Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρυσόστομος Αποστόλου

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.toponet.gr
  • Skype
    chrysos_tomhs

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Ενάλιες αποτυπώσεις και χαρτογραφήσεις αρχαιολογικών χώρων
  • Τοποθεσία
    Βόλος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Χρυσόστομος Αποστόλου's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε άλλη περίπτωση, εκδόθηκε άδεια (2011) και πραγματοποιήθηκε ανέγερση κτιρίου με ελεγκτή δόμησης κ.τ.λ. δίπλα στην θάλασσα και παρόλο που στο τοπογραφικό διάγραμμα φαινόταν ότι το ακίνητο ήταν δίπλα στην θάλασσα ο υπογράφων του τοπογραφικού (μη έχοντας το επαγγελματικό δικαίωμα υπογραφής εξαρτημένου τοπογραφικού) δεν έγραψε πουθενά θάλασσα αλλά αρκέστηκε στο "βραχώδης έκταση" δεν πέρασε στο τοπογραφικό ως όφειλε την ζώνη παραλίας που πήρε ΦΕΚ το 2004, και η πολεοδομία εξέδωσε με τέτοιο τοπογραφικό άδεια δόμησης. Όλα καλά? Έκανα αυτοψία, το κτίριο άψογα κατασκευασμένο σύμφωνα με την άδεια, πλην όμως η απόσταση από την γραμμή του αιγιαλού είναι μικρότερη από 30 μέτρα. Επί πλέον με την αφαίρεση από το εμβαδόν του οικοπέδου της ζώνης παραλίας δεν προκύπτει άρτιο οικόπεδο. Ποιος πάει φυλακή? Μιλάμε για το 2011 τώρα.
  2. Δεν υπάρχει βεβαίωση Δασαρχείου ούτε πράξη χαρακτηρισμού τόσο σήμερα όσο και κατά την έκδοση της ΟΑ. Εάν υπήρχε θα είχε εξαιρεθεί η έκταση από την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη και δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Υπάρχουν άπειρες τέτοιες περιπτώσεις. Το ΔΔ (Δάσος το 1945 και Δάσος σήμερα) και ΔΑ(Δάσος το 1945 Άλλη χρήση σήμερα) τι εννοείται ότι δεν κολλάει με την έκδοση της ΟΑ? Υπάρχει η άδεια. Ο χάρτης έχει κυρωθεί μερικώς. Επειδή έχει υποβληθεί αντίρρηση το οικόπεδο είναι εκτός. Η αντίρρηση δεν έχει εξεταστεί ακόμη. Άρα λέμε ότι υπάρχει νόμιμη άδεια η οποία δεν έχει ανακληθεί, το κτίριο κατασκευάστηκε σύμφωνα με την άδεια και δεν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση μηχανικού, μέχρι να εξεταστεί η αντίρρηση και να δούμε την απόφαση.
  3. (από μεταφορά) Pavlos33 Μου ζητήθηκε βεβαίωση μηχανικού για κτίσμα σε γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου. Υπάρχει άδεια του 1974 (το στέλεχος). Έχει χτιστεί σύμφωνα με την άδεια (ως τετραγωνικά και περίγραμμα κτιρίου). Με την ανάρτηση των Δασικών χαρτών όμως, από τα τέσσερα στρέμματα έκτασης τα 3000 τ.μ. έχουν χαρακτηριστεί ως ΔΔ η έκταση της κάλυψης του κτιρίου ως ΔΑ και τα υπόλοιπα ΑΑ. Έχει υποβληθεί αντίρρηση, η οποία δεν έχει εξεταστεί ακόμη. Ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταβιβάσει το ακίνητο. Έχει κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση? Σας ευχαριστώ.
  4. Καλημέρα σας, Σε άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο εκτάσεως από διανομή 4200τ.μ. εκδόθηκε άδεια 200τ.μ. με υπόγειο το έτος 1983. Το έτος 2000 και ενώ ήταν κτισμένο το κτήριο έγινε αναδασμός από την Τοπογραφική Υπηρεσία, το νέο γήπεδο είναι στην ίδια θέση αλλά έχει μειωθεί το εμβαδόν (λόγω του αναδασμού) στα 3680τ.μ. και σήμερα δεν είναι άρτιο ούτε οικοδομήσιμο. Δηλαδή το νέο παραχωρητήριο γράφει 3680τ.μ. Υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στο γήπεδο. Πως θα τακτοποιηθούν από την στιγμή που δεν μπορώ να υπολογίσω τι χτίζει σήμερα το γήπεδο για να βγάλω τα ποσοστά των υπερβάσεων? Άρα, πάει ως να μην έχει άδεια και διπλασιάζεται το πρόστιμο. Είναι σωστό αυτό από την στιγμή που με ευθύνη του κράτους ένα άρτιο γήπεδο μετατράπηκε σε μη άρτιο? Έχετε κάποια άλλη πρόταση?
  5. Από μικρό φύλλο HATT υπολογίζω με coord συντεταγμένες του κανάβου σε ΕΓΣΑ87. Υπολόγισα 20. Μετά σκανάρω το φύλλο HATT και το μετασχηματίζω σε ΕΓΣΑ87 παράγοντας ένα geo tiff. Στην περιοχή δεν υπάρχει κανένα μα κανένα σημείο αποτυπωμένο στο παλιό φύλλο HATT που να εντοπίζεται και σήμερα. Ούτε καν μια οδοποιία. Ούτε κτίσμα τίποτε. Δεν συζητάω για ορόσημα. Από την θάλασσα έως το Βουνό, έδαφος θαμνώδες, δασωμένο, βραχώδες. Το φύλλο HATT <<κάθεται>> καλούτσικα και σημειακά πολύ καλά στην ακτογραμμή, συγκρίνοντας με τους ορθοφωτοχάρτες του κτηματολογίου. Ο χάρτης είναι διανομή του 1958 κλίμακας 1/10000. Ο κάναβος στο γεωαναφερμένο tiff μου βγαίνει 1001Χ1001 ,1000χ1000, 999Χ1001 γιατί είναι και το πάχος των γραμμών του κανάβου. Να χαράξω ή όχι????
  6. Καλημέρα, Μήπως γνωρίζει κανείς τα δικαιολογητικά για την κατάθεση φακέλλου για ¨πρωτόκκολο αδυνάτου σύνταξης πράξης τακτοποίησης¨? Μιλάμε για οικόπεδο με κτίσμα και τα όμορα όλα χτισμένα. Έχω ήδη το κτηματογραφικό διάγραμμα, και τα στοιχεία των ομόρων ιδιοκτητών. Γράφω και μια τεχνική έκθεση όπου εξηγώ τους λόγους που δεν μπορεί να τακτοποιηθεί το οικόπεδο. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο λεκτικό που πρέπει να υπογράψουν οι όμοροι? Κάποτε με μια υπεύθυνη δήλωση των ομόρων ότι δεν επιθυμούν να κατεδαφίσουν ήταν αρκετή.
  7. Εννοώ ότι δεν ορίστηκε ποτέ τιμή μονάδος, δεν έχουν αποζημειωθεί τα επικείμενα, δεν έχει διανοιχθεί η οδός, δεν έχει γίνει παραχώρηση σε κοινή χρήση του ρυμοτομούμενου. Μάλιστα η όμορη ιδιοκτησία πέτυχε δικαστική απόφαση για άρση της πράξης προσκυρώσεως, τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημιώσεως λογω ρυμοτομίας ιδιοκτησιών. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν έχει κατατμηθεί το γήπεδο.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα. Το 1981 κυρώνεται πράξη αναλογισμού που αφορά την περιφερειακή οδό του σχεδίου πόλεως. Το γήπεδο που εξετάζω βρίσκεται κατά τμήμα εντός σχεδίου (300τ.μ.) ρυμοτομείται κατά (316 τ.μ. από την αδιάνοικτη περιφερειακή οδό του σχεδίου) και μένουν και 4300τ.μ. εκτός σχεδίου σε ΖΟΕ 3α. Από την στιγμή που δεν έχει συτνελεστεί η απαλλωτρίωση για πόσα οικόπεδα μιλάμε? Μιλάμε για ένα οικόπεδο εντός και ένα γήπεδο-αγροτεμάχιο εκτός? ή για ένα γήπεδο με τμήμα του εντός σχεδίου?
  9. Κατά αρχή να σε ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθειά σου. Όσο και αν ψάχνω καταλήγω και εγώ στον αναλυτικό προϋπολογισμό. Θα υπολογίσω τουαλέτες μπάνια μεσοτοιχίες κ.τ.λ.. Στο κουτάκι με την αλλαγή χρήσης να σημειώσω ναι? και 0 τ.μ.. ? και να το δικαιολογήσω στην Τεχνική έκθεση?
  10. Η άδεια αναφέρει διώροφη οικία με υπόγειο. Στα επικυρωμένα σχέδια αναγράφεται βοηθητικός χώρος που προσμετράτε στο Σ.Δ. Μήπως προσμετρήθηκε γιατί ουσιαστικά στην πρόσοψη ήταν όλο το πρόσωπο του υπογείου πάνω από το έδαφος? Θυμίζω ότι στην όψη η πλάκα του υπογείου είναι στο -0.5μ. Η άδεια εφαρμόστηκε 100%. Βρήκα ελάχιστες διαφορές στις διαστάσεις και τα ανοίγματα, πραγματικά αμελητέες. Τελικά τι είναι το νόμιμο να γίνει? Πως θα το αντιμετωπίζατε? Να πάω με αναλυτικό για την διαμόρφωση του χώρου ως κύριας χρήσης? αφού δεν υπολογίζεται πρόστιμο με βάση την επιφάνεια?
  11. Καλησπέρα, σε άδεια του 1994 στην δόμηση έχει συμπεριληφθεί υπόγειος Β.Χ. 63τ.μ. με ύψος 2.7μ. ο οποίος μετατράπηκε σε χώρο κατοικίας. Στο σχέδιο της τομής της άδειας η στάθμη του εδάφους είναι στο -2.20 στην πίσω όψη και στο -0.5 στην όψη. Σήμερα ισχύουν τα ίδια. Πώς το τακτοποιώ? Να βάλω αλλαγή χρήσης 63τ.μ. χωρίς μειωμένο συντελεστή? ή με μειωμένο?
  12. Συνάδελφοι την βοήθειά σας. Εκτός σχεδίου οικία με άδεια του 1971 χωρίς σημαντικές αποκλίσεις από την κάτοψη στο δίφυλλο αδείας κατασκευασμένο πριν το 1975. Μετά το 1975 έως το 1980 έχτισε πισίνα και παραρτήματα εκτός περιγράματος του κτιρίου. Αποθήκη, δεξαμενή νερού κ.τ.λ. Αιγιαλός και χαρακτηρισμός Δασαρχείου δεν υπήρχαν. Καθόρισα τον Αιγιαλό και ένα τμήμα της οικίας (μια γωνιά 10τμ) έπεσε μέσα στην ζώνη παραλίας. Έκανα δε αίτηση και στο Δασαρχείο. Τα συμβόλαια αναφέρουν ότι δεν είναι δασική έκταση, δεν προέρχεται από εκχέρσωση κ.τ.λ. Με τον Ν. 4014 ρύθμισα ότι αυθαιρεσίες είχε εκτός αυτών που ήταν μέσα στον αιγιαλό και στη ζώνη παραλίας. Τώρα ο πελάτης θέλει να ρυθμίσει και αυτά που είναι μέσα στη ζώνη Παραλίας αφού ο καθορισμός έπεται των αυθαιρεσιών. Το κακό είναι ότι ο πελάτης <<Αυστριακός>> τα πήρε με την όλη διαδικασία (Αιγιαλούς, Δασαρχεία, διαφορετικά εμβαδά της πραγματικής έκτασης και αναγραφόμενης στα συμβόλαια, ρυμοτομούμενη ζώνη παραλίας κ.τ.λ.) διότι όταν το αγόρασε το 1983 τα βρήκε όλα χτισμένα με ρεύμα κ.τ.λ. έβαλε Δικηγόρο, Τοπογράφο και έκανε το συμβόλαιά του. Τι άλλο δηλαδή εδώ που τα λέμε να έκανε? Τώρα λοιπόν μου ζητά να του ρυθμίσω και τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες αλλά ζητά ανάκληση του αιτήματός του στο Δασαρχείο. Με λίγα λόγια δεν θα ξέρω εαν τα αυθαίρετα που του τακτοποίησα αλλά και αυτά που θέλει να τακτοποιήσει θα είναι σε δασική έκταση ή όχι. Η περιοχή έχει χαρακτηριστικά δάσους αλλά έχει και ελαιώνες και μετά από τόσα χρόνια διαμόρφωσης εξωτερικού χώρου... δεν μπορείς να πεις τίποτε. Μόνο το Δασαρχείο. Ερωτώ λοιπόν. Το κτίσμα που έχει άδεια του 1971 είναι εντάξει? αφού δεν έχω απόφαση Δασαρχείου? Μου αρκεί η δήλωση του ιδιοκτήτη και η αναγραφή στο συμβόλαιο περί μη δασικής εκτάσεως? Να το ρυθμίσω αφού τον ενημερώσω και ας χάσει τα λεφτά του? Το πιό σημαντικό. Υπάρχει περίπτωση να μου καταλογιστούν ευθύνες? Παρατηρήσεις 1. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφιλ σας 2. Δεν κάνουμε γενική χρήση κεφαλαίων σε κείμενο και τίτλο. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Εγινε διορθωση . avgoust
  13. Εγώ έχω το GPT7003. Την οριζοντιογραφία την περνάω στο όργανο εύκολα και σωστά. Την μηκοτομή όμως την περνάς σωστά στο όργανο? Υπολογίζει λάθος τα κυκλικά τόξα συναρμογής. π.χ. με το οδός και το ανάδελτα ένα κυκλικό τόξο με ακτίνα 5000μ. είσοδος στο τόξο με κλίση 1.49% και έξοδο 3.9997% στην χιλιομέτρηση πρέπει να σου δίνει από αρχή του τόξου εψς το τέλος 125.378μ. Το topsurv (7.2)που έχει το όργανο το βγάζει 125.229μ. ενώ το νέο topsurv (8.1) βγάζει 125.249. Άμα έχεις δηλαδή μερικές καμπύλες στην όλη οδοποία μιλάμε ότι χάνεις μέτρα στην χιλιομέτρηση και φυσικά χαράζεις λάθος υψόμετρα ερυθράς. Εάν κανείς γνωρίζει κάτι παραπάνω ας πεί. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.