Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

esprit

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

esprit's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι, αν και με έθιξε κάποιος συγκεκριμένα επειδή δεν ήμουν σε θέση να βγάλω συμπέρασμα για το φορτίο ζήτησα τη γνώμη συναδέλφου για τη στατική επάρκεια και αναμένω τα αποτελέσματα. Πραγματικά εκτιμώ πολυ την κουβέντα που γίνεται εδώ και τις γνώμες όλων σας! Προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο πως η Εταιρεία μας δε θα πετάξει στο δρόμο 20 οικογένειες με την κρίση που διανύουμε παρά αν σαν πολ. μηχανικός δεν θυμάμαι καθόλου στατικά μιας και δεν ασχολήθηκα ποτέ τα τελευταία 18 χρόνια... Θα ήθελα μια γνώμη και όσο αφορα την τοποθέτηση επάνω σε ξυλινο καρφωτό δάπεδο. Φαντάζομαι θα ήταν πιο φρόνιμο αν πάταγα στην πλάκα του μπετόν. Αν η βάση του ενυδρείου (κατασκευή κοιλοδοκοί και χωρίς ποδαράκια) πατήσει επάνω σε ένα καλού πάχους κόντρα πλακέ σε όλη την επιφάνεια θα αντέξει το ξύλινο πάτωμα; Τα δοκάρια από κάτω είναι στην ίδια διευθυνση με το μήκος του ενυδρείου και ανα 35 εκ. Ευχαριστώ όλους!
  2. Είναι 6,60 το μήκος αυτού του δοκαριού. Τα υποστηλώματα είναι νορμαλ, εννιά συνολικα από τα οποία τα δύο είναι τοιχεία, τα τέσσερα είναι γωνιακά και τρία ορθογωνικης διατομής... Να σημειώσω επίσης οτι στον τέταρτο όροφο οπου μένουμε εχω μειώσει πολύ το βάρος της πλάκας αφου στην ολική ανακαίνιση που έκανα πριν 4 χρόνια έριξα τοίχους εσωτερικούς οι οποίοι αντικαταστάθηκαν με ξηρά δόμηση και αποξηλωθηκαν τσιμεντοκονιες και πλακάκια για να μπει παντού ξύλινο καρφωτό πάτωμα...
  3. Καλησπέρα, Θέλουμε να τοποθετήσουμε ένα ενυδρείο στο σαλόνι μας το οποίο με όλα τα παρελκόμενα του φτάνει τα 1400 κιλά και σε επιφάνεια 1,20 τ.μ. Είμαστε στον τεταρτο όροφο και ο ξυλότυπος οροφής 3ου έχει ως εξής: Η πλάκα έιναι με διαδοκίδες (12,90 Χ 8,00) και περίπου στη μέση της μεγάλης διάστασης κάθετα έχει ένα τεράστιο δοκάρι πλάτους 2,50 μέτρων και πάχος πλάκας εκεί 30εκ. (χωρίς διαδοκίδες). Με οπλισμό 22 Φ20 (11 ισια & 11 κεκ), 7 Φ18 άνω και Φ8/20 τετρατμ. Το σκυρόδεμα είναι Β225 και ο οπλισμός St III. Η κατασκευή είναι του 1981. Το ενυδρείο θα πατάει σε αυτο το δοκάρι κατά μήκος του. Να συμπληρώσω οτι ακριβώς δίπλα εχει ενα υποστήλωμα 25/125 με 18 Φ14 (9 σε κάθε πλευρά) και στην αλλη άκρη του δοκαριού εχει τα τοιχεία του φρεατίου του ανελκυστήρα... Στην ουσία το πλάτος αυτό του δοκαριού είναι όσο το πλάτος του τοιχείου του ανελκυστήρα. Μέχρι πόσο βαρος μπορώ να υπολογίζω χωρίς να υπαρχει κινδυνος το ενυδρείο να βρεθεί στον 3ο όροφο? Ευχαριστώ!
  4. Το περλομπετον και όλα τα συναφή πολυ ελαφρια υλικά μπορει να έχουν πολύ χαμηλό βάρος (καλό αυτό) αλλά οι αντοχές που αναπτύσει η επιφάνεια τους δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Ειδικά για εφαρμογή τίποτα περίεργων ειδικών πλακιδίων (συνθετικοί γρανίτες κλπ) που απαιτουν κάποια ελάχιστα όρια αντοχής. Στην αγορά κυκλοφορούν υλικά που ναι μεν δεν΄εχουν τόσο χαμηλό βάρος όσο αυτα με βάση τον περλίτη (0,7-0, αλλά που ειναι σημαντικά πιο ελαφρια (1,3) σε σχέση με τη συμβατική τσιμεντοκονία που είναι στα 2,1. Εχουν όμως την απαιτούμενη αντοχή! Είναι και λιγάκι πιο γρήγορης ωρίμανσης και σε κόστος πολύ λογικό. Και το σημαντικότερο είναι έτοιμο μίγμα που ανακατεύεται μονο με νερό! Ούτε να παραγγείλεις άμμο, τσιμέντα, αναλογίες, κλπ! All in one, ιδανικο για ανακαινισεις διαμερισματων κλπ....
  5. Ανάλογα με το πάχος της τσιμεντοκονίας αλλά και το είδος της επικάλυψης πρέπει να περιμένουμε και τον ανάλογο χρόνο. Αν πρόκειται για κεραμικά πλακίδια απαιτείται περίπου μία εβδομάδα αναμονής για κάθε cm πάχους. Αν πρόκειται να κολλήσουμε ξύλινα παρκέτα η μία εβδομάδα εκτοξεύεται στις πέντε εβδομάδες ανά cm. Αυτά όλα είναι ενδεικτικά μιας και επηρεάζονται άμεσα από τις συνθήκες του περιβάλλοντος (εξωτερική θερμοκρασία, υγρασία, αέρας κλπ). Σε κάθε περίπτωση πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων πρέπει να γίνει μια εκτίμηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η τσιμεντοκονία όσο διάστημα και αν έχει περάσει, είτε αυτό είναι 5-6 μέρες, είτε είναι ένας χρόνος. Για παράδειγμα αν έχει ρωγμές στην επιφάνεια της, θα πρέπει να σφραγιστούν αυτές με ειδικά εποξειδικά, αν τρίβει η επιφάνεια της θα πρέπει να γίνει μια επιφανειακή σκλήρυνση με κάποιο αστάρι συνθετικων ρητινών, αν έχει τα χάλια της θα πάμε πρέπει να πάμε σε επισκευή με εποξειδικά αστάρια κ.ο.κ. Η συγκόλληση της επικάλυψης πρέπει να γίνει με κατάλληλη κόλλα η επιλογή της οποίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως διαστάσεις πλακιδίων, τύπος πλακιδίου, υπόστρωμα κλπ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.