Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kpapaxr

Members
  • Περιεχόμενα

    167
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από kpapaxr

  1. Θυμάμαι παλιότερα για όσα μέλη του ΤΕΕ είχαν εργοληπτικό ή μελετητικό πτυχίο το ΤΕΕ χρέωνε διπλή συνδρομή (βλ. εικόνα)

    Το 2018 και το 2019 κάτι άλλαξε και δεν χρέωνε διπλή  συνδρομή. Στο μειλ που ήρθε για το 2020 ζητάει πάλι διπλή συνδρομή.

    Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά με αυτό? Όντως πρέπει να τις πληρώσουμε διπλές φέτος ή έχουν καταργηθεί οι αυξημένες συνδρομές για εργολήπτες και μελετητές?

     

    tee.jpg

  2. @Faethon11

    Εσύ δεν έχεις πατήσει ακόμα το κουμπάκι να μεταφερθούν τα χρέη στο ΚΕΑΟ, είσαι στη φάση που βλέπεις τι χρωστάς και σε ρωτάει στο τέλος, να τα μεταφέρω στο ΚΕΑΟ?

    Απ' ότι βλέπω από το Printscreen δε χρωστάς τίποτα, μονο του ΕΤΕΑΕΠ που είναι ρυθμισμένα ήδη και δεν ξαναρυθμίζονται.

  3.  @ZaXoYs

    Περιμένεις να στείλουν από ΕΦΚΑ στο ΚΕΑΟ. Όταν τα στείλουν θα σου εμφανιστεί ειδοποίηση στη σελίδα των ειδοποιητηριων ΕΦΚΑ ότι πήγανε. Τότε κανείς άλλη πιστοποίηση στο ΚΕΑΟ επιλέγοντας φορέα ΕΦΚΑ και κανείς άλλη ρύθμιση για αυτά.

     

  4. Εχω κάνει πιστοποίηση στο ΚΕΑΟ βάζοντας ως φορεα ΤΣΜΕΔΕ και ΑΜ ΦΟΡΕΑ τον αριθμό δύναμης ΤΣΜΕΔΕ.

    Και φυσικά έχουνε εμφανιστεί τα χρέη μόνο από ΤΣΜΕΔΕ.

    Χθες μπαίνοντας στη σελίδα του ΕΦΚΑ για τα ειδοποιητήρια εμφανίστηκε μήνυμα ότι έχουν αποσταλεί τα χρέη προς ΕΦΚΑ στο ΚΕΑΟ.

    Αυτά θα εμφανιστούν στην ίδια καρτέλα ή πρέπει να κάνουμε νέα εγγραφή με νέους κωδικούς και να βάλουμε φορεα ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ και ΑΜ ΦΟΡΕΑ το ΑΜΚΑ?

    Μέχρι στιγμής άλλα χρέη δε φαίνονται σε αυτη την καρτέλα, ενώ αν παω να κάνω εγγραφή με νέους κωδικούς και επιλογή ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ και ΑΜΚΑ βγάζει μήνυμα:  Διαφορά στα στοιχεία σας με τα στοιχεία Μητρώου Οφειλετών

     

  5. Οι εγγυητικες εκτέλεσης, δεκάτων έχουν ισχύ μέχρι και την επιστροφή τους. Αν δε φρόντισες να τις μαζευεις, όπως οι πιο πολλοί από μας,  μετά τις παραλαβές των έργων χρεώνεσαι κανονικά τις προμήθειες τριμήνων. Οι συμμετοχής έχουν ισχύ περιορισμένη που τη γράφουν και στο κείμενό τους.

  6. Για λογαριασμό τόκων υπηρημερίας ποιες είναι οι κρατήσεις?

     

    Εννοείται στην υπηρεσία δεν ξέρουν, και πρώτη φορά τους συμβαίνει, και πλησιάζουν και γιορτές, και θέλουν μασημένη τροφή.

  7. Συνάδελφοι από που προκύπτει ότι πρέπει να κατέχουμε ενημερότητες την ημέρα της δημοπρασίας?

    Από το νέο νόμο πάντως όχι.

    Έχουν ζητήσει σε κανέναν που πήγε σε δημοπρασία και κατέθεσε ΤΕΥΔ να φέρει ενημερότητες και λοιπα δικαιολογητικά που να αφορούν την ημέρα της δημοπρασίας?

  8. Στις νέες διακηρύξεις δεν αναφέρει κάτι για το ποιος υποβάλει την προσφορά (εκτός και αν μου ξέφυγε γιατί έχω ζαλιστεί με τα καινούργια κόλπα). Στις προηγούμενες διακηρύξεις έλεγε στην παράγραφο 3.3 ανάλογα τη νομική μορφή ποιοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν προσφορά.

    Να συμπεράνω ότι η απάντηση είναι όποιος να ναι?

     

    Επίσης στις προηγούμενες διακηρύξεις έλεγε ότι η παραλαβή και εξέταση των προσφορών γίνεται σε δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής διαγωνισμού. Τώρα δεν αναφέρεται κατι σχετικό. Η εξέταση των δικαιολογητικών θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών?

     

    Έχει πάει κανεις σε δημοπρασία με τα καινούργια κόλπα να μας διαφωτίσει?

  9. Συνάδελφοι τα φώτα σας γιατί έχω το παρακάτω μπλέξιμο.

     

    Γίνεται διαγωνισμός δημοσίου έργου στις 2/2/2016 στο οποίο μειοδοτώ. Η Οικονομική Επιτροπή ψηφίζει την πίστωση για το έργο στις 9/2/2016 και εκδίδεται απόφαση ανάληψης υποχρέωσης για αυτή τη δαπάνη στις 15/2/2016. Υπογράφεται η σύμβαση, γίνεται το έργο και πάμε να πληρωθούμε. Η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου δεν θεωρεί το ένταλμα γιατί έπρεπε η ψήφιση της πίστωσης και η ανάληψη υποχρέωσης να έχουν γίνει σε χρόνο προγενέστερο από τη δημοπρασία. Αποτέλεσμα: χωρίς να φταίμε, για παραλείψεις της υπηρεσίας εμείς δεν μπορούμε να πληρωθούμε.

     

    Έχει αντιμετωπίσει κανένας συνάδελφος σχετική υπόθεση ή ξέρει κανείς τρόπο να θεραπευτεί η υπόθεση χωρίς να φθάσουμε στα δικαστήρια?

  10. Δεν τη γνωρίζω τη διαδικασία με την υπεργολαβία αν θα ζητήσουν τα χαρτιά στην επιτροπή ΜΕΚ. Πολύ πιθανό να τα ζητήσουν γιατί για αυτό το ποσό του 30% δε θα δικαιούται ο ανάδοχος πιστοποιητικό εμπειρίας, δεν μετρά στο ανεκτέλεστό του κτλ κτλ. Κάνε ένα ερώτημα στην επιτροπή, εξυπηρετικοί είναι και γνώστες του θέματος, ότι σου πουν ισχυεί.

    Αυτό πάντως που σου είπα στο προηγούμενο ισχυεί και το διαπίστωσα με πικρό τρόπο όταν πήγα αεράτος για αναβάθμιση και με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε η τάδε εμπειρία δε μετράει, σου λείπουν τόσα λεφτά σε εμπειρία, μάζεψέ τα και ξαναέλα με το καλό.

  11. Οτι και να σου φτιάξει η υπηρεσία αν για το διάστημα που βεβαιώνει το πιστοποιητικό την τάδε εμπειρία εσύ ως ΜΕΚ φαίνεσαι να στελεχώνεις άλλο εργοληπτικό πτυχίο (δικό σου ατομικό ή οτιδήποτε άλλο) δεν θα σου προσμετρήσουν αυτήν την εμπειρία.

    Για να σου μετρήσουν εμπειρία έτσι θα έπρεπε να έχεις κάνει αναγνωρισμένη υπεργολαβία που λες και συ

  12. Μίλα με ΜΕΚ στο τηλέφωνο. Λογικά θα σε έχουν καταχωρήσει με πλεονάζουσα εμπειρία στο σύστημα τους και θα σου πουν τι χρειάζεται για να προχωρήσεις σε κάθε κατηγορία.

     

    ΥΓ. Αν είσαι Ηλεκτρολόγος κάνε εγγραφή και για Εργα Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού.

  13. Από ότι είδα έχει καταργηθεί το +55€/έτος που ίσχυε επιπλέον της συνδρομής για τους μελετητές.

    Πλέον έμεινε μόνο το 55€ το κλασικό.

    Όχι ότι θέλω να υποστηρίξω την παρούσα διοίκηση του ΤΕΕ αλλά σήμερα το είδα και το αναφέρω.

     

    Που το είδες φίλε μου ότι καταργήθηκε το +55€ για μελετητές - εργολήπτες?

    Γιατί εγώ βλέπω στο myTEE να ισχυεί κανονικά.

  14. Πάντως δεν είναι παράλογη μια τέτοια εργολαβία χωρίς ποσότητες. Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας συνέχεια βγάζουν κάθε χρόνο τέτοιες εργολαβίες που στα τεύχη έχει 500 άρθρα τιμολογίου, δίνεις μια έκπτωση και κατασκευάζεις μέχρι να ολοκληρωθεί το οικονομικό αντικέιμενο της σύμβασης. Πρόκειται για σποραδικές εργασίες ανακαινίσεων κτλ.

    Παραθέτω λινκ http://www.upatras.gr/el/node/5749

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.