Μετάβαση στο περιεχόμενο

erina

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

erina's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ξερει κανείς τι γίνεται με έξοδα μετακίνησης? Αν κάποιος ταξιδεύει για λόγους δουλειάς, ή έχει υποκατάστημα σε δύο διαφορετικές πόλεις, τι γίνεται με τις βενζίνες,διόδια κλπ?
  2. επιδοτηθηκα, ελευθερος επαγγελματιας χωρις αλλα εισοδηματα, κατω 5ετιας, εισοδημα περι τις 15.000, και εκανα μονη μου την προταση.
  3. Συναδελφε καλησπερα. Το ΤΑΣ δεν δινει χρηματα αν εχεις ξαναπαρει αρωγη για το ιδιο κτιριο. Το ΚΠΣ ομως δεν ξερω αν ζητα τετοια προυποθεση. Αυτο θα στο πει μια εταιρεια συμβουλων, για το τι εχει γινει σε προηγουμενες περιπτωσεις, αν ζητουσε δλδ τετοια προυποθεση παλιοτερο αντιστοιχο προγραμμα. Τωρα, οσον αφορα τα 30χιλιαρικα, μην το θεωρεις δεδομενο οτι επειδη τα ζητας θα στα δωσουν κιολας.. Τωρα, για το ταυτοχρονο του πραγματος, το ΤΑΣ δεν ενδιαφερεται αν εσυ κανεις γενικοτερη ανακαινιση, φτανει να κανεις τις εργασιες στερεωσης που θα σου εγκρινει.
  4. Καλησπέρα. Εξαρτάται τι περιμένεις από τη θέση αυτή. Οι αποδοχές είναι γύρω στα 800 ευρώ αρχικά, ανάλογα με τις εργάσιμες μέρες κάθε μήνα. Εκτός αν έχεις κάποιο μεταπτυχιακό οπότε μπορεί να πάρεις καμιά 30αριά ευρώ παραπάνω. Βέβαια σου πληρώνουν το τσμέδε οπότε είναι κι αυτό ένα κέρδος.
  5. Νομίζω πως δυστυχώς στην επαρχία είναι διαφορετικά τα πράγματα να ανοίξει γραφείο μια κοπέλα μηχανικός από έναν άντρα μηχανικό, και ας έχουν κι οι δύο την ίδια απειρία. Πιστεύω πως τον άντρα θα τον εμπιστευτούν πιο εύκολα, τη γυναίκα όχι το ίδιο εύκολα. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο βέβαια, αλλά όλα αυτά πρέπει να τα λάβεις σοβαρά υπόψη. Επιπλέον, για μένα το πιο δύσκολο κομμάτι είναι τα έξοδα που θα τρέχουν και στην αρχή τα έσοδα θα είναι μηδενικά. Ενοίκιο, λογαριασμοί, τηλέφωνα, εξοπλισμός, επίπλωση, ταμπέλα, καρτελάκια, ασφάλιση, και τελοσπάντων ότι μπορείς να φανταστείς, από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο δημιουργούν έξοδα και το θέμα είναι πώς θα σου έρθουν οι δουλειές ώστε να μπορέσεις γρήγορα να ανακάμψεις και να μην μπεις μέσα για πολύ καιρό.
  6. Από ότι διάβασα στο http://www.minenv.gr, πρεπει καταρχήν τα γήπεδα να βρίσκονται σε περιοχές που επιτρέπονται οι τουριστικές χρήσεις. Αυτό το βρίσκει κανείς από την τοπική Πολεοδομία? Υπάρχει περίπτωση σε εκτός σχεδίου περιοχή να επιτρέπεται τέτοια χρήση? Ευχαριστώ
  7. Καλησπέρα, να ρωτήσω τι ισχύει στην περίπτωση Η.Χ.? Οι αποστάσεις απο επαρχιακή οδό εντός οικισμού είναι 10 μ. από τον άξονα? Ευχαριστώ
  8. Χαχαχα!!! Αυτό είναι το θέμα μου!! Λοιπόν...από νωρίς ψυλλιασμένη ότι έχω να φάω φέσια, κι έχοντας ακούσει διάφορα όμορφα, φρόντισα να ζητάω πάντα προκαταβολή. Έχω διώξει πελάτες για αυτό το λόγο, που ξέρω ότι έχουν πάει σε άλλους συναδέλφους, αλλά απλώς λυπάμαι τους συναδέλφους αυτούς. Μεγάλα ποσά δεν έχω χάσει -ακόμα- όμως τα πιο όμορφα έχουν συμβεί στις εξής δύο περιπτώσεις: α' περίπτωση: γιαγιάδες θρήσκες με κότσο και τα λοιπά, οι οποίες με έβαλαν, έτρεχα για ένα θέμα τους, είπαν πως ότι και να αποφασίσουν θα με πληρώσουν για τον κόπο μου, και τελικά το μετάνιωσαν και μην τις είδατε. το κερασάκι στην τούρτα? πριν από αυτά κλαίγονταν για δικηγόρο που τους είχε μασήσει λεφτά που δικαιούνταν αυτές. ένα πράγμα να τις λυπάσαι δλδ και στο τέλος να σε πιστολιάζουν κανονικά και με το νόμο. β΄ περίπτωση: ιδιώτης που δεν ξέρει τι έχει αποφασίζει να ανεγείρει μεζονέτες. ξεκίνα και μη σε νοιάζει, ξεκινάω εγώ, φτιάχνουμε διάφορα σχέδια, βάζω και αρχιτέκτονα στο θέμα, μετά από δική του παράκληση, ζητάω λοιπόν προκαταβολή μηδαμινή για το έργο. 1500 ευρώ έτσι για το γαμώτο. Το αποτέλεσμα: μου φέρνει τετράμηνη επιταγή, και μάλιστα λίγο πριν λήξει μου ζητά αν γίνεται να την καθυστερήσουμε και λέγοντας πως δεν γίνεται προτείνει τουλάχιστον να δώσει τα μισά. Το έργο έχει παγώσει για άλλους λόγους, τα αρχ/κά είναι έτοιμα και είμαι σε δίλημμα: να πληρώσω αρχ/να και να διώξω τον πελάτη, ή να ζητήσω τώρα όλη την αμοιβή αρχ/κών και να περιμένω μέχρι να γίνει το έργο? δεν ξέρω αν αξίζει να συνεργάζεσαι με τέτοιους ανθρώπους.
  9. να ρωτήσω κάτι? έχω κάνει έναρξη ιούλιο του 2004. Θεωρούμαι άραγε άνω πενταετίας, οπότε πρέπει να έχω μέσο όρο άνω των 28.000 ευρώ που ισχύει για επαρχία? Γιατί αν είναι έτσι...
  10. Όσο κι αν έψαξα για παρόμοιο θέμα δεν βρήκα κάποιο, εκτός από το συγκεκριμένο. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με διαφωτίσει σχετικά με το πώς θα κάνω σύνταξη προϋπολογισμού για ένα ιδιωτικό έργο? Μου έχει τύχει μια τέτοια περίπτωση. Ευχαριστώ.
  11. Καλησπέρα! Να ρωτήσω, ξερει κανείς τι γίνεται όταν αλλάζει και ο μηχανικός, ως προς την επίβλεψη? εκτός δλδ από τον ιδιοκτήτη? Παρακαλώ να χρησιμοποείτε την Αναζήτηση πριν από μια νέα δημοσίευση και να διαβάσετε τους Κανόνες Συμμετοχής: http://www.michanikos.gr/misc.php?do=showrules
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.