Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kkostas82

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kkostas82

  1. Δεν εμφανίζει ούτε καν τις αιτήσεις! και ούτε να κάνω εκ νέου νέα αίτηση!!!!! πολύ καλά πάμε....
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι. Τελικά πήγα για τον έλεγχο και ουσιαστικά τα πάντα είναι διαφορετικα σε σχέση με την αρχική μελέτη, λογικό άλλωστε αφου προοριζόταν για αποθήκη και όχι για δίπατη κατασκευή με όροφο γραφείων. Τι να πρωτογράψω δεν ξέρω! Αλλα ντάλα... Σκέφτομαι να κάνω μια ενημέρωση στα σχέδια και να παρουσιάσω την νέα κατάσταση. τι μου προτείνετε, ως παλιότεροι και εμπειρότεροι; ευχαριστώ
  3. Καλησπέρα σας. Σε τεχνική έκθεση μηχανολόγου, για χώρους αποθηκών, όπου προστέθηκαν πατάρια και κλίμακες, θα πρέπει να συμπεριλάβω και σχέδια, μιας και αρχικά δεν υπήρχε καν οι εγκαταστάσεις? θα πρέπει να γίνει αναλυτική αναφορά σε όλες τις εγκαταστάσεις (ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά)? ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα. θα ήθελα να κάνω τις παρακάτω ερωτήσεις για μια μελέτη θέρμανσης σε άδεια αποπεράτωσης οικοδομής με έτος κατασκευής 1999. Σε μελέτη θέρμανσης με αντλία θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών, υπολογίζω κανονικά τις απώλειες του κτιρίου (3όροφο) ως μονοσωλήνιο και θεωρώ ότι αντί για λεβητοστάσιο μπαίνει ξεχωριστή μονάδα στο δώμα για το κάθε διαμέρισμα (3)? Σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών πρέπει να κάνω και μελέτη ψύξης?
  5. Αν π.χ. θέλεις να κάνεις Α) θερμοπρόσωψη Β) αντικατάσταση κουφωμάτων (θερμοδιακοπής - ενεργειακά) Γ) κατασκευή μόνωσης ταράτσας με ταυτόχρονη υδρομόνωση Δ) αναδιαμόρφωση εγκαταστάσεων θέρμανσης Ε) επισκευές εσωτερικής τοιχοποιίας και κατασκευή δύο νέων με κατεδάφιση δύο παλαιών ΣΤ) ανακατασκευή ξύλινων δαπέδων και τοποθέτηση πλακιδίων στα WC θεωρώ ότι για όλα αυτά και αν ο πελάτης είναι εύκολος θα μου πάρει το πολύ 1 μήνα αν ο πελάτης καθυστερεί στις επιλογές, μπορεί να πάρει και 3 μήνες (μου έχει τύχει) τι κάνω? πάω με 48ωρη έγγραφη ενημέρωση? αρκεί?
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα. Αν θελήσεις να εκτελέσεις εργασίες με 48ωρη έγγραφη ενημέρωση, οι εργασίες σε πόσο χρόνο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί? προκύπτει περιορισμός από τον νόμο? Ευχαριστώ!
  7. συνάδελφοι σας ευχαριστώ για όλα! δεν ξέρω αν θα κατέβω φέτος να δώσω αλλά του χρόνου σίγουρα! καλή συνέχεια στους μελλοντικούς συναδέλφους και καλές δουλείες στους εν ενεργεία συναδέλφους.
  8. jackson, σε ευχαριστώ. βέβαια έχω μαι αμφιβολία. μιας και αυτά είχα δώσει όταν έδινα για το τμήμα των μηχανολόγων. υπενθυμίζω ότι με ενδιαφέρει να μπω στο 5ο και όχι στο 3ο σε ευχαριστώ για όλα.
  9. jackson, έχεις δίκιο για το 82! βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα δώσω ξανά πανελλήνιες μιας και μπαίνεις φτου και από την αρχή. με ενδιαφέρει να μπω κατευθείαν στο 3έτος, τώρα σε ότι αφορά για το αν είναι δύσκολα, ναι είναι δύσκολα, αλλά το έχω περάσει μια φορά πριν 6χρόνια όταν έδωσα κατακτήτριες για τους Μηχανολόγους. δεν με αγχώνει, έτσι και αλλιώς από καθαρά εγκυκλοπαιδικής άποψης θα το κάνω. Εργάζομαι, δόξα το Θεό, εδώ και 5χρόνια ως μηχανολόγος και την αγαπώ την δουλειά μου. απλά θα θελα να δω και κάτι διαφορετικό - σχετικό με τον κλάδο. άλλωστε κάθε μέρα συναναστρέφομαι με πολιτικούς μηχανικούς. σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες. Τελευταία ερώτηση, όταν λέμε Μαθηματικά ποιο τομέα αναζητώ, και ''Στατική, Αντοχή Υλικών, Μαθηματικά'' είναι για να εισαχθώ στο 5ο;
  10. καλησπέρα. μόλις τελείωσα το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και θα ήθελα να συνεχίσω στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. ποιες εξετάσεις θα πρέπει να δώσω ώστε να εισαχθώ στο τμήμα του ΕΜΠ; επίσης υπάρχει η δυνατότητα να μπω στο 5ο εξάμηνο? Ευχαριστώ.
  11. μπέρδεμα τελικά... τέλος πάντων, πάντως εγώ τουε είπα να βάλουν άλλον ένα εξαεριστήρα για απαγωγή του 90% του αέρα του χώρου και ο θεός βοηθός. ******************************************************************************* ευχαριστώ Στο βαθμό που είναι δυνατόν, ας μην βάζουμε ερωτήσεις οικονομικής φύσεως σε τεχνικές συζητήσεις. CostasV
  12. σήμερα πήγα και το είδα και έχει έναν φυγοκεντρικό εξαεριστήρα για απαγωγή του εσωτερικού αέρα και μια ντουλάπα κλιματισμού 50.000 btu μάλλον έχουμε πρόβλημα γιατί δεν διαθέτει ΚΚΜ. οπότε δεν κάνει κλιματισμό μικτού αέρα (νωπού και επανακυκλοφορίας). ειναι πρόβλημα είναι αυτό; το άρθρο το λέει ξεκάθαρα νομίζω ότι θέλει ΚΚΜ αν και αφήνει το περιθώριο για προσαγωγή με ανεμιστήρα χωρίς ΚΚΜ. τι στο καλό τελικά θέλουν; ευχαριστώ!
  13. θα ήθελα, αν βέβαια υπάρχει ορισμός, να μάθω πόσο είναι το κόστος για την υπογραφή βεβαίωσης εξαερισμού από μηχανικό για καταστήματα<70m2 (καφετέρια) προς την αρμόδια υπηρεσία ώστε να χαρακτηριστεί ¨για καπνίζοντες¨. επίσης μπορώ να την υπογράψω ως μηχανικός Τ.Ε. ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.