Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

panos1966

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθηνα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

panos1966's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γνωρίζει κάποιος τι ενέργειες χρειάζονται για να αναγνωριστεί το Ελληνικό πτυχίο ΤΕΙ στην Αυστραλία? Εχει κάνει κάποιος κάτι ανάλογο?
  2. Δηλαδή ο κανόνας "ακριβο-φθηνό" ισχύει και εδώ? Φτιάχνω ένα πάνελ με τις ίδιες προδιαγραφές το ένα εργοστάσιο είναι στην Γερμανία, το άλλο στην Πελλοπόνησο και το άλλο στην Κίνα, οι εργαζόμενοι στην Γερμανία παίρνουν 3000 Ευρώ μισθό το μήνα, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα παίρνουν 1000 Ευρώ μισθό το μήνα,οι εργαζόμενοι στην Κίνα παίρνουν 100 Ευρώ μισθό το μήνα με αποτέλεσμα στην Κίνα να έχουμε το φτηνότερο πάνελ. Ανάλογικά με τα προηγούμενα με την ίδια οικονομική λογική έχουν κτιστεί και τα εργοστάσια και κινείται ο όλος μηχανισμός. Αυτό σημαίνει ότι επειδή είναι φθηνότερο θα πρέπει να είναι το χειρότερο? Και τα forum που υπάρχουν εδώ είναι για να γίνονται συζητήσεις για τα προβλήματα που προκύπτουν και να μην κρύβονται και πρέπει να λέγονται και δημοσίως ώστε να μην την πατήσουν άλλοι!!!!
  3. Δηλαδή αν βάλεις τα Yingli πάνελ που είναι Κινέζικα αλλά με προδιαγραφές τα οποία τα χρησιμοποιούν στην Γερμανική αγορά θα σου κακοπέσoυν; Το οτι είναι Κινέζικο κάποιο προιόν δεν πάει να πει ότι ότι είναι για πέταμα. Κοιτάμε τις προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής και προχωράμε στην αγορά. Υπάρχουν εργοστάσια στην Κίνα τα οποία παράγουν χαμηλής ποιότητας ηλεκτρονικά/μηχανολογικά/ρούχα κτλπ τα οποία μπορεί να είναι προιόντα ανακύκλωσης ή επανεργασίας από προιόντα που έχουν αστοχήσει και υπάρχουν και εργοστάσια που η τεχνολογία τους είναι σε υψηλότερα επίπεδα από αντιστοιχα Ευρωπαικά. Τώρα αν κάποιοι έμποροι λαμόγια φέρνουν προιόντα σκάρτα από Κινα και μας τα πουλάνε με τιμές ίδιες με τα αντίστοιχα Ευρωπαικά προιόντα καλής ποιότητας δεν φταίνε οι Κινέζοι. Παράδειγμα: αγόρασα κάμερα ασφαλείας από το ιντερνετ από Κίνα 24 Ευρώ, και 2 γνωστά ελληνικά μαγαζιά την πουλάνε 90 Ευρώ (είναι η ίδια την έχω δει) και είναι χαμηλής ποιότητας. Οι αυθεντικές στοιχίζουν πάνω από 300 Ευρώ οι οποίες κατασκευάζονται και αυτές στην Κίνα. Οπότε κοιτάμε πάντα τις προδιαγραφές του προιόντος και όχι μόνο την χώρα προέλευσης.
  4. Η εταιρεία που πήρα τα φωτοβολταικα (IBC solar) μου σύστησε να γειώσω τις βάσεις και κάθε πάνελ ξεχωριστά. Τα πλαίσια των πάνελ είναι από αλουμίνιο. Θα βιδώνεται ένας αγωγός γείωσης σε κάθε πανελ και όλα μαζί στην κεντρική γείωση.
  5. Τα ετήσια έσοδα βγαίνουν ως εξής: Ένα Φ/Β χωρίς σκιάσεις σε ταράτσα παράγει στην Αττική περίπου 14.000 kWh Άρα το ετήσια έσοδα θα είναι: (14.000KW-130ΚW(που είναι η κατανάλωση των inverter την νυχτα για όλο τον χρόνο))*0,55 = 7628 € ΑΡΑ τα έσοδα είναι 7628 € τον χρόνο. Από αυτά η ΔΕΗ συμψηφίζει κάθε τετράμηνο με τον λογαριασμό του μετρητή της κατανάλωσης του σπιτιού (τα ΕΥΡΩ όχι τις KWh).Δηλαδή αφαιρεί από τα 7628 € ότι είναι να πληρώσεις στην ΔΕΗ και ότι μένει τα πιστώνει σε λογαριασμό σου. Τελικά τα κέρδη είναι πάλι τα 7628 € αφού έτσι κι αλλιώς θα πλήρωνες που θα πλήρωνες τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Αλλιώς δεν θα κάναμε ποτέ απόσβεση και θα ήταν μούφα η δουλειά!!! συγκεκριμένα έχουμε 3 μετρητές στο σπίτι με Φ/Β. Ο ενας είναι ο γνωστός της κατανάλωσης του σπιτιού. Ο άλλος είναι για το ρεύμα που πουλάμε στην ΔΕΗ και ο άλλος είναι αυτός που μετρά την κατανάλωση των inverter και τυχον σύστημα συναγερμου του Φ/Β που καταναλώνει ενέργεια όταν δεν δουλεύουν τα Φ/Β. Στους 2 τελευταίους συμψηφίζονται οι KWh όχι με τον οικιακό καταναλωτή.
  6. Δεν την διάβασες μάλλον!!! γράφω μέσα στην έκθεση: Εργο: Φωτοβολταικό σύστημα ισχύος 10KWp σε δώμα ισογείου οικίας
  7. Εργο: Φωτοβολταικό σύστημα ισχύος 10KWp σε δώμα ισογείου οικίας Παρεπιπτόντως η ΔΕΗ θέλει 3000 Ευρω για τους τριφασικούς μετρητές και το καλώδιο......
  8. Προφανως το στηθαίο μπαίνει για να μην φαίνονται τα φωτοβολταικα απο το ισόγειο του κτιρίου (έτσι μου είπαν στην Πολεοδομία όταν πέρασα ΕΠΑΕ) και είναι υποχρεωτικό για να μην παρεμβαίνουν τα Φ/Β στην αισθητική του κτιρίου!!! Πρακτικά αν αφήσεις απόσταση όπως λέει η πολεοδομία 1 μέτρο και έχεις ύψος στηθαίου 1 μέτρο η σκίαση που θα σου κάνει αυτό είναι στα μέσα του χειμώνα που ο ήλιος είναι ποιο χαμηλά και τις ώρες πριν το μεσημέρι , οπότε πρακτικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν έχεις χώρο άφησε απόσταση 1,5 μετρα. Οι ώρες που γίνεται πραγματική παραγωγή ρεύματος (σε σταθερά) είναι από τις 12:00 έως τις 16:00. Υπάρχει ειδικό πρόγραμμα που υπολογίζει αυτή την απόσταση που πρέπει να έχεις από το στηθαίο (ή από την προηγούμενη σειρά πανελ) ώστε να μην γίνετε σκίαση. Οι μήνες όμως που φέρουν μεγάλη απόδοση είναι το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι ψηλά οπότε τότε σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα με το 1 μέτρο. Ο πωλητής/κατασκευαστής των πανελ σου υπολογίζει τις αποστάσεις αυτές με ακρίβεια.
  9. Η δική με Τ/Π προς πολεοδομία και ΕΠΑΕ και πέρασε ΟΚ.... Εχω δώσει και συννημένα κάτοψη και τομή και φωτογραφίες του κτιρίου. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤOΒΟΛΤΑΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 10KWp ΣΕ ΔΩΜΑ Εργοδότης: ……………………. Εργο: Φωτοβολταικό σύστημα ισχύος 10KWp σε δώμα ισογείου οικίας Θέση: ……………. Αττικής οικοδομικό τετράγωνο ….. τομέας …. Μελετητής:………………………….. 1. ΓΕΝΙΚΑ Για την σύνταξη της μελέτης λήφθηκαν υπόψη οι παρακάτω αποφάσεις : - ΚΥΑ 16094/2008 (ΦΕΚ 917) Συμπλήρωση της αρ. 1945/134/17.1.2003 απόφασης Γ.Γ ΥΠΕΧΩΔΕ «Εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων». - ΚΥΑ 29107/2009 (ΦΕΚ 344) Όροι εγκατάστασης Φ/Β Συστημάτων μέχρι 10 KW στα δώματα και τις στέγες κτιρίων. 2. Φωτοβολταικά: Τα φωτοβολταικά αποτελούνται από 55 τεμάχια τύπου YINLGI 180 με τις βάσεις τους συνολικής ισχύος 9,9KWp τα οποία στερεώνονται με βίδες στο δώμα του κτιρίου. 3. Χωροθέτηση έργου: - Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε δώμα ισογείου οικίας με αρ. αδείας ........ στην οδό…. στην…… Αττικής στο οικοδομικό τετράγωνο …..στον τομέα ….. που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως. Η κατοικία αυτή είναι ιδιοκτησία μου και δεν υπάρχουν άλλοι συνιδιοκτήτες. - Η διάταξη των φωτοβολταικών δεν δημιουργεί χώρο κύριας ή βοηθητικής χρήσης. - Η διάταξη των φωτοβολταικών δεν είναι τοποθετημένη πάνω από απόληξη κλιμακοστασίου, φρεατίου ανελκυστήρα ή οποιασδήποτε άλλης κατασκευής. - Η διάταξη των φωτοβολταικών βρίσκεται μέσα στο ιδεατό στερεό του κτιρίου. - Τα Φ/Β στοιχεία οριοθετούνται περιμετρικά με στηθαίο ύψους 1 μέτρου για αισθητικούς λόγους και για την προστασία της εγκατάστασης. - Η απόσταση των Φ/Β από το στηθαίο του δώματος είναι εσωτερικά αυτού 1 μέτρο για λόγους ασφαλείας. - Το ύψος της φωτοβολταικής διάταξης δεν υπερβαίνει το ένα μέτρο από το επίπεδο του δώματος.
  10. Θέλω να σας ρωτήσω σχετικά με τις υπογραφές Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Αρ.Ειδ 14). Στο αρχειο "ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΜ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ" αναφέρεται η ειδικότητα "ηλεκτρονικος μηχανικος". Αυτή αφορά μόνο όσους είναι από Πολυτεχνείο ή συμπεριλαμβάνει και απόφοιτους από ΤΕΙ. Προσωπικά είμαι απόφοιτος ΤΕΙ και έχω άδεια Ραδιοηλεκτρολόγου Β΄ και θέλω να μάθω αν μπορώ να υπογράφω σε μελέτες που αναφέρονται στο παραπάνω κείμενο. Ευχαριστώ.
  11. Στο δικό μου δώμα που έχω έτοιμο στηθαίο ύψους 1,10μ πρέπει να βάλω τα φωτοβολταικά τουλάχιστον 2 μετρα μακρια για να μην σκιάζετετους χειμερινούς μήνες. Τι τους πείραζε δηλαδή να είχαμε κάγκελα? Οταν πέρασα ΕΠΑΕ μου είπαν ότι με το στηθαίο δεν επηρεάζεται η αισθητική του κτιρίου αφού δεν φαίνονται τα Φ/Β από κάτω. Ειδα σε εργασία μικρής κλιμακας να περιέχει την κατασκευή στηθαίου μέσα ύψους 1,2μ μαζί με την εγκατάσταση των φωτοβολταικών και είχε υπογραφτεί κανονικά από την πολεοδομία.
  12. ποιά άλλα σπίτια, αν ανοίξεις A/C το καλοκαίρι άντε 2 σπίτια μόνο!!!! να μην πώ ένα.........
  13. Υποτίθεται ότι θα χρειαστείς τα έντυπα των φωτοβολταικων και των inverter που θα βάλεις, άρα από εκεί που θα τα αγοράσεις θα σου δώσουν και όλα αυτά που θέλεις. Οσο για το μονογραμικό πήγαινε στα downloads και ψαχτο έχω βάλει ένα σχέδιο για τα δικά μου, αλλά πάλι και αυτό έχει σχέση με τα υλικά που θα αγοράσεις. Τα έντυπα της ΔΕΗ θα τα βρεις εδώ: http://www.dei.gr/ και κάνε κλικ στο κουτάκι που λεει "φωτοβολταικά στις στέγες" και πάλι και αυτά είναι κάπου αναρτημένα στα downloas, γενικά αν ψάξεις λίγο θα βρεις ότι ζητάς. Εγώ έχω μπλέξει σε ένα Γολγοθά με τις δημόσιες υπηρεσίας και παιδεύομαι από τον Σεπτέμβριο και ακόμα περιμένω την ΔΕΗ για την οικονομική μελέτη της σύνδεσης....... με την πολεοδομία ξεμπέρδεψα σε ενάμιση μήνα αντί τις 5 μέρες που λεει το υπουργείο , χώρια ότι έχασα 5 εργάσιμες ημέρες εκεί περιμένοντας. Υ.Γ. Ξέρεις άνθρωπέ μου πότε πήρα εγώ αριθμό πρωτοκόλου??? αφού πήγα την άιτηση με τα δικαιολογητικά στην ΔΕΗ μου είπε ο υπεύθυνος ότι θα τα κοιτάξει άλλη μέρα για να δει αν είναι όλα εκεί και μετά θα πάρω αριθμό πρωτοκόλου. Κάθε Δευτέρα πήγιανα στο γραφείο και τον ενοχλούσα και τελικά μετά από ένα μήνα μου έδωσε τον αριθμό και μετά πάλι από ένα μήνα από εκείνη την ημέρα ήρθε για την αυτοψία................................... τώρα περιμένω ένα μήνα περίπου να μου στείλουν την οικονομική μελέτη για να προχωρήσω στην δεύτερη αίτηση και μετά στην τρίτη ........ Υ.Γ. του Υ.Γ. για μια εβδομάδα έψαχνα στην ΔΕΗ Κορωπίου να βρώ τον υπεύθυνο για τα φωτοβολταικά. Πέρασα από όλα τα γραφεία στα κεντρικά της ΔΕΗ μέσα στο Κορωπι και δεν γνώριζε κανείς τίποτα.Τελικά κάποιος Χριστιανός μου είπε δεν πας στις τεχνικές υπηρεσίες να ρωτήσεις? Πήγα σε άλλο κτήριο και άρχιζα και ρώταγα και από σχεδόν όλα τα γραφεία τελικα κάποιος υπάλληλος μου είπε πήγαινε στον ταδε.....και τον βρήκα (αφου τον περίμενα βέβαια την άλλη μέρα γιατί έλειπε σε αυτοψία). Το τηλέφωνο που δίνει η ΔΕΗ δεν το σήκωνε κανένας και έπαιρνα καθημερινά από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εάν δεν είχα το χόμπυ για τα φωτοβολταικά και το περιβάλλον θα είχα σταματήσει από καιρο όλη αυτή την παρωδία. Αραγε η πολύ συμπαθής (τουλάχιστον σε μένα) Κα Μπιρμπίλη τα βλέπει αυτά μήπως αλλάξει κάτι στις διαδικασίες?
  14. Εγώ έκανα την αρχική αίτηση στην ΔΕΗ για 10KWp, ήρθαν έκαναν αυτοψία και θα μου απαντήσουν γραπτώς για το ποσό. από ότι ξέρω και εγώ περίπου 1000 - 2000 Ευρω για το τριφασικό ανάλογα με το αν είσαι δίπλα στην κολώνα, για ποιο μακριά πληρώνεις παραπάνω. Πληρώνεις εσύ επιπλέον κλώνες και Μ/Τ. Τώρα περιμένω και θα σας ενημερώσω όταν έρθει το μπουγιουρτι!!!
  15. Να δουμε τελικά η Μπιρμπίλη θα κάνει τίποτα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Γιατι στις ΗΠΑ να επιτρέπονται αυτοκίνητα ηλεκτρικά μικρής ταχύτητας στους δρόμους (εκτός από λεωφόρους) και εδώ τίποτα; Γιατί εδώ δεν επιτρέπουν την μετατροπή του κινητήρα εσωτ. καύσης του αυτοκινήτου σου σε ηλεκτρικό; Στις ΗΠΑ μπορείς να μετατρέψεις το αυτοκίνητό σου σε ηλεκτρικό και να το κυκλοφορήσεις νόμιμα αφού περάσεις από το ΚΤΕΟ. Τόσο δύσκολο είναι να περάσει κάποιο προσαρμοσμένο αυτοκίνητο από ΚΤΕΟ εδώ στην Ελλάδα; Και μην μου πείτε ότι στις ΗΠΑ δεν κοιτανε το θέμα ασφάλειας και δίνουν άδεια σε οποιοδήποτε προσαρμοσμένο αυτοκίνητο χωρίς έλεγχο. Οι διαδικασίες τους είναι απλές. Ενα απλό ψαξιμο στο ιντερνετ και θα δείτε ποσες ετερειες εκει ασχολούνται με τέτοιες μετατροπές. Απλώς εδώ το κράτος τα παίρνει χοντρά από τους φόρους των καυσίμων και δεν πρόκειτε ποτέ σε καμμία περίπτωση και σε καμμία Μπιρμπίλη να της περάσει το οικολογικό της μέσα από τα μεγάλα συμφέροντα και να μπορέσει να εφαρμόσει οικονομική και ίσως επιδοτούμενη ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.