Μετάβαση στο περιεχόμενο

thanasisg

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

thanasisg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τα βιβλία έχουν κλείσει και έχουν καταχωρηθεί όλες οι δαπανες μεχρι την ημερομηνία διακοπής εργασιών. Έχει γίνει καταγραφή απότην εφορία της τελευταίας καταχώρησης (σελίδα και σειρά) και δεν υπάρχει κενή σειρά να καταχωρήσω το ΤΣΜΕΔΕ, ούτε καν στα έξοδα του Ιουλίου (παρά το ότι ανήκει στον Απρίλιο. Δυστυχώς την πάτησα, βασιζόμενος στο ότι μέχρι τώρα (τα τελευταία 13 χρόνια τουλάχιστον) δεν υπήρχε ανάγκη καταχώρησης των εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ στα βιβλία, πάντα τα δήλωνες στο Ε1 και ανάλογα με τα κέφια τους είτε το αφαιρούσαν από τα κέρδη είτε αφαιρούσαν, το 10% των εισφορών από τον φόρο.
  2. Πως μπορώ να το κάνω αυτό; Έχω κλείσει βιβλία και εχω κάνει διακοπή εργασιών στην εφορία.
  3. Μάλιστα, Άρα την πάτησα, έκλεισα τα βιβλία για να γλιτώσω από το τέλος επιτηδεύματος και δεν μπορώ να δηλώσω το ΤΣΜΕΔΕ (4000,00 * 26% =1040 € λιγότερος φόρος). Ακόμα χειρότερα δε μιας και δεν έχω καταχωρήσει στα βιβλία και το ΤΣΜΕΔΕ που πλήρωσα τον Απρίλιο. Πάντως μέχρι τώρα (ακόμα και παλαιότερα που υπήρχε έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα για όλο το ποσό εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ) το ποσό δηλωνώταν στο Ε1, δεν υπήρχε ανάγκη καταχώρησης στα βιβλία. Φαντάζομαι ότι αυτό άλλαξε.
  4. Eυχαριστώ Σωτήρη, Δεν μου είναι σαφές όμως το θέμα για το αν θα εκπίπτουν από το εισόδημά μου οι εισφορές που θα πληρώνω από εδώ και πέρα στο ΤΣΜΕΔΕ, έχωντας κλείσει τα βιβλία που ως μηχανικός απότν περασμένο Ιούλιο. Για χρήση 2013 όλο το εισόδημά μου θα προέρχεται από το ελεύθερο επάγγελμα ενώ από το 2014 από την ΙΚΕ.
  5. Καλημέρα σε όλους, Η εταιρεία στην οποία εργαζόμουν με ΑΠΥ έκλεισε και ανοίξαμε μια ΙΚΕ με ένα συνάδελφο (και οι δύο μηχανικοί, με ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ), με εμπορικό χαρακτήρα (χωρίς φυσικά μελετητικό ή εργολητπικό πτυχίο). Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος (ή κάποιοι) να μου δώσει τα φώτα του για τα εξής: 1. Μπορούν να δηλωθούν στην ΙΚΕ ως έξοδο οι ασφαλιστικές εισφορές και των δυο μας στο ΤΣΕΔΕ? Μέχρι πρόσφατα γνώριζα ότι αυτό μπορούσε να γίνει μόνο αν είχες πτυχίο και στελέχωνες το αντίστοιχο πτυχίο μιας εταιρίας. 2. Έχω κλείσει τα βιβλία μου ως Μηχανικός τον Ιούλιο. Μπορώ να δικαιολογήσω ως έξοδο το δεύτερο εξάμηνο του ΤΣΜΕΔΕ που είναι να πληρωθεί έως 31/10? 3. Από φορολογικής πλευράς η φορολογία φέτος (για εισοδήματα του 2013) θα είναι 26% για τα έσοδα μου έως ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν υπάρχει πλέον κλιμακωτή φορολόγηση, σωστά? Ευχαριστώ, Θανάσης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.