Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΗΛΙΑΣ Ζ.

Core Members
  • Περιεχόμενα

    312
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΗΛΙΑΣ Ζ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done

Recent Badges

59

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα..σε διώροφη κατοικία (ισόγειο διαμέρισμα και 1ος όροφος διαμέρισμα), υπάρχει αποθήκη με ανεξάρτητη είσοδο που είναι κολλητά με την κατοικία. Στην μελέτη πυρασφάλειας πως μελετάω την αποθήκη; Ως κομμάτι της κατοικίας και επικίνδυνο χώρο ή ως αποθήκη ξεχωριστά;
  2. Καλημέρα...θα γίνει σε υφιστάμενο κτίριο (2 καταστήματα) προσθήκη κατ επέκταση (40 τ.μ.) και κατα ύψος...η προσθήκη κατα ύψος θα αφορά κατοικία ενώ η προσθήκη κατ επέκταση θα αφορά το κλιμακοστάσιο και αποθήκη για την κατοικία του ορόφου..η ερώτηση μου είναι αν θα γίνει θεμελιακή γείωση στην προσθήκη στο ισόγειο ?
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι. πελάτης μου θέλει να κάνει ένα χώρο όπου θα πηγαίνουν άτομα όλων των ηλικιών (από βρέφη με την συνοδεία των γονιών και ενήλικες) όπου θα γίνονται εργαστήρια, πειράματα, βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια με την άμμο κ.α... το υγειονομικό που πήγε και ρώτησε της είπε οτι πρέπει να βγάλει άδεια για κδαπ,. Η άδεια του κδαπ όμως περιορίζει το ηλικιακό εύρος (είναι από 5-12 ετών).. καμια ιδέα?
  4. καλησπέρα συνάδελφοι, έχω να βγάλω άδεια σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό και στην τεχνική έκθεση μου ζητάνε α) την περιγραφή προσπελασιμότητας του οικοπέδου και β) την κατάσταση των οδών προσπέλασης και το στάδιο προόδου εφαρμογής του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου.. έχει κάποιος κάποιο πρότυπο να μου στείλει ή να μου πεί τι να γράψω περίπου..
  5. απο τον ενδιαφερόμενο πελάτη σας..αυτος θα σας πει τι θα χρησιμοποιήσει και μετα ρώτα και στο τμήμα ανάπτυξης
  6. καλησπέρα, έχω έναν πελάτη που θέλει να κάνει παιδικό σταθμό..Βρήκε μία αποθήκη (άδεια του 1980) και θα χρειαστεί να γίνει αλλαγή χρήσης σε υγείας και πρόνοιας..Στον φάκελο στην πολεοδομία δεν βρέθηκαν μελέτη στατικών..το κτήριο είναι ισόγειο...ρώτησα πολιτικούς μηχανικούς (εγώ είμαι μηχανολόγος) και οι απόψεις διίστανται..για την αλλαγή χρήσης ένας μου είπε οτι λόγω αλλαγής σπουδαιότητας στα στατικά (πάει σε δυσμενέστερη κατηγορία) θέλει μελέτη στατικών και ο άλος μου είπε οτι επείδή είναι ισόγειο (χωρίς υπόγειο) μπορούμε η αλλαγή χρήσης να γίνει με άδεια μικρής κλιμακας...καμία βοήθεια?
  7. Καλησπέρα , θέλω να κάνω μελέτη πυρασφάλειας σε logistic που αποτελείτε από υπόγειο και ισόγειο...η μεταφορά των προϊόντων από το υπόγειο στο ισόγειο θα γίνεται με ανελκυστήρα φορτίων. Κάθε όροφος πρέπει να είναι ξεχωριστό πυροδιαμέρισμα...με το φρεάτιο του ανελκυστήρα πως το αντιμετωπίζουμε? Τα προϊόντα που θα αποθηκεύονται στο χώρο θα είναι ανταλλακτικά αυτοκινήτων.
  8. (από μεταφορά. Pavlos33) καλημέρα, σε χώρο που έχει γίνει νομιμοποίηση κατηγορίας 5 (κατάστημα) μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης σε κατοικία?
  9. Καλησπέρα, γνωρίζει κανεις από που αδειοδοτείται η δραστηριότητα με κωδικό ΚΑΔ 38.11.1 Υπηρεσίες συλλογής μη επικίνδυνων ανακυκλώσιμων απορριμμάτων? απο το βιομηχανίας μάλλον δεν αδειοδοτείται....
  10. Μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων, διενεργείται επιθεώρηση από Ενεργειακό Επιθεωρητή (διαφορετικό από τον Ενεργειακό επιθεωρητή που συνέταξε το Α’ ΠΕΑ), και εκδίδεται νέο ΠΕΑ. (Β’ ΠΕΑ). Eπομένως δεν θα γίνεται κλήρωση απο το ΤΕΕ?
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι, ήρθε η επιθεωρηση εργασίας σε επιχείρηση που έχει βιολογικό καθαρισμό και μου έγραψε παρατήρηση : να ληφθούν υπόψη οι διατάξεις του Π.Δ. 102/2020 σχετικά με τους βιολογικούς παράγοντες...εγω να πω την αλήθειά δεν το είχα υπόψη το Π.Δ...Έχει τύχει σε κάποιον να ασχοληθεί σε κάποια επιχείρησή του και να το εφαρμόσει?
  12. Καλησπέρα, το ξέρω ότι η ερώτηση είναι πολύ γενική αλλά απλώς θα ήθελα μια απάντηση στην ερώτηση ποσο κοστίζει η κατασκευή ενός κολυμβητηρίου ανοιχτού τύπου με διαστάσεις 50x12...αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος ας απαντήσει... ευχαριστώ
  13. ΚΑΔ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ Καλησπέρα, σε περιοχή που το ΓΠΣ αναφέρει : Επιτρεπόμενες χρήσεις: 1.1. κατοικία 1.2. κτίρια, εγκαταστάσεις και υποδομές γεωργικής παραγωγής 1.3. βιοτεχνίες και επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης με αντικείμενο συναφές με την επεξεργασία γεωργικών προϊόντων θέλω να κάνω μονάδα αποθήκευσης καλαμποκιού, σιτηρά κ.α (σιλό )...οι μονάδες αυτές αδειοδοτούνται συνήθως από το τμήμα Ανάπτυξης με τα ΚΑΔ 46.21 (Χονδρικό εμπόριο σιτηρών) - 46.21.11 (χονδρικό εμπόριο δημητριακών)- 46.21.14(χονδρικό εμπόριο ζωοτροφών) και 52.10.13 (υπηρεσίες αποθήκευσης δημητριακών) ..τα ΚΑΔ αυτά πλέον είναι στην κατηγορία των logistic..σύμφωνα με την παραπάνω χρήση δεν νομίζω να επιτρέπεται..καμία ιδέα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.