Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mallias

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

mallias's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπάρχει κάποια απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα μου;;; Παρακαλώ βοηθήστε! Ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα, θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ. Το Α' εξάμηνο του 2016 είχα κάποιες αμοιβές από παροχή υπηρεσιών στο εξωτερικό (εκτός Ε.Ε.) με μπλοκάκι οπότε η αμοιβή δεν είχε ΦΠΑ. Στις 2 πρώτες περιοδικές είχα συμπληρώσει μόνο τον 310 κωδικό, ενώ οι επόμενες περιοδικές ήταν κενές (μηδενικές). Τώρα θέλω να συμπληρώσω το Ε3 και ερωτώ: στον κωδικό 535 για τα διάφορα έξοδα, τί ποσό βάζω σε σχέση με τις δαπάνες που έκανα; Το "καθαρό" ποσό αφαιρώντας το ΦΠΑ ή το συνολικό; Για έξοδα ΙΧ, βενζίνες κλπ, γνωρίζω ότι το βάζεις όλο και κάνεις αναμόρφωση, αλλά για τα υπόλοιπα έξοδα τί κάνουμε; Το ρωτάω γιατί οι αμοιβές μου καθ'όλο το έτος δεν είχαν ΦΠΑ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. marina31, εγώ δήλωσα λογαριασμό της Eurobank και δεν υπήρχε προμήθεια. Λογικά το ίδιο θα συμβαίνει και με την Πειραιώς.
  4. ΔΕΝ μπαίνει στον ΕΟΠΥΥ το ΤΣΜΕΔΕ από το in.gr: Την εξαίρεση του τομέα Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ, δικηγόροι, μηχανικοί, κ.ά.) από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε με την υπ' αρ. Φ.80000/οικ. 12517/1483/1-6-2012 απόφασή του, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε δεκτή την απόφαση από τις 26/4/2012 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ να μην ενταχθεί ο τομέας Υγείας του στον ΕΟΠΥΥ.
  5. Τελικά δεν μπαίνει το ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ ευτυχώς! από το in.gr Την εξαίρεση του τομέα Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ, δικηγόροι, μηχανικοί, κ.ά.) από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε με την υπ' αρ. Φ.80000/οικ. 12517/1483/1-6-2012 απόφασή του, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε δεκτή την απόφαση από τις 26/4/2012 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ να μην ενταχθεί ο τομέας Υγείας του στον ΕΟΠΥΥ.
  6. Λοιπόν πριν 2 βδομάδες περίπου δήλωσα στο site του ΤΣΜΕΔΕ το λογαριασμό μου της eurobank, μεγάλο ταμιευτήριο. Την άλλη μέρα πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ Αγ. Παρασκευής να καταθέσω την απόδειξη από το γιατρό να πάρω το 20άρικο. Μέσα σε μια εβδομάδα είχαν μπει τα λεφτά στο λογαριασμό μου και ολόκληρο το ποσό χωρίς κρατήσεις!!! Κουφάθηκα, ούτε στα όνειρά μου δεν περίμενα τέτοια ταχύτητα. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι.
  7. Έχει δίκιο o dtouliop, το μόνο που χρειάζεται είναι μια φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης για να φαίνεται ο λογαριασμός που θα σου βάλουν τα λεφτά (λέμε τώρα) και μια υπεύθυνη δήλωση που την κάνεις επιτόπου μαζί με την αίτηση όπου λέει ότι θα δηλώσεις τα επιστρεφόμενα στην εφορία. Εγώ είχα πάρει ότι μπορείς να φανταστείς μαζί μου μην τυχόν και τα ζητήσουν αλλά τίποτα. Πάντως σε κάνα χρόνο και έαν... να περιμένεις χρήματα. Η υπάλληλος μου είπε πρέπει να φτιαχτεί πρώτα πρόγραμμα από τη μηχανογράφηση που να υπολογίζει τις διαφορές και μετά να ελέγξουνε κλπ...
  8. Έχει δίκιο ο eng11, αυτά ίσχυαν παλιά. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα. Πάντως εμένα δεν μου έχει έρθει ακόμα ειδοποιητήριο για το 2012Α πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον με άλλαξαν από μόνοι τους από ελεύθερο επαγγελματία σε μισθωτό αφού πήραν τις κρατήσεις από το ΤΕΙ. Λέω να πάω από κει σε καμμια-δυο βδομάδες να δω τι παίζει.
  9. Οχι, δεν πληρώνεσαι με μπλοκάκι. Χρειάζετε να έχεις λογαριασμό στην Αγροτική για να σου βάζουν την αμοιβή σου.
  10. Όπως αναφέρει και σχετική οδηγία του υπουργείου εργασίας προς το ΤΣΜΕΔΕ, η εισφορά για τους Τομείς του κλάδου κύριας ασφάλισης προς το ΤΣΜΕΔΕ δεν μπορεί να είναι μικρότερη των € 138,67 (εισφορά ασφαλισμένου 6,67% x € 693,35 = € 46,25 και εισφορά εργοδότη 13,33% x € 693,35 = € 92,42), για τους ασφαλισμένους άνω πενταετίας. Οπότε αν για παράδειγμα ο μισθός είναι μηνιαίως 580 €, τότε καταβάλλονται από ασφαλισμένο και εργοδότη για κύρια ασφάλιση € 116,00 (δηλαδή κρατήσεις εργοδότη 77,31€ + κρατήσεις εργαζομένου 38,69€), με αποτέλεσμα να προκύπτει μηνιαία διαφορά € 22,67 και ετήσια € 272,04 που πρέπει να την πληρώσει ο εργαζόμενος.
  11. Αυτό που λέει στο site του ΤΣΜΕΔΕ ότι δηλαδή όταν έχεις μισθό κάτω από τα 634,56 ευρώ έχει αλλάξει. Υπάρχει ο νόμος 3996/2011 «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» που εφαρμόζεται από 1/8/2011. Ειδικότερα, στο άρθρο 61 του ανωτέρω νόμου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν στους Τομείς του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΕΤΑΑ. Με την εν λόγω ρύθμιση εισάγεται κατώτατο όριο αποδοχών επί των οποίων υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές, για τους από 1/1/1993 και εφεξής ασφαλισμένους (νέοι ασφαλισμένοι), οι οποίοι υπάγονται στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α., ως έμμισθοι. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εν λόγω ρύθμιση, οι αποδοχές των εμμίσθων ασφαλισμένων δεν μπορούν να υπολείπονται του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας, όπως αυτή διαμορφώνεται κάθε φορά. Για το 2011 το ποσό της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας διαμορφώνεται στα € 693,35. Σε περίπτωση που οι μηνιαίες αποδοχές υπολείπονται του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας, οι διαφορές που προκύπτουν, τόσο από την εισφορά ασφαλισμένου όσο και από την εργοδοτική εισφορά, καλύπτονται από τον ίδιο τον ασφαλισμένο εντός του πρώτου τριμήνου του επομένου έτους.
  12. Συνάδελφος είχε δηλώσει λογαριασμό της Εθνικής, και του έβαλε το ΤΣΜΕΔΕ τα λεφτά μέσα στο δεκαήμερο και χωρίς προμήθεια. Εγώ που έχω eurobank τι να κάνω?
  13. Δεν μου έχει έρθει ακόμα ειδοποιητήριο για το 2012Α. Περιμένω και θα δώ.
  14. Εμένα το ΤΕΙ μου κάνει κρατήσεις και εργοδότη και εργαζομένου ανεξαρτήτως ποσού, αφού ο νόμος 3996/2011 «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» εφαρμόζεται από 1/8/2011. Ειδικότερα, στο άρθρο 61 του ανωτέρω νόμου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν στους Τομείς του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΕΤΑΑ. Μάλιστα λέει ότι οι αποδοχές των εμμίσθων ασφαλισμένων δεν μπορούν να υπολείπονται του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας, όπως αυτή διαμορφώνεται κάθε φορά. Για το 2011 το ποσό της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας διαμορφώνεται στα € 693,35. Σε περίπτωση που οι μηνιαίες αποδοχές υπολείπονται του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας, οι διαφορές που προκύπτουν, τόσο από την εισφορά ασφαλισμένου όσο και από την εργοδοτική εισφορά, καλύπτονται από τον ίδιο τον ασφαλισμένο εντός του πρώτου τριμήνου του επομένου έτους. Πήγα στα κεντρικά και ρώτησα και είπαν περιμένετε πρώτα να γίνει η μηχανογράφιση και θα σας ειδοποιήσουμε. Ναι αλλά εγώ έχω πληρώσει σαν ελεύθερος επαγγελματίας όλο το Β' εξάμηνο του 2011, οπότε πρέπει να πάρω πίσω χρήματα. Τί γίνεται???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.