Jump to content

cna

Core Members
 • Content Count

  2,408
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

cna last won the day on April 6 2013

cna had the most liked content!

Community Reputation

88 Καλή

About cna

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Skype
  chris.a.naskos

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Γαλάτσι
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

2,930 profile views
 1. Η ανασκαφή της ανασκαφής αλλά μήπως έχει κάποιος συνάδελφος το Έγγραφο 1256/1-3-2005 της ΔΟΚΚ σε ηλεκτρονική μορφή; (Ελπίζω να ΜΗΝ σας έλειψα)
 2. Ό,τι θα γίνει με τις συντάξεις θα γίνει και με την ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Στόχος είναι να καταστεί βιώσιμο το σύστημα συνολικά, ασχέτως βεβαίως των απωλειών που θα υποστούν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι όσον αφορά τις καλύψεις και το ύψος της σύνταξης.
 3. "ΥΕΑ για τη "φάση" αξίζει να μπεις μόνο αν είσαι τεθωρακισμένος - μαυροσκούφης!" +1 αν κι επειδή είναι λόχος έχει αρκετό πήξιμο στην εκπαίδευση. Σπάνια να είναι τόσα τα άτομα όσες κι οι υπηρεσίες... Στα μείον του ΔΕΑ είναι ότι συνήθως όλοι τον βλέπουν με μισό μάτι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι κληρωτοί γιατί πολλές φορές λόγω των εντολών δεν υπάρχει η ευχέρεια για χατίρια, οι μόνιμοι υπαξιωματικοί γιατί ξαφνικά έχουν τον κάθε κληρωτό να τους δίνει εντολές και οι αξιωματικοί γιατί συνήθως θεωρούν πως οι ΔΕΑ δεν έχουν τις βάσεις ώστε να φέρουν βαθμό αξιωματικού.
 4. Μην το βλέπουμε τόσο μονοδιάστατα. Σαφώς και η εμπειρία του παρελθόντος δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας αλλά πλέον η δέσμευση δεν αφορά την μείωση των ελλειμμάτων των ταμείων αλλά την αναδιάρθρωση όλου του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό θα διευκολύνει την εφαρμογή ενιαίας σύνταξης άρα και εισφορών. Στα αρνητικά υπάρχει το θέμα της εξαιρετικά μειωμένης απασχόλησης το οποίο με την σειρά του σημαίνει υπερβολικά χαμηλή εισπραξιμότητα εισφορών άρα προβλέπεται να μειώνονται ραγδαία και οι συντάξεις. Ήδη πήραμε μια πρόγευση με την μείωση της κατώτατης. Οι μελλοντικές γενιές μάλλον δεν θα μπορούν να βασίζονται στην βασική (εθνική) σύνταξη οπότε προβλέπεται νέα πνοή στα pension plans των ασφαλιστικών εταιριών...
 5. Η ζωή πάντα συνεχίζεται. Η μονολιθικότητα είναι αυτή που δεν αντέχει όταν βασίζεται σε σαθρά θεμέλια και πρέπει όλοι να παραδεχτούμε ότι τόσο τα δικά μας θεμέλια όσο και τα θεμέλια της ίδιας της Ευρωζώνης είναι σαθρά.
 6. Η Μέρκελ σήμερα δήλωσε αναποφάσιστη· άρα έπεσε στο τραπέζι το κούρεμα ως αναγκαία προϋπόθεση για οποιαδήποτε άλλη κίνηση. Διότι την τελευταία φορά που η Μέρκελ ήταν αναποφάσιστη ήταν πριν το προηγούμενο κούρεμα, σύμφωνα με το wikileaks (ο Σόιμπλε ήθελε κούρεμα ενώ η Μέρκελ κοιτούσε τον ουρανό για κάποιο σημάδι). Επίσης μίλησε για μακροχρόνιο πρόγραμμα οπότε μάλλον θα συνοδεύεται από επενδυτικό πρόγραμμα αντίστοιχο του Μάρσαλ. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η σύνοδος και των 29 την Κυριακή. Πιθανώς να πρόκειται για νέο τελεσίγραφο και για ενδεχόμενο Grexit. Ίσως από την άλλη να είναι ένας τρόπος να δικαιολογήσει η Μέρκελ την αναγκαιότητα της όποιας απόφασης στο Κοινοβούλιο της: "Εντάξει, την Ευρωζώνη κάπως την ελέγχουμε αλλά τώρα έπεσε πάνω μας όλη η ΕΕ".
 7. Με την διαφορά ότι επειδή είμαστε δεμένοι σε ένα νόμισμα που δεν το ελέγχουμε αλλά και που είναι πολύ ισχυρό δεν εξυπηρετεί τίποτα η εσωτερική υποτίμηση. Ακόμα και να ματώσεις για να μειώσεις το κόστος ο απέναντι (Τουρκία) θα κάνει απλά μια υποτίμηση της λίρας και θα είναι κομπλέ· χωρίς να χρειαστεί να αιμορραγήσει κανείς.
 8. Ο Σαμαράς ήταν η αιτία που δεν έγινε τόσο καιρό η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Ο μικροπρεπής ούτε παράδοση της εξουσίας, ως είθισται, δεν έκανε! Πιστεύουν ειλικρινά ορισμένοι ότι θα κάθονταν στο τραπέζι μαζί με τον Τσίπρα για να ομοψυχήσει; Ακόμα και ο Μεϊμαράκης είναι λίγος, αλλά λιγότερο κακός, μπροστά στην ιστορικότητα της στιγμής. Έκατσε πάλι να επιρρίψει ευθύνες αν και κατανοώ ότι το έκανε και για να χρυσώσει το χάπι της σύμπλευσης με τον προαιώνιο εχθρό...
 9. Μην προεξοφλείς τί θα κάνει ο καθένας σε περίπτωση πολέμου. Συνήθως αυτοί που εμφανίζονται υπερπατριώτες σε καιρό ειρήνης είναι οι μεγαλύτεροι χέστηδες σε καιρό πολέμου.
 10. Ωρέ ποια θέση στο δημόσιο; Υπάρχει σήμερα κανείς που να θεωρεί ότι θα σωθούμε με διορισμούς; Ειδικά σήμερα οι διορισμοί μόνο την καταστροφή μπορούν να φέρουν· εκτός κι αν οικοδομήσουμε τον κομμουνισμό εν μία νυκτί αλλά αυτό δεν είναι καν στην ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πάω κι ένα μικρό στοίχημα ότι το κούρεμα του χρέους θα συνοδεύεται, με κάποιον τρόπο, από καλή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Δηλαδή κάτι του στυλ: σου χαρίζω αυτό το 30% αλλά διατηρώ το δικαίωμα να το διεκδικήσω εντόκως μελλοντικά εάν δεν κάνεις μεταρρυθμίσεις. Διότι εάν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις τότε οι περισσότεροι νέοι θα την έχουν κάνει και το 2040 θα λαμβάνουμε τις συντάξεις μας βάζοντας διόδια στις μετακινήσεις των ψαριών του Αιγαίου. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.
 11. Ένα από τα παράδοξα της ελληνικής περίπτωσης ήταν ότι στην ίδια πλευρά με τους δανειστές ήταν και η Κεντρική Τράπεζα που εκδίδει το νόμισμα της χώρας μας. Κι είναι παράδοξο γιατί όταν μια χώρα ζητά αναμόρφωση ώστε να βγει από την κρίση θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να μην ξεμένει από ρευστό (χαρτονόμισμα) η αγορά. Διότι τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε θα διαλυθεί κάθε οικονομική άρα και κοινωνική δραστηριότητα είτε ο λαός θα καταφύγει σε άλλα μέσα συναλλαγής (εναλλακτικό νόμισμα ενδεχομένως) οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει το κράτος να συγκεντρώσει χρήματα από την φορολόγηση των συναλλαγών. Όταν, λοιπόν, φτάνουμε στο σημείο η παροχή χαρτονομισμάτων να εξαρτάται από τον δανεισμό των πακέτων διάσωσης δεν είναι η ευθύνη στο κράτος αλλά στον γενικότερο σχεδιασμό του τρόπου λειτουργίας της ΕΚΤ. Αυτό είναι που αποδεικνύεται από την εφαρμογή capital control κλπ...
 12. Συνάδελφοι η κοινωνία διασπάστηκε γιατί μείναμε πιστοί στο κομματικό, ατομικό και δεν ξέρω εγώ ποιο άλλο συμφέρον. Επειδή αυτήν την στιγμή γράφεται η Ιστορία και ως γνωστόν κανείς δεν μπορεί να την διαβάσει την ώρα που γράφεται συνιστώ ψυχραιμία. Μην μένουμε κολλημένοι στο "ναι ή όχι στο ευρώ" ή "ναι ή όχι στα μέτρα". Το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο από τέτοια ψευτοδιλήμματα. Δεν το λέω με την έννοια του ΚΚΕ αλλά προφανώς η πλειοψηφία του λαού θέλει το ευρώ και θέλει τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν τα μέτρα. Όλη η κόντρα αφορά αποκλειστικά και μόνον την αναδιανομή του πλούτου, ήτοι την φορολογία. Για να δείτε τί πράγματα γίνονται και παίζονται γύρω από αυτό το ζήτημα αξίζει να διαβάσει την επιστολή του συνδέσμου που ακολουθεί. Είναι 2 σελίδες αλλά δώστε προσοχή στο κλείσιμό της (προτελευταία παράγραφος): http://www.scribd.com/doc/270323472/Congressional-Letter-to-Lagarde-070215-1 . Πίστευε ποτέ κανείς ότι θα υπήρχε κεκαλυμμένο τελεσίγραφο τέτοιου είδους σε τέτοιο επίπεδο;
 13. Θα πρέπει να ξεβολευτούμε ως κοινωνία. Εμείς, για παράδειγμα, βιώνουμε επί πολλά χρόνια το άγχος του ανταγωνισμού ακόμα και όταν υπήρχαν οι ελάχιστες αμοιβές. Άλλοι κλάδοι δεν ήταν μαθημένοι έτσι. Όπως επίσης πολλοί πλέον είχαν καταφύγει στην σιγουριά της δημόσιας θέσης. Ό,τι και να γίνει, από αύριο κανείς δεν θα είναι σίγουρος για τίποτα εκτός κι αν έχει ξεσκιστεί για να πετύχει το οτιδήποτε. Μοιραία αυτό θα οδηγήσει πολλούς για κάποιο διάστημα εκτός αγοράς, καθώς λόγω αδρανείας δεν θα προλαβαίνουν να προσαρμοστούν στις εξελίξεις. Μέχρι, λοιπόν, να προσαρμοστεί και ο τελευταίος θα πάμε λίγο (ή πολύ) χειρότερα, από οικονομικής άποψης, μέχρι να ανακάμψουμε προς το καλύτερο. Αυτά έχουν οι ραγδαίες μεταρρυθμίσεις, δυστυχώς. Από την άλλη, επειδή έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα που κανείς δεν μπορεί να το χρηματοδοτεί για πάντα η μπάλα θα πάρει και τους έχοντες. Έχω την αίσθηση πως στο τέλος τέλος θα τους τεθεί το δίλημμα (όχι αναγκαστικά από εμάς αλλά μπορεί από την ΕΕ): ή φέρνετε τα κεφάλαια που βγάλατε πίσω ή προχωρούμε σε άμεση απαίτηση των δανείων που έχετε πάρει από τις τράπεζες. Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τους είδαμε να είναι αναφανδόν υπέρ του ΝΑΙ όλη την εβδομάδα που πέρασε.
 14. Τζάμπα σφαχτήκαμε τελικά: http://www.bankingnews.gr/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/203849-%CE%B7%CF%87%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-schaeuble-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-guardian-%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/203849-%CE%B7%CF%87%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-schaeuble-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-guardian-%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1.html http://www.enikos.gr/economy/327476,H-Eyrwpaikh-Arxh-Trapezwn-diayeydei-tis-fhmes-gia-koyrema-stis-kata8eseis.html
 15. Απλώς έκανε την βλακεία ο Τσίπρας να μην βάλει 2 ερωτήματα: 1) Ναι ή όχι στο ευρώ 2) Ναι ή όχι στα μέτρα. Σε αυτήν την περίπτωση, νομίζει, θα ήταν πιο απλά τα πράγματα και πολύ λιγότερο διχαστικά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.