Μετάβαση στο περιεχόμενο

jzab

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα-Λάρισα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

jzab's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα γνωρίζω αυτά από το τοπογραφικό. Στα τεχνικά είναι που έχω αμφιβολίες.
  2. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα κάτωθι: Σε οικόπεδο εξ αδιερέτου 210 τ.μ. άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο ως προυπάρχον του 1985 (οικισμός 2000 κατοίκων), οι 3 ιδιοκτήτες θέλουμε να φτιάξουμε από μια εξοχική κατοικία η οποία θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο,σοφίτα. Σκεφτόμαστε να βγει μια Ο.Α.,ο σκελετός να είναι ενιαίος. Το θέμα μου και η ανησυχία μου όμως είναι η εξής: Το οικόπεδό μας είναι κομμάτι συνολικού οικοπέδου 635 τ.μ. με σύσταση κάθετης συνιδιοκτησίας. Στο έτερο οικόπεδο (και πριν την αγορά του από τα πεθερικά) είχε γίνει εκχωμάτωση, δηλαδή σκάφτηκε για να πάρουν χώμα (μάλλον για μπάζωμα σε άλλο μέρος) και είναι επίπεδο έως ένα μέτρο από τα όριά μας και στο σημείο αυτό δημιουργείται πρανές ύψους 4 περίπου μέτρων. Το οικόπεδο έχει κλίση την οποία δεν γνωρίζω διότι το τοπογραφικό είναι για συμβόλαιο και δεν αποτυπώνει υψόμετρα. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφία του οικοπέδου. Έχουμε πάει ήδη σε δύο μηχανικούς αλλά και οι δύο μας τα είπαν διαφορετικά, με αποτέλεσμα να έχουμε μπερδευτεί και να μην έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη μας. Οι διαφορές τους είναι στα τετραγωνικά της δόμησης, στη σκάλα που ενώνει τον βοηθητικό χώρο του υπερυψωμένου υπογείου με τον κύριο χώρο του ισογείου(μεταλλική κυκλική vs σταθερή μπετού) και το κυριότερο στο τοιχίο που ο ένας λέει ότι χρειάζεται λόγω πρανές, ενώ ο δεύτερος επειδή το πρανές φαίνεται τεχνητό σημαίνει ότι τα θεμέλια θα σταθούν σε φυσικό έδαφος άρα δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Πριν πάμε και σε τρίτο μηχανικό, οι γνώμες σας ίσως μας δώσουν μία κατεύθυνση αναφορικά με το τοιχίο που ίσως χρειάζεται. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
  3. Για να μην ανοίγω νέο θέμα θέτω το ερώτημά μου εδώ. Διαχωρισμός 1ου ορόφου 140τ.μ. ΟΑ '83 σε 2 διαμερίσματα. Στο νέο διαμέρισμα θα ανοιχτούν 2 παράθυρα στη πίσω όψη του κτιρίου (μπάνιο,κουζίνα) και μία είσοδος στο κλιμακοστάσιο. Θα χρειαστεί Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας όπως παρατηρώ π.χ. Από την ΥΔΟΜ Θεσσαλονίκης ή θα απαιτηθεί έκδοση άδειας δόμησης;
  4. Καλημέρα σας, Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να βρώ ιδιοκτήτη οικοπέδου, του οποίου είχε ξεκινήσει πράξη απαλλοτριώσεως και αναλογισμού αποζημίωσης το 1959 από το τότε Υπουργείο Συγκ. και Δημοσίων Έργων η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Έχω τον αριθμό της πράξης απαλλοτριώσεως και αναλογισμού αποζημίωσης καθώς και τοπογραφικό διάγραμμα της τότε εποχής το οποίο αναφέρει το ονοματεπώνυμο της φερόμενης ιδιοκτήτριας. Να ξενινήσω από Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων μήπως βρεθεί η πράξη από το αρχείο; Μετά στο υποθηκοφυλάκειο και στο κτηματολόγιο;
  5. Μια ερωτηση και απο εμενα. Σε υπαιθριους χωρους (οικοπεδα) περιφραγμενα με πορτα για εισοδο εξοδο επιτρεπεται η σταθμευση οχηματων? Στην εισοδο εξοδο εχει και πινακιδες απαγορευεται η σταθμευση. Δεν ειναι parking, ειναι ενα απλο περιφραγμενο οικοπεδο με τα χορταρακια του!
  6. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Θα μάθω και εν ανάγκη θα επανέλθω.
  7. Χαιρετώ το forum και σας συγχαίρω για τη διάθεσή σας να δίνετε απαντήσεις και συμβουλές σε συναδέλφους σας και μη! Διαβάζω εδώ και περίπου ένα χρόνο διάφορα θέματα από τα οποία μου απαντήθηκαν πολλές απορίες. Έχω όμως άλλη μία και θα ήθελα να σας την καταθέσω. Λοιπόν, από ποιό τμήμα της πολεοδομίας του Δήμου (Αθηναίων στη περίπτωσή μου) μπορώ να μάθω αν αδιέξοδο δρομάκι σε ένα Ο.Τ είναι κοινόχρηστος χώρος ή ιδιωτικός. Το τμήμα τοπογραφικού μήπως? Εξηγούμαι: Στη μία πλευρά του Ο.Τ υπάρχει το κάθετο αυτό αδιέξοδο δρομάκι στο οποίο βλέπουν τέσσερις μονοκατοικίες. Η αρίθμησή τους είναι σε συνέχεια της οδού της πλευράς του Ο.Τ. Το δρομάκι είναι κομμάτι του οικοπέδου που χτίστηκαν οι κατοικίες οι οποίες έχουν την αποκλειστική χρήση του? Από το τοπογραφικό δε φαίνονται οι ιδιοκτησίες στο Ο.Τ? Ρωτάω για να κατατοπιστώ και μετά να ανακατευτώ με τις υπηρεσίες του Δήμου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.