Μετάβαση στο περιεχόμενο

mallias77

Members
  • Περιεχόμενα

    69
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mallias77

  1. ΝΟΚ αρ.23 Παραγραφο 5. Λογικά αν βγάλεις ΕΕΔΜΚ θα μπορείς να πάρεις ρεύμα για όλο.
  2. Δασαρχείο; Με κυρωμένους χάρτες δεν το ελέγχεις ; Αρχαιολογίες λογικά θα θες, αφού προσθέτεις κατασκευές !
  3. Για τα παρκα υπάρχει συγκεκριμένο ΦΕΚ για την άδεια. Το πρόβλημα είναι αναφέρει συγκεκριμένες διαστάσεις και κατασκευές ! Δεν ισχύουν οι 25 χιλιάδες αλλά δεν μπορείς να φτιάξεις ότι θες .
  4. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα στο θέμα αναγνώρισής πτυχίου απο το εξωτερικό. Φίλος μου τελείωσε ηλεκτρολόγος μηχανολόγος στην Κύπρο (bachelor) και στη συνέχεια έκανε μάστερ στην Σουηδία. Η πράξη του ΔΟΑΤΑΠ αναφέρει οτι αναγνωρίζει τον 2ο κύκλο σπουδών ως ισοδύναμο προς τα μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης των Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων! Δεν διαβάζω πουθενά για αντιστοιχία. Το ισοδύναμο είναι και αντίστοιχο ; Λογικά το ΤΕΕ θα έχει θέμα στην άδεια ασκήσεως. Σας ευχαριστώ.
  5. Είναι πολύ εύκολο. Με τους κωδικούς Taxisnet και dxf του γηπέδου κάνεις αίτηση και τυπώνεις την βεβαίωση (Χωρίς χρέωση).
  6. Υπάρχει οικοδομική άδεια; Ξεκίνα με την άδεια και αν έχουν κάνει συμβόλαια μετα την εκδοσή της Ο.Α.
  7. Δωρεάν δεν μπορείς να βρεις. Παλιότερα είχα παραγγείλει από το εξωτερικό από την MAPMART (tiff αρχείο με γεωαναφορά) . Το κόστος ήταν γύρω στα 300 ευρώ και αλλά 20 ευρώ η βεβαίωση της ημερομηνίας . Ρώτα το κόστος της βεβαίωσης γιατί μια εταιρία μου ζήτησε άλλα 200ε!!!!
  8. Το κακό είναι έχει προέκταση σε όλες τις άδεις δόμησης . Κλείσιμο μπαλκονιού κατηγορία 4 μόνο μετά από την ταυτότητα κτίριου μπορεί να βγει άδεια , αναθεώρηση για ρεύμα , στέγη ..... οτιδήποτε. Πότε θα αρχίσει ο έλεγχος ταυτότητας κτηρίου;
  9. -Φυσικά θα χρειαστείς λεπτομερή νέα αποτύπωση σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Στο διάγραμμα δόμησης θα γράψεις αναλυτικά και θα δείξεις τι τακτοποιεις , τι νομιμοποιοιεις και τί προσθέτεις. -Θα χρειαστεί να γράψεις τον αριθμό της δήλωσης. - πρέπει να ελέγξεις αν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές νομιμοποιούνται ( ή τακτοποιουνται) αλλιώς άδεια δεν βγαίνει. Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  10. Αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να είναι ή/Χ δεν θα το υπολόγιζα. Από ότι θυμάμαι η εγκύκλιος που πήγε στις πολεοδομίες για τις προσθήκες έλεγε να βάζουμε όλους τους χώρους. Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  11. Όχι. Μετά την τακτοποίηση δεν γίνεται αλλαγή χρήσης (δεν θυμάμαι που το έχω διαβάσει). Επιπλέον το πρόστιμο θα το υπολογίσεις χωρίς άδεια. Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  12. Έτσι πρέπει. Θα μετρήσεις και θα σημειώσεις αναλυτικά όλους τους χώρους που τακτοποιεις. Αν νομιμοποιούνται και δεν μπαίνουν στην δόμηση ,εντάξει. Αν μόνο τακτοποιουνται τότε τα υπολογίζεις. Βασικό είναι να αναφέρεις ποιό νόμο θα χρησιμοποιήσεις... Γοκ 85, Νοκ. Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  13. Συμφωνώ ότι το ποσό είναι μικρό αλλά..... Ο τρόπος που πιέζει ο ΤΕΕ δεν είναι νόμιμος. Το ηλεκτρονικό σύστημα ανήκει στο ΥΠΕΚΑ που έχει ορίσει ως διαχειριστή ΤΕΕ σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν υπογράψει και έχει χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο. Το δημόσιο χάνει έσοδα (Διαφυγόντα κέρδη δημοσίου) Από 1-1-2015 Τα επιμελητήρια έχουν μόνο ανταποδοτικά τέλη Αλλα το ΤΕΕ πάντα έχει δικούς του Νόμους. Άντε και σε ανώτερα ..... Τσιμέντωμα και στη θάλασσα.....
  14. Συνάδελφοι καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας στο πώς χαρακτηρίζω ένα Ρέμα ως μικρό. Το 1 Τ.Χ. πώς το υπολογίζω; Αν και το αγροτεμάχιο συνορεύει με ρέμα το κτήριο θα τοποθετηθεί σε απόσταση πάνω από 25Μ. θα απαιτηθεί προσωρινή οριοθέτηση; Σας ευχαριστώ.
  15. Με το Archicad δουλευω απο το 2009 -2010 (Archicad 13). Μπορώ να πώ οτί σου λύνει τα χέρια, ειδικά σήμερα με της απαιτήσεις για το διάγραμμα δόμησης. Αν σχεδιαζείς σε autocad , με το archicad θα κάνει τη μισή δουλεία! Όμοιο είναι το Autocad Revit αλλά δεν το έχω δουλέψει για να το συγκρίνω. Αυτάματη διόρθωση των σχεδίων (τομών - όψεων) με μία αλλαγη στις κατόψεις. Πάνω στο layout (σχέδιο για εκτύπωση) μπορεί να προσθέσει ότι θές, ακόμα και plt file! Αυτό που θα εκτημήσεις είναι οτι οι απαιτήσεις του συστήματος δεν είναι μεγάλες. Δεν θα δεις ποτέ τον υπολογιστή σου να κολάει! Εντάξει , ανάλογα με το pc θα έχεις και τους ανάλογους χρόνους ανανέωσης σχεδίου και redering. Είναι για windows και Mac os x. Το archicad 18 προσφέρει παρα πολυ καλό redering engine! Εγω δουλέυω με το 17! Καθέ χρόνο βγαίνει και νέο Archicad με νεα προσθετά . Το συμβόλαιο συντήρησης της εταίριας είναι ετήσιο και κοστίζει 400 + φπα. Με την ανανέωση σου στέλνουν και το νέο Archicad (Αγγλικό ή Ελλήνικο) . Το βασικό όμως του συμβολαίου είναι οτι σου παρέχουν ασφάλεία των κλειδιών σε περίπτωση κλοπής - φωτιάς . Πληρώνεις μόνο το κόστος του usb. Το να αλλάζεις κάθε χρόνο το πρόγραμμα πιο πολύ σε μπλέκει παρά σε βοηθάει.... Αν δεν ανανεώσεις δουλέυεις με την τελευταια εκδοση που σου έστειλαν χωρίς πρόβλημα. Μετά την λήξη μπορείς και ξανακάνεις συμβόλαιο αλλα σου ζητούν 2 χρόνια. Πλέον μαζί είναι και το ecodesigner για οικολογικές κατασκευές! Νομιζά οτι θα βοήθαγε σε κενακ αλλα.... Τζάμπα το είχα αγοράσει τοτε! Εχεί και module μηχανολογικών αλλα δεν γνωρίζω τι προφέρει. Επιπλέόν εχώ αγοράσει και ενα βοηθιτικό module Archisuite της cigraph που μπορω να πω οτι βοηθάει αρκετά! Αν έχεις συμβόλαιο σε ισχυή η Τοpsoftware το δίνει σε καλή τιμή! Καμία σχέση με το site. Για τεχνική εξυπηρέτηση δεν μπορω να πώ. Δεν χρειάστηκε ποτέ.... Για αυθαίρετα είναι καλό! μπορέις να βάλεις υπόβαθρο τα σκαναρισμένα σχέδια και να δουλέψεις επάνω!!! Αν βρείς κάποιον και σου πουλάει παλιό Archicad 14-15 και πάνω μπορείς να το αγοράσεις και να δουλέψεις χωρίς πρόβλημα!
  16. τα 180 τ.μ. είναι του πελάτη μου. Άλλα κόλλησα στη δήλωση 1337/83 που δείχνει στο τοπογραφικό όλο το οικόπεδο , είδα και το τοπογραφικό (για τις Δ.Ι.) του 77 και εκεί είναι που μπλέχτηκα! Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.
  17. Αρχικά και εγώ υπέθεσα ότι υπάρχει σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας αλλά μου είπαν πως δεν υπάρχει και μου δείξαν το συμβόλαιο το 77 (σύσταση οριζόντιας) . Μάλιστα στο συμβόλαιο του 77 γράφει : ότι βάσει το συμβόλαιο του 1928 αγόρασε 1000 μέτρα στη συνέχεια μπήκε στο σχέδιο πόλης και απέκτησε οικοπεδική αξία και με το συμβόλαιο του 1960 πούλησε τα 180 τ.μ. ... Και συνεχίζει με τη σύσταση της οριζόντιας ιδιοκτησίας για το μπροστά τμήμα! Με το συμβόλαιο του 1990 (μεσαίο γήπεδο) οι γονείς έδωσαν στο παιδί το ακίνητο . Το συμβόλαιο απλώς αναφέρει ότι έχουν στη κατοχή τους ισόγεια οικία κτισμένη σε οικόπεδο 180 τ.μ. που πήραν με το συμβόλαιο του 1960... και αναφέρει του γείτονες. Τόσο απλά ..... δεν το απλοποιώ εγώ. Ζήτησα και συμβόλαια του τρίτου γηπέδου (πίσω ) μήπως και υπάρχει άλλο..... Πιστεύω ότι στη νομιμοποίηση 1337/83 δείχθηκε ολόκληρο για να έχει την απαραίτητη κάλυψη και δόμηση και όχι λόγω μπερδεμένων συμβολαίων.
  18. Ναι το τμήμα του Ψ (που μένει) θα είναι το νέο οικόπεδο (ιδιοκτησίας Ψ) που θα πρέπει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα.
  19. Καλημέρα , θα ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για μια περίπτωση μου έτυχε . Διώροφη κατοικία έχει πάρει οριστική απαλλαγή από κατεδάφιση. Στο τοπογραφικό της δήλωσης 1337/83 το οικόπεδο φαίνεται ως ένα. Στα συμβόλαια τώρα το οικόπεδο έχει κατατμηθεί σε 3 τμήματα και τα 2 δεν έχουν πρόσωπο σε οδό ! Το συμβόλαιο της κατάτμησης έγινε 1960. Το 1977 συστάθηκε οριζόντια ιδιοκτησία οριζόντια , για το μπροστά τμήμα ώστε να υπάρχει μια δίοδο κοινή για όλες τις κατοικίες . Σαν πρώτη εντύπωση τα συμβόλαια δεν μου φαίνονται σωστά ...... Το 1990 έγινε μεταβίβαση του ενός πίσω τμήματος χωρίς να αναφέρεται στο συμβόλαιο αν είναι άρτιο! Αν δεχθώ τα συμβόλαια ότι ισχύουν η τακτοποίηση του 1337/83 ισχύει ; Αφού υπάρχει "λάθος" τοπογραφικό. Το δηλώνω με τον Ν4178 ως πριν 1975.... και τους λέω να πάνε σε έναν συμβολαιογράφο να τα διορθώσουν... (κάθετη ιδιοκτησία); Αν τα συμβόλαια είναι άκυρα ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες; Ο αρχικός... και οι κληρονόμοι του; Δεν θεωρώ όμως ότι έχω την αρμοδιότητα να πω ότι συμβόλαια είναι άκυρα. Πώς θα τα δηλώσω στον 4178; Σας ευχαριστώ
  20. Καλημέρα, ανεξαρτήτως αν υπάρχει καθετή ιδιοκτησία το οικόπεδο Β θεωρείτε ως ένα! Αυτό σημαίνει ότι θες να κατατμήσεις το οικόπεδο Β. Άρα πρέπει το κομμάτι που μένει (του Ψ κυρίως) να είναι άρτιο κατά κανόνα με τους τωρινούς όρους δόμησης και τα κτίρια που υπάρχουν να συνεχίζουν να είναι νόμιμα (αποστάσεις , εμβαδό , κάλυψη...)
  21. Καλημέρα, Η μεταβίβαση μπορεί να γίνει μετά την πληρωμή του 30% του προστίμου και στη συνέχεια είσαι εσύ υπεύθυνος για την εξόφληση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας (να αναφέρεται στο συμβόλαιο) (Ν4178 Αρ.3 παρ.5) . Πρέπει όμως να αναθέσεις στον μηχανικό σου να ελέγξει όλο το ακίνητο σε σχέση με την οικοδομική άδεια!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.