Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικός 2009

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Μηχανικός 2009's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και ερωτώ, Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν δεχτεί να το νομιμοποιήσει...και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θέλει να λειτουργήσει το κατάστημα...δεν θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι πρόκειται περί απλής ψευδοροφής αφού καταργήσει τη σκάλα πρόσβασης; δεν θα ίσχυε αυθαιρεσία σε αυτή την περίπτωση;
  2. Η αρχική άδεια κατασκευής είναι του '89...στην οποία δεν υπήρχε πατάρι...το πατάρι φαίνεται στην άδεια αλλαγής χρήσης που εκδόθηκε το 2003 αλλά όπως ανέφερα στο σχέδιο της τομής αναφέρεται ως ψευδοροφή και όχι ως πατάρι (όπως αναγράφεται στην κάτοψη) Επίσης στην κάτοψη του παταριού δεν αναγράφεται ο όρος : βοηθητικός χώρος...εγώ το συμπέρανα επειδή δεν υπολογίζεται πουθενά.
  3. Αγαπητέ Μανώλη Καλημέρα. Το πρόβλημά μου δεν είναι ο υπολογισμός του προστίμου διότι αυτό μπορώ να το ελέγξω.Υπάρχει στο φάκελο της αδείας σχέδιο με την "κάτοψη παταριού" (το οποίο δεν υπολογίζεται στη δόμηση όπως φαίνεται και στο διάγραμμα κάλυψης-επομένως είναι βοηθητικός χώρος) το οποίο αναγράφεται ως ψευδοροφή στην τομή.Και τα δύο σχέδια έχουν σφραγίδα της υπηρεσίας. Λεπτομέρειες της κατασκευής δεν υπάρχουν.
  4. Καλησπέρα, τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζω ένα περίεργο θέμα που δεν το έχω συναντήσει ξανά. Για την λειτουργία ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος έκανα αίτηση στην πολεοδομία για βεβαίωση κύριας χρήσης του χώρου.Δεν χρειάστηκε αλλαγή χρήσης διότι είχε προηγηθεί το 2003 με άδεια που εξέδωσε η πολεοδομία για Κ.Υ.Ε.Είχε εκδώσει τότε και βεβαίωση κύριας χρήσης της οποίας έχω αντίγραφο.Επομένως προχώρησα κανονικά στην αίτηση.Οι υπάλληλοι-μηχανικοί της πολεοδομίας δεν υπογράφουν την βεβαίωση κύριας χρήσης ισχυριζόμενοι ότι το πατάρι (του οποίου η κάτοψη είναι θεωρημένη από την πολεοδομία) είναι παράνομο και ότι πρέπει να γίνει τακτοποίηση. Μάλιστα υπολόγισαν το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης το οποίο ανέρχεται στις 35.000 ευρώ. Οι υπάλληλοι της πολεοδομίας δεν αποδέχονται ούτε ότι πραγματοποιήθηκε αλλαγή της χρήσης αφού στην νέα κάτοψη αναφέρεται πάλι ως απλό κατάστημα ο χώρος...ενώ στο στέλεχος της αδείας αναφέρεται ως εστιατόριο-καφετέρια όπως επίσης και στην προηγούμενη βεβαίωση κύριας χρήσης που εξέδωσαν...πώς είναι δυνατόν να αναιρούν άδεια που έχουν εκδώσει; τί θα πρέπει να γίνει; το κατάστημα λειτουργούσε κανονικά μέχρι πρόσφατα ...είχε εκδοθεί βεβαίωση κύριας χρήσης για εστιατόριο-καφέ....απλά αλλάζει ιδιοκτήτη... Θα εκτιμούσα την όποια απάντηση και συμβουλή σας διότι δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά παρόμοια περίπτωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.