Μετάβαση στο περιεχόμενο

dkyr

Members
  • Περιεχόμενα

    72
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dkyr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

10

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χωρίς να έχω μελετήσει ιδιαιτερα το νομικό πλαίσιο στα 2 παραπάνω παραδείγματα η διαφορά οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ποσό των συνταξιμων αποδοχών (3700€ με 862€) και όχι στο ποσοστό αναπλήρωσης. Αν θεωρήσουμε ότι ο ΕΕ έχει το ίδιο ποσοστό αναπλήρωσης (από 70% στο 83%) η έξτρα σύνταξη που προκύπτει είναι 0,13*862=108€ άρα πάει στα 1310€ ενώ η άλλ σύνατξη παραμένει στα 3812€ !!!
  2. Πριν ένα χρόνο στην Πολεοδομία Αθηνών μου δώσανε ραντεβού 3 βδομάδες μετά την αίτηση. Πας αυτοπροσώπως στην πολεοδομία (στην Σωκράτους) και σου δίνουν τα έγγραφα που έχεις ζητήσει από τον φάκελο της άδειας για να βγάλεις φωτοτυπίες/σκανάρεις. Κρατάνε την ταυτότητα σου μέχρι να τα επιστρέψεις. Κόστος δεν υπάρχει (μόνο το κόστος των φωτοτυπιών).
  3. Δεν είναι μόνο αυτή που αναφέρει ο kostassid. Υπάρχουν άλλες 2 μεγάλες (το όνομα τους ξεκινάει από Ε...) και κάποιες μικρότερες που δραστηριοποιούνται στην Γερμανία. Όντως η δουλεια των δικτύων ανοίγει αλλά στην Ελλάδα έχει 4 με 5 χρόνια μέλλον στην καλύτερη περίπτωση (στην Γερμανία +2 χρόνια λόγω μεγέθους)
  4. α) οι καλές λύσεις (βλέπε LUNOS) έχουν βαθμό αποδόσης 96% (αλλά κοστίζουν αρκετά περοσσότερα από 190€) β) απ΄ότι ξέρω τα κλιματιτικά κάνουν αφύγρανση σε θερμοκρασίες από 16 έως 30 C άρα δεν κάνουν για χειμώνα, σε κάθε περίπτωση το κόστος χρήσης ξεφεύγει με κλιματιστικό μόνο για αυτή την χρήση (το LUNOS για λειτουργεία ενός μήνα συνεχόμενη έχει κόστος <1€ ενώ ένα μικρό κλιματιστικό >100€)
  5. Είναι το ΚΥΑ-ΦΕΚ-4002-22-Β-1-ΔΙΚΤΥΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ Μπορείς να το κατεβάσεις από το Εθνικό Τυπογραφείο. document-4.pdf
  6. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών υπάγονται σε ειδικό καθεστώς για πολλές από τις κατασκευές τους π.χ. οι στύλοι (όπως και της ΔΕΗ) δεν απαιτούν αδειοδότηση γιατί θεωρείται ότι χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) σε αντίθεση π.χ με την κατασκευή υπογείων δικτύων οπτικών ινών που απαιτούν άδεια από τον Δήμο (όχι από την Πολεοδομία). Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου σίγουρα έχει την αντίστοιχη νομοθεσία για το κατά πόσον απαιτείται άδεια ή όχι για την κατασκευή που σας απασχολεί.
  7. Καλησπέρα, σε μικρό διαμέρισμα (~ 45 τμ) που γίνεται πλήρης ανακαίνιση πρέπει να επιλεγεί λύση για ΖΝΧ. Υπάρχουν 2 εναλλακτικές: Ηλιακός Αντλία θερμότητας με ΖΝΧ (η αντλία θα μπει σε κάθε περίπτωση λόγω ανεξαρτητοποίησης από την κεντρική θέρμανση) Ποία θεωρείται την βέλτιστη λύση από τεχνοοικονομική σκοπιά?
  8. lightning arrester, surge protector κλπ είναι κανόνας συνήθως σε πιο ακριβές εγκαταστάσεις π.χ σταθμοί κινητής τηλεφωνίας όπου ο εξοπλισμός που καλούνται να προστατέψουν έχει αξία πολλών χιλιάδων ευρώ... για να προστατέψεις ένα router/modem των 50 Ευρώ δεν ξέρω αν αξίζει
  9. Το ερώτημα είναι το εξής: Σε παραδοσιακό οικισμό με όρους δόμησης από Π.Δ. 16/5/97 ΦΕΚ 383 Δ (Πήλιο) υπάρχει οικόπεδο εντός οικισμού ~1600 μ2 με μέγιστη δόμηση ~600 τμ βάσει του ΠΔ (όπως αναφέρεται σε τοπογραφικό διάγραμμα του 2008). Με τον ΝΟΚ καθορίστηκε μέγιστη δόμηση 400 τμ για οικόπεδα μεγαλύτερα από 700 μ2 εντός οικισμών. Τι υπερισχύει ? Το οικόπεδο χτίζει 400 τμ ή 600 τμ ?
  10. Σε αυτές τις χώρες χρησιμοποιούν συνήθως Α/Θ νερού/νερού (γεωθερμία) οπότε η εξωτερική θερμοκρασία δεν επηρεάζει την απόδοση της Α/Θ
  11. Ναι, από την στιγμή που είναι ξεχωριστά στο Ε9 και έχουν διαφορετικό ρολόι ΔΕΗ όπως λες. Η σύσταση δεν ενδιαφέρει όταν δηλώνονται μεμονωμένα ακίνητα. Σε δικιά μου περίπτωση ισόγειο κτίσμα με κατοικία και κατάστημα (2 Ε9 & 2 ΔΕΗ) χωρίς σύσταση η κατοικία δηλώθηκε μόνη της και επιλέχθηκε.
  12. ας πάρουμε για παραδειγμα 2 επώνυμα κινεζικα πάνελ (Longi και Jinko), το ένα έχει 0,37% απώλειες και το άλλο 0,35% - θεώρωντας ότι δουλεύουν σε +20 βαθμούς πάνω από την ονομαστική θερμοκρασια (υπερβολικό - σημαίνει ότι δουλεύουν στους 40 βαθμούς κελσίου όλο το χρόνο) το 1ο έχει απώλεις 7,4% και το άλλο 7%. Σε ένα μικρο Φ/Β αυτοπαραγωγής με 5000 KWh το χρόνο η διαφορά είναι 20 KWh δλδ 4 Ευρώ το χρόνο....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.