Μετάβαση στο περιεχόμενο

alexdam

Core Members
  • Περιεχόμενα

    262
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by alexdam

  1. Αυτά που έχω γράψει είναι οι προσωπικές μου απόψεις τις οποίες τις έχω εφαρμόσει ύστερα από προσεχτική μελέτη του Ν.Ο.Κ και των αλλαγών του και ύστερα από συζήτηση με συμβολαιογράφο και προϊστάμενο Υ.Δ.Ο.Μ. Φυσικά και μπορείς να έχεις τις δικές σου απόψεις...
  2. 1) Ναι. 2) Χώρος αποκλειστικής χρήσης. Όχι απαραίτητα του υποκείμενου. 3) Αν είναι χώρος αποκλειστικής χρήσης του υποκείμενου δύναται να συνδέονται λειτουργικά με εσωτερική σκάλα.
  3. Καλημέρα. Η Τ.Ζ. στον Άγιο Αθανάσιο - Δήμος Χαλκηδόνος - Θεσσαλονίκη είναι 600? Ευχαριστώ.
  4. Στην Κ3 το έχω εντάξει. Απλά υπό τον φόβο της Κ5 ( λόγω προκηπίου ) και λόγω των προηγούμενων σχολίων που παρέθεσα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας σήμερα. Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας...
  5. Παύλο για αυθαίρετες κατασκευές εντός προκηπίου πάνω από 20 εκ. υφίσταται απαγόρευση υπαγωγής. Έτσι δεν είναι? Η παραβίαση του προκηπίου με προβληματίζει... Κάποτε ο Δημήτρης είχε εκφράσει κάποιες επιφυλάξεις αν εντάσσεται στη Κ3... https://www.michanikos.gr/forums/topic/50350-αρθρο-096-ν-449517-κατηγορία-3-αυθαιρέτων-κατασκευών/page/52/
  6. Καλησπέρα. Στον 3ο όροφο κτιρίου που βρίσκεται πάνω στην οικοδομική γραμμή έχει γίνει μία προεξοχή ( κάτι σαν έρκερ ) με διάσταση πάνω από 20 εκ. εις βάρος του προκηπίου. Πληρούνται όμως οι προϋποθέσεις της κατηγορίας 3. ( 5% διάσταση - εμβαδό ). Εντάσσεται στην κατηγορία 3 ή είναι 5 και δεν τακτοποιείται? Ευχαριστώ.
  7. Είχα κάνει αίτηση για την επιστρεπτέα 4. Δεν έκανα για την 5. Έτσι στο myBusinessSupport έχω συμπληρωμένους τους μήνες μέχρι και τον Οκτώβριο. Δεν μπόρεσα να συμπληρώσω τους μήνες Νοέμβριο - Δεκέμβριο. Έκανα αίτηση στο supportemployees.services.gov.gr στο '' Οικονομική ενίσχυση- Αποζημίωση ειδικού σκοπού για επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες '' και την πήρε κανονικά. Έχω υποβάλλει περιοδικές για όλο το 2020.
  8. Καλησπέρα. Το χωριό Σφηκιά στο νομό Ημαθίας τι Τ.Ζ. έχει? Ευχαριστώ.
  9. Στις 30/9 δήλωση κατηγορίας 5 στον 4178 πρέπει να γίνει οριστική υπαγωγή ή αρκεί να είναι σε υπαγωγή?
  10. Και σε μένα. Ότι αφορά μόνο την δόση του 2017 το ποσό έχει γίνει 20.74€ από 21.49€. Δεν ξέρω το λόγο. Συμβαίνει και σε εσάς αυτό?
  11. Στην elearningclass μου αφαίρεσε την επιλογή που είχε να βλέπουμε τον χρόνο μελέτης. Πρέπει να είχα συμπληρώσει περίπου 69 ώρες. Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει?
  12. Όσον αφορά τις εισφορές ΕΦΚΑ δεν έχουν αναρτήσει ειδοποιητήρια. Θα το κάνουν και θα δούμε με ποιο τρόπο θα πληρωθούν, όσον αφορά την την αναστολή τους ή την έκπτωση 25%. Με τις εισφορές ΕΤΕΑΕΠ που εκδόθηκαν τα ειδοποιητήρια με ημερομηνία πληρωμής 31/3 ( σήμερα ) τι κάνουμε?
  13. Συνάδελφε, εδώ ο πρωθυπουργός βγήκε δημόσια πριν μερικές μέρες και είπε πως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουν το επίδομα των 800€. Και συ ισχυρίζεσαι ότι δεν γίνεται ο Βούρτσης να αθετήσει το λόγο του?
  14. Καλημέρα. Η τιμή ζώνης για Δημοτική Ενότητα Λαχανά - Δήμος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης είναι 500 ή 600? Ευχαριστώ.
  15. Το μόνο που δεν καταλαβαίνω στο συλλογισμό σου είναι το εξής '' την προωθεί στην κεντρική υπηρεσία για να εκδοθεί η απορριπτική ''. Δηλαδή, δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να εκδοθεί θετική? Εξάλλου δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες ούτε έχουν την ίδια σπουδαιότητα. Βέβαια ότι και να λέμε εμείς... Χάος όπως σωστά είπες... ΄Όπως και να έχει σας ευχαριστώ πού για τι απόψεις και τις χρήσιμες πληροφορίες σας. Αν προκύψει κάτι θα ενημερώσω σχετικά.
  16. Καλημέρα. Το αγροτεμάχιο είναι εκτός σχεδίου – εντός ζώνης και δεν βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμό. Τα αυθαίρετα κτίσματα είναι πάνω από 100 τ.μ. Μετά από επίσκεψη μου στην εφορία αρχαιοτήτων προέκυψαν τα εξής: Βρίσκομαι σε οριοθετημένο αρχαιολογικό χώρο χωρίς να υπάρχουν ζώνες. Η απόσταση μου από το σημείο ενδιαφέροντος είναι μεγάλη. Ουσιαστικά βρίσκομαι στα όρια της οριοθέτησης. Θεωρούν ότι δεν απαγορεύεται η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών και μπορώ να ενταχθώ στον 4495 καθώς και σήμερα θεωρητικά μπορώ να εκδώσω οικοδομική άδεια μετά από τοπικό συμβούλιο. Μου είπαν να κάνω αίτηση και θα με ενημερώσουν σχετικά. Όσον αφορά τη διαδικασία πραγματικά δεν είχαν ιδέα. Δεν γνώριζαν τον 4495, το άρθρο 116, τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, ούτε την ύπαρξη των τετραμελών – εξαμελών επιτροπών. Από αυτά που διαβάσανε θεωρούν ότι επειδή είμαι πάνω από 100 τ.μ. δεν μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα περί σύμφωνης γνώμης από ΥΠ.ΠΟ σε ΕΦΑ. Θα μου απαντήσουν στην αίτηση μου και περί της διαδικασίας… Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απόψεις σας… Kan62, στο διάγραμμα της πρώτης σελίδας γιατί μόλις φτάσω στο πεδίο ‘’αυθαίρετη κατασκευή άνω των 100 τ.μ.’’ με οδηγεί στην απαγόρευση υπαγωγής?
  17. Συνάδελφοι αυτό ακριβώς δεν έχω καταλάβει. Αν πρέπει να πάω με την διαδικασία του άρθρου 116, παρ. 9 ή όχι. Το άρθρο 116 έχει τίτλο αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις σε παραδοσιακό οικισμό. Βέβαια στην παρ. 9 αναφέρεται σε αρχαιολογικούς χώρους και στη σύμφωνη γνώμη του ΥΠ.ΠΟ. Τι ισχύει τελικά? Στις εξαιρέσεις του άρθρου 89, παρ ι ( αρχαιολογικοί χώροι εκτός ζώνης Α ) αναφέρει ''αν δεν απαγορευόταν η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών κατά το χρόνο εκτέλεσης της αυθαίρετης κατασκευής ή εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης''. Στη ζώνη Β από ότι ξέρω επιτρέπεται η δόμηση ή έστω με περιορισμούς. Αυτό από μόνο του με κατοχυρώνει ώστε να ρυθμίσω? Επίσης δεν έχω καταλάβει τι γίνεται με τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το ΥΠ. ΠΟ στις εφορίες αρχαιοτήτων καθώς θέτει όριο 100 τ.μ. τα οποία εγώ ξεπερνάω. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να ρυθμίσω με τον 4495? Αν κάποιος έχει καταλάβει τι ισχύει τελικά ή τα έχει αντιμετωπίσει θα ήθελα να ακούσω την άποψη του... Ευχαριστώ. Ξέχασα να αναφέρω ότι η αυθαίρετη κατοικία έγινε μετά την κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου αν έχει κάποια σημασία...
  18. Συνάδελφοι διαβάζω αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη... Παρακαλώ τη βοήθεια σας... Αυθαίρετη ( χωρίς καμία οικοδομική άδεια, κατηγορία 5 ) ισόγεια κατοικία 116 τ.μ. και αποθήκη 21 τ.μ. σε εκτός σχεδίου - εντός ζώνης περιοχή, αρχαιολογική ζώνη Β. Μπορεί και αν ναι ποια είναι η διαδικασία για να υπαχθεί στον 4495? Ευχαριστώ.
  19. Συνάδελφοι δεν ξέρω αν εννοείτε εμένα αλλά ειλικρινά σας μιλάω δεν έβαλα σε κανέναν -1. Ίσα ίσα έβαλα σε όλους σας +1... Σέβομαι απεριόριστα το χρόνο που αφιερώνετε και τις απόψεις σας στο θέμα που με προβληματίζει...
  20. ksteve, pipakos Καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε. Ερμηνεύοντας το άρθρο 82 θεωρείτε ότι εμπίπτω στις εξαιρέσεις. Ο προβληματισμός μου είναι ότι οι εργασίες μικρής κλίμακας που έγιναν χωρίς την έκδοση άδειας έγιναν το 2018... Πως μπορώ να δώσω βεβαίωση εξαίρεσης σε ιδιοκτησία περιγράφοντας τις αυθαιρεσίες που έγιναν μετά το 2011? Και ο νέος ιδιοκτήτης τι θα πάρει? Μαζί με το ακίνητο και την υποχρέωση να εκδώσει άδεια μικρής κλίμακας, πρόστιμα κλπ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.