Μετάβαση στο περιεχόμενο

mengreco

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Λονδίνο
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

mengreco's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν ξέρω αν κάποιος ενδιφέρεται αλλά έλαβα το παρακάτω μήνυμα από μια γνωστή μου recruiter. Όποιος θέλει ας μου στείλει PM για πληροφορίες. I am currently recruiting for the below positions for Greek Nationals only and was wondering if you could please forward to any colleagues or friends you have that would be interested. Subcontracts Formation Specialists We need for the Riyadh Metro Project 10 Subcontracts Formation Specialists - short term position (6 months, starting 1st of April 2016) to support the subcontracting execution plan. Job description attached. JD+-+Subcontracts+Formation+Specialist+-+BACS+CONSORTIUM+%281%29.pdf
  2. Κατάλαβα....ίσως να ήταν πιο απλό να δώσω τα μαθήματα απλά μετα απο τόσο καιρο, σπουδές, εργασία κτλ. μου φαίνεται λίγο ηλιθιο να παιξω το παιχνίδι τους. Θα το ξανα κοιτάξω και θα επανελθω όταν έρθει η ώρα. Μέχρι τότε οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία η εμπειρια απο συναδέλφους θα είναι πολυ χρήσιμη.
  3. Έκανα εγγραφη στο ΤΕΕ για αρχίσουν να μέτρανε τα χρονια. ΤΣΜΕΔΕ δεν πληρώνω μιας και έχω πάρει απαλλαγή αφού ασφαλιζομαι εδω. Το θέμα είναι ότι γραφτηκα στο ΤΕΕ σαν δομοστατικος και κατόπιν έγινα (θα γίνω) Chartered Civil Engineer στο ICE οπότε λογικά θα μπορώ να μεταφέρω τα επαγγελματικά δικαιώματα του Civil Engineer στην Ελλάδα. Έτσι το βλέπω. Έχω ισοτιμία, γιατι να χρειαστω αντιστοιχία με κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο εάν έχω ήδη τα δικαιώματα στο UK;; Τώρα το γιατι να γυρίσω στο μέλλον είναι άλλη ιστορία. Υπάρχει οικογενειακή επιχείρηση αλλιώς δεν θα το σκεφτόμουν καν. Όσο για 3ετη πρακτική άσκηση η επαγγελματική εξέταση έχω 3 χρονια εργασίας στην Ελλάδα την οποία μπορώ να την αποδείξω με δικαιολογητικά. Άρα φαντάζομαι το ΣΑΕΠ είναι ο σωστός δρόμος;
  4. Καλησπέρα σε όλους! Χρειάζομαι την συμβουλή σας. Λοιπόν, είμαι απόφοιτος πολιτικών δομικών έργων ΤΕΙ. Μετα την αποφοίτηση πήγα Brighton BEng Civil Engineering κατευθείαν στο 2ο έτος. Με το που τελείωσα έκανα master στο City University London MSc Civil Engineering Structures. Μετα έπιασα αμέσως δουλεια Λονδίνο όπου δουλεύω μέχρι σήμερα. Σε αυτο το διάστημα κατέθεσα την αίτηση στο δοαταπ, πήρα αντιστοιχία και μου έβαλαν 4 μαθήματα. Κατόπιν πέρασα τις εξετάσεις του ΤΕΕ με δικαιώματα δομοστατικου μηχανικού. Με το καλο τον Απρίλη - Μαι θα είμαι professional member του ICE Chartered Civil Engineer όπως και European Engineer μέσω Feani. Η ερώτηση είναι η εξής. Ποια είναι η διαδικασία στην περίπτωση μου για να πάρω πλήρη δικαιώματα πολιτικού μηχανικού στην Ελλάδα χωρίς να δώσω μαθήματα; Ευχαριστω και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!
  5. Μεγάλα γραφεία εύρεσης εργασίας στην Αγγλία: http://www.carmichaeluk.com/ http://www.randstad.co.uk/ http://www.fawkesandreece.co.uk/ http://www.calco.co.uk/ http://www.fusionpeople.com/ http://www.anderselite.com Advertising agency: www.indeed.com Αυτά είναι τα πιο σοβαρά γραφεία εδω και τα χρησιμοποιούμε κατα κόρον στη δουλειά μας.
  6. Τι μου θύμισες.....από εκεί ήταν η πρώτη μου δουλειά. Το agency το έχει ο Richard Giles. Πως και το έστειλες το συγκεκριμένο;
  7. Εάν γραφτώ στο ΤΕΕ θα έχω σε 3 χρόνια εργοληπτικό πτυχίο στην Ελλάδα το οποίο το χρειάζομαι γιατί έχουμε οικογενειακή επιχείρηση. Επίσης δεν θα πληρώνω εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ το οποίο το εχω επιβεβαιώσει. Ξάδερφος μου ο οποίος έκανε PHD στο Southampton πλήρωνε εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ μέχρι που το τελείωσε και έπιασε δουλειά. Από τότε έστειλε μια φόρμα στο ΤΣΜΕΔΕ που την πήρε από το HMRC (εφορία Αγγλίας) και τώρα δεν πληρώνει τίποτα παρα μόνο την ετήσια συνδρομή του ΤΕΕ. Τα ένσημα από την Αγγλία τα μεταφέρεις κανονικά στην Ελλάδα εάν επιστρέψεις και μετράνε κανονικά στα συντάξιμα χρόνια σου. Με βάση τα παραπάνω είναι λάθος κίνηση να γίνεις μέλος του ΤΕΕ; Με όλα αυτά που διαβάζω ΤΕΕ & ΤΣΜΕΔΕ είναι καταστροφή αυτή τη στιγμή εάν είσαι Ελλάδα και δεν έχεις δουλειά.
  8. Γεια σας και απο μένα. Μιας και αναφέρετε παραπάνω ότι δεν πρέπει να γράφεις στο ΤΕΕ αν δεν έχεις εξασφαλισμένη εργασία ήθελα να σας περιγράψω και εγώ την περίπτωση μου. Βρίσκομαι στο Λονδίνο και εργαζομαι. Έχω την ισοτιμία απο το δοαταπ και πριν μερικές μέρες κατέθεσα τα χαρτιά μου να να δωσω τις εξετασεις τον Μάρτιο και να γίνω μέλος του ΤΕΕ. Απο ότι έχω ενημερωθεί απο άτομο που δουλεύει στο ΤΕΕ μπορώ να γίνω μέλος και να πάρω απαλλαγή απο το ΤΣΜΕΔΕ μιας και είμαι ασφαλισμένος και πληρώνω εισφορές εδώ στην Αγγλία. Αρκεί να καταθέσω στο ΤΣΜΕΔΕ τα απαραίτητα δικαιολογητικά (payslips) και ότι άλλο χρειαστεί. Έχει κάποιος κάποια εμπειρία πάνω σε αυτο; Επίσης έχω φίλους μηχανικούς που εργάζονται εδώ Λονδίνο, είναι μέλη του ΤΕΕ και ενώ πλήρωναν εισφορές τις διέκοψαν με την προοπτική ότι θα καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και θα πάρουν απαλλαγή.
  9. H carillion είναι πολυ μεγάλη εταιρία. Απο μισθούς εξαρτάται απο τι προϋπηρεσία έχεις και για ποια θέση έχεις κάνει αίτηση. Για ηλεκτρολογους δεν ξέρω αλλά για πολιτικούς ξεκινάς σαν graduate engineer γύρω στα £25000 + benefits (αμάξι, μεταφορικά, κινητό κτλ). Τα £25000 είναι περίπου £1500 καθαρά τον μήνα.
  10. Γεια σας και απο μένα. Μιας και αναφέρετε παραπάνω ότι δεν πρέπει να γράφεις στο ΤΕΕ αν δεν έχεις εξασφαλισμένη εργασία ήθελα να σας περιγράψω και εγώ την περίπτωση μου. Βρίσκομαι στο Λονδίνο και εργαζομαι. Έχω την ισοτιμία απο το δοαταπ και χθες κατέθεσα τα χαρτιά μου να να δωσω τις εξετασεις τον Μάρτιο και να γίνω μέλος του ΤΕΕ. Απο ότι έχω ενημερωθεί απο άτομο που δουλεύει στο ΤΕΕ μπορώ να γίνω μέλος και να πάρω απαλλαγή απο το ΤΣΜΕΔΕ μιας και είμαι ασφαλισμένος και πληρώνω εισφορές εδώ στην Αγγλία. Αρκεί να καταθέσω στο ΤΣΜΕΔΕ τα απαραίτητα δικαιολογητικά (payslips) και ότι άλλο χρειαστεί. Έχει κάποιος κάποια εμπειρία πάνω σε αυτο; Επίσης έχω φίλους μηχανικούς που εργάζονται εδώ Λονδίνο, είναι μέλη του ΤΕΕ και ενώ πλήρωναν εισφορές τις διέκοψαν με την προοπτική ότι θα καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και θα πάρουν απαλλαγή.
  11. Αρκετά προσεγμένο και συγκεκριμένο το post. Μόλις πριν μερικές ώρες ήρθα από ραντεβού με τον Delegated Engineer (DE). Είναι αυτός ο οποίος σε καθοδηγεί καθ'όλη την διάρκεια του training, υπογράφει τα Development Objectives (DO) σου μέχρι το professional review.Με αυτόν συναντιέσαι 4-5 φορές τον χρόνο. Από εκεί και πέρα έχεις και τον Supervising Civil Engineer (SCE) με τον οποίο συναντιέσαι 1-2 φορές τον χρόνο. Όλα αυτά στην περίπτωση που κάνεις το training μέσω εταιρείας. Άποψή μου είναι πως το "ταξίδι" μέχρι να γίνεις chartered είναι πιο σημαντικό από τον τίτλο. Πιο σημαντική είναι η όλη εμπειρία που παίρνεις. Όταν φτάσεις στο τέλος και γίνεις chartered τότε αυτοματα ανοιγουν πολλές πορτες. Για παράδειγμα σε πολλά project που είναι μελέτη & κατασκευή πρέπει ο senior engineer/project manager να αποδεχθεί/υπογράψει την μελέτη πριν την κατασκευή. Εκεί είναι λοιπόν που χρειάζεται να είσαι chartered. Τώρα αν έχεις εμπειρία 2-3 χρόνια Ελλάδα, έρθεις εδω, δώσεις εξετάσεις και περασεις (απίθανο), θα πάρεις τίτλο αλλά θα έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό. Γιατί εδώ όπως αναφέρθηκε και παραπάνω χρειάζεσαι 6-7 χρόνια στην καλύτερη. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να έρθεις εδώ ως μέλος του ΤΕΕ, να πεις οτι έχεις εμπειρια (με αποδείξεις) σε εργοτάξιο και να δουλέψεις σε μελέτες (ή το αντίστροφο) και έτσι να επισπεύσεις την διαδικασία, πχ 3-4 χρόνια. Επίσης αν είσαι chartered σου ανοίγονται πόρτες Μέση Ανατολή, Καναδά, Αυστραλια κοκ. Αυτά από 'μένα. Θα επανέλθω με νεότερα!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.