Μετάβαση στο περιεχόμενο

BaBiNoS

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Νότια προάστια Αθήνας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BaBiNoS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ανάλογο πρόβλημα έχω και εγώ. Σε ερώτηση που έστειλα στο λινκ "επικοινωνία" έλαβα το παρακάτω... "Σε απάντηση του ερωτήματος που υποβάλατε μέσω της ιστοσελίδας μας, σας ενημερώνουμε ότι: Εφόσον ο Φορέας έχει ενταχθεί στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ» θα πρέπει να απευθυνθείτε στην υπηρεσία Μητρώου του και να επιβεβαιώσετε ότι έχουν καταχωρηθεί ορθά ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ σας. Τα στοιχεία που θα διορθωθούν ή συμπληρωθούν θα εμφανιστούν με την επόμενη μηνιαία ροή ενημέρωσης από τον Ασφαλιστικό Φορέα σας. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας υπενθυμίζεται ότι στο σύστημα έχουν ενταχθεί οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ΤΑΙΣΥΤ,ΤΣΠΕΑΘ) και πως στο επόμενο διάστημα θα ενταχθούν το ΝΑΤ και το Δημόσιο. Προς το παρόν έχει ενσωματωθεί χρόνος ασφάλισης από το 1994 και μετά, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα προστεθούν στοιχεία για παλαιότερα έτη, στο βαθμό πάντα που τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα. Ευχαριστούμε, Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. Ομάδα υποστήριξης συστήματος ΑΤΛΑΣ" Ερμηνεύοντάς το... "Αν δεν έχουμε αποτυπώσει σωστά τα ένσημά σας... πρόβλημά σας!!! Να πάτε στο ΤΣΜΕΔΕ να βρείτε το λάθος για να διορθωθούν και ... αφού μας ενημερώσει... θα σας ενημερώσουμε!!! "
  2. @ Giorgos1987 Δεν είναι επίσημη απόφαση ούτε και πρόταση παράταξης, είναι εισήγηση του προέδρου του ΤΕΕ. Έχει άλλη βαρύτητα σίγουρα! Θα τη βρεις αναρτημένη και αλλού.
  3. Δείτε και αυτό... http://www.scribd.com/doc/151769744/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%97-%CE%9C%CE%95%CE%9B%CE%A9%CE%9D-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%9B%CE%97-%CE%91%CE%94%CE%95%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%91%CE%A3%CE%9A%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3-14-5
  4. Αλήθεια.... έχω σε εκκρεμότητα δύο βεβαιώσεις να υπογράψω και αναρωτιέμαι... Έστω ότι παρακάμπτω το σύστημα του Τ.Ε.Ε. (κατ' επέκταση και τους αγώνες του) και τις υπογράφω.... θα εισπράξω 500 ευρώ και αν αφαιρέσω και το 28% θα μου μείνουν 360. Σίγουρα δεν φτάνουν ούτε για το super market ούτε για τα φροντιστήρια των παιδιών ούτε για τις αθλοπαιδιές. Τώρα που το καλοσκέφτομαι δεν έχω πληρώσει και 452 ευρώ ΔΕΗ και μπορεί να μου το κόψουν όμως, .... ούτε για αυτό φτάνει, έχω αφήσει και το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. βέβαια απλήρωτο γιατί, ..... δεν έφτασαν αλλά και ούτε πρόκειται από ότι βλέπω! Αν τις υπογράψω και εισπρπάξω δε θα έχει αλλάξει τίποτα... θα είμαι στην ίδια ακριβώς δύσκολη θέση! Αν δεν τις υπογράψω πάλι τις ίδιες υποχρεώσεις θα έχω μόνο που θα ελπίζω σε κάτι.
  5. Και να φανταστείτε ότι έχουμε τόσες πολλές επιλογές που προφανώς και αν μας ενδιέφερε η πράσινη ενέργεια θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε και να έχουμε ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα σε εθνικό επίπεδο και όχι να "παίζουμε" στις ταράτσες. Επειδή σε τέτοιο επίπεδο δεν ήμασταν ποτέ και δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι … κάποιοι σκέφτηκαν να το κάνουμε με χρηματοδότηση σε ατομικό επίπεδο….. για να μη χάσουμε και τις επιδοτήσεις ,όπως ακριβώς κάναμε μέχρι τώρα και σε άλλα ανάλογα θέματα και προκόψαμε !!!
  6. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ενεργειακά τζάκια. Η λειτουργία τους στηρίζεται στην ύπαρξη διπλού θαλάμου, αυτόν την καύσης και αυτόν που τον περιβάλλει και ζεσταίνει τον αέρα πριν στον ελευθερώσει στον εσωτερικό σου χώρο. Και ο θάλαμος της καύσης αλλά και ο θάλαμος που ζεσταίνει τον αέρα μπορεί να έχουν εισόδους τόσο από εσωτερικό χώρο όσο και από εξωτερικό ανάλογα με το τι έχεις επιλέξει. Εξόδους έχουν ο μεν θάλαμος καύσης, μόνο αυτή της καμινάδας, ο δε θάλαμος ζεστού αέρα μόνο προς τον εσωτερικό χώρο. Άρα... απατώντας στην ερώτησή σου περί έλλειψης οξυγόνου, δεν είναι δυνατόν να συμβεί γιατί η καύση οδεύεται προς την καμινάδα (στο ενεργειακό τζάκι και όταν το λειτουργεί σαν ενεργειακό με το κρύσταλλο κλειστό, έχεις πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες και δεν έχεις ούτε επιστροφές απο την καμινάδα). Ότι ανάγκες έχει ο θάλαμος καύσης θα τις καλύψει παίρνοντας αέρα από έξω ( άν έχεις επιλέξει τέτοιο τζάκι) ή από το δωμάτιο που βρίσκεται και μέσω των κουφωμάτων, αποροφητήρα κλπ.... σε καμία περίπτωση δεν έχεις έλλειψη οξυγόνου πάντως, εκτός και αν καταφέρεις να έχεις επιστροφές... πράγμα εξαιρετικά δύσκολο για ενεργειακό. Για τις τιμές που ρωτάς, εκτός από το κέρδος του κάθε εμπόρου, σίγουρα παίζει ρόλο και το κράμα του μετάλλου που χρησιμοποιούν, το πάχος του, οι επενδύσεις που βάζουν (προστατευτικά φύλα μετάλλου στο θάλαμο καύσης για να μη καταστραφεί ο βασικός), το κρύσταλλο (πάχος και ποιότητα)... και πολλά ακόμα!!!! Με τους συνιδιοκτήτες δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα εκτός και αν έχετε κοινή καμινάδα... που έχεις λίγες παραπάνω πιθανότητες από το κλασικό τζάκι να τους καπνίσεις γιατί το ενεργειακό έχει ελεγχόμενη (εώς ενός σημείου) ροή στην καμινάδα.
  7. Babis... Στο ακίνητο δεν παύει να αντιστοιχεί άδεια... έστω και αν δεν έχει τηρηθεί. Αυτό άλλωστε ορίζει ότι είναι και αυθαίρετο!!!
  8. Είμαι πεπεισμένος ότι με τετοιες αμοιβες και προσφορές θα έχουμε δουλειά και στο μέλλον, αλλά και προβλήματα σε κάθε μεταβίβαση που θα απαιτείται η βεβαίωσή μας. Όσοι ενδιαφερόμενοι επιλέξουν να αφήσουν το ακίνητό τους σε χέρια τυχοδιωκτών κρίνοντας λογικό η επιλογή συνεργάτη να γίνει με οικονομικά και μόνο κριτήρια, αν μη τι άλλο ρισκάρουν με ενέχυρο την ακίνητη περιουσία τους. Αλλά επίσης ρισκάρουμε και όσοι συνάδελφοι, δεν πάρουμε σοβαρά την ευθύνη που φέρουμε απέναντι στους ιδιοκτήτες, που θα μας ξαναχτυπήσουν την πόρτα μεθαύριο για μια βεβαίωση αλλά και για μια παράλειψη μας.....
  9. Αναρωτιέμαι αν πρέπει να νιώθω κορόιδο που πλήρωσα μόλις σήμερα στην εθνική τράπεζα.... ή χαρούμενος που κατάφερα και τα μάζεψα!
  10. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την παρασκευή που όπως είπε ο συνάδελφος xenos57 θα έχουμε την βεβαίωση υπόδειγμα.
  11. Τη θέση μπορεί να χρησιμοποιεί αυτός που έχει την ψιλή κυριότητα. Είχα ανάλογο θέμα και αντιμετωπίστηκε νομικά έυκολα, αλλά μακροχρόνια, με την συμβολή δικηγόρου αφού δεν υπήρχε διαλακτικότητα από τη μια πλευρά που είχε καταχραστεί κοινόχρηστο χώρο για να σταθμεύει.
  12. Αν ο προβληματισμός ειναι στο κόστος, εγώ στην θέση σου θα έκανα ένα τηλέφωνο στον μηχανολόγο μου, προκειμένου να μου προτείνει και έναν άλλο προμηθευτή εξηλασμένης πολυστερίνης που η προδιαγραφές της να ικανοποιούν τις απαιτήσεις για σωστά μονωμένη κατασκευή, είμαι σίγουρος ότι έχει να σου προτείνει και οικονομικότερες λύσεις.
  13. Σωστά, δεν επιτρέπεται η σύσταση κάθετης σε αγροτεμάχιο… αλλά δεν είμαι βέβαιος για το πως χαρακτηρίζεται το συγκεκριμένο ακίνητο !
  14. Μήπως χρειάζεσαι και την συμβολή ενός συμβολαιογράφου ή δικηγόρου οι οποίοι θα σου δώσουν κατευθύνσεις και μετά να απευθυνθείς σε μηχανικό? Σύσταση κάθετης πάντως είναι η προφανής λύση και για τα τέσσερα θέματα, που ανάγονται μάλλον σε ένα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.