Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

chris_kon

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chris_kon

  1. Κάντε λίγο υπομονή και μη το ζαλίζουμε άλλο τον ερωτηθέντα... Απλά, ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο βιβλίο που αναζητά...
  2. Υπόχρεοι για την κατασκευή και συντήρηση των πεζοδρομίων και των τεχνικών έργων που τα αποτελούν (κράσπεδα, ρείθρα, υπόστρωμα και επίστρωση ή επικάλυψη) είναι ο ιδιοκτήτες των παρόδιων ακινήτων μπροστά στα οποία βρίσκονται, όντως. Δε χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας, χρειάζεται όμως αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία του αρμόδιου Δήμου, ώστε να δώσει μία βεβαίωση με την οποία επιτρέπει τις εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο του πεζοδρομίου, δίνοντας παράλληλα κάποιες προδιαγραφές κατασκευής πεζοδρομίων. Αυτή τη βεβαίωση έχει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου και ο μηχανικός του, σε περίπτωση καταγγελίας, δε χρησιμεύει κάπου αλλού. Στην αίτηση να περιγράφεται επακριβώς η θέση, μέσω κτηματολογικού αποσπάσματος, άδειας οικοδομής, κ.ά.
  3. Δε βρίσκω κανένα πρόβλημα στη λύση της Δωρεάς των 2 τμημάτων (ως ένα βέβαια), αυτό του μη προβλεπόμενου δρόμου και το τριγωνάκι. Ας το κάνει ο Δήμος μετά ότι θέλει μέσω τροποποίησης που θα κινηθεί από μέρος του. Στον πελάτη σου μετά παραμένει η υπόλοιπη έκταση, η οποία θα έχει πλέον πρόσωπο σε 2 δρόμους, ανατολικά και δυτικά. Βόρεια θα συνορεύει με οικόπεδο του Δήμου. Πάρε το τοπογραφικό παραμάσχαλα και κλείσε ραντεβού με Προϊστάμενο και Διευθυντή Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Θα τους γίνει δωρεά τμήματος που ήδη το νέμονται. Με λίγη καλή θέληση και τα συμβολαιογραφικά έξοδα δικά τους πιστεύω θα δοθεί άμεσα λύση
  4. Τί μπορεί να σου δώσει; Σίγουρα πίνακα της Π.Ε. και σχεδιάγραμμα αυτής. Αποτυπώνεις με επίγειες μεθόδους την υφιστάμενη κατάσταση και τη συγκρίνεις με πίνακα και σχεδιάγραμμα. Βλέποντας και κάνοντας από κει και πέρα...
  5. Και τριγωνάκι σε άλλο σημείο να κάνεις, αλλά μετά να κάνεις ζουμ στο δικό σου γεωτεμάχιο, αφήνοντας εκτός "κάδρου" το τριγωνάκι, πάλι απόσπασμα βγαίνει και αποθηκεύεις με δεξί κλίκ μόνο την εικόνα.
  6. PINAKAS_DIOR.xlsx Πίνακας Διορθωτικής σε excel...
  7. Γίνεται ναι, συζήτησε με το αρμόδιο γραφείο της Πολεοδομίας του Δήμου της περιοχής και μετά θα ετοιμάσεις έναν προέλεγχο της εν λόγω ιδιοκτησίας θέτοντας τις προτάσεις σου για το μέγεθος και τη θέση της εισφοράς σε γη που προτείνεις να παρακρατηθεί. Ο παραπάνω προέλεγχος θα ελεγχθεί και εγκριθεί από το αρμόδιο γραφείο της Πολεοδομίας.
  8. Αν δε το βρεις τότε θα απευθυνθείς στο οικείο υποθηκοφυλακείο ώστε να προμηθευτείς το πιστοποιητικό. Υπάρχει, αφού υπάρχει τίτλος κτήσης.
  9. https://www.howtogeek.com/228689/how-to-make-old-programs-work-on-windows-10/ https://windowsreport.com/autocad-not-working-windows-10/
  10. η διαδικασία στο COORDS GR είναι η ακόλουθη : Μετατρέπεις ένα σημείο χειροκίνητα οπότε ενεργοποιείται από το μενού "Αρχείο" η επιλογή "Χρήση αρχείων". Αφού επιλέξεις το αρχείο εισόδου δίνεις στη θέση "Κλειδί" τον κωδικό .PLEASE. (προσοχή στις τελείες !!!) οπότε ενεργοποιείται το πλήκτρο "Μετασχηματισμός Επιλεγμένων Αρχείων" το πατάς και έχεις το αρχείο εξόδου με την μετατροπή.
  11. Θάνο, δεν έχει κυρωθεί Πράξη Εφαρμογής στη συγκεκριμένη περιοχή και ούτε πρόκειται. Έχει κυρωθεί η Πολεοδομική Μελέτη, οπότε μπορεί να γίνει τοπογραφικό το οποίο να περιλαμβάνει πολλά οικόπεδα, αν όχι όλα, του οικισμού, στο οποίο τοπογραφικό να εμφαίνονται όλα τα οικόπεδα με εμβαδό και περιγραφή, ώστε να εμπεριέχονται στη βεβαίωση - υπεύθυνη δήλωση 651 του μηχανικού...
  12. Αν στην περιοχή του οικοπέδου δεν έχει συνταχθεί Πράξη Εφαρμογής από τον οικείο Δήμο, τότε το οικόπεδο ΔΕΝ εμπίπτει στις διατάξεις του Ν. 1337/83 και ΔΕΝ οφείλει εισφορά σε γη και χρήμα. Τα τετραγωνικά του οικοπέδου είναι τόσα όσα βρεθούν μετά από αποτύπωσή του και σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος λαμβάνοντας υπόψη την Τροποποίηση και Επέκταση Ρυμοτομικού Σχεδίου που αναφέρεις.
  13. Έχει ξανατύχει...Δώσε το χαρακτηρισμό "Δημοτική Οδός", αφού είναι οικόπεδα εντός οικισμού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.