSTASIAS.csp
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.