Jump to content

ΗΛΙΑΣ Ζ.

Core Members
 • Content Count

  275
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ΗΛΙΑΣ Ζ. last won the day on February 26 2018

ΗΛΙΑΣ Ζ. had the most liked content!

Community Reputation

58 Καλή

About ΗΛΙΑΣ Ζ.

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. καλημέρα συνάδελφοι, μετά από έλεγχο του ΚΕΠΕΚ σε επιχείρηση που είμαι τεχνικός ασφαλείας, μου ζητήσαν να εκδοθεί πρωτόκολλο ελέγχου και υπεύθυνη δήλωση κατά πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και να κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα του ΔΕΔΔΗΕ ..Μίλησα με ηλεκτρολόγο μηχανικό που ασχολείται και μου είπε ότι θα πρέπει να γίνει έλεγχος όλης της εγκατάστασης (γειώσεις, ρελέ διαφυγής κ.α) και θα πρέπει να παέι το ηλεκτρολογικό σχέδιο στη ΔΕΗ... Αυτή είναι η διαδικασία?
 2. καλημέρα....διαβάστε λίγο το παράδειγμα που έχει η ανακοίνωση για το εξοικονομώ... Έστω ότι έχει επιλεγεί ως παρέμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας, η θερμομόνωση δώματος με ενεργειακά χαρακτηριστικά υλικών 0,9 < R ≤ 1,8 (2.Α Ι). Το ανώτατο όριο επιλέξιμης δαπάνης για την υποκατηγορία 2.Α (Ι) ανέρχεται στο ποσό των 44 € / m2. Στο ποσό αυτό (44 €/m2) περιλαμβάνονται τα υλικά, η εργασία, οι ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ και ο ΦΠΑ. Έστω ότι το εμβαδόν της επιφάνειας του δώματος είναι 100,00 m2. Τότε η ανώτατη επιλέξιμη δαπάνη για την παρέμβαση, θα είναι ίση με 4.400,00 €. Εάν υποθέσουμε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές IKA ανέρχονται στο ποσό των 200,00 €, τότε το επιλέξιμο ποσό για υλικά και εργασία ανέρχεται στα 4.200,00 € με ΦΠΑ. στο τιμολόγιο που θα κόψει ο εργολάβος που έκανε την εγκατάσταση της μόνωσης τι ποσό θα βάλει στο τιμολόγιο 4200 ευρώ ή 4400 ευρώ?
 3. Καλησπέρα...σε σπίτι που έχει γίνει πρόσφατα ανακαίνιση (εξωτερική μόνωση, νέα κουφώματα) έχει εμφανιστεί -νομιζω- υγρασία σε δύο τοίχους...η περιοχή γενικώς έχει πολύ υγρασία και πολλά σπίτια έχουν πρόβλημα...κάποιες λύσεις εφαρμόσιμες ?? Β λύση με την έκχυση υγρού από τρύπες που κάνουν στους τοίχους θεωρείτε σωστή λύση?
 4. δηλαδή είναι τόσο δύσκολο στο τιμολόγιο που θα κόψει ο εργολάβος που έκανε την θερμομόνωση να αναγράφει π.χ. 1000 ευρώ υλικά και από κάτω 1000 ευρώ εγκατάσταση σε ένα τιμολόγιο??? μήπως ψάχνουν και αυτοί αφορμή να βγάζουν παρατηρήσεις???αν κοπεί με αυτό τον τρόπο είναι λάθος?
 5. καλημέρα στους συναδέλφους που "τρέχουν" με το εξοικονομώ....να ρωτήσω κάτι...στο τιμολόγιο που κόβει ο εργολάβος που έκανε την θερμομόνωση σε διαμέρισμα (πώληση υλικών και τοποθέτηση μόνωσης ο ίδιος) θα αναγράφει ξεχωριστά την αξία των υλικών και ξεχωριστά το κόστος της εγκατάστασης (αν κόψει ένα τιμολόγιο) ή να κόψει 2 ξεχωριστά τιμολόγια υλικά και τοποθέτηση?
 6. καλημέρα...σε διαμέρισμα που πραγματοποίησα το 1ο ενεργειακό πιστοποιητικο για το εξοικονομώ , είχε στην μία όψη 2 κουφώματα...τα τετραγωνικά από την αυτοψία ήταν ίδια με τα τετραγωνικά της άδειας και του Ε9..παρατήρησα ότι στην κάτοψη της πολεοδομίας είχε 3 κουφώματα στην όψη..(τα δύο κουφώματα έγιναν ένα στην κατασκευή)..ο ιδιοκτήτης μου είχε πει οτι έτσι έγινε απο την αρχή (απο την κατασκευή)..τωρα που πάμε να βγάλουμε μικρή κλίμακα για την μόνωση ο πολιτικός μηχανικός μου λεέι οτι πρέπει να το θεωρήσουμε αυθαίρετο και να πάει με τον νόμο των αυθαιρέτων...αν γίνει αυτό τότε υπάρχει πρόβλημα ? δεν έπρεπε να δηλώσουμε τις αυθαιρεσίες πρίν το 1ο πιστοποιητικό?
 7. καλησπέρα στο φόρουμ, όταν έβγαλα το 1ο ενεργειακό πιστοποιητικο για το εξοικονομώ σε διαμέρισμα, ενώ στην άδεια είχε 3 κουφώματα ο ιδιοκτήτης τα είχε κάνει 2 (είχε ενώσει 2 ανοίγματα σε ένα πριν πολλά χρόνια)..στις παρεμβάσεις είχαμε αντικατάσταση κουφωμάτων (όχι αυτό που έγινε συνένωση) και θερμοπρόσοψη...τώρα που πάει να βγάλει άδεια μικρής κλίμακας ο πολιτικός μηχανικός μου είπε οτι υπάρχει πρόβλημα γιατί υπάρχει αναντιστοιχία της πραγματικότητας με την άδεια (η συννένωση των κουφωμάτων) και ότι μπορεί να χρειάζεται να δηλωθεί με τον νόμο των αυθαιρέτων...αυτό αν γίνει δημιουργεί πρόβλημα στην εξέλιξη του εξοικονομώ (νομιμοποίηση αυθαιρέτου μετά την έκδοση του 1ου πιστοποιητικού)..κάποια ιδέα πως το αντιμετωπίζω?
 8. καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος τι στακόδ/καδ έχει η μονάδα παραγωγής κολλαγόνου γιατί δεν το βρίσκω?? θέλω να το βρω για να δω τι όχληση είναι.
 9. καλησπέρα, σε εργοστάσιο έγινε αλλαγή ιδιοκτησίας..μου ζητήσαν να γίνει μεταβίβαση των κλαρκ απο την προηγούμενη εταιρεία στους νέους ιδιοκτήτες..τι διαδικασία ακολουθούμε και τι δικαιολογητικά χρειάζονται?
 10. καλημέρα, ζήτησα από τον κουφωματζή πιστοποιητικό για τα ρολλά κουφώματος και μου έστειλε χαρτί με 2 συντελεστές Usb= 2,1 W/(m²K) και fRsi= 0,60...τι συντελεστές είναι αυτοί? και μια άλλη ερώτηση όταν ζητάτε πιστοποιητικά για κουφώματα σας δίνουν ξεχωριστά για τζάμι και για πλαίσιο? γιατί ένας προμηθευτής μου έδωσε το επισυναπτόμενο.. στην περίπτωση αυτήβάζω στο τελικό πιστοποιητικό το u του προμηθευτή ή βάζω τους κάθε συντελεστές ξεχωριστά στο πρόγραμμα και ότι βγάλει αυτό?
 11. Καλησπέρα στο φορουμ, για τα κουφώματα τι πιστοποιητικά χρειάζεται? τα U του υαλοπίνακα, του πλαισίου.. και για τον ρολό τι χρειάζεται?
 12. Καλησπέρα...έχω και εγώ αντίστοιχη περίπτωση όπου φροντιστήριο θα γίνει κδαπ...ένας μηχανικός μου είπε ότι χρειάζεται αλλαγή χρήσης και άρα ελεγκτές δόμησης και άλλος μου είπε ότι θέλει ενημέρωση φακέλου...έχει κάποιος καμία άποψη??
 13. έχει προκύψει καμία αλλαγή στην όλη διαδικασία?
 14. καλησπέρα..σε σπίτι προ του 1975 έγινε ανακαίνιση (εξοικονομώ1)...μπήκε μόνωση , καινούργια κουφώματα , λέβητας...στον χώρο του λεβξτοστασίου παρουσιάζει υγρασία..(παραθέτω και φωτογραφίες)..οι τοίχοι του λεβητοστασίου δεν έχουν μόνωση + μάλλον δεν έχει βγεί ο παλιός σοβάς (ο ιδιοκτήτης είπε οτι έγινε σοβάς απο επάνω)...πως μπορώ να το αντιμετωπίσω?
 15. συνάδελφοι, καταχώριση στο εθνικό μητρώο παραγωγών μπαίνουν και οι εταιρίες που παράγουν μαρμελάδα και τις συσκευάζουν???
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.