Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

παναγιώτης ευαγγελίου

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by παναγιώτης ευαγγελίου

  1. παιδιά για την ηχομόνωση πρέπει να απευθύνεσται σε ακουστικό μηχανικό γιατί είναι πολλές οι παγίδες που κρίβει.... εγώ συγκεκριμένα έχω βγάλει τουλάχιστον 30 τέτοιες και έχω συμβουλέψει ούτε που θυμάμε πόσους συναδέλφους. το θέμα δεν είναι να δώσεις ένα χαρτί που να λέει ότι είναι ok, αλλά όταν βρεις πρόβλημα (ξεπερνάει το όριο) που είναι και σε σχεδόν όλα τα καταστήματα να δώσεις λύση που να έχει αποτέλεσμα.
  2. μπορεί όμως να ζητηθεί εκ των ιστέρων αφού ήδη έχουν περατωθεί εργασίες βάση συμφωνημένης τιμής για να πετύχει μείωση κόστους του έργου?
  3. Ειδικότητα ακουστικός μηχανικός τι ειδικότητα είναι αυτό στο προφίλ σου? Υπάρχει? ή χιούμορ? είμαι μηχανολόγος μηχανικός με ειδίκευση σε θέματα ακουστικής και καθηγητής ακουστικής από το 2003!!!!!!!! και το ακουστικός μηχανικός είναι πο΄λυ σοβαρή και δύσκολη ειδικότητα και δεν θα το αποκαλούσα εύκολα χιούμορ!!!!!!!! μπου κάνει βέβαια εντύποση που δεν το γνωρίζεις.... ίσως η ποίρα σου σε εξειδικευμένα έργα να είναι πολύ περιορισμένη γι αυτό
  4. ευτυχώς η συμφωνία ήταν βάση αναλυτικού πίνακα που ανέφαιρε τις τιμές τόσο της προμήθειας υλικώ όσο και των εργατικών. και πρέπει να ξέμεινε από χρήματα και επέλεξε αυτό τον τρόπο για να πετύχει μείωση. Το ποιο παράξενο βέβαια ήταν η πραγματογνόμονας η οποία έκρινε (προφορικά τουλάχιστον) τις τιμές βάση των οποίων είχε γίνει η κατασκευή. και το ποιο ακραίο ήθελε να κρίνει για το αν η τιμή με την οποία έγεινε η προμήθεια του ΥΔΡΟΜΑΣΑΖ ήταν μεγάλη ή μικρή. αν έχει γράψει βέβαια τέτοια παράξενα βλέπω να την αναφαίρω στο ΤΕΕ. μηχανικοί είμαστε και εμείς και τέτοια κουφά δεν κάνουμε.......
  5. βασικα αν δε θέλεις να σφραγίσεις τα παράθυρα θα πρέπει να κάνεις μια κατασκευή στα περιμετρικά τοιχία του φωταγωγού που να κάνει το φωταγωγό να λειτουργεί σαν ηχοαποσβεστήρας. δηλαδή να περνάει ο αέρας αλλά όχι ο θόρυβος. και ανάλογα με το κόστος της κατασκευής θα είναι και το αποτέλεσμα της ηχομόνωσης. αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες p.m.
  6. ναι αλλά μπορεί να κρίνει ότι οι αρχικές και συμφωνημένες χρεώσεις βάσει των οποίων έγινε η κατασκευή είναι διαφορετικές? π.χ. συμφωνημένη τιμή 8€/m² για μια εργασία να πει ότι ήταν ακριβά και ότι είναι λιγότερο?
  7. καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί μετά το πέρας μιας κατασκευής (ξενοδοχείο συγκεκριμένα) να ζητηθεί πραγματογνόμονας για να εκτιμήσει το κόστος τον αποπαιρατομένων εργασιών. δηλαδή εργασιών που είχαν είδη συμφωνηθεί με ένα κόστος πραγματοποιήθηκαν και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης για να πληρώσει λιγότερα ζήτησε έκθεση πραγματογνώμονα για την επιμέτρηση και εκτίμηση τόσο του κόστους των εργασιών όσο και του κόστους προμήθειας του εξοπλησμού - επίπλωσης του ξενοδοχείου!!!!!!
  8. αυτή που υπάρχει δεν νομίζω να σου δώσει λύση πρέπει να συνταχθεί εκ νέου και να αναφέρει λύσεις στα τυχόν προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν από τη λειτουργία της επιχείρησης.
  9. όλα αυτά που λέτε είναι και σωστά και λάθος!!!!! ο πετροβάμβακας δεν είναι υαλοβάμβακας!!!!!!!! πράγμα που σημαίνει ότι αν βραχεί θα στεγνώσει... και δεν θα πάθει μετά εντελώς τίποτα!!!!!!!!! αλλά η λύση δεν είναι τόσο απλή.. πρέπει να το δεις από κοντά για να καταλάβεις!! να γίνουν μετρήσεις θορύβου και μετά να δεις ποια θα είναι η κατασκευή που θα δώσει λύση. πάντως δεν θα είναι μια φτηνή λύση!!! θόρυβος και φτηνό δεν πάει!!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.