Jump to content

ikotz

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About ikotz

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Το Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών διοργανώνει κύκλο επιμορφωτικού Σεμιναρίου με θέμα «Έλεγχος Στατικής Επάρκειας Αυθαιρέτων». Συνολική διάρκεια 16 ώρες. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν τις ημέρες 21, 23, 25 και 28 Νοεμβρίου 2011, στην αίθουσα σεμιναρίων του ΙΟΚ (Λ. Αλεξάνδρας 91 & Δρόση, Αθήνα), και ώρες 17.15 - 21.30. Διδάσκοντες-Εισηγητές είναι ο Αντώνης Κανελλόπουλος, Dr. sc. techn. ETH Zuerich και ο Εμμανουήλ Βουγιούκας, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Λέκτορας Ε.Μ.Π. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 100 €. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν την αίτηση ενδιαφέροντος τηλεφωνικά στην κ. Π. Ρουμανά, τηλ. 2106451684, με fax 2106430731 ή ηλεκτρονικά στο [email protected] Παρέχεται Βεβαίωση Συμμετοχής.
 2. Συνάδελφοι, η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος) τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, ώρα έναρξης 17:30. Το πρόγραμμα της εσπερίδας είναι το ακόλουθο: 17:30 – 17:45 Προσέλευση - Παραλαβή Υλικού 17:45 – 17:55 Χαιρετισμοί 17:55 – 18:15 Μικρό Ιστορικό των Ευρωκωδίκων Θ.Π.Τάσιος, Καθηγητής ΕΜΠ, Πρόεδρος Επιτροπής Ευρωκωδίκων 18:15 – 18:35 Ευρωκώδικας: Βάσεις Σχεδιασμού των Δομημάτων (ΒΣΔ-ΕΝ 1990) Ν.Μαλακάτας, Δρ ΠΜ, Πρόεδρος Επιτροπής CEN/TC250/SC1, Γραμματέας Επιτροπής Ευρωκωδίκων 18:35 – 19:00 Ευρωκώδικας 1: Δράσεις στις Κατασκευές (ΕΝ 1991) Κ.Τρέζος, Δρ ΠΜ, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ 19:00 – 19:15 Διάλειμμα - Καφές 19:15 – 20:00 Ευρωκώδικας 2: Διαστασιολόγηση με βάση την Οριακή Κατάσταση Αστοχίας και την Οριακή Κατάσταση Λειτουργικότητας (ΕΝ 1992) Πλ. Γιαννόπουλος, Δρ ΠΜ, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ 20:00 – 20:45 Ευρωκώδικας 8: Κύριες Διατάξεις και διαφορές από τους Ελληνικούς Κανονισμούς Β.Κόλιας, ΠΜ - Τ.Παναγιωτάκος, Δρ. ΠΜ 20:45 – 21:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση ( Αυτό με το web-tv μας ενδιαφέρει! Μπορείτε να επικοινωνήσετε με pm να το οργανώσουμε; )
 3. @ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ: Σύμφωνα με την εγκύκλιο Α.Π. οικ.45206 (4/10/09): "Στην περίπτωση υφιστάμενης κατασκευής όπου επιβάλλεται από τις Υγειονομικές Διατάξεις ύπαρξη WC ΑμΕΑ και υφίστανται οι αδυναμίες κατασκευής όπως ορίζονται στην Εγκύκλιο Υ1γ/Γ.Π./66803/15.05.08 και αφορούν την Υ1γ/γ.π./οικ.94643/07 (δυνατότητα προσβασιμότητας, παραδοσιακά κτίσματα, διατηρητέα κτίρια κλπ) κρίνεται από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία η έκδοση της σχετικής βεβαίωσης στον ενδιαφερόμενο, η οποία θα φυλάσσεται στον φάκελο της επιχείρησης.
 4. Αφού το κράτος μπορεί να κάνει 1,5 εκ. ελέγχους, γιατί δεν το κάνει; Και περισσότερα έσοδα θα έχει και θα προσληφθούν τόσοι άνθρωποι! Η "ρύθμιση" αυτή απλώς διαιωνίζει την αρρυθμία! Δεν προσφέρει ούτε νομιμοποίηση, ούτε χιλιοστά, ούτε μεταβίβαση στο υποθηκοφυλακείο! Απλώς δημιουργείται μια βάση δεδομένων για μελλοντικές φοροεπιθέσεις! Συν πιθανές απαιτήσεις από ΔΕΗ, Δήμους κλπ. Ας αλλάξει επιτέλους ο ΓΟΚ να καθαρίσει η αγορά ακινήτων! Όλα τα άλλα είναι άτολμα ημίμετρα!!
 5. Αν αλλάζεις όψεις, θα χρειαστείς και θερμομόνωση.
 6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Πράγματι η ημερίδα δεν είχε τη συμμετοχή που περιμέναμε. Θεωρώ πάντως ότι ακούστηκαν πολύ ουσιαστικά πράγματα! Για τη συμμετοχή πιθανώς φταίει η ελλιπής ενημέρωση από την πλευρά μας. Ίσως να φταίει και το ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι θεωρούν ότι πλέον τίποτα δεν μπορεί ν' αλλάξει. Κι εγώ συμφωνώ ότι "τίποτα δεν μπορεί ν' αλλάξει...". Προσθέτω όμως και τη φράση: "...ΜΟΝΟ ΤΟΥ!" Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε καλύτερες αμοιβές! Βασιζόμενοι σε καλύτερο προϊόν εργασίας! Όχι κόντρα στην κοινωνία, αλλά πείθοντας την κοινωνία για την αξία μας. Συγκεντρώνω το υλικό της ημερίδας το οποίο θα δημοσιοποιηθεί από τον Σύλλογο. Προς το παρόν, επισυνάπτω εδώ το ερωτηματολόγιο που μοιράσαμε στην ημερίδα του Σαββάτου. Επειδή χαρτογραφεί τη σημερινή πραγματικότητα στην αγορά εργασίας των ιδιωτικών έργων, παρακαλώ να το συμπληρώσετε (όσοι έχετε 5 λεπτά διαθέσιμα) και να το στείλετε με email στον Σύλλογό μας ([email protected]). Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. erotimatologio_spme_amoibes_idiwtikwn_ergwn_107.doc
 7. Καλησπέρα συνάδελφοι. Χαίρομαι που ανοίξατε topic για την αυριανή ημερίδα. Σας περιμένουμε να τα πούμε κι από κοντά. Ειδικά από το ερωτηματολόγιο και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει τις τοποθετήσεις περιμένουμε πολλά. Π.χ. στο ερωτηματολόγιο (εκτός των ερωτήσεων για εργασίες που δεν προβλέπεται αμοιβή) προσθέσαμε και μια ερώτηση για τις εκπτώσεις, ώστε να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά από τους συναδέλφους. Επίσης, προσθέσαμε ερωτήσεις για να αξιολογήσουμε το σύστημα του ΤΕΕ. Προφανώς, K_PAT, είναι θέμα της ημερίδας! Όσον αφορά αυτά που λέει ο Χάρης, είναι πολύ χρήσιμο να ακουστούν όλα αύριο! Δεν αρκεί, συνάδελφοι, να μάθουμε τον ισχύοντα Κώδικα. Πρέπει να τον εμπλουτίσουμε και να τον ενισχύσουμε. Πρέπει να εμπεδώσουμε στους πολίτες την αξία της εργασίας μας. Δεν μπορεί ο μεσίτης να παίρνει 2%, ο συμβολαιογράφος 1,2% κι ο Στατικός 0,6% επί της αξίας ενός έργου... Ελπίζω να τα πούμε αύριο. Για όσους δεν τα καταφέρουν, θα γράψω κι εγώ σ' αυτό το topic ορισμένα σημεία που θα ακουστούν. Καλό βράδυ.
 8. Καλό είναι να κάνεις ένα συμφωνητικό με τον ιδιοκτήτη. Όπου θα αναφέρεις αναλυτικά με πολλή λεπτομέρεια ό,τι εργασίες συμφωνήσατε να κάνεις (είδος, χώροι, μέτρα, προδιαγραφές υλικών). Και θα το υπογράψετε κι οι δυο. Είναι βέβαιο ότι στην πορεία θα προκύψουν εργασίες που δεν έχετε σκεφτεί σήμερα. Συνήθως οι ιδιοκτήτες περιμένουν να δουν κάτι για να το καταλάβουν. Και μετά ζητάνε επιπλέον εργασίες. Προσφορές να πάρεις από κάθε συνεργείο ξεχωριστά. Προσοχή στα υλικά! Ποιος τα πληρώνει, ποιος καλύπτει τον ΦΠΑ κλπ. Να βάλεις απρόβλεπτα ένα 6-7%. Υπάρχουν μικροϋλικά που δεν τα σκέφτεσαι και μικροεργασίες που δεν θα τις χρεώσεις τελικά. Άρα, προέβλεψέ το από την αρχή για να μην κάνεις τη δουλειά με κρύα καρδιά. Και τέλος, η αμοιβή δεν είναι καθόλου υψηλή. Μετά το τέλος τως εργασιών και του "συντονισμού" των συνεργείων θα δεις ότι είναι εύλογη. Μίνιμουμ 15%! Αυτά κι από μένα. Καλή επιτυχία συναδέλφισσα!
 9. Έχετε δίκιο συνάδελφοι... Επιτέλους τελειώνει ο πιο κολασμένος μήνας του χρόνου και βρήκα λίγο χρόνο να ανεβάσω την περίληψη από την ημερίδα. Ακούστηκαν εκεί ενδιαφέροντα πράγματα. Αυτό που πρέπει τώρα να γίνει είναι να βγουν προτάσεις και να οργανωθούν δράσεις. Από Σεπτέμβρη. Btw, όποιος μου πει γιατί ΟΛΟΙ θέλουν να τελειώσουν ΟΛΕΣ τις δουλειές τους μέσα στον ΙΟΥΛΙΟ κερδίζει bonus material τις φωτογραφίες από την ημερίδα!! Θα μου πείτε, ποιον ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες. Μήπως όμως υπάρχει και απάντηση στην ιουλιανή μανία των πάντων; Καλό καλοκαίρι συνάδελφοι! Καλή ξεκούραση! 080621_praktika_hmerida_spme_poleodomies_172.pdf
 10. Όταν 150 νέοι άνθρωποι συγκεντρώνονται Σάββατο πρωί, τέλη Ιούνη, για ένα θέμα, τότε το θέμα είναι πολύ σημαντικό! Η ημερίδα είχε πολύ ενδιαφέρον. Προφανώς τα ζητήματα δε λύθηκαν το Σάββατο. Το νερό όμως μπήκε στ' αυλάκι! (Χάρη, περιττό να σου πω τι απαντήθηκε σε ερωτήσεις παρόμοιες με τις δικές σου...)
 11. Χάρη, πραγματικά οι επισημάνσεις σου δείχνουν ότι είσαι γνώστης των παθογενειών του "συστήματος". Μόνο με τέτοιους ανθρώπους αλλάζουν τα πράγματα. Θα μεταφέρω εγώ τις ερωτήσεις σου, μιας και δεν μπορείς να έρθεις. Ελπίζω ότι στην ημερίδα του Σαββάτου θα γίνει συζήτηση σε βάθος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι οι οργανωτές ώστε να προκύψουν θέσεις και όχι απλώς διαπιστώσεις. @ TheoTDM900: Ναι, στην Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν την ηλεκτρονική πολεοδομία και έχουν δημιουργήσει τεράστιες ουρές... Το ωράριο ήταν 09:00-12:00 για πολλές βδομάδες... Τώρα επανήλθε. Όμως η αλλαγή συνέπεσε με μείωση προσωπικού! Καθότι δυο υπάλληλοι (ένας που έπαιρνε πληρότητες και ένας που ασχολείτο με κατεδαφίσεις κλπ.) μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα... Επιπλέον, οι φάκελοι που υποβλήθηκαν με το νέο σύστημα αργούν πάρα πολύ να χρεωθούν. Υπομονή κάνουμε, ελπίζουμε ότι η αλλαγή θα είναι για καλό. Και θα επιτρέψει τη διαφάνεια του να βλέπουμε On-line την "πρόοδο" ορισμένων φακέλων... Γενικά πολλά μπορεί να πει κανείς. Το σίγουρο όμως είναι ότι η σημερινή κατάσταση στις Πολεοδομίες μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη! Ειδικά για μας τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτό θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Γιατί ο χρόνος δε μας περισσεύει καθόλου!! Τα υπόλοιπα το Σάββατο 21/6/08, 09:30 στο ΤΕΕ!
 12. Στις 17/6/08 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ γίνεται μια εκδήλωση για τις προοπτικές του επαγγέλματος. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την έρευνα αυτή με μέλη ΔΕΠ και φοιτητές Πολιτικούς Μηχανικούς. Με στόχο να αναδείξουμε στους φοιτητές το τετράπτυχο: ατέλειωτες ώρες εργασίας-χαμηλές αμοιβές-αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον-ανασφάλιστη εργασία. Και να παρουσιάσουμε στους καθηγητές τι περισσότερο θα ήθελαν να έχουν μάθει οι νέοι μηχανικοί από τη σχολή αποφοίτησής τους. Πάντως τα μισθολογικά θέματα που αναφέρετε συνάδελφοι δεν είναι εύκολο να τα αναλύσει κανείς... Τα 4 ζητήματα που θέτεις k_pat είναι πολύ ενδιαφέροντα. Όσο για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αυτό ήταν το Νο 1 πρόβλημα που μας ανέφεραν οι συνάδελφοι στον Βόλο την Παρασκευή που κάναμε εκεί μια ημερίδα για ενισχύσεις-επισκευές κτιρίων. Σίγουρα χρειάζεται ισχυρή νομική θωράκιση το επάγγελμα! Δεν μπορούν όμως να γίνουν όλα μαζί. Γι' αυτό ξεκινήσαμε από τις Πολεοδομίες: http://www.michanikos.gr/ftopic2290.html
 13. Το Σάββατο 21 Ιουνίου 2008, ώρα 09:30, στην Αίθουσα Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. (Καρ. Σερβίας 4, 5ος όροφος) ο ΣΠΜΕ διοργανώνει ημερίδα-συζήτηση με θέμα «Έκδοση Οικοδομικών Αδειών και Πολεοδομίες». Τρεις Διευθυντές Πολεοδομιών, δυο ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας εκπρόσωπος του ΤΕΕ θα δώσουν ερεθίσματα στους παρευρισκόμενους για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω σε ένα φλέγον θέμα! Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ! Συνάδελφοι, σας περιμένουμε!
 14. Admins, ακούσατε όλες τις απόψεις. Θέστε τόπο και χρόνο της συνάντησης ή των συναντήσεων. Πάντως τα 3.000 μέλη το forum θα τα συμπληρώσει μέσα στον Μάιο. Είναι μια καλή αφορμή για συνάντηση. Χρήσιμο θα ήταν πάντως να στείλετε και ειδοποιήσεις με email σε όλα τα μέλη.
 15. Συνάδελφοι, καλό μήνα και χρόνια πολλά. Τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2007 πραγματοποιήσαμε στον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος έρευνα για τους νέους συναδέλφους μας (ηλικίας έως 35 ετών). Στο τελευταίο τεύχος του Δελτίου του ΣΠΜΕ δημοσιεύτηκε η περίληψη των αποτελεσμάτων της έρευνας αυτής. Για όποιον/όποια ενδιαφέρεται, "ανεβάζω" σε αυτό το topic το πλήρες κείμενο με τα αποτελέσματα. Μπορείτε να το διαβάσετε και εδώ. Αναμένω τα σχόλιά σας. Κυρίως σχετικά με την αξιοποίηση των ευρημάτων της έρευνας. Είμαστε μηχανικοί κι όχι δημοσκόποι. Άρα δεν έχει σημασία να κάνουμε διαπιστώσεις. Σημασία έχουν οι προτάσεις που καταθέτουμε, ώστε να βελτιώνουμε τις συνθήκες εργασίας για την επόμενη γενιά πολιτικών μηχανικών. ereyna_menepom_spme_2007_analysis_april_2008_122.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.