Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

naper26

Members
  • Περιεχόμενα

    94
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

naper26's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γιώργο σε ευχαριστώ. Αυτά ισχύουν για το 2020 και έπειτα από ότι καταλαβαίνω, για μένα θα έλεγα ότι είμαι στην κατηγορία 5 από την παραπομπή. Σίγουρα θέλει ψάξιμο για να δω όλα τα διαστήματα χωριστά από το 2011 και έπειτα.
  2. Ναι, ήταν ο Ν.2084/1992 και έπαιρνες βεβαίωση από το ΤΣΜΕΔΕ για απαλλαγή από το ΤΕΒΕ βάσει του νόμου αυτού. Τώρα αυτός ο νόμος έχει καταργηθεί βέβαια και το ΤΣΜΕΔΕ δεν εκδίδει αναδρομικά βεβαιώσεις για τη χρήση αυτή, καθώς πρακτικά έχει καταργηθεί.
  3. Θα μιλήσω πρώτα με νομικό ή φοροτεχνικό που να έχει καλύτερη εικόνα, πριν μπω στη διαδικασία επικοινωνίας με το ταμείο του ΟΑΕΕ. Υπάρχει και η δυνατότητα βέβαια να υποβάλεις το ερώτημα σου στον ΕΦΚΑ. Προσωπικά θα ήθελα να έχω πιο ξεκάθαρη εικόνα πριν μπω στη διαδικασία επίλυσης του θέματος.
  4. Σε επικοινωνία με το ΤΣΜΕΔΕ με ενημέρωσαν ότι βεβαίωση για απαλλαγή δεν εκδίδεται αναδρομικά (διάστημα 2011-2016). Για το διάστημα αυτό θα προσκομίσω πιθανόν βεβαίωση ασφάλισης. Τώρα για το διάστημα από 01/01/2017 και εγώ αυτό ερμηνεύω, ότι έπρεπε να γίνει επιμερισμός του συνολικού ποσού. Τώρα εφόσον δεν έγινε, αν πρέπει να γίνει αναδρομικά και πως είναι αυτό εφικτό, δεν το γνωρίζω και πρέπει να διευκρινιστεί. Για το κάθε ταμείο, ισχύει ότι ο κάθε υπάλληλος το βλέπει έτσι, δυστυχώς...Είναι που θα πέσεις!
  5. Ναι, θα το δω και θα ενημερώσω. Πάντως η ΟΕ κατασκευής κτιρίων θεωρώ ότι είναι συναφές σαν αντικείμενο. Έχω συγκεντρωμένα Links με τη νομοθεσία, αν τα χρειάζεσαι ευχαρίστως σου τα στέλνω.
  6. @NeckBreakerΚαι εγώ αυτό καταλάβαινα, θα πάρω την απαλλαγή λόγω ΤΣΜΕΔΕ για το διάστημα 2011-2017. Με άγχωσαν από το ΤΕΒΕ βέβαια, θα δούμε, αν υπάρχει απαίτηση με βάση ποια διάταξη το θεωρούν. Ευχαριστώ για το χρόνο σου πάντως, καλές γιορτές!
  7. Εννοείς ότι οι εισφορές προκύπτουν από το εισόδημα?Ναι, αυτό το καταλαβαίνω.Στην εγκύκλιο αναφέρεται για τις περιπτώσεις Α.3 ότι πληρώνονται οι εισφορές στους επιμέρους ασφαλιστικούς φορείς (ΤΣΜΕΔΕ, ΟΑΕΕ) ανάλογα με το εισόδημα από κάθε δραστηριότητα. Όπως το ερμηνεύω, δε θα πλήρωνα θεωρητικά παραπάνω εισφορές, ίσως μόνο ΟΑΕΔ σε δεύτερο ταμείο, αλλά θα πρέπει να επιμερίζονται οι εισφορές στα 2 ταμεία. Εφόσον έχει καταργηθεί ο υπολογισμός με βάση το ελάχιστο εισόδημα (586,08€) στην επιπλέον δραστηριότητα.
  8. @NeckBreakerΣε ευχαριστώ, είμαι μετά την 01/01/1993, οπότε για το διάστημα 2011-2017 λογικά αρκεί η προσκόμιση βεβαίωσης ασφάλισης από το ΤΣΜΕΔΕ. Για το διάστημα 2017-σήμερα, βάσει του Ν.4387/2016 πρέπει να ασφαλιστώ κατά τη γνώμη σου και στον ΟΑΕΕ ή να πληρώνω κάποια εισφορά και εκεί ? Βάσει και της συνημμένης εγκύκλιου? EGK_27-15_06_2017.pdf
  9. Καλησπέρα σε όλους, είδα τα περισσότερα θέματα στο φόρουμ και έχω το εξής πρόβλημα. Είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ (από το 2007) και από το 2011 συμμετέχω σε Ο.Ε. (δραστηριότητα Φαρμακείο). Μέχρι στιγμής δεν είχα κάνει κάποια ασφάλιση ή κάποια ενέργεια στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), ώστε να ασφαλιστώ και εκεί. Καθώς πλέον βρίσκομαι στο εξωτερικό, ρώτησε ο λογιστής μου στο πρώην ΤΕΒΕ σχετικά με κάτι άλλο και του είπαν ότι από 01/01/2017 έπρεπε να είμαι και στο ΤΕΒΕ ασφαλισμένος. Μήπως είχε/έχει κάποιος κάποια παρόμοια περίπτωση? Υπάρχει περίπτωση να μου έρθουν αναδρομικά από το ΤΕΒΕ (από το 2011? από το 2017?). Δεν είχα ζητήσει μέχρι στιγμής κάποια απαλλαγή από το ΤΕΒΕ. Τα βιβλία μου είναι ανοιχτά με ΚΑΔ μηχανικού και η ΟΕ συνεχίζει και είναι κανονικά ενεργή. Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
  10. Καλησπέρα, όποια/ος συνάδελφος μπορεί να με βοηθήσει στους παρακάτω προβληματισμούς..... Είμαι κάτοικος εξωτερικού Ε.Ε. από τον Σεπτέμβριο 2019. Πλέον θα μεταφέρω τη φορολογική κατοικία μου εδώ. Τα βιβλία μου στην Ελλάδα παραμένουν ανοιχτά και ταυτόχρονα είμαι και εταίρος σε εμπορική Ο.Ε. που είναι εγγεγραμμένη στο ΓΕΜΗ. Εισφορές πλήρεις στον ΕΦΚΑ πληρώνω κανονικά για όλο το διάστημα που είμαι στο εξωτερικό. Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω: Μπορώ να ζητήσω απαλλαγή από το ΤΣΜΕΔΕ με το έντυπο Α1 από την εδώ ασφάλειά μου από ότι καταλαβαίνω. Είναι όμως υποχρεωτικό αυτό? Εννοώ αν συνεχίσω να πληρώνω κανονικά τις εισφορές μου στον ΕΦΚΑ, θα έχω κυρώσεις ή/και προβλήματα μελλοντικά? Υπάρχει κάποια διάταξη για αυτό το θέμα? Έστω ότι ζητάω απαλλαγή από το ΤΣΜΕΔΕ, πρέπει να εγγραφώ στο ΤΕΒΕ λόγω του ότι είμαι ομόρρυθμος εταίρος? Από το ΤΕΒΕ μου είπαν, χωρίς να αναφερθούν σε κάποια διάταξη, ότι από 01/01/2017 έπρεπε να είμαι εγγεγραμμένος και στο ΤΕΒΕ εφόσον είμαι σε Ο.Ε. σαν εταίρος. Στην ουσία να πληρώνω εισφορές και στο ΤΕΒΕ και στον ΕΦΚΑ. Με τη μεταφορά της φορολογικής έδρας μου στο εξωτερικό, μπορώ κανονικά να έχω τα βιβλία μου ανοιχτά στην Ελλάδα? Όποια σχετική εμπειρία ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ για το χρόνο σας!
  11. Καλησπέρα, όποια/ος συνάδελφος μπορεί να με βοηθήσει στους παρακάτω προβληματισμούς..... Είμαι κάτοικος εξωτερικού Ε.Ε. από τον Σεπτέμβριο 2019. Πλέον θα μεταφέρω τη φορολογική κατοικία μου εδώ. Τα βιβλία μου στην Ελλάδα παραμένουν ανοιχτά και ταυτόχρονα είμαι και εταίρος σε εμπορική Ο.Ε. που είναι εγγεγραμμένη στο ΓΕΜΗ. Εισφορές πλήρεις στον ΕΦΚΑ πληρώνω κανονικά για όλο το διάστημα που είμαι στο εξωτερικό. Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω: Μπορώ να ζητήσω απαλλαγή από το ΤΣΜΕΔΕ με το έντυπο Α1 από την εδώ ασφάλειά μου από ότι καταλαβαίνω. Είναι όμως υποχρεωτικό αυτό? Εννοώ αν συνεχίσω να πληρώνω κανονικά τις εισφορές μου στον ΕΦΚΑ, θα έχω κυρώσεις ή/και προβλήματα μελλοντικά? Υπάρχει κάποια διάταξη για αυτό το θέμα? Έστω ότι ζητάω απαλλαγή από το ΤΣΜΕΔΕ, πρέπει να εγγραφώ στο ΤΕΒΕ λόγω του ότι είμαι ομόρρυθμος εταίρος? Από το ΤΕΒΕ μου είπαν, χωρίς να αναφερθούν σε κάποια διάταξη, ότι από 01/01/2017 έπρεπε να είμαι εγγεγραμμένος και στο ΤΕΒΕ εφόσον είμαι σε Ο.Ε. σαν εταίρος. Στην ουσία να πληρώνω εισφορές και στο ΤΕΒΕ και στον ΕΦΚΑ. Με τη μεταφορά της φορολογικής έδρας μου στο εξωτερικό, μπορώ κανονικά να έχω τα βιβλία μου ανοιχτά στην Ελλάδα? Όποια σχετική εμπειρία ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ για το χρόνο σας!
  12. Καλησπέρα, όποια/ος συνάδελφος μπορεί να με βοηθήσει στους παρακάτω προβληματισμούς..... Είμαι κάτοικος εξωτερικού Ε.Ε. από τον Σεπτέμβριο 2019. Πλέον θα μεταφέρω τη φορολογική κατοικία μου εδώ. Τα βιβλία μου στην Ελλάδα παραμένουν ανοιχτά και ταυτόχρονα είμαι και εταίρος σε εμπορική Ο.Ε. που είναι εγγεγραμμένη στο ΓΕΜΗ. Εισφορές πλήρεις στον ΕΦΚΑ πληρώνω κανονικά για όλο το διάστημα που είμαι στο εξωτερικό. Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω: Μπορώ να ζητήσω απαλλαγή από το ΤΣΜΕΔΕ με το έντυπο Α1 από την εδώ ασφάλειά μου από ότι καταλαβαίνω. Είναι όμως υποχρεωτικό αυτό? Εννοώ αν συνεχίσω να πληρώνω κανονικά τις εισφορές μου στον ΕΦΚΑ, θα έχω κυρώσεις ή/και προβλήματα μελλοντικά? Υπάρχει κάποια διάταξη για αυτό το θέμα? Έστω ότι ζητάω απαλλαγή από το ΤΣΜΕΔΕ, πρέπει να εγγραφώ στο ΤΕΒΕ λόγω του ότι είμαι ομόρρυθμος εταίρος? Από το ΤΕΒΕ μου είπαν, χωρίς να αναφερθούν σε κάποια διάταξη, ότι από 01/01/2017 έπρεπε να είμαι εγγεγραμμένος και στο ΤΕΒΕ εφόσον είμαι σε Ο.Ε. σαν εταίρος. Στην ουσία να πληρώνω εισφορές και στο ΤΕΒΕ και στον ΕΦΚΑ. Με τη μεταφορά της φορολογικής έδρας μου στο εξωτερικό, μπορώ κανονικά να έχω τα βιβλία μου ανοιχτά στην Ελλάδα? Όποια σχετική εμπειρία ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ για το χρόνο σας!
  13. Καλησπέρα, εάν μπορεί κάποιος να απαντήσει σχετικά με την παρακάτω κατάσταση... Έχω μία πρόταση για εργασία στη Γερμανία, την οποία εφόσον αποδεχτώ θα ξεκινήσω χωρίς οικογένεια για εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα είμαι και μέτοχος σε Ο.Ε. στην Ελλάδα, ενώ δε θα "κλείσω" σε πρώτη φάση βιβλία κλπ εδώ. Γνωρίζει κάποιος/κάποια να μου απαντήσει σχετικά με τα παρακάτω 2 θέματα? 1.Για τη Γερμανία σε ποια Steuerklasse θεωρείται ότι εμπίπτω? 2.Φορολογούμαι και στις 2 χώρες και αν ναι για ποιο ποσό?Προφανώς στη Γερμανία θα φορολογηθώ σαν μισθωτός, αλλά φορολογούμαι και στην Ελλάδα?
  14. Καλησπέρα, εάν μπορεί κάποιος να απαντήσει σχετικά με την παρακάτω κατάσταση... Έχω μία πρόταση για εργασία στη Γερμανία, την οποία εφόσον αποδεχτώ θα ξεκινήσω χωρίς οικογένεια για εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα είμαι και μέτοχος σε Ο.Ε. στην Ελλάδα, ενώ δε θα "κλείσω" σε πρώτη φάση βιβλία κλπ εδώ. Γνωρίζει κάποιος/κάποια να μου απαντήσει σχετικά με τα παρακάτω 2 θέματα? 1.Για τη Γερμανία σε ποια Steuerklasse θεωρείται ότι εμπίπτω? 2.Φορολογούμαι και στις 2 χώρες και αν ναι για ποιο ποσό?Προφανώς στη Γερμανία θα φορολογηθώ σαν μισθωτός, αλλά φορολογούμαι και στην Ελλάδα?
  15. Η ερώτηση είναι η εξής: Έχω εξώπορτα με σταθερό τζάμι προς εξωτερικό περιβάλλον. Στο λογισμικό ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ καταχωρείται ως διαφανές δομικό στοιχείο με αερισμό ίσο με τον αερισμό αντίστοιχης πόρτας και αν ναι, ως τι τύπος? Ως παράθυρο ή ως μη ανοιγόμενο κούφωμα? Ή πρέπει να καταχωρηθεί στα αδιαφανή δομικά στοιχεία?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.