Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Taxideftis

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Taxideftis

  1. Ασφαλώς δεν είναι μια πρόσφατη ανακάλυψη η συλλογή των βρόχινων νερών σε δεξαμενές. Οι πρόγονοί μας την χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα κυρίως στα χωριά με έλλειψη νερού. Στην αυλή του παλιού μου σπιτιού σε χωριό των Καλαβρύτων υπάρχει ακόμα μια μισογκρεμισμένη δεξαμενή η οποία το μαρτυρά. Η εναπόθεση όμως σε πλαστικές δεξαμενές στη βάση του σπιτιού είναι κάτι που πρωτοείδα σε μια έκθεση στο Σίδνεϋ μαζί βέβαια με πολλές άλλες πραγματικές πατέντες για την κατασκευή οικολογικού σπιτιού. Απ'ότι φαίνεται μέχρι τώρα δεν έχει κάποιος στο νου του κάποια ετερεία που να καταπιάνεται με αυτού του είδους τις δεξαμενές. Παρόλα αυτά θα δεχόμουν με ευχαρίστηση κάθε άλλη πρόταση για κάτι παρόμοιο ή άλλη ιδέα στην προσπάθειά μου να κατασκευάσω ένα οικολογικό σπίτι. Σας δίνω ενδεικτικά τη διεύθυνση της εταιρείας που αναλαμβάνει την εγκατάσταση τέτοιων δεξαμενών στην Αυστραλία. http://www.ecosac.com.au/
  2. Γειά και χαρά σε όλους, θέλω να σας ρωτήσω αν ξέρετε κάποια ετερεία στην Ελλάδα η οποία πουλά δεξαμενές τύπου bladder. Ανακάλυψα αυτό τον τρόπο αποθήκευσης νερού σε μια έκθεση στο εξωτερικό και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια ανάλογη αντιπροσωπία εδώ. Σε περίπτωση που ούτε εσείς έχετε ανακαλύψει τη συγκεκριμένη πατέντα, πρόκειται για μια δεξαμενή στα θεμέλια ή στη βάση ενός σπιτιού για την αποθήκευση νερού για διάφορες χρήσεις του (καζανάκι, πλυντήριο, πότισμα, πλήσιμο αυτοκινήτου). Συνήθως είναι φτιαγμένο από πλαστικό και είτε έχει μια αντλία είτε χρησιμοποιεί την βαρύτητα για να στέλνει το νερό προς χρήση.
  3. Γειά χαρά φίλε, εγώ ήμουν 2 χρόνια στο Μιλάνο και μπορώ να πω ότι ήταν από τα ομορφότερα που έχω περάσει στο εξωτερικό. Υπάρχουν πολλές δουλειές αφού είναι το οικονομικό κέντρο της Ιταλίας αλλά μην φανταστείς ότι οι μισθοί Μιλάνου είναι πολύ καλύτεροι από Ελλάδα, είναι βέβαια καλύτεροι από όλη την υπόλοιπη Ιταλία. Αρκετοί, όπως κι εγώ, δουλεύουν με σταζ, σύμβασή συμβούλου ή σύμβαση έργου που είναι συμβάσεις μικρού χρονικού διαστήματος (3, 6 ή 12 μήνες). Με τον τρόπο αυτό δεν σου καλύπτουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή συνταξιοδοτούμενο χρόνο. Βέβαια αυτά θα τα έχεις σε περίπτωση πιό μόνιμης σύμβασης αλλά λιγάκι δύσκολο να σε προσλάβει κανείς με αυτό τον τρόπο κατευθείαν. Αν χρειαστείς κάποια πληροφορία ρώτα με. Καλή επιτυχία.
  4. Εγώ σήμερα ρώτησα την Alpha Bank και αντί να με ενημερώσουν αυτοί τους ενημέρωσα εγώ! Διάβασαν εκείνη τη στιγμή ένα χαρτί που τους έχει σταλεί από το υπουργείο και μου είπαν ότι δεν προβλέπεται κάποια κράτηση της τράπεζας για την μεσολάβηση. Ας περιμένουμε την έγκριση και βλέπουμε...
  5. Δεν μίλησα πάλι γιατί έχω την βεβαίωση της ΔΟΥ που λέει ότι είναι μεταβολή. Πιστεύω όμως ότι σημασία έχει τι πιστεύει το ΕΣΠΑ αφού στο κάτω κάτω αυτό δικάζει κι αυτό μοιράζει! Εγώ θα το αφήσω έτσι και αν μου πουν τίποτα θα τους κοτσάρω τη βεβαίωση.
  6. Fright ρώτησες εφορία? εγώ έστειλα και email στο ΕΣΠΑ αλλά ακόμα δεν μου απάντησαν, ελπίζω να απαντήσουν κάποια στιγμή!
  7. Ναι, ηλεκτρονικά τα καταθέτει ή κάνει τις αλλαγές. Απλά εγώ επειδή ήθελα να ήμουν σίγουρος για τον ΚΑΔ που έχω την δεδομένη στιγμή, πήγα και ζήτησα από την εφορία να μου πουν και αυτοί με έβαλαν να κάνω μια μικρή διαδικασία (αίτηση, πρωτόκολλα κτλ) όπου φάνηκε καθαρά ότι πρόκειται για μεταβολή. Τίποτα άλλο δεν άλλαξα φίλε μου, μόνο αντιστοίχηση κύριας και δευτερευούσης δραστηριότητας. Πιστεύω πάντως πως δεν είναι και μεγάλο θέμα και αμφιβάλλω κατά πόσο θα λάβουν υπ'όψη αυτά που έχουμε δηλώσει εμείς εφόσον όλα μας τα στοιχεία είναι ήδη καταχωρημένα και μπορούν να τα ελέγξουν μόνοι τους, πάντα βέβαια είναι καλύτερο να τα έχουμε ξεκαθαρίσει όλα από πριν ώστε να μην έχει πάτημα η γραφειοκρατία και μας δημιουργήσει προβλήματα.
  8. Έχεις δίκιο fright, γενικά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην συμπλήρωση των στοιχείων μας. Μου κάνει εντύπωσει πάντως που στην εφορία σου είπαν ότι η αντιστοίχηση δεν είναι μεταβολή. Ζήτησες μια ανάλυση των στοιχείων σου από τότε που ξεκίνησες? Εγώ το έκανα για να είμαι σίγουρος και είδα κατά γράμμα ότι η αντιστοίχηση που μου έκανε η λογίστρια περάστηκε σαν ΜΕΤΑΒΟΛΗ και ως τέτοια την αναφέρει στο χαρτί που μου έδωσε. Ελπίζω αυτό να είναι μόνο ένα θέμα κακής ενημέρωσης και όχι ένας πιθανός τρόπος ξεσκαρταρίσματος!
  9. Απλή αντιστοίχηση έκανα που για την εφορία όμως αυτό είναι μεταβολή, όχι όμως για το ΕΣΠΑ. Οπότε το ΕΣΠΑ δίνει οδηγεία (λανθασμένα κατά την εφορία) να μην συμπηρώνουμε κάτι στο πεδίο μεταβολής αν πρόκειται μόνο για αντιστοίχιση. Βέβαια μου είπαν ότι έχοντας κάποιος συμπληρώσει το πεδίο μεταβολής έστω και λόγω της αντιστοίχισης (όπως εγώ) δεν υπάρχει θέμα αφού τα στοιχεία του καθενός θα διασταυρωθούν μέσω του Taxis όπου και θα δουν ποιά είναι η πραγματικότητα.
  10. Χριστίνα και fright σας ευχαριστώ, μόλις επικοινώνησα με τα γνωστά τηλέφωνα του ΕΣΠΑ και μου είπαν ότι δεν υπάρχει ανάγκη μεταβολής της αίτησής μου (ισχύει βέβαια αυτό που είπατε κι εσείς πιό πάνω) με την υπάλληλο να παραδέχεται ότι αυτό είναι όντως μεταβολή και ως τέτοια θα έπρεπε να δηλωθεί. Αφού όμως τα στοιχεία μας διασταυρώνονται μέσω του Taxis δεν υπάρχει θέμα μου είπε.
  11. Φίλε μου σ'ευχαριστώ, έχω διαβάσει το συγκεκριμένο σημείο όπως άλλωστε και όλα τα έγγραφα ή ερωτο-απαντήσεις, τα έχω ξεκοκκαλήσει που λένε! Το κειμενάκι που ανέφερες πιό πάνω γράφει και περίπτωση μεταβολής και η αλλαγή του ΚΑΔ ΕΙΝΑΙ μεταβολή σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του κράτους που έχω στα χέρια μου. Γι'αυτό άλλωστε ανέφερα και στην πρώτη παράθεση ότι υπάρχει μια ασάφεια εκεί. Την έχω καταθέσει fright, θα πάρω τηλέφωνο να τους ρωτήσω αν υπάρχει θέμα.
  12. Πριν μερικές μέρες που ζήτησα από την ΔΟΥ μου ένα έγγραφο για να δω την κατάσταση του ΚΑΔ μου, είδα ότι η βεβαίωσή τους αναφέρει την πρώτη έναρξη με τον παλιό ΚΑΔ και στη συναίχεια ΜΕΤΑΒΟΛΗ 1/1/2008 για την αντιστοίχιση με τον καινούργιο ΚΑΔ. Κατά τ'αλλα έχουν διευκρινιστεί όλα με σαφήνεια στις οδηγίες κύριε συντονιστή, γι' αυτό κάθε μέρα δεν πιάνεις τηλέφωνο στο ΕΣΠΑ και τα φόρα έχουν κατακληστεί από ερωτήσεις!
  13. Υπάρχει ένα θέμα που δεν νομίζω να έχει διευκρινιστεί: Στο πεδίο "Ημερομηνία πρώτης έναρξης" έχω βάλει την πρώτη έναρξη, στην "Ημερομηνία τρέχουσας έναρξης" έχω βάλει την ημερομηνία κατά την οποία έγινε η αντιστοίχιση στο νέο ΚΑΔ! Έκανα σωστά ή θα έπρεπε να το αφήσω κενό? Κανονικά η αντιστοίχιση θεωρείται μεταβολή άρα λογικά είναι σωστό και όλοι θα πρέπει να το συμπληρώσουν αφού όλοι υπόκεινται σε αλλαγή ΚΑΔ. Με αυτό το σκεπτικό πιστεύω ότι είναι ασαφές αυτό το πεδίο.
  14. Είναι απαράδεκτη η στάση της εκάστοτε κυβέρνησης που δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματά μας, δεν βρέθηκε ποτέ ένας @ρχι@@τος πολιτικός να εξισορροπίσει τα πράγματα και να πάει κόντρα στα κατεστημένα που τόσα χρόνια κρατάνε την Ελλαδίτσα στο μεσαίωνα. Εγώ προσωπικά συνάδελφοι έχω γυρίσει τον κόσμο δουλεύοντας με την ειδικότητα του Τοπογράφου Μηχανικού ΤΕ και κανένας ποτέ και πουθενά δεν με ρώτησε αν το πτυχίο μου έχει μικρότερο βάρος από κάποιο άλλο Ελληνικό πτυχίο. Οι μισθοί μου στο εξωτερικό ήταν πάντα απο τους καλύτερους της αγοράς και οι προοπτικές μου ισότιμες με όλους τους άλλους επιστήμονες και μηχανικούς. Έχω συμμετάσχει σε παγκόσμια φόρα και ποτέ δεν με υποτίμησαν, το αντίθετο. Το πτυχίο συνάδελφοι είναι ένα κομμάτι χαρτί, αν δεν στρώσεις μόνος σου τον κ@λ@ σου να ασχοληθείς, να ψάξεις, να επιμορφωθείς, να ρωτήσεις, να μάθεις δεν πρόκειται να έρθει κανείς να σε πάρει από το χέρι και να σου τα μάθει όλα. Επίσης τίποτα δεν θα καταφέρουμε αν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και περιμένουμε να ξυπνήσει κάποια μέρα κάποιος καλός υπουργούλης για να μας αναγνωρίσει την ισοτιμία των δικαιωμάτων μας με τα ΑΕΙ! Ο Καραμανλής κάποτε είχε πει ότι ανήκουμε εις την Δύσην και ο Αντρέας εύστοχα τον διόρθωσε ότι προτιμούμε να ανήκουμε εις του Έλληνες. 30 χρόνια αργότερα αντιλαμβάνομαι ότι δυστηχώς τελικά ούτε το ένα ίσχυσε ποτέ αλλά ούτε το άλλο! Η Ελλάς ανήκει στα κατεστημένα της!
  15. Ρε παιδιά, διαβάστε πρώτα λίγο τις FAQ του espa.gr, εκεί ίσως δοθεί απάντηση στο ερώτημά σας. Παραθέτω την ερώτηση 13 που απαντά στο ερώτημά σου 13. Μπορώ να προχωρήσω στην αγορά του εξοπλισμού από τώρα; Τι ημερομηνία πρέπει να έχουν τα τιμολόγια, ώστε σε περίπτωση έγκρισης του σχεδίου μου, αυτά να θεωρηθούν έγκυρα; Η επιλεξιμότητα των δαπανών της κάθε πρότασης ξεκινά από την ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων, όπως αυτή ορίζεται στο Άρθρο 7 της σχετικής Υ.Α. Προκήρυξης (ήτοι 01/09/2009). Ωστόσο, συνιστάται στους υποψήφιους επενδυτές να μην προχωρούν στην πραγματοποίηση δαπανών πριν από την κοινοποίηση προς αυτούς του εγγράφου για τη χρηματοδότηση ή μη της πρότασής τους (όταν η χρηματοδότηση αυτής αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τον επενδυτή, για την υλοποίηση της επένδυσης.)
  16. Η φόρμα υποβολής του ΕΣΠΑ σου λέει αναλυτικά τι να συμπληρώσεις, δεν μπορώ να καταλάβω που έχεις κολλήσει, είναι τόσο εύκολο! Παρά ταύτα ανέβασα ένα παράδειγμα στις φωτογραφιες μου, μπες και δες. Υπολογιστή δεν έχω ζητήσει. Ελπίζω να βοήθησα...
  17. Φίλε ευχαρίστως να το ανεβάσω αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να το κανω αυτό αφού τα pdf που θα δημιουργηθούν δεν περιέχουν τίποτα περισσότερο από αυτά που συμπλήρωσες στη φόρμα του ΕΣΠΑ, απλά εκεί στα έχει σε ένα εννιαίο αρχείο το οποίο θα πρέπει να καταθέσεις αργότερα (αν εγκριθεί) στην τράπεζα ή στους ελεγκτές που θα έρθουν στο σπίτι σου να ελέγξουν τον εξοπλισμό. Επίσης αν κάτσω να σβήσω όλα τα στοιχεία τότε δεν θα μπορεί να σε κατατοπίσει, απλά ακολούθησε τις οδηγίες και δεν θα έχεις πρόβλημα. Αυτό ακριβώς μου είπαν πάλι σήμερα που ρώτησα στο ΕΣΠΑ από τηλεφώνου, οπότε δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να περιμένουμε.
  18. Παιδιά υπέβαλα ηλεκτρονικά το αρχείο xml με την πρότασή μου, όλα πήγαν καλώς αλλά στο τέλος μου έβγαλε μύνημα όπου μου έλεγε ότι τώρα θα πρέπει να εκτυπώσω τα 2 pdf και να τα παραδώσω στον αρμόδιο φορέα (προγανώς την τράπεζα που επέλεξα). Από τηλεφώνου στο ΕΣΠΑ μου είπαν ότι αρκεί η ηλεκτρονική κατάθεση. Τι με συμβουλεύετε να κάνω?
  19. Όσον αφορά τις προσφορές με email, ρώτησα σήμερα τηλεφωνικώς αν χρειάζεται να τις έχουμε σε εκτυπωμένη μορφή (με σφραγίδες κλπ) και μου απάντησαν ότι το email αρκεί. Να προσέχετε μόνο τη διάρκεια της εκάστοτε προσφοράς γιατί κάποιος προμηθετής μπορεί να μην έχει στοκ μετά από κάποια χρονική διάρκεια. Μια ερώτηση και από μένα έχω ΚΑΔ για κύρια απασχόληση τον 711234 (τοπογραφικής αποτύπωσης επιφανειακής) και 711235 ύστερα από αντιστοιχία 97' σε 08'. Απ' ότι έχω δει, επιχορηγείται ένα ΚΑΔ 71123. Αυτό με περιλαμβάνει κι εμένα μέσα ή θα πρέπει να είχα αυτό ακριβώς τον ΚΑΔ για να συμμετέχω στο πρόγραμμα?
  20. Μιά σύντομη ερώτηση, στο πεδίο 4 της φόρμας υποβολής: αν κάποιος είναι μόνος του στην επιχείρηση θα πρέπει να συμπληρώσει 1 (ως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και μοναδικός που απασχολεί η επιχείρηση) ή θα πρέπει να το αφήσει κενό (εννοώντας ότι δεν απασχολεί κανέναν άλλο)?
  21. προς sigio μα ο ΚΑΔ μου δεν έχει αλλάξει, παραμένει ο ίδιος, σαν τοπογράφος μηχανικός δούλευα πριν, σαν τοπογράφος μηχανικός δουλεύω και τώρα.
  22. Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις, Η λογίστριά μου με ενημέρωσε ότι δεν έχει σημασία ο ασφαλιστικός φορέας αλλά πότε και ως τι έκανα έναρξη επαγγέλματος. Ο ΚΑΔ μου όπως είπα και πιό πάνω είναι μέσα στις επιχορηγούμενες ειδικότητες και από την ΕΣΠΑ μου είπαν ότι αρκεί να διατηρώ τα στοιχεία της ατομικής επιχείρησης. Με τα προαναφερθέντα πιστεύετε ότι τα διατηρώ?
  23. Γειά σας συνάδελφοι, θέλω να κάνω μια ερώτηση για το ΕΣΠΑ (Επιστήμονες-Ελεύθεροι επαγγελματίες). Λοιπόν, σε αυτό το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται η ειδικότητα με ΚΑΔ 71123400 για αποτύπωση επιφανειών με την οποία έχω κάνει κι εγώ έναρξη εργασιών στην εφορία της περιοχής μου, το 2006. Μέχρι τον Μάιο ήμουν εγγεγραμένος στο ΤΕΒΕ ως ελεύθερος επαγγελματίας αλλά από τον Μάιο και ύστερα εγγράφηκα στο ΙΚΑ αφού προσλήφθηκα από ιδιωτική εταιρεία. Βέβαια διατηρώ την ιδιότητά μου και δεν δεν έχω κάνει κάποια αλλαγή στην εφορία. Με αυτούς τους όρους και δεδομένου δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο εισόδημα τα προηγούμενα χρόνια (έκανα μεταπτυχιακό και δούλευα παράλληλα), πιστεύετε ότι δικαιούμαι επιχορήγησης χρημάτων από το ΕΣΠΑ? Πιστεύετε ότι το ΙΚΑ θα μου δημιουργήσει πρόβλημα? το ποσό της αίτησης θα είναι περί τα 10.000 ευρώ. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων, Ταξιδευτής.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.