Jump to content

Teta

Members
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Ουδέτερη

4 Followers

About Teta

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

1,983 profile views
 1. Συνάδελφοι, έχω δήλωση σε οριστική υπαγωγή και πάω να ανεβάσω κάποια αρχεία. Μετά από λίγο διαπιστώνω ότι έχω κάνει λάθος σε ένα αρχείο και πάω να το ακυρώσω. Ε δεν το ακύρωσε ποτέ. Τι συμβαίνει? Δεν ακυρώνει αρχεία αν είσαι σε οριστική υπαγωγή?
 2. Συνάδελφε Roy_Hobbs, γι' αυτό που ρώτησες στο #154, εξαρτάται πώς τροποποιείται η σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών. Δηλαδή, τροποποιούνται οι επιφάνειες των διαμερισμάτων σε βάρος των επιφανειών των κοινοχρήστων? Αν ναι, τότε θεωρώ ότι απαιτείται βεβαίωση νομιμότητας για όλη την ιδιοκτησία. Αν πχ τροποποιούνται οι επιφάνειες δύο διπλανών διαμερισμάτων και δεν υπάρχει τροποποίηση στους αντίστοιχους κοινόχρηστους χώρους, (δηλαδή το ένα διαμέρισμα "μεγάλωσε" εις βάρος του άλλου), τότε θεωρώ ότι θέλει βεβαίωση μεταβίβασης μόνο για τις Ο.Ι.
 3. Επειδή ασχολούμαι κι εγώ τώρα με παρόμοια περίπτωση, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι σε περιοχή εκτός σχεδίου τότε, με ολοκληρωμένη την α' και β' φάση του Ν. 720/1977, που έχει μπει η σφραγίδα "τίτλος οριστικής μη κατεδαφίσεως αυθαιρέτου", σήμερα δε εντός σχεδίου, πρέπει να γίνει η γ' φάση προκειμένου το ακίνητο να θεωρηθεί νομίμως υφιστάμενο και πχ να μπορεί να εκδοθεί μελλοντικά αν χρειαστεί οικ. άδεια. Όμως για μεταβίβαση, δεν υπάρχει υποχρέωση να δηλωθεί στο Ν. 4178/2013 (κατά το άρθρο 1, του Ν. 4178/2013) - φυσικά με την προϋπόθεση ότι δεν έγιναν μεταγενέστερες αυθαιρεσίες από το 1977.
 4. Συγγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης. Θεωρώ ότι στη στήλη "Μέγιστη δαπάνη (χωρίς ΦΠΑ)" μπαίνει η μέγιστη δαπάνη για το δεδομένο κονδύλιο (αυτή που δικαιολογεί το πρόγραμμα). Εν προκειμένω, για τα ανοιγόμενα κουφώματα : (280 * 19,24) / 1,23 = 4.379,84 ευρώ Μπορεί όμως ο πελάτης να μην έδωσε μόνο τόσα, αλλά για παράδειγμα 10.000 (χωρίς ΦΠΑ). Αυτό μπαίνει κατά τη γνώμη μου, στη στήλη "Κόστος Παραστατικών (χωρίς ΦΠΑ)". Και στην τελευταία στήλη μπαίνει το μικρότερο από τις δύο αριστερές στήλες. Δηλαδή αν έδωσε περισσότερα απ' ότι του δικαιολογεί το πρόγραμμα, θα μπει η δαπάνη του προγράμματος, αλλιώς αυτή που πραγματικά δαπάνησε για τις εργασίες. Αυτό γίνεται για κάθε εργασία ενεργειακής αναβάθμισης, δηλαδή κάθε γραμμή συμπληρώνεται από μία εργασία πχ στην επόμενη γραμμή θα μπει η δαπάνη για θερμοπρόσοψη, στην επόμενη γραμμή η δαπάνη για καυστήρα κ.ο.κ. Έπειτα, στο δεύτερο πινακάκι που συμπλήρωσες και έχει τίτλο "Σύνοψη", γίνεται ακριβώς η σύνοψη και η σύγκριση με το 50% που λέει ο νόμος. Δηλαδή : Κόστος βάσει παραστατικών : αυτά που έδωσε πραγματικά ο πελάτης. Επιλέξιμη δαπάνη : min(κόστους παραστατικών ; αυτών που του δικαιολογεί το πρόγραμμα) --έστω Α Αμοιβή εν. επιθεωρήσεων : η αμοιβή χωρίς ΦΠΑ --έστω Β Κόστος ενεργειακής αναβ. : Α + Β Ποσοστό συμμετοχής στο σύνολο : [(Α + Β) / (πρόστιμο - παράβολο)] --έστω x% Τελική δαπάνη για συμψηφισμό : Αν x% < 50%, τότε μπαίνει το A+B Αν x% > 50%, τότε μπαίνει το 50% * (πρόστιμο - παράβολο). Αυτά βέβαια είναι η δική μου άποψη στο πώς συμπληρώνεται ο πίνακας. Δεν την έχω επιβεβαιώσει με κανένα help desk ή οτιδήποτε. Απλά, το θεωρώ πιο λογικό. Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη. ---------------------------------------------- Επίσης σε ότι αφορά κάποια ερωτήματα που έθεσε ο συνάδελφος sakaflias στο # 173, επικοινώνησα με το τοπικό ΤΕΕ και μου επιβεβαίωσαν ότι το 50% λογίζεται επί του αρχικού προστίμου (πριν την έκτπωση). Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ακόμη και το σχήμα του εφάπαξ. [παράδειγμα: υπάγεται στο Ν. 4178 την αρχή του εξαμήνου, πληρώνει το παράβολο, κάνει το 1ο ΠΕΑ, κάνει τις εργασίες ενεργ. αναβάθμισης, μαζεύει όλα τα παραστατικά, κάνει 2ο ΠΕΑ, πάει και πληρώνει εφάπαξ το υπόλοιπο ποσό μέχρι το τέλος του εξαμήνου με έκτπωση 20% (έχει το χρονικό περιθώριο να το κάνει)].
 5. 1ον : πρέπει να διευκρινιστεί στο [(πρόστιμο - παράβολο) / 2] αν λαμβάνεται το αρχικό πρόστιμο ή το απομειωμένο βάσει του σχήματος δόσεων. 2ον : τι γίνεται στην περίπτωση που έχω πολλές Ο.Ι. σε μία δήλωση και συγκεκριμένα πείτε ότι έχω 1 δήλωση, 5 Ο.Ι. και 3 ΠΕΑ (τα ΠΕΑ πάνε ανά χρήση) Λένε οι οδηγίες ότι ο επιμερισμός του 50% γίνεται για κάθε Ο.Ι. βάσει των χιλιοστών της. Επίσης μπορεί σε 1 ΠΕΑ να αντιστοιχούν 3 Ο.Ι. Το ΠΕΑ αυτό αναλύει μια σειρά από παρεμβάσεις που θα γίνουν και στις 3 Ο.Ι. Άρα θα πρέπει να κάνω επιμερισμό των παρεμβάσεων σε κάθε Ο.Ι. και το κόστος που προκύπτει να το συγκρίνω με το μέγιστο επιτρεπόμενο βάσει των χιλιοστών της κάθε Ο.Ι. 3ον : Τι εννοεί ο ποιητής στον πίνακα του παραρτήματος με το "όριο διαμ." και "όριο κτηρίου". 4ον : Είχε τεθεί από τον Vasilis_Top, το Νοέμβριο, ένας συμπληρωμένος πίνακας του παραρτήματος και έχω κάποιες ενστάσεις σε ορισμένα σημεία (κάλλιο αργά παρά ποτέ). Τα σημειώνω παρακάτω. Οποιεσδήποτε απαντήσεις ευπρόσδεκτες.
 6. Γιατί συνάδελφε θα πάει με max συντελεστές? Απ' ότι κατάλαβα το σκεπτικό σου είναι να τακτοποιηθεί ως κοινόχρηστο το "τμήμα" κατοικίας του δώματος που δεν ανήκει στην Ο.Ι. των 12 μ2. Στην περίπτωση λοιπόν αυτή δεν εξάγουμε τους συντελεστές (τον Σ.Υ.Δ.) με τα επιτρεπόμενα του οικοπέδου?
 7. Αυτή ήταν και η άλλη απορία μου: Είναι άλλος ο ιδιοκτήτης του ισογείου και άλλος του β' ορόφου;;; Κι αν ναι, πώς γίνεται ο ιδιοκτήτης του β' ορόφου που έχτισε το διαμέρισμα στο δώμα, να ενσωμάτωσε σ' αυτό, το μικρό διαμερισματάκι του δώματος που ανήκει στον ιδιοκτήτη του ισογείου;;;
 8. Μ' έχει προβληματίσει κι εμένα το θέμα αυτό (λίγο τροποποιημένη ήταν η δικιά μου περίπτωση). Εγώ θα έλεγα στη δική σου περίπτωση να θεωρήσεις το διαμέρισμα στο δώμα, ως επέκταση της οριζόντιας ιδιοκτησίας του δώματος (με τα 20 χιλιοστά). Επειδή λες ότι έχει ενσωματωθεί στο μικρό διαμερισματάκι του δώματος. Αλλιώς τι θα δείξεις; Γενικά δε νομίζω να υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο πώς δηλώνονται οι αυθαιρεσίες στο δώμα όταν έχουν δοθεί χιλιοστά στο δικαίωμα υψούν. Από κάποια post συναδέλφων, έχω καταλάβει ότι οι περισσότεροι κλίνουν προς την περίπτωση να δηλώνονται στα κοινόχρηστα οι αυθαιρεσίες του δώματος (δηλαδή να συγκρίνεις με τα συνολικά επιτρεπόμενα του οικοπέδου, και να δηλώνεται από ένα εκ των συνιδιοκτητών με τη συναίνεση της πλειοψηφίας κλπ κλπ). Αλλά στη δικιά σου περίπτωση που ήδη έχουν δοθεί χιλιοστά στο διαμερισματάκι του δώματος εγώ θα το αντιμετώπιζα διαφορετικά. Μη σε πάρω βέβαια και στο λαιμό μου. Μπορεί να κάνω και λάθος.
 9. Συνάδελφοι επαναφέρω το θέμα. Σε περίπτωση οικιακού ρεύματος που πρέπει να μετατραπεί σε επαγγελματικό, ζητήθηκε από το Δήμο (ΤΑΠ) αλλαγή χρήσης. Όμως άδεια αλλαγής χρήσης δε μπορεί να βγει (κολλάει σε θέματα πυρασφάλειας κ.ά.) Έχει αντιμετωπίσει κανείς αντίστοιχη περίπτωση? Μπορώ να κάνω εγώ, σαν μηχανικός, μία ΥΔ που να βεβαιώνω ποια είναι η σημερινή χρήση και ποια η νόμιμη?
 10. Συνάδελφοι χρειάζομαι απόλυτα τη βοήθειά σας. Ενώ έβαζα κανονικά διαστάσεις στο σχέδιό μου, ξαφνικά κάτι πρέπει να πείραξα και άλλαξα μία παράμετρο και τώρα πάω να βάλω διάσταση και δε μου εμφανίζεται το κείμενο. ----------------------- Το πρόβλημα διορθώθηκε.
 11. Συνάδελφοι σχετικά με τις κτιριολογικές προδιαγραφές για αδειοδότηση φροντιστηρίου ισχύουν μόνο αυτές που καθορίζονται από το Μνημόνιο ΙΙΙ, παράγραφος Θ3 ?? Δεν ισχύουν δηλαδή τα παλιά, πχ οι πόρτες να ανοίγουν προς τα έξω, απαγόρευση χώρων διδασκαλίας σε υπόγεια κλπ ??
 12. Συνάδελφοι τα φώτα σας, παρακαλώ γιατί όσο κι αν έψαξα δε βρήκα κάτι παρόμοιο. Έχω οροφοδιαμέρισμα του 1978 όπου έχει αυξηθεί η επιφάνεια του διαμερίσματος, επειδή έχουν μικρύνει οι φωταγωγοί (δηλαδή έγιναν μικρότεροι απ' ότι προβλέπει η οικ. άδεια). Αυτό σκέφτηκα να το δηλώσω σαν ΥΚ+ΥΔΚΧ. Όμως στους υπολογισμούς πολεοδομικών μεγεθών της άδειας (δεν υπήρχε τότε Διάγραμμα Κάλυψης) φαίνεται ότι θεωρείται εγκεκριμένη επιφάνεια οικοδομής με τους φωταγωγούς. Δηλαδή φαίνεται να είχαν μετρήσει στη "Δόμηση" (δεν υπάρχε η έννοια του ΣΔ) αλλά και στην Κάλυψη και οι φωταγωγοί. Πώς να το δηλώσω; Σαν αλλαγή χρήσης;
 13. @koulosb, Είπες: "Πελατης μου εχει γεωτεμαχιο 7000 τ.μ. το οποιο το σχεδιο οικισμου <2000 κατοικους το χωριζει σε τρια κομματια. α) Ενα 6500 τ.μ. εκτος σχεδιου το οποιο ειναι κατα παρεκκλιση αρτιο και οικοδομησιμο (τυφλο). β) Ενα 400 τ.μ. εντος σχεδιου το οποιο ειναι αρτιο αλλα μη οικοδομησιμο (τυφλο). γ) Ενα 100 τ.μ. εντος σχεδιου το οποιο ειναι κατα παρέκκλιση αρτιο αλλα μη οικοδομησιμο (τυφλο)" Το όριο ενός οικισμού δεν κατατμεί τις ιδιοκτησίες. Τουλάχιστον αυτό γνωρίζω εγώ. Άρα το γεωτεμάχιο 7.000 μ2 συνεχίζει να είναι αυτοτελές παρότι διέρχεται το όριο του οικισμού εντός του. Εκτός αν δεν εννοείς αυτό και κατάλαβα λάθος. Edit : Τώρα είδα ότι το έχει επισημάνει παραπάνω ο συνάδελφος.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.