Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kosbar

Core Members
  • Περιεχόμενα

    221
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kosbar's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

40

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλή χρονιά στους συναδέλφους, τελικά για την φορολογική αντιμετώπιση του θέματος δεν έχουμε κάποια οδηγία?
  2. Καλησπέρα, να ρωτήσω συνάδελφοι, για εργασίες αντιστήριξης (σκυρόδεμα πασσάλων) με οπλισμένο σκυρόδεμα, αναλυτικός προυπολογισμός για έκδοση αδείας, πάμε υποχρεωτικά με τα υπάρχοντα άρθρα του αναλυτικού (παράρτημα 4495), 03.01, οπλισμένο σκυρόδεμα με τιμή μονάδας 146,74€, η μπορούμε με άλλον τρόπο, π.χ. ο αναλυτικός της εγκυκλίου του 90 είχε και άλλα άρθρα χωρίς τιμές μονάδας και συμπληρώναμε εμείς αν θυμάμαι καλά? Την γνώμη σας...
  3. Καλησπέρα συνάδελφε, για την έκδοση της βεβαίωσης σύνδεσης με δίκτυα (οριστικής σύνδεσης/αρχικής ηλεκτροδότησης) από e-adeies, με έκδοση αδείας από e-adeies με τον νεο τρόπο έκδοσης αδειών, τι ανεβάσουμε στο πεδίο θεώρηση οικοδομικής αδείας? Την τελευταία άδεια με την θεώρηση του e-adeies (έγκυρο αντίγραφο)? Δεν απαιτείται η επίσκεψη στην πολεοδομία για θεώρηση του στελέχους, Σωστά?
  4. Τελικά κάτι κινείται, ελευθερώθηκε η αίτηση (έφυγαν τα κοκκινα απαγορευτικά) και επιτρέπει την αίτηση. Βέβαια έχει υπολογίσει κάτι ποσά, ποιος να μπορεί να τα ελέγξει!!!!!
  5. ΑΚΡΙΒΩΣ και σε μένα πριν 2 εβδομάδες, μην πας πήγα εγώ δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγα. Πάντως μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι είτε συστημικό από ΕΦΚΑ ή ίσως κάποιο θέμα από τον ΕΦΚΑ του εργοδότη.
  6. Εμένα σήμερα το 1555 με παρέπεμψε στα έσοδα στο αρμόδιο ΕΦΚΑ του εργοδότη. Μπανανία ΧΩΡΑ.................................
  7. Καλημέρα, δηλαδή πέραν των τροποποιητικών δηλώσεων που έκαναν στην ηλεκτρονική εφαρμογή, θα πρέπει να γίνουν τροποποιητικές ΑΠΔ στο αρμόδιο ΕΦΚΑ του εργοδότη, για να φανούν στο σύστημα και να μπορέσουμε εμείς να κάνουμε την αίτηση?
  8. Και εγώ τα ίδια, με παρέμπεψαν στον ΕΦΚΑ τον δικό μου και μετά από επίσκεψη εκεί με παρέμπεψε στον ΕΦΚΑ του εργοδότη διότι κάποια ενέργεια χρειάζεται για να φανούν οι τροποποιητικές ΑΠΔ που έγιναν και δεν φαίνονται στη νεα εφαρμογή. Όποιος μάθει κάτι ας ενημερ΄ωσει για το τι χρειάζεται!!!!
  9. Καλημέρα μια ερώτηση, τα δημόσια κτίρια υπάγονται σε κάποια ειδική πολεοδομία? ή όπως όλα τα υπόλοιπα κτίρια υπάγονται στην αρμόδια πολεοδομία?
  10. Συνάδελφοι τη γνώμη σας για το παρακάτω: Ενω στο άρθρο παρ. 1 αναφέρεται "Η διαδικασία προέγκρισης για την έκδοση οικοδομικής άδειας είναι προαιρετική και αφορά κάθε κατηγορία έκδοσης άδειας του άρθρου 36", παραμένει σε ισχύ η παρ.2 στην οποία αναφέρεται: "Κατ’ εξαίρεση, η προέγκριση οικοδομικής άδειας είναι υποχρεωτική στις εξής περιπτώσεις : α) σε νεοαναγειρόμενα κτίρια με επιφάνεια που προσμετράται στη δόμηση μεγαλύτερη των τριών χιλιάδων (3.000) τ.μ. και προσθηκών σε υφιστάμενα κτίρια με συνολική προκύπτουσα επιφάνεια προσμετρούμενη στη δόμηση μεγαλύτερη των τριών χιλιάδων (3.000) τ.μ." Άρα άνω των 3000 μ2 συνεχίζει να είναι υποχρεωτική η προέγκριση?
  11. " Τώρα απαιτείται να βγεί νεα άδεια για εργασίες που θα πραγματοποιηθούν" Όχι αφορά νεες εργασίες.
  12. Ναι είναι μεγάλο κτίριο, απλώς έψαχνα μήπως μπορώ να γλιτώσω τη νεα άδεια και να πήγαινα με ενημέρωση.
  13. Καλημέρα, άρα λες με περ. ιζ για διαρρυθμίσεις & λβ για τις όψεις, αλλά αφού έχω προυπολογισμό πολύ πάνω από 25.000€ παει για νεα οικοδομική άδεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.