Μετάβαση στο περιεχόμενο

takotzolas

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by takotzolas

  1. takotzolas

    Νόμος 4495/2017

    Το ευχαριστω ειναι λιγο! Μπραβο!
  2. Συνάδελφοι χαίρετε και καλές διακοπές! Θα ήθελα την άποψή σας σε κάτι που μπορεί να έχει απαντηθεί στο νήμα αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι σχετικό. Πελάτης μου έχει διαμέρισμα εντός σχεδίου πόλεως, με διάφορες υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης και μαζί με άλλα έχει κλείσει και έναν η.χ τον οποίο έκανε υπνοδωμάτιο. Στον έλεγχο για την υπαγωγή στην κατηγορία 4 ο νόμος ορίζει: Για τον υπολογισμό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι που προσαυξάνουν τον συντελεστή δόμησης του ακινήτου, με την εξαίρεση μη αυτοτελών αυθαίρετων χώρων εντός του νομίμου περιγράμματος του κτιρίου σε εντός σχεδίου περιοχές, καθώς και τακτοποιηθέντων ημιυπαιθρίων χώρων με τους νόμους ν.3775/09, ν.3843/10, ν.4014/11 και ν.4178/13 για τους οποίους έχει περαιωθεί η διαδικασία υπαγωγής. Αυτό σημαίνει πως το εμβαδό της αυθαιρεσίας του Η.Χ δεν θα προσμετρηθεί για τον έλεγχο επιλογής κατηγορίας? Δηλαδή τι εννοεί ο νόμος ως εντός νόμιμου περιγράμματος? Γιατί ο Η.Χ. σε κάθε περίπτωση είναι εντός όγκου και στη περίπτωσή μου επειδή από κάτω είναι άλλο διαμέρισμα , είναι και εντός περιγράμματος του κτιρίου. Θα ήθελα την δική σας οπτική γιατί αν προσμετρήσω το κλείσιμο του Η.Χ. στον έλεγχο, πάει κατ.5.
  3. Για να δώσεις δήλωση του 651 για το τμήμα που μεταβιβάζεται πρέπει να γίνει πρωτα αναφορά στο όλο ακίνητο και τη δυνατότητά του να κατατμηθεί σε δυο. Προσωπικά αναφορικά με το τοπογραφικό, θεωρώ πως 'έχεις λάθος που βλέπεις το μεταβιβαζόμενο τμήμα, αυτοτελώς Δημήτρη.
  4. Συμφωνώ απόλυτα. σε δικές μου αντιστοιχες περιπτωσεις αναφέρω σαφεστατα πως με την παρουσα επικαιροποιούνται και οι κατοψεις του ακινήτου.
  5. Συνάδελφοι λέω να δώσω μια ΜΚ σε γήπεδο 1200μ2... Τελικώς έχετε βγάλει καμία αντίστοιχη ή πάω να μπλέξω?
  6. Διαβάζοντας αρκετά ποστ σωστά καταλαβαίνω πως στα Λακκώματα στη Χαλκιδικής εκτός σχεδίου εκεί που έχει βιομηχανική περιοχή βάζω τιμή ζώνης 500?
  7. (από μεταφορά. Pavlos33) Συνάδελφοι θα ήθελα την άποψη σας . Έχω μια περίπτωση όπου αντί για κτίριο διαστάσεων 4*6 κατασκευάστηκε 3*8. Με βάση το περίγραμμα έχω διαφορά 6τμ χωρίς καμία υπέρβαση όμως (δόμηση κάλυψη) ούτε παραβίαση πλάγιων αποστάσεων. θα το πηγαίνατε κατ.4 ή θα το αντιμετωπίζατε διαφορετικά?
  8. Η κατηγορία ανήκει στις παρεκκλίσεις και ως εκ τούτου πρέπει να είναι προ 85. Αρα όχι.-
  9. Γεια σας συνάδελφοι. Θα ήθελα τα φώτα σας. Θέλω να βγάλω αδεια προσθήκης σε υφιστάμενο βιομηχανικό κτίριο στο οποίο στο πίσω μέρος έχουν τοποθετήσει μια δεξαμενή νερού και μια πρώτης ύλης καθώς και έχουν ακουμπίσει στον ακάλυπτο δυο κλιματιστικές μονάδες κόμπακτ. Όλα μπαίνουν και λίγο στο Δ. Τακτοποιώ? Αν ναι σαν προσορινές κατασκευές (είναι στις εγκαταστάσεις του κτιρίου) και μετά τα βάζω στην κάλυψη ή όχι?
  10. Δεν είναι στη ζώνη. Αλλά η άτυπη κατάτμηση του 83 το κάνει μη άρτιο τη στιγμή που έχει οικοδομή.
  11. Γεια σας συνάδελφοι. σε εκτός σχεδίου έχει συσταθεί σε οικόπεδο 1 στρέμα, οριζοντιος ιδιοκτησία με τέσσερα διαμερίσματα (2 στο ισόγειο και 2 στον όροφο). Καλούμε να δώσω βεβαίωση για διαμέρισμα ισογείου προκειμένου να πωληθεί. Εχω την άδεια και την εγκεκριμένη κάτοψη. Επειδή είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο το οικόπεδο κατά τον τίτλο και κατά την σύσταση δεν απαιτείται νέο τοπογραφικό διάγραμμα να συνοδεύει την βεβαίωση. Θέτω στην παρέ μας το ερώτημα, αν πρέπει να ελέγξω την νομιμότητα του οικοπέδου, διότι στην άδεια εμφανίζεται 4 στρέματα οικόπεδο που κατατμήται άτυπα αλλά ουσιαστικά το 83' αφότου εκδόθηκε η άδεια. Το ερωτημά μου έχει πολλές προεκτάσεις ακόμα και στο σχέδιο πόλης που και πάλι οικόπεδα διαφοροποιόυνται του σχεδίου της άδειας. Υποχρεούμαι να εξαιτάσω το οικόπεδο;;;; αρα να το βγάλω εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο τη στιγμή που δεν έχει γίνει ανάκληση αδείας;;; Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.