Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΧΡΥΣΑ Κ

Members
  • Περιεχόμενα

    55
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΧΡΥΣΑ Κ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΚΑΝΑ ευχαριστω για την απάντησή σου, θελείς να μου πεις ότι δεν είναι αυθαιρεσία κάτι τέτοιο αλλά δεν είσαι σίγουρος. Εσυ σε αυτή την πε΄ριπτωση θα μπορούσες να εκδόσεις βεβαίωση του νόμου για να γίνουν συμβολαιογραφικά μεταβίβασης?
  2. καλημερα σας, θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.. προσθήκη α ορόφου με οικοδομική άδεια για καλυψη 270 τ.μ. που όμως έχει αφεθεί αίθριο σε κάποιο σημείο χωρις να είναι στην άδεια περίπου 7 τ.μ, θεωρείται αυθαίρετο και πρέπει να τακτοποιηθεί? τι γίνεται με αυτό όταν πρέπει να γινει μεταβίβαση που χρειάζεται πιστιποιητικό? Ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας!
  3. Αν επικαλεσθώ στο ικα οτι μετα 40 ενσημα κατασκευαστηκε η οικοδομή είναι σαν να τους λέω ότι έχω αυθαίτερη κατασκευη 20 χρόνια..................και ίσως ενημερωθεί και η πολεοδομία και τοτε.......................
  4. Σε μία τηλεφωνική συνομιλία που είχα με κάποια γνωστή μου υπάλληλος του ικα στο όνομα του ιδιοκτήτη ηλεκτρονικά βλέπει μόνο την αποπεράτωση του ισογειου κτιρίου το οποίο και έτσι είναι. Δεν βλέπει ανοιγμα άλλου έργου ή προκταβολή. Μήπως μετά από τόσα χρόνια έχει διαγρφεί ή δεν έχει περαστεί ηλεκτρονικά? Δεν ξέρω. Το ερώτημα όμως είναι πηγαίνοντας στο ικα να εξηγήσω ολη την πραγματική ιστορία (δηλαδη να εκτεθώ μόνη μου) ή να περιμένω τι θα μου πουν εκείνοι και να αποφύγω να πω την ύπαρξη της προσθήκης σε ύψος? Ευχαριστώ πολύ όλους σας!
  5. Το ότι τα μπετα για 20 χρόνια ήταν αυθαίτερα αν το διαπιστώσει το ικα δεν είναι πρόβλημα? Με πρόσφατο υπολογισμό χρειάζονται 112 ημερομησθια για τα μπετα...
  6. Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Η άδεια εκδόθηκε τώρα με προκαταβολή εισφοράς στο ικα από το 1991......... το δεχτηκε η πολεοδομία το ικα όμως πως θα δεχτεί την συνέχιση ενός κτιρίου 20 ετών τώρα. Μήπως αυτές οι πρκαταβολές στο ικα εφόσον αυτό δεν ενημερώνεται με άδεια έπειτα από κάποια χρόνια διαγράφονται? (το οποιο συμφέρει στην περίπτωση)
  7. Γειά σας, ανοίγω πάλι ενα θεμα σχετικά με μια άδεια. Μηχανικός το 1991 πληρωσε προκαταβολή στο ικα για έκδοση αδείας και κόλησε και 40 ένσημα γιατι κατασκευασε μπετα πριν βγεί η άδεια. Η διαδικασία σταμάτησε εκεί για 20 χρόνια: μία προσθήκη ορόφου στα μπετα χωρίς άδεια. Πριν οκτώ μηνές έβγαλε την άδεια με προκαταβολή του ικα αυτή που είχε δώσει το 1991. Αν ο ιδιοκτήτης πάει στο ικα για να αρχίσει να κολάει ένσημα (στην ουσία για να δείξει ότι κατασκευαζει μπετα) υπάρχει περίπτωση το ικα να πάει για αυτοψία διότι θα δει κάποια ένσημα από μπετα στην καρτέλα? Διότι τότε θα δει και την κατασκευη του ακινήτου.................. Σημειώνω ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να πάει στο ικα για τί θα χρειαστεί αλλαγή του Αμοε έπειτα από τόσα χρόνια. Και κατι άλλο γίνεται να βγάλεις άδεια στην πολεοδομία με εισφορές πριν από 20 χρόνια? Μπορει να βγει νέος ΑΜΟΕ? Αν μπορει κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ πολύ..... Ευχαριστώ!
  8. να κάνω μία ερώτηση έχεις ελέγξει το ενδεχόμενο λάθους αντί δηλαδή 28,05 να έχει γράψει 2,05 γιατί τόσο φαίνεται για η/χ
  9. Συνάδελφοι μία ερώτηση όταν στέλνουμε ταχυδρομικά για τακτοποίηση χρειαζεται γνήσιο υπογραφής στις υ/δ?
  10. καλημέρα σε όλους σας είχα πει ότι θα σας δώσω μια απάντηση έπειτα απο επισκεψή μου στην πολεοδομία Αθηνών για τακτοποίηση χώρου πυλοτης ο οποίος χώρος είναι κοινόχρηστος και έχει την αποκλειστική χρήση ενας ιδιοκτήτης διαμερίσματος. Δεν μου ζήτησαν υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτητών και όλα πήγαν καλά.
  11. Η πυλωτη τακτοποιείται με τον 3843 και διαγραμίζεις στο σχεδιο τον χώρο και για το κατάστημα κάνεις αλλαγή χρήσης και συνένωση των χωρων με άδεια κανονικά
  12. πιστεύω ότι εννοεί δευτερη κατοικία ή επαγγελματικό χώρο, πάντως χώρο κυριας χρήσης
  13. Εφόσον δεν είναι α κατοικία τοτε θα δηλωθεί σαν άλλη κατοικία αν κατάλαβα καλά το ερώτημά σου. τι σημασία έχει αν το μισθώνει?
  14. pathfider εχω κι εγω παρόμοια περίπτωση με κοινόχρηστο χώρο σε αποκλειστική χρήση σε κάποιον ιδιοκτήτη διαμερίσματος που βρίοσκεται στην Pilotis. Επειτα από σκέψεις μου αποφάσισα να πάω στην πολεοδομία με τις αιτήσεις μόνο του ιδιοκτήτη, και αυτό γιατί δεν ζητάει κανείς τίτλους ιδιοκτησίας. Εφόσον είναι χώρος που υπάγεται στην ρύθμιση τακτοποιείς.Αυτή είναι η απόψή μου. Θα σε ενημερώσω την Πέμπτη που θα πάω πολεοδομία.... Στο δεύτερο ερώτημά σου η απάντηση είναι ναι. Μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει τα παράβολα που παίρνουμε από εφορία αν σε περίπτωση δεν χρησιμοποιηθούν (ας πούμε ότι δεν δέχεται η πολεοδομία την τακτοποίηση) μπορεί να επιστραφουν στην εφορία και να εξαργυρωθούν? Ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.