Μετάβαση στο περιεχόμενο

amal41

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

amal41's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επειδή το οικόπεδο βρισκόταν στις παρηφές του οικισμού προ του 1923 και όχι στο συνεκτικό τμήμα, δεν το περιέλαβαν εντός των ορίων του οικισμού που οριοθετήθηκε με το ΦΕΚ 1781/Δ/85. Όσον αφορά την βεβαίωση, υπάρχει στο σώμα του εντύπου της άδειας Βεβαίωση κατόπιν αυτοψίας από δυο μηχανικούς υπαλλήλους της Πολεοδομίας ότι βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού προ του 1923.
  2. Συνάδελφε, ευχαριστώ που ασχολήθηκες. Η υπόθεση έχει ως εξής: Μέχρι τον Ιούνιο 1989 το εν λόγω οικόπεδο βρισκόταν σε περιοχή χαρακτηρισμένη σαν οικισμός προ του 1923. Τον Ιούνιο 1989, με το Νόμο Τρίτση έπαψε να ισχύει η περιοχή σαν οικισμός προ του 1923 και οριοθετήθηκε με περ'ιγραμμα και αρτιότητα 1000 Μ2. Έτσι η οικοδομή που είχε κατασκευαστεί με το προηγούμενο καθεστώς (οικισμός προ 1923) βρέθηκε έξω από τα όρια του οικισμού με περίγραμμα. Η οικοδομή κατα αυτόν τον τρόπο μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη ή όχι: Ευχαριστώ και πάλι, συνάδελφε.
  3. Τον Ιούλιο 1983 εκδόθηκε οικοδομική άδεια ισογειου κατοικίας εντός οικισμού προ του 1923, σε οικόπεδο εκτάσεως 2800 Μ2. Τον Ιούνιο 1989 ο εν λόγω οικισμός οριοθετήθηκε ως οικισμός με περίγραμμα, κάτω των 2000 κατοίκων και το οικόπεδο βρέθηκε εκτός των ορίων του οικισμού. Το 1998 έγινε κατάτμηση του οικοπέδου και η οικοδομή βρέθηκε σε τμήμα του αρχικού οικοπεδου εκτάσεως 1150 Μ2. Ερώτημα: η οικοδομή που κατασκευάστηκε το 1983 θεωρείται Νόμιμη ή όχι;; Συνάδελφοι, ζητώ την άποψή σας, γιατί πρόκειται να γίνει μεταβίβαση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Πόσα πληρώνει μηνιαίως για ασφαλιστικές εισφορές ένας νέος διπλωματούχος μηχανικός, (θα εγγραφεί τον Οκτώβριο στο ΤΕΕ, αφού δώσει τις σχετικές εξετάσεις για άσκηση επαγγέλματος); Δεν έχω βγάλει άκρη με τον νέο νόμο 4387/2016. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Σας ευχαριστώ θερμά όλους για την άμεση ανταπόκριση ! Δυστυχώς, απ΄ότι βλέπω δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα!
  6. Ιδιοκτήτης διαμερίσματος που θερμαίνεται με μονοσωλήνιο (και ωρομετρητές) εγκατέστησε ενεργειακό τζάκι και απαιτεί να απαλλαγεί εντελώς από τις δαπάνες κεντρικής θέρμανσης. Μπορεί να γίνει αυτό; Είναι νόμιμο; Και πού στηρίζεται; Στο ενεργειακό τζάκι χρησιμοποιεί πέλετ. Η πολυκατοικία βρίσκεται στην Πελοπόννησο, όπου δεν υπάρχει φυσικό αέριο.
  7. Σας ευχαριστώ όλους για την πρόθεσή σας να βοηθήσετε, αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Η ΔΟΥ της περιοχής, μετά από επικοινωνία με το ΤΑΧΙS, απέκλεισε την δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος.
  8. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Ελπίζω να βρης την σχετική απόφαση της ΔΟΥ Αμαρουσίου, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
  9. Όχι, πρόκειται για αμοιβή μελέτης και επίβλεψης επισκευής σεισμόπληκτης οικοδομής.
  10. Υπάρχει η δυνατότητα απόδοσης του Φ.Ε.Μ. από συνταξιούχο μηχανικό για μελέτη που είχε συντάξει προ της συνταξοδότησης και η αμοιβή εισπράττεται σήμερα; Η ΔΟΥ στην οποία απευθύνθηκα μου απάντησε ότι πρέπει να γίνει αλλαγή μηχανικού, πράγμα αδύνατον, κατά την Υπηρεσία. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  11. Υπάρχει οικοδομική άδεια εκδοθείσα το 2010 (σε ισχύ) για διώροφο με υπόγειο (αποθήκη) και ελεύθερο ύψος 2,50 μ. Ζητείται αλλαγή χρήσεως τμήματος του υπογείου από βοηθητικό χώρο σε χώρο κυρίας χρήσεως - Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Παρασκευαστήριο). Υπάρχει επαρκές υπόλοιπο Σ.Δ. Ερώτημα: είναι δυνατή αυτή η αναθεώρηση;; (λόγω του ύψους). Ευχαριστώ
  12. Είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ από το 1968 και πληρώνω ανελλειπώς τις εισφορές μου επί 43 συναπτά έτη ( ηλικία=71 ετών). Εάν σταματήσω να πληρώνω τις εισφορές από τώρα και στο εξής παραμένοντας ενεργός, όταν θελήσω να βγω στη σύνταξη μετά από κάποια χρόνια, θα υπάρξει πρόβλημα; και τι είδους πρόβλημα;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.