Jump to content

ΗΛΙΑΣ Ζ.

Core Members
 • Content Count

  296
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ΗΛΙΑΣ Ζ. last won the day on February 26 2018

ΗΛΙΑΣ Ζ. had the most liked content!

Community Reputation

59 Καλή

About ΗΛΙΑΣ Ζ.

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα, θέλω να βγάλω άδεια λειτουργιας μεσω notifybusiness Για catering. Σε κάποιο σημείο ζητάει να βάλουμε ως κριτήριο της όχλησης την δυναμικότητα ως προς την Α΄ύλη ή ως προς το παραγόμενο προϊόν..στο catering ο βαθμός όχλησης βγαίνει από την ισχύ των μηχ/των και όχι από την δυναμικότητα. τι να κάνω σε αυτη την περίπτωση?
 2. καλησπέρα, θέλω να αδειοδοτήσω μονάδα χαμηλής όχλησης με ΚΑΔ. 82.92.10.03 και όπου περιβαλλοντικά έχει α/α 40 Συσκευασία και τυποποίηση ειδών διατροφής και για την όχληση α/α 315 Συσκευασία και τυποποίηση ειδών διατροφής. δεν μπορώ να βρώ τις πρότυπες περιβαλοντικές δεσμεύσεις..υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει?
 3. Σε μελέτη πυροσβεστικής σε ΚΔΑΠ με βάση την πυροσβεστική διάταξη 16/2015 επιβάλλεται όταν έχεις δύο εξόδους κινδύνου να καλύπτουν την απαίτηση: η απόσταση μεταξύ τους να είναι> D/3..επειδή σε εμένα δεν μου βγαίνει (έχω βάλει την μία πόρτα στην είσοδο του κδαπ) σκέφτηκα να κάνω άλλη μία .(ουσιαστικά να κάνω μία έξοδο κινδύνου σε κάθε αίθουσα και μία στην είσοδο του διαδρόμου). παραθέτω και σχέδιο για να μου πείτε την γνώμη σας..υπάρχει πρόβλημα? ΚΔΑΠ.pdf
 4. καλησπέρα, επειδή μπερδεύτηκα λίγο, πότε πληρώνουμε παράβολο στο τμήμα βιομηχανίας? όταν είναι επαγγελματικό εργαστήριο να φανταστώ δεν έχει παράβολο είτε στην γνωστοποίηση εγκατάστασης είτε στην γνωστοποίηση λειτουργίας....για τα υπόλοιπα?
 5. να επανέλθω στο θέμα που είχα θίξει με άλλη ερώτηση...από την πυροσβεστική μου είπαν ότι μπορώ να το πάω με όποια διάταξη με βολεύει είτε με άρθρο 7 του 88 (ως εκπαιδευτήριο) είτε με το άρθρο 4 του 41/18. στο άρθρο 7 του 88 αναφέρει : 2.1.1. Ο θεωρητικός πληθυσμός των κτιρίων εκπαίδευσης υπολογίζεται ως εξής: α) Για τις αίθουσες διδασκαλίας είναι ίσος με τον αριθμό των καθισμάτων χωρίς όμως να υπολείπεται την αναλογία 1 ατόμου/2 τ.μ. καθαρού εμβαδού δαπέδου της αίθουσα αυτό σημαίνει ότι σε 2 αίθουσες των 50 τ.μ. θα έχω θεωρητικό πληθυσμό 50 παιδιά (από 25).. το κδαπ θα αδειοδοτηθεί από την περιφέρεια για 45 παιδιά την ώρα το μέγιστο..μπορώ να ισχυριστώ ότι θα έχω σταθερά καθίσματα και άρα θα έχω θεωρητικό πληθυσμό 45 άτομα?
 6. πέρσι τέτοια εποχή έβγαλα άδεια για κδαπ..έγινε αλλαγή χρήσης σε υγείας και πρόνοιας , και η πυροσβεστική με αδειοδότησε με το 12Α (Κτίριο με οικοδομικη άδεια του 2004)..σε κτίριο με οικοδομική άδεια πριν το 1988 σε μία πυροσβεστική πήγα με υπόδειξη μέτρων και σε μία άλλη με το 16/2015... επομένως τώρα πρέπει να το πάω με το άρθρο 4 του 41/2018?
 7. καλημέρα....τελικά τα κδαπ με άδεια οικοδομής μετά το 1988 με ποια διάταξη αδειοδοτούνται στην πυροσβεστική?έχω μπερδευτεί...πέρσι έβγαλα με την 12α...σήμερα πήρα τηλέφωνο σε πυροσβεστική του ίδιου νομού και μου είπαν ότι θα γίνει είτε με άρθρο 7 του 88 (ως εκπαιδευτήριο) είτε με το άρθρο 4 του 41/18... έχει χαθεί η μπάλα νομίζω..καμία ιδέα?
 8. καλησπέρα, σε catering που έχει εγκριθεί η μελέτη πυροσβεστικής, ήρθε η ώρα να πάω τις υπεύθυνες δηλώσεις για να βγάλω το πιστοποιητικό πυρασφάλειας. στο catering υπάρχουν και δύο φιάλες υγραερίου απο 20 κιλά η κάθε μία..τι υπεύθυνη δήλωση βάζω για τα υγραέρια?
 9. καλησπέρα συνάδελφοι, σε αίτηση που έκανα για χρήση γης για την εγκατάσταση μονάδας Logistic η πολεοδομία μου απάντησε ως εξής: το οικόπεδο βρίσκεται σε "περιοχή ανάπτυξης αγροτικών δραστηριοτητων". στην περιοχή αυτή μεταξύ άλλων επιτρέπεται οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις χαμηλής όχλησης του άρθρου 4 Π.Δ. 24-5-85(ΦΕΚ 270Δ/31-5-85)και τα επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης του άρθρου 1 Π.Δ. 24-5-85(ΦΕΚ 270Δ/31-5-85).. το κέντρο αποθήκευσης και διανομής θα είναι χαμηλης όχλησης.. επομένως το θεώρησα οτι μου επιτρέπεται να προχωρήσω ..
 10. στο κτήριο έχω και δευτερεύουσα βιομηχανική δραστηριότητα (εκτός logistic)...εκείνο τονχώρο τον αφαιρώ?
 11. Συνεχίζω με άλλη μία ερώτηση..στην πυροσβεστική διάταξη 41/2018 άρθρο 10 "αποθήκευση" αναφέρει στην παράγραφο τα εξής: 10.5.2. Χειροκίνητο σύστημα συναγερμού - Πυρανίχνευση Χειροκίνητο σύστημα συναγερμού και αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης, επιβάλλεται στις παρακάτω περιπτώσεις: α. Αποθήκες με συνολική στεγασμένη επιφάνεια άνω των 1.000 τ.μ. όταν λέει αποθήκες 1000 τ.μ. εννοεί ο εμβαδόν του κτηρίου ή αφαιρώ τις τουαλέτες, γραφεία, ψυκτικούς θαλάμους?
 12. καλησπέρα συνάδελφοι, σε βιομηχανικό κτήριο με οικοδομική άδεια το 2017 θα γίνει προσθήκη παταριού...θα βγεί νέα οικοδομική άδεια οπότε χρειάζεται νέα μελέτη πυρασφάλειας (παθητική και ενεργητική)..η παθητική θα γίνει με το 41/18.. η ενεργητική (απο ότι ξέρω δεν υπάρχει κάποιος ξεχωριστός νόμος για τα logistic) θα γίνει με το 41/18..έχει βγει κάποιο πρότυπο ?
 13. καλησπέρα, μου ζήτησε ένας πελάτης να κάνει εκπαιδευτήριο σκύλων...δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο...πήρα στην κτηνιατρική και μου είπα οτι δεν τους έχει ξανατύχει και ότι πρέπει να το ψάξουν..γνωρίζει κανείς κάτι που μπορέι να με βοηθήσει?
 14. καλημέρα...με τα κδαπ γενικώς υπάρχει μια συγχυση..καθε περιφερεια και νομός αδειοδοτεί με άλλους νόμους...στο νομό μου θεωρεί οτι πρέπει να υπάρχουν 2 τουαλέτες αν 15 παιδιά...η αναλογία αυτή είναι? ή 2 τουαλέτες ανα 30 παιδιά?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.